Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Pasany

Tag
  • Tartalmak

    9
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit Pasany posztolt

  1. 15 perce, Building írta:

    Hmmm... úgy látszik, sikerül megoldanom a V1-es beállítását, hogy stabilan működjön úgy, hogy mögötte egy gigabites switch van. Szóval... hiába állítottam be egy tartományt (DHCP osszon ettől: 192.168.1.2), a fix ip cím beállítás mellett nem volt hajlandó működni egyik böngésző sem, a DNS kötésre hiába adtam meg a 192.168.1.1 router IP-jét a számítógépben, ha megveszetem, akkor sem működött. Végül a routerben található két DNS címet írtam be a számítógépek fix ip címei alá és ekkor már működött minden. Tudja valaki, hogy mi a halál náthás f.száért nem hajlandó a router a saját DNS címére reagálni? Ip cím: 192.168.1.30; alhálózat: 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1; a következő DNS kiszolgáló címek használata: elsődleges: 192.168.1.1 - ezzel nem működik. Ezzel viszont megy, ha az elsődleges és másodlagos DNS-ekhez ezeket írom: 84.2.46.1 és 84.2.44.1). Csereberéltem kábeleket, nem hozott megoldást.

    Szerintem az lehet a probléma, hogy félreértetted a DNS fogalmát. Segítség: https://hu.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System

    Tehát te a gateway IP címét (nem DNS címét, az nincs neki!) adtad meg a saját routereden, mint DNS szervert. Így a géped a gatway-jel próbálta a domain neveket feloldani, ami természetesen nem sikerült neki.
    Nem szükséges a saját routereden semmit sem beírni a DNS szerverhez, ha nem írsz be semmit akkor a Telekom alapértelmezett szervereit fogja használni, ami a gateway-ben meg van adva. (Azok, amiket idemásoltál.) Ha beírod általad választott DNS szerver címét (nem tudom, szabad-e itt publikus szervereket megnevezni, de mindegy, rá lehet keresni könnyen), akkor azt fogja használni.

  2. 30 perce, anonymus írta:

    Attól még a portnyitás és tartomány nyitás így müködik kb az összes hgw-n.

    Azért köszönöm a segítséget. Tulajdonképpen ezért írtam, hogy a port forward nem helyettesíti a port triggert. Ha tényleg írsz a fejlesztőknek, akkor az eredeti felvetést jelezd, légy oly kedves, tehát, hogy a port triggernél engedje a felsorolást. Egy csomó applikáció van, ami több különböző portot és tartományt igényel.

    A példa kevéért itt egy képlövés egy régebbi router gyári port trigger táblázatairól.

    Router1.jpg

  3. Okoskodm - ez nagyon jó. A szürke mezőbe nem lehet beleírni semmit. Azért szürke. De azért én okoskodom. Nektek nem tudom, hogy a fenébe sikerült, nekem nem engedi. Nehogymár én legyek a ***** azért, mert minden le van tiltva a routeren.

    Egy 4000 Ft-os dzsunka eszközön, amit úgy vágnak utánam, gond nélkül be lehet ilyen alap dolgokat állítani.

    Szerk.:

    Közben néztem, hogy, ha a belső portra tartományt adok meg, akkor ugyanakkora tartományt megjelöl a külső portra is. Csakhogy ennek így semmi értelme, mivelhogy nem föltétlenül van szükség mindkét oldalon egyforma tartományra. Sőt, nekem konkrétan csak a külső oldalon kellene tartomány.

  4. 5 órája, root írta:

    Mért ne helyettesítené? Miért ne lehetne megadni több portot?????

    Azért nem helyettesíti, mert a port forward adott belső IP-re továbbít, a port trigger pedig bárhová a helyi hálózaton.

    És kipróbáltam, a port forwardnál valóban meg lehet adni több külső portot ugyanahhoz a belső porthoz (de a port triggrenél nem!), itt viszont tartományt nem lehet megadni a külső porthoz. Lásd a képet. Tehát még mindig nem az igazi.

    Sagem3.jpg

  5. 6 órája, root írta:

    NEm lehet DNS-t állítani.

    Hát ez kár. Gyakran igen lassan töltődnek be weboldalak, és lehetségesnek tartom, hogy a DNS feloldással van gond.

    6 órája, root írta:

    A port triggert helyett használj pforwardot.

    Sajnos nem helyettesíti egyik a másikat, és amúgy a port forwardnál sem lehet több portot megadni. VOIP-nál pl. szükség lehet port triggerre több porton.

  6. Még két észrevétel, bár lehet, hogy ezeket már jelezték mások, elnézést, hogy nem olvastam végig mind a 82 oldalt.

    Tehát, nem találtam lehetőséget DNS szerver beállítására, ez az egyik.
    A másik, hogy port triggert csak egy tartományt lehet beállítani egy belső porthoz. Tehát pl. azt be lehet állítani, hogy a 3400-as porthoz tartozzon a 2781-2800 tartomány, de azt nem, hogy a 3400-as porthoz tartozzanak a 2500, 2781-2800, 5725, 6001-6020. Pedig előfordul, hogy ilyesmire volna szükség, és ezt még az olcsó, alsó kategóriás routerek is tudják.

  7. 2 órája, root írta:

    Ki kellene cserélni a böngésződet. Nekem eddig mindegyik megjegyezte.

    A Chrome megjegyzi, ezt most kipróbáltam. Firefox akkor jegyzi meg, ha gyalog beírom. Palemoon nem jegyzi meg, mert ott nincs lehetőség kézzel beírni. Lásd a képeket.

    2 órája, root írta:

    Áruld már el nekem, hogy mit hekkelsz _folyamatosan_ azon a HGW-n, hogy Neked ilyen feature kell.

    Kipróbáltam másik böngészővel, és azzal nem jött elő a probléma. De azért, hogy tisztázzuk: nem az (volt) a problémám, hogy kb. 2 perc tétlenség után kidob - bár időnként ez is zavaró. A jelenség, mégegyszer, az volt, hogy bármilyen beállítási lehetőséget meg akartam változtatni, csak rákattintottam egy jelölőnégyzetre, vagy egy "Új szabály" gombra, kidobott, be kellett lépnem újra, és odanavigálnom arra a menüpontra. Azért ez elég körülményes, nem igaz? Így, ha csak néhány dolgot is akarsz beállítani, az lesz, amit írsz, ti. hogy _folyamatosan_ hekkeled az eszközt - pedig csak pár percig kéne tartania a dolognak.

    Na most, az jó, hogy van olyan böngésző, amivel tökéletesen kezelhető az eszköz, de azért nem tartom szerencsésnek, hogyha egy böngészőre van optimalizálva. Eddig semmilyen routerrel nem tapasztaltam hasonló problémákat.

     

     

    Sagem1.jpg

    Sagem2.jpg

  8. 13 órája, root írta:

    Biztonsági feature. A jobb készülékek nem engedik, hogy lifetime admin módban maradjon. 

    Szvsz ez legföljebb szolgáltatói oldalról tekintetve "biztonság", amennyiben az a szempont, hogy a lehető legtöbb dolog a gyári beállításon maradjon.

    Más szempontból viszont leginkábbis csak felhasználó-bosszantásnak lehet tekinteni. Mert ugyebár, ahhoz, hogy be tudjak lépni egyszer is, tudnom kell a belépési adatokat. Ha pedig tudom őket, akkor akárhányszor be tudok lépni. Viszont így, hogy mindig kidob a főmenübe, azt, amit egy "rosszabb" routeren 5 perc alatt beállítok, itt egy óra kínszenvedés.

    Ha lehet kérni javítást/módosítást a firmware-en, akkor a következőket kérném:
     - tegye lehetővé a böngészőnek a felhasználónév megjegyzését is, ne csak a jelszóét! (Jelenleg mindig újra be kell írni, hogy "admin".)
     - vagy ejtsék a fentebb tárgyalt "biztonsági feature-t", vagy legalább tegyék annyival kényelmesebbé (inkább: kevésbé kényelmetlenné), hogy egy pop-up-ban kéri a belépési adatokat, és nem dob ki abból a menüből, amiben éppen vagyok!

    Előre is köszönöm.

     

    Ui.: A szoftver-biztonság hasonlítható a való életbeni biztonsághoz. Példa: ha a lakásom minden egyes belső ajtajára felszerelek egy erős zárat, és azokat mindig zárva is tartom, az fokozza a biztonságot, hiszen ha be is jut egy betörő, még külön meg kell birkóznia minden egyes ajtóval. Ugyanakkor élhetetlenné válik a lakás. Egy profi betörő pedig lehet, hogy egy zárfésűvel gyorsabban kinyitogatja az ajtóimat, mint én a kulcsaimmal.
    Ezért szokás egyedül a külső ajtót zárva tartani. Kivéve börtönökben, és más fokozott biztonságú intézményekben, ahol tényleg szükség van minden ajtó zárva tartására.

  9. Érdeklődöm, hogy az, hogy ez a gateway minden egyes beállítási lehetőség megváltoztatásának kísérletekor kidob a beléptető képernyőre, és újra be kell lépnem, majd visszanavigálnom az adott menüponthoz, amit be szeretnék állítani, szóval ez bug, vagy feature? Ű
    Más is tapasztalja, vagy csak az én készülékem csinálja ezt?

    Ha bug, akkor érdeklődöm, hogy tudnak-e róla, dolgoznak-e a megszüntetésén?
    Ha feature, akkor pedig jelezném, hogy semmivel sem fokozza a biztonságot, mert aki egyszer be tudott lépni, 100-szor is be tud lépni; ellenben egy kínszenvedés így a készülék beállítása. Még rontja is a biztonságot ez a dolog, mert pl. a WiFi jelszó megváltoztatása annyira nehézkes, hogy én inkább hagytam a gyári beállítást.

×
×
  • Új...