btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  3.917
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

6 Követő

btz a fórumon

 • Rang
  ELNÖK
  81
  81

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1500+
  1500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  100+
  100+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  100+
  100+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

9.344 profilmegtekintés
 1. @Wolf72 Amennyiben az eszközeid miatt van ez a sebesség limitáció, akkor kb semennyit.
 2. Üdv @Wolf72 Nagyon úgy tűnik, hogy az eszközök limitációja miatt vannak az adott problémák. Xperia Z2 egy nagyon öreg típus, nem tudom, hogy AC módban használod e vele az 5Ghz wifit, de ott sem több szerintem 200mbps-nél a linksebessége. A laptop wifi esetén 2,4Ghz lehet a wifi, a hálókártya peddig Fast Ethernet lehet, ezért lehet 90-100mpbs a maximuma és SSD lenne a minimum a hagyományos HDD helyett.
 3. Üdv @Memi Természetesen a készülék szervíz hálózatához, ha a Telekomnál vetted, akkor bármellyik T-Pontban leadhatod.
 4. Üdv @Joe56 Telekom FON jelszó megváltoztatása a 1414-es telefonszámon lehetséges. Kérni nem lehet, csak akkor érheted el, ha jogosult vagy rá. Ennek feltétele, hogy te is üzemeltess FON-t a nálad kihelyezett WIFI-s digitális elosztón vagy mobil díjcsomagod alapján válj jogosultá a szolgáltatásra. Ekkor automatikusan a Telekomnál nyilvántartott számodra SMS-t fogsz kapni a felhasználó neveddel és jelszavaddal. MobilS esetén régi Next díjcsomagból tötrénő váltás esetén érhető el, Dominoról való váltás esetén úgytudom, hogy nem. A FON applikáció használata rendkívül egyszerű. Az applikációban megadod az SMS-ben kapott adataid, majd kapcsolódsz egy elérhető FON accesspointra, aminek helyéről az alkalmazásban lévő térképen is tudsz tájékozódni.. Wifi szinten nincs szükség azonosításra, mivel nyitott hálózatként vannak sugározva.
 5. Igen érdemes érdeklődnöd, bár ezt lehet, hogy csak a helyi csapat tudja megmondani, hogy miért az van beállítva. Talán a nagy távolság miatt.
 6. @alíz89 Azt szokták használni általában.
 7. @magyarj Javaslok egy gyári visszaállítást és nézd meg, hogy úgy működik e.
 8. @alíz89 Tedd ki a teljes képet, hogy látható legyen minden adat, csillapítás, milyen technológia (ADSL+, VDSL) stb... Update: Közben látom, frissítetted. A csillapítás kicsit magas, ami adódhat abból is, hogy jó messze vagy a DSL központtól. Sajnos ezen csak egy közelebbi központal lehetne igazán segíteni, de stabilitás szempontjából érdemes azokat is megfontolni, amiket a másik fórumban olvastál (házonbellüli szakasz lerövidítése, törzskábel leellenőriztetése stb..) Ami még érdekes, hogy miért 8b profilon vagy, 17a kéne legyen.
 9. Üdv! A ZTE adminisztrátori felületéről tölts fel DSL vonali információkat, hogy pontosan látható legyen, hogy mit bír a vonalad, van e tulzott csillapítási érték stb... Továbbá ajánlom ezt az írást átolvasásra.
 10. sagemcom

  Csak az a gond, hogy kosxon nem natolnak még mindig, így valószínűleg az IP címe publikus. Persze ez kiderül, ha lecsekkolja az admin felületén a Sagemnek. Illetve a port nyitási beállításokról is lehetne mellékelni egy képet.
 11. A VPN kiens naplóját, gondolom a VPN kliens szoftverén beállítottaknak megfelelően találod, a VPN szerver logok felől pedig érdeklődj a vállalati rendszergazdától. Eljut e odáig a bejelentkezési kísérlet, stb stb...
 12. @Barnabas Nem subnetet osztanak, hanem prefixet, a subnetet te tudod készíteni belőle, routerekkel vagy azok interfaceivel. Sajnos ilyen szintű hálózati dolgokra nem nagyon terjed ki a legtöbb általános ügyintéző tudása. Statikus prefixre gondolsz, gondolom. Sajnos csak dinamikus van, bár üzleti csomagban gondolom eleget tudnak tenni ilyenfajta egyéni igényeknek is. Hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy mit szeretnél, talán tudnak segíteni benne vagy találni valakit, akinek van jogosultsága beállítani neked.
 13. @ggabri Természetesen, de ehhez látni kéne a logokat, mit mond a kliens, mit mond a szerver.
 14. @Barnabas A WAN(pppoe0)-nál mi van a DHCPv6 kliensnél próbáld meg azt, hogy "Use IPv4 connectivity as parent interface" "Request a IPv6 prefix/information through the IPv4 connectivity link"-nél pipa, a "DHCPv6 Prefix Delegation size" legyen /56 . Indítsd el a DHCPv6 Server és Router Advertisement (RA) szolgáltatásokat, utánna rebootold az egészet.
 15. Javaslom próbáld ki az Openwrt-t is. Ezen minden működik alapból, nem is kell szinte konfigurálni semmit. Ahogy látod, a /56-os prefixel több interfészt is tudok címezni, akár egyet kettő /64-es ipv6 címmel is, ezekből kapnak az interfacere csatlakozott eszközök.