Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

messh

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit messh posztolt

  1. Fejlemények:

    3 eszköz: Android telefon, 5GHz 802.11ac-n csatlakozik, laptop1: 5GHz 802.11n-en csatlakozik, laptop2: 5GHz 802.11a-n csatlakozik.

    A laptopok tudják PING-elni a telefont, korrekt válaszidők, nincs csomagvesztés. A telefon és laptop1 között sikeresen másoltam pár kisebb fájlt. A laptopok viszont nem látják egymást, PING 100% csomagvesztést mutat, oda-vissza. Kikapcsoltam minden tűzfalat és aktív védelmet.

    Ha laptop2-t vagy laptop1-et átállítom 2,4GHz kapcsolatra, minden rendben megy, 1msec körüli PING idők, csomagvesztés nélkül.

  2. Mivel eddig azzal foglalkoztam, hogy minden egyéb opciót kizárjak, így nem maradt más, mint egy gyári beállítások visszaállítása. Ezt megteszem ma, és visszajelzek, hogy történt-e változás. Mennyire gyakori ez a HGW, hogy senki másnak nem tűnt ez fel? Vagy csak az enyém nem csinál 5GHz LAN routing-ot?

  3. Még egy infó:

    Router újraindítás után nagyon rövid időre működik az 5GHz-en csatlakozó eszközök között a PING, rövid idő = kb. kevesebb mint 1 perc. Egyszer sikerült eddig vsomagvesztés nélkül ping-elni, akkor is piszok lassú válaszidőkkel. A második PING már 100% csomagvesztést mutat. Onnantól pedig már végig 100% csomagvesztés a következő router újraindításig. És kezdődhet elölről. :(

     

    Üdv,

    Zsolt

  4. Köszönöm, ismerem a módszert és Win 10 alatt helyes a prioritási sorrenddel is kipróbáltam (ugyanaz az SSID, 5GHz hálózat a 2,4GHz előtt). A számítógéppel nincs is gond e tekintetben, viszont az Android rendszerű mobileszközök esetén ezt nem tudom megtenni, ahányféle annyiképp viselkedik, és össze-vissza csatlakoznak (általában az erősebb jelű hálózathoz, és akkor ez a 2,4GHz lesz mindig).

    Megosztások korrektek, ha az eszközök látják egymást, akkor gond nélkül tudok akár videót is stream-elni két eszköz között szakadás nélkül. Minden tökéletesen működik, kivéve az 5GHz LAN routing-ot.

    Akinek ilyen eszköze van a Telekom-tól, és több eszközt is 5GHz-en csatlakoztat LAN-ban, megírhatná a tapasztalatait. Működik egyáltalán?

     

    Üdv,

    Zsolt

  5. Helló!

    Ping: Mindegyik eszköz 5GHz-en - nincs válasz (timeout). Egy eszköz 5GHz-en, a többi 2,4GHz-en - korrekt, gyors válasz (0% veszteség, 4ms min, 9ms max, 7ms átlag válaszidők). Mindegyik eszköz 2,4GHz-en - mint a kevert esetben.

    Az eszközök a lokál subnet-en kapnak IP címet (DHCP aktív), 192.168.0.xxx címek kerülnek kiosztásra, korrekt maszkkal (255.255.255.0). A router (gateway) IP címe: 192.168.0.1.

    Vendég WIFI opciót nem találok a router admin felületen, szerintem ez a router ezt nem tudja. A router admin felületen a 2,4 és 5 GHz SSID eltérő névre van beállítva, hogy adott eszköz biztosan adott frekvencián csatlakozzon a router-hez. Ha ugyanazt az SSID-t adom meg, akkor az eszközök 2,4GHz-en csatlakoznak, mintha az 5GHz rádiót elfedné a 2,4GHz, és emiatt használhatatlan az 5GHz rádiós interfész.

     

    Üdv,

    Zsolt

     

  6. SagemCom FAST3686 router, 2.6.30-1.7.1mp2-svn12615 szoftververzió.

    5 GHz WIFI kapcsolaton keresztül csatlakozó eszközök NEM LÁTJÁK EGYMÁST LAN hálózatban. WAN/Internet routing működik. Ha csak egy eszköz van 5 GHz-en, és a többi eszköz 2,4 GHz-en, akkor minden rendben működik. Viszont az 5GHz-en csatlakozó eszközök között nincs routing. Nagyon-nagyon elvétve, pár másodpercre mintha látnák egymást az eszközök, de tényleges adatátvitel lehetetlen. Ha minden eszköz 2,4 GHz-en csatlakozik, akkor is rendben működik a routing.

    Találkozott más is a problémával? Mióta a router bekötésre került fennáll a probléma, vártam, hátha egy szoftverfrissítés megoldja, de elfogyott a türelmem.

    Van erre megoldás?

     

    Előre is köszönöm,

    Zsolt

×
×
  • Új...