btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.160
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

7 Követő

btz a fórumon

 • Rang
  ELNÖK
  94
  94

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1500+
  1500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  100+
  100+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  100+
  100+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

11.876 profilmegtekintés
 1. Mi a gond a helyzettel?
 2. @Matteo Csináltam már wifi bridget, ugyan nem IPTV - nek, de azzal sem kéne gondnak lenni.
 3. Szívesen.
 4. @magicmisi 1414-re betelefonálsz azzal hogy a szolgáltatásodat NAT mögé helyezték, ezt legyenek szívesek megszűntetni. Vagy írsz a nat@telekom.hu emailcímre. MT azonosítót is küld el! Nem tudom hogy él e még ez a mail.
 5. Az remek. Reméljük így is marad. 👍
 6. Szerintem először mond be Internet, TV vagy Telefonnal kapcsolatos problémád van egy egyszerű mondatban, majd hogy hibaelhárítást kérsz vagy más egyéb , de minél egyszerűbb mondatban.
 7. @Hercznor Igen, már rájöttem, csak a kérdésed értettem félre, ezért írtam az SSID-ről, de így értelmezve nincs rá ötletem. Esetleg egy TeamViewer meetinget javasolok, amivel meg tudnám nézni táveléréssel a hálózatod. Csak sajnos erre sok időm nincs.
 8. Azt hittem, hogy a NAS kapcsolódik wifivel a hálózatra, de utána néztem és nem wifis NAS. Elvileg a wifi és a vezetékes lan is egy helyi hálózat része. Nézd meg, hogy a pingre válaszol e.
 9. A NAS adminisztrációs felületén kell beírni az újonnan kapott digitális elosztó wifi SSID-jét és jelszavát. Ezt megteheted, ha vezetékes kapcsolattal működik.
 10. @Kaposi Barbara Szerintem a legegyszerűbb ha bemész egy T-pontba és kéred a szolgáltatás megszűntetését
 11. @Asuser Nem tudom, hogy a szerelők mért nem vesznek észre egy vonali problémát, már ha tényleg bemérték rendesen végponttól a DSLAM-ig. Én megtetettem velük mikor 2016-ban 30mbpsre esett vissza a maximálisan elérhető sebességem, persze minden a legnagyobb rendben volt. Aztán 2018 szeptemberében, pontnnkb egy éve, egyik nap sikerült új portra tenniük díjcsomagváltáskor és lám visszatért 2016 tavaszi állapot. Csak közben évekig senki nem mondta el nekem. Érdekes, de inkább nem fogok konteót indítani erről a sztorimról pont ezen a fórumon. 🙂 Az is lehet hogy közben VDSL2-re tettek, szóval egy fekete Dlink modem már nem is működne a vonalon talán.
 12. @Asuser @zoli62 Az rendszerint nem szokott lenni tözskábelszinten, főleg mióta duplaérpárazás is van, a portok is van hogy csak kihalásos alapon szabadulnak fel. Nekem ebből adódóan 30mbps volt a maximum 2016-2018-ig, egy portcsere és mintha kicserélték volna a vonalat. (vagyis visszacserélték mert előtte már 75mbs volt, de egy éjszakai hiba után már egy olyan portra tudtak csak tenni, ami ennyit tudott mert másfele kóvájgott a hozzákapcsolt réz. De pár hónapig 2016 tavaszától nyárig örültem az 50mbpsnek, mert akkoriban az volt a legnagyobb). Jelenleg kihajtom a teljes 75mbps kapacitást. Szerencsére fent van már az optika is a villanyoszlopokon. 🙂
 13. @Asuser A modem és a DSLAM szinkronizálnak egy sebességet, ami egy szinkron profil alapján van meghatározva a DLSLAM-ban, ha ez nem így lenne, akkor simán ki tudnád cserélni a modemet és a DSLAM már el is felejtené, hogy milyen sebességre kell beállítani a szinkront a net elérésednek. Nálam volt több DSL digitális elosztó egyszerre, hiába cserélgettem őket, mindig azt a sebességet sikerült megbeszélni a DSLAM - al, amit a DSLAM akart, azaz aktuális és maximális up és downstreamet a DSLAM határozza meg, a modem is letárolja magának egy munkamenetre de nem tárolódik benne semmi sebességgel kapcsolatos adat. A fekete Dlink az már az egy újabb típus volt, használtam én is gyenge vonali körülmények között és ugyanúgy a sűrű bontások miatt hibát dobott a DSLAM - nak, az pedig szépen növelte a DSL vonal tartalékait a vonal stabilizálása érdekében, ezzel egyidejűleg ez a sebesség kárára ment. Még speciális szoftvert is telepítettem rá, amivel mérni lehetett egy rahedli vonali adatot, sőt vivő szinten mutatta a vonal paramétereit. Többekközt azért is szerettem. Rendkívül jól lehetett vele diagnosztizálni a vonali problémákat. Tehát 99%, hogy nincs semmi gond az eszközzel, főleg hogy már cserélték is, hátha tényleg az a ludas, de nem. Nálad valószínűleg a vonallal van gond, az hogy a Dlinkel nem volt az véletlen egybeesés. Nekem nyugodtan elhiheted, ha sz...r volt a vonal akkor a Dlink is beüzent a központnak SNR Lockért. Volt vele tapasztalatom.
 14. @Asuser Szívesen
 15. @Asuser A netet DSL központ korlátozza le, nem a modem. Már a régi DLink 360 szürkemodemes korszakban ismeretes volt ez a jelenség amit leírsz, tehát modemfüggelten. Ergo teljesen mindegy a modem (újabban digitális elosztó) típusa, ez a probléma nagyjából minden féle eszközzel fent fog állni, amíg a vonal nem lesz javítva. Kérhetsz (talán adnak is) Speedport Enrty 2i típust, hátha... de nem hiszem, hogy ez megoldaná. Főleg ha tényleg nagyon gyenge a vonal.