btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.070
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

7 Követő

btz a fórumon

 • Rang
  ELNÖK
  92
  92

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1500+
  1500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  100+
  100+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  100+
  100+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

11.172 profilmegtekintés
 1. @[tamkov] Mobil esetén egészen más frekvenciákról van szó. Azzal sokkal nagyobb terepet lehet lefedni. Persze azt sem olcsó mulatság kiépíteni és több év kellett hozzá, mire mostnára a legtöbb helyen elfogadható 4G van. 2012-ben indult be a 4G de 2017 volt már mire hozzánk is eljutott, ez majdnem 5év volt, egy kevés helyen pedig még most sincs.
 2. @[tamkov] Nehéz és lassú lett volna bevezetni (látod még így is nagyon sok helyen nem tudták) és költséges mutatvány a Telekomnak is. Na meg az a frekvencia nem is utcára való igazából. Így meg egy egyszerű szoftverfrissítésel többszázezer végpontot tudtak bekapcsolni és látod hogy így is egy halott ötlet volt, ezen még az sem segített volna ha százmilliókat beleölnek utai wifikbe.
 3. @[tamkov] Csak ezért senki nem fog kültéri wifit csinálni, sem a Telekom sem a tulajdonos.
 4. @scania471 Lakossági neten tiltott 25-ös portal, fix ip és saját domaines PTR nélkül nem fogod tudni használni a "saját" SMTP - t. https://www.telekom.hu/telekomfiok/belepes
 5. intertnet sebesség

  Szemmel láthatólag nem kapott SNR lockot, felesleges megkérdezni.
 6. intertnet sebesség

  Dehogy is, semmilyen konfigurációs fájlt nem tölt le sehonnan a HGW maximum a firmware-t. A szinkronsebességet a DSLAM határozza meg. Szép is lenne ha valaki egy mókolt konfigurációs fájlal olyan sebességet lőt volna be magának valaki, amilyet akar. 😂
 7. intertnet sebesség

  Nem szükséges. DSL-en resetelik a kapcsolatod és ha a profil átállításra került, az új szinkronnal fog menni a rendszer, amennyiben a vonal elbírja.
 8. @Caligin Nagyszerű a kitartásod. Én már rég kihajítottam volna az ablakon. 😀 Ez nagyon nincs rendben így. Várjátok az optikai hálózatot, addig is kívánok sok erőt és kitartást.
 9. @scania471 Normális levelező szerverek már ott dobnak, ha olyan PTR recordal mész hogy *******dynamic.pool.telekom.hu stb stb.... , még ha valaki fel is oldaná neked a 25-ös port tiltását. Használj dedikált szervert, virtuális szervert saját SMTP üzemeltetéssel vagy shared smtp szolgáltatást ezekre a célokra. Telekom SMTP szerverét használhatod. Emailfiókot a Telekom online felületén tudsz létrehozni.
 10. Wifin nincs garancia semmire. Vezetéken megy, akkor nem a szolgáltatással van a gond. 1000 megabit wifin való elérésére több tízezres router kell több tízezres vevőegységgel, ami támogatja az ehhez szükséges megfelelő frekvenciákat és wifi szabványokat.
 11. Az ügyfelek felé ritkán van kommunikálva az ilyesmi, talán telefonban megmondják ha nagyon érdekel, miért volt kiesés, ha nem tervezett meghibásodás volt. A tervezett karbantrartásokból eredő kimaradásokról pedig itt tudsz tájékozódni.
 12. Szivesen 🙂👍🏻
 13. Ez pont azt jelenti hogy a VOIP szolgáltatás nem indul el rendesen. Jelentsd be mégegyszer, hogy a telefon szolgáltatás továbbra sem működik, kiemelve a telefonia led nem világításának tényét.
 14. Az 50 mbps díjcsomag megszűnt, Net S Pluszban vonali maximum elérhető, ami a vonali körülményekről függően 50 mbps-nél is több lehet. A 150 pedig szerintem tévedésből lehetett kiadva ott, ha csak réz hálózat van. Szupergyors Internet Program keretében történő hálózatépítések 2020 végéig zárulnak le minden szolgáltató esetében. Nem néztem meg, hogy a szolgáltató a te esetedeben a Telekomot jelenti e