abit

Tag
 • Tartalmak

  466
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

abit a fórumon

 • Rang
  Megatudós
  20
  20

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  500+
  500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. szia @Szilveszter G igen, havi 990 forintot kell fizetni a multi SIM-ért.
 2. Szia @palfi.sandor, mi lenne az adott probléma a szolgáltatással?
 3. szia @MZS, a legjobb megoldás talán az, hogy készítesz egy új Apple ID-t ideiglenesen, aminek a régióját magyarra állítod, vagy VPN-t használsz.
 4. szia @dgtsuga, milyen típusú digitális elosztód van?
 5. szia @lesalma, ha sikeresen beregisztráltál, akkor a Műsorújság lap alatt kellene megtalálnod az összes elérhető csatornát.
 6. Ha havi díjas előfizetéses vagy, akkor csak a mobilodon kell bekapcsolni a roamingot. Ha Domino-s (feltöltőkártyás), vagy Költségkontrollos csomagod van, a *104# kódot kell beütni a mobilod tárcsázójába, megnyomni a hívás gombot, és aktiváltad a roamingot. További infók: [link]
 7. Nem hiszem. Főleg ha az előző modellek alapján megítéljük, azok is csak 64-es változatban voltak kaphatóak többnyire. Jobb lenne, ha lehetne választani a kettő között, például én a 128 GB-os változatot venném fixen, de így nem maradt sok más lehetőség.
 8. Hányas rendszer fut a mobilon? Android 9 vagy 10? Az alkalmazások újratelepítését (nem újraindítás) is javaslom, vagy a beállításokban az értesítéseket vonatkozó opciókat ellenőrizni.
 9. Megnyugtatlak, amennyire rossznak mondják el ezek alapján, egyáltalán nem rossz. Lassan 1 éve használok egy A40-est, és teljesen jó. A hőmérséklete normál használat mellett normális, játékoknál, vagy jelentősen több app futtatásánál melegedik, de ott sem durva. Az akku átlagos, 6-7 órás képernyőidőre lehet számítani. Nyilván, van ettől jobb is, azonban ez egy átlagos okostelefon, ami 1,5 napnál hosszabb üzemidőt nem fog kínálni, ha használva is van. Egy kis megjegyzés: super amOled egy fantázianév, amit csak samsungokban fogsz találni. Kijelző felbontása szintén nem valami mérvadó, ettől csak a 16 megapixeles kikötés értelmetlenebb imho. Inkább a felhasználási szokásokat lenne fontosabb tudni, hiszen az alapján lehet több segítséget nyújtani.
 10. Szia @Eszlinger István, A fórumon leginkább mezei felhasználók vannak, így mint userek nyilván nem tudjuk megmondani az egyenlegedet. Valamint nem a legjobb ötlet kiírni a nyilvánosság előtt a telefonszámodat. A Telekom appban, vagy webfelületen tudod megnézni, chaten vagy 1414-en is meg tudod kérdezni.
 11. APK? No offense, de az egy fájlformátum, és egyben JAR archívum. A szerviz, gyártó milyen esetben forgatná vissza a problémát a Telekomban? Semmi köze a kettőnek egymáshoz, attól függetlenül, hogy egy telefonon Telekomos szoftver fut, még ugyanúgy létezik a gyártói garancia és jótállás, és a szerviz olyan esetben, ha nem te tettél kárt a mobilodban, hanem "magától" elromlott, köteles megjavítani. Például egy Telekomnál vásárolt Samsungban is ugyanúgy kicserélik a kijelzőt, ha beég az OLED, szolgáltatótól függetlenül. ?‍♂️ Na végülis, egy Galaxy A50, vagy S10 - de felhozhatunk egy iPhone 11-et is, vagy bármi mást - ott penészedik a raktáron, csakis azért adják kedvezménnyel egyes szezonokban, mert ki kéne söpörni. Mindegy, olyanokkal nem vitatkozom, akikkel nem érdemes, és kötik az ebet a karóhoz.
 12. Aliexpressen? A szolgáltatónál pedig egyes esetekben még mindig megéri készüléket venni. Például ott a sokak által előszeretett (kamatmentes) részletfizetés. Sokkal könyebb apránként kifizetni egy készüléket, mint egyben, nagy tételben, akkor is, ha egyébként meg tudná venni az illető teljesen áron. Kedvezmények: ha jó időben elcsíped őket, nagyon sokat lehet spórolni, szezonális akciók alatt (pl. Cyber Tavasz, Decemberi akciók, stb). Meg egyébként is, egy durván átlagos usert nem fogja érdekelni, milyen típusú rendszer, hányas verzió fut a telefonján, amíg megy a FB, Viber és társai. Ettől függetlenül még nem bűn, ha netalán valakit érdekelne, mikor kap frissítést majd a telefonja akkor, ha szolgáltatói szoftveres. De nem vitatkozom, ez csak az én véleményem.
 13. Itt egy friss lista, ezek szerint S9-re márciusban várható XEH (független magyar ROM) esetén, TMH meg nyilván kicsit később.
 14. RTL Most+ jelenleg csak a piros és kék szolgáltatónál használható. Ezt az appban is mutatja; csak két opció van, a Telekomosoknak még nem elérhető.