herebcs

500/22 kábel - ingadozó sebesség

Kérdés

Kedves Fórumozók!

500/22-es csomagom van Budapest 3. kerületében (Óbuda) sagemcom HGW-vel, IP tv, telefon. A kapcsolat paraméterei rendben vannak (kábelnetes topic bevezető postjában leírtak alapján), volt HGW csere pár hónapa, a ping 5 és 8 ms között van a speedtest.net-en mérve, a kapcsolat sebessége viszont kb. 250 mb/s és 500 mb/s között állandóan változik, tipikusan 250 és 350 között van bármi terhelés nélkül. Letöltés általában 17-18, ritkán éri el csak a 20-22-t.

Ezzel együtt is tudnék élni, mivel azért a legtöbb dologra ez bőven elég, viszont a routerem QoS beállításaiban meg kellen adni a max sebességeket. Mivel általában minden QoS algoritmus kéri a WAN max sebességét, ezért valami custom firmware sem változtatna ezen a problémán. A QoS nagyon jó dolog, így viszont nem lehet érdemben használni.

Ez a viszonylag nagy mozgás tipikius? Érdemes ezért reklamálni (hiszen a garantált sebességet simán hozza)? Várható ebben javulás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Csaba

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: herebcs

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

(Reklamálni ingyen van. :-))

A Té büszke arra, hogy milyen gyors, biztos lelkiismereti okból kijavítják! ;-) Amúgy szinte biztos hogy van rajta hiba, ha ilyen, ha más nem, akkor fatális overbooking, de inkább zaj.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most