NemoNobody

Tag
 • Tartalmak

  35
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

NemoNobody a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

Profil megtekintések

175 profilmegtekintés
 1. Azóta jó, lekopogom. Láthaóan valami központi update volt, néhány reboot, és azóta virul mint a rózsaszál.
 2. Addig is annak aki esetleg olvassa, de nem érti: Ez azt jelenti, hogy minden google szolgáltatás ami nagyobb file-okat kezel (google play, youtube, google music, google books, google drive, ...) cache-el (gyorsítótáraz), és ami szerepel a LilapacaSzolgáltató (MT) helyi cache serverén azt nem amerikából kapod hanem a lilapacától. Mivel a lilapaca cache nem érhető el, vagy nem működik, így a tartalmat nem kapod meg. A google play örökké teker, a youtube örökké bufferel, a zenék és a pdf-ek örökké töltődnek. Ha olyan tartalmat kérsz ami nincs benne a helyi cache-ben akkor pedig minden szépen működik. Ez a ritkán nézett esetekben lehetséges.
 3. Oké, én is bejelentettem; valóban tegnap óta tudnak róla. Remélem addig is míg kiderítik hogy mi van (mondjuk nem egy űrtechnológiai probléma megnézni, mert a cache nem is pingel) nyomnak rá egy cache draint hogy a google ne küldje oda az ügyfeleket (vagy, ha esetleg értelmes mérnök olvassa, kiszedi a hibás subneteket a bgp-ből, hint hint), mert kikerülni szinte lehetetlen.
 4. 99% hogy a google cache elérése hibás, és így a cache-elt forgalom nem fog menni, beleértve MINDEN ami google, kezdve az androidos google play frissítésektől a youtube tartalmakon át akár a publikusan osztott drive tartalmakig. Normális helyeken ez kritkus hiba.
 5. Hát ez igazán klassz, és nem kellene cache draint kérniük akkor ahelyett, hogy napok óta leölik a google forgalmat?
 6. Kicsit reménytelen ennyire konkrét műszaki kérdést feltenni, de ha jól érzékelem, akkor a matávos google cache elérhetetlenné vált (legalábbis innen docsisról), ipv6-on mindenképp, a v4-et most nem tudom egyszerűen megnézni, de mintha ott is. Ez nem most kezdődött, már pár napja így van. Van, aki arra tippelget hogy google probléma, van aki szerint pedig nem. Én ezt innen nem látom, csak azt, hogy a matávos ipv6-on semmiféle google play nem megy, és a youtube is időnként végtelenbe réved.
 7. Elnézést, hogy beleszólok (ez a standard felütésem), de szerintem teljesen fölösleges. 421 4.7.1 <mail.nordtelekom.hu[80.253.180.10]>: Client host rejected: Access denied due to massive spamming (20181112)> vagyis a nordtelekom.hu írta a fenti üzenetet, így velük kell megbeszélni, nem a nagylilapacával. Amúgy előtte érdemes körbenézni, hogy minden oké-e. Ezen túl pedig nicsolyan, hogy „Legtöbb Blacklist”: van ami 4 óra alatt expire-ol és van, ami 4 év alatt. Amúgy az üzenet alapján ez kézi tiltás a nordtelecomnál.
 8. @Tima ha semmi nem sikerül akkor küldéshez használd az ottani szolgáltató mailserverét küldéshez, általában engedik, hogy „bármilyen” feladóval küldj levelet, ha helyi ügyfél vagy.
 9. kabelnet

  A btz által linkelt oldal nem annyir rossz, nézd meg azt is, hátha mond konkrétumokat. Amúgy az általános válasz: nem, semmiféle nat nem kell. Nekem kézi configgal megy: a routerem kér egy /64-et a hgw-től magának, és a maradékokat a /56-ból a másik interface-ekre, ahol szintén /64-eket oszt ki a wifire, a lanra, stb.re. Aztán pedig simán layer3-ban route-ol a subnetek között. (Jó, erre én rátettem még egy kis dinamikus route-ot, egy pici ospfv3 meg ilyesmik, de ez már tényleg csak cseresznye a tortahabon.)
 10. kabelnet

  Így, hogy a prefix mérete nem is látszik, én inkább nem szólnék hozzá. :-) Meg ugye jó lenne tudni, hogy amit írsz az melyik eszköz a háromból (hgw, cisco, enduser), és leginkább hogy mit lát a wrt.
 11. kabelnet

  Nem tudom fejből, mit tud az openwrt de dhcpv6 kellene, lehetőleg PD (prefix delegation request), és azt tudja tovább osztani, ha ezt akarod. Ha nem kérsz prefixet, nincs mit osszon, szegény gondolom azért fanyalodik a local címekre.
 12. Csak belebeszélek, nem segítek. :-P Eseélyesen a 25-ös portot nem engedi a külföldi szolgáltatód (sem). Használd az 587-et 25 helyett. A kettő fizikailag ugyanaz (a „t-email” a „t-online”-ra mutat). Akkor nincs szerintem, amennyire látom küldésnél kell azonosítanod (smtp authentication) magad. Be van állítva a küldéskori azonosító és jelszó?
 13. (Reklamálni ingyen van. :-)) A Té büszke arra, hogy milyen gyors, biztos lelkiismereti okból kijavítják! ;-) Amúgy szinte biztos hogy van rajta hiba, ha ilyen, ha más nem, akkor fatális overbooking, de inkább zaj.
 14. Kalásznetről amúgy annyit: ügyfélszolgálat munkanapokon 9-17 óra között, ha ez mond valakinek valamit, például a péntek 16.50-kor leállt modem meséjéből. Amúgy én voltam náluk és maradéktalanul elfogadhatatlan volt minden, kezdve azzal, hogy mielőtt átvették a hálózatot 2 év alatt kb. 30 perc leállás volt, utána egy hónapban kb. 100 óra, utána pedig periodikusan havonta 2-5-10 órák, a karbantartásokat nem jelentették be, a műszerészeknek meg általában én segítettem mert a központtól nem kapták meg az adatokat. Amikor lemondtam és vissza kellett vinni a modemet akkor meg országosan kábé 2 helyen lehetett leadni.
 15. Érdemesebb rákérdezni, mint utólag vitatkozni, szerintem. Ha telefonálsz, írd fel az időpontot és az ügyintéző nevét és hogy pontosan mit mondott (amúgy ez örökérvényű jótanács).