btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  2.459
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

6 Követő

btz a fórumon

 • Rang
  Mindenttudós
  45
  45

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1500+
  1500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  150+
  150+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  150+
  150+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

4.505 profilmegtekintés
 1. @Péter123 Egy mobil kapcsolatnál nem csak a "jelerősség" számít, hanem a például cella terheltsége más felhasználók aktivitása által. Ebből kifolyólag adódhat ilyen helyzet, hogy jobb térerő mellett sem tudsz elérni olyan sebességet, mint kisebb jelerősség mellett egy másik helyen lévő felhasználó.
 2. @varga Értem. Jelen eserben Kalimera ötletével értek egyet. Először a legnagyobb méretű saját cuccok (mint az említett multimédiás tartalom) - ha van ilyen- pusztításával lenne célszerű kezdeni.
 3. @Mathyas Használjuk inkább a Forwardingot. Milyen port/portok kell/kellenek? Mi a PC-d IP címe? Milyen feltöltés nem megy? P2P, esetleg?
 4. @Mathyas Nem különbözik az alapelv bármelyik hasonló routerhez képest. Egy űrlapba be kell írni, hogy melyik WAN oldali portot, melyik LAN oldalon lévő eszköz, melyik portjára szetetnéd irányítani. Kezd el a dolgot, ha konkrétan elakadsz valahol, akkor leírod, eddig mit hogyan csináltál, mi nem megy
 5. Végül az idei "sztori" Happy End-el zárult. Már ha azt hívhatom annak, hogy romlás nem következett be...
 6. @ApaFia Jó pár jogi akadályt gördítettek el a hálózatépítés útjából, ami gyorsítja a folyamatokat szerencsére.
 7. @varga Mért pont a Javatól akaraz megszabadulni? Nem is biztos, hogy azzal akkora tárhelyet tudnál felszabadítani, ami neked kell.
 8. Üdv @pozso123 Az internet hozzáférési jelszavak csak egy vonalon használhatók, ismerősöd vonalán nem tudsz bejelentkezni vele. Ha lehene (mert elviekben lehetne) , a sebességekre ez akkor sem lenne hatással, nem a pppoe név/jelszó szerint állízódik be.
 9. @zoli62 Még van 13 hónap Addig még a kerítés is optikai eszköz lehet 😃
 10. @zoli62 Értem. SNR lock semmiféleképp, mert itt a max elérhető szinkron sebesség csökkenése volt, az SNR lock pedig nem ez, az csak utána jelentkezett, miután megcsinálták a vonalat, 35 max mellett sokáig 25mbps volt a szinkron. A többire nem tudok mit mondani. Átraktak e másik portra, egy teljesen másik érre a törzskábelben azt nem tudom. Állították, hogy minden a legnagyobb rendben az erekkel, törzskábellel, poprtal stb... Jó igaz, egyszer kihalgattam a DSLAM-nál egy szerelőt, aki valamilyen port kártyára)?) vagy kábelre azt mondta, hogy ez itt épp "r0had", de nem vonok le következtetéseket, az is lehet, hogy félrehallottam.
 11. @zoli62 Abbul baj lesz more Szerencsére 30mbps-hez nem kell optika
 12. @Farao Fogalmam sincs, hogy lett. Mai napig is rejtély. Nem hoztak tudomásomra semmit a dologból. Egy fiatal szerelő jött ki elhárításra, aki mosolygott az óra alá, hogy minden f...sza, pöttyintsem alá a munkalapot, mert menne, erre én orra alá nyomtam a szinkron sebességet egy tablet képében, illetve egy screenshotot a 75mbps állapotról. Láttam a szemében, hogy néz, hogy "Mi van? A mezei user screenshotokat tart a DSL értékekről!?" Kénytelen volt visszamenni és valamit okozni, de nem sikerült neki. Aztán volt szakadozás, földkábelesek jöttek-mentek, aranyos idős bácsi szakasz rövidített, kábelt cserélt, csodálkozott a 35-33mbps-n a DSLAM-tól 4-500méterre lévő végponton (azaz nálam), de ezután sem történt érdemi változás. Maradt a 33mbps szinkron. Egészen tegnapig, azóta semmilyen szinkron nincs. Mobilnetről kockulok. Még szerencse, hogy ezt is megcsinálták végre, mert az utcáról kellett volna hívni a 1414-et (térerő sem volt eddig beltéren) @Kalimera Én is az optikai sebességi gondokat várom, ha lesz, de mióta rátették a 2012-ben lerakott DSLAM-ra, hogy éljen az EU, köszönjük a 2016-ban kapott támogatást rá, már nem bizakodok annyira 😂 @zoli62 ?
 13. A történelem megismétli önmagát, szokták mondani. 2016-ban történt az eset, amikor egyik pillanatról a másikra elment a net, majd mikor "megcsinálták" , akkor egy teljesen más vinali "kép" fogadott. ~75mbps-ből maximum 35mbps lett, ezért le kellett mondanom az 50mbps csomagot és a 30/5mpps-es, akkor még NetMánia L fantázianevű csomagra kellett "visszaváltanom". Tegnap óta a Speedport Entry 2i nem találja a szinkront. Csak villog a második led, az admin felületre belépve a DSL info résznél látható, hogy nincs szinkron. Ahogy akkor is, a szomszéd háztartásában van internet szolgáltatás. A történet eddig nagyon hasonlít a már több mint másfél éve történtekhez. Na de vajon mit hoz a jövő? A történelem megismétli e önmagát? Mi marad a 33/12mbps szinkronból? Ez kiderül holnap. Drukkoljatok! To be continued...
 14. @benjam Nekem a 30/5mbpst stabilan hozza, télen-nyáron.
 15. @Kalimera A Ginop 3.4.1,keretében épített hálózatok "Open Access" hálózatok lesznek, így adott lesz a lehetőség, hogy más is szolgáltasson rajta, de ez nem jelenti azt, hogy fog is.