MrZed

Tag
 • Tartalmak

  4
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

MrZed a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Ezt kaptam 5 órája a Telekomtól és ezt mindenre választ ad. "Szia! Tegnapi napon (október 13-án) délután, sajtótájékoztató keretében adtunk tájékoztatást az október 24-i törvényi változásokkal kapcsolatosan. Társaságunk már a törvényben megjelölt határidő előtt, október 20-tól biztosítja a díjmentes hálózat-függetlenítést lakossági ügyfelei számára. Erre sorban állás nélkül, egy automata rendszeren keresztül lesz lehetőség (nem feltétel a személyes megjelenés, és a tulajdonigazolás). Lakossági ügyfeleinknek a 1414-es számon, üzleti előfizetőinknek pedig a 1400 és 1435-ös telefonszámon. A megadott automata menüben lehet jelezni a hálózat-függetlenítésre vonatkozó igényt, az érintett készülék IMEI számának megadásával, valamint egy mobilszámot szükséges megadni, amire ki lehet küldeni SMS-ben a feloldás menetéről szóló tájékoztató linket és a készüléktípustól függő feloldó kódot. Javasoljuk, várd meg ezt az időpontot! ^Petra"
 2. @anonymus A 25.-től érvényes Telekom ÁSZF nem tesz külömbséget a korábbi és az új készülékek között, és az előfizetéses és Dominós között sem. Mindenképpen megpróbálom majd egy üzletben, ha nem hajlandóak akkor akár egy néhány tárgyalásos perrel ez simán elérhető. A Telekom ugyanis tudja nyilatkoztatni azt a személyt aki tőle vette hűséggel, hogy eladta vagy ellopták e a készüléket. Nekem mindenképpen kell az, hogy független legyen, mert 100%-os új minőségben van a készülék jelenleg is és függetlenül a tulajdonom többet ér. A független HEX software fölrakását meg mondjuk megoldom én önköltségen annak ellenére, hogy a Telekomos tele van szolgáltatói szeméttel, és a térerő is sokkal rosszabb vele.
 3. Ez azért érdekes, mert ha nálam van a készülék összes tartozéka, a doboza is akkor nem tudják azt mondani, hogy lopott. De ha még azt is mondanák akkor IMEI alapján ott a lehetőségük, hogy felvegyék a kapcsolatot az eredeti tulajdonossal. A törvény nem tér ki ilyenekre, tehát mindegy ki viszi be a készüléket el kell végezniük díjtalanul.
 4. Adott egy többször tulajdonost váltott Samsung Galaxy Alpha ami már rég nem "hűséges" és nincs rajta tartozás. Az eredeti tulajdonos telefonszámát tudom. Ha 25.-én besétálok vele egy ügyfélszolgálatra akkor az IMEI számmal a hűség ellenőrzése után függetleníti a szolgáltató, és felrakja a függő software helyett a függetlent, vagy mi ennek a meneke ez esetben? Ugye mivel már többször váltott tulajdonost ezért az értelmetlen, hogy adásvételi szerződést vigyek hiszen nem az első tulajdonos adatai lesznek rajta. Viszont a 25.-től érvényes jogszabály nem mondja ki, hogy csak az első tulajdonos kérésére kell függetleníteni a már nem "hűséges" készüléket. Megköszönöm ha valaki segít eligazodni és megoldást találni.