btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  2.072
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

3 Követő

btz a fórumon

 • Rang
  Gigatudós
  27
  27

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1000+
  1000+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  150+
  150+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  150+
  150+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

3.509 profilmegtekintés
 1. @Ottó 50 Üdv! Biztos, hogy a Telekomtól küldik ezeket, nem valami csalók? Ha nem a Telekom számáról érkezik, akkor egyszerűen tiltasd le a számot.
 2. @anonymus A Kecskeméti járásban a fent @Ottó által említett Kft nyert, nem mikrós, de néhány járásban nyertek mikróval is (fejből nem tudom melyik), a Tiszavasvári kimaradt járásban is egy mikrós cég önerőből oldotta meg, ugyan nem az egész járást, de a nagyját lefedte.
 3. @anonymus A térkép késtítésénél mikrós cégek is szolgáltattak be adatot illetve mikrós hálózattal is lehetett pályázni egy-egy járás fejlesztésére, csak az nem ért annyi pontot, mint egy házig optikai hálózattal való pályázás.
 4. @Ottó A Térképhez viszonyítva módosítást bejeleneni azok a szolgáltatók tudnak, akik adatot szolgáltattak a térkép elkészítésekor. Az hogy a Telekom mit tud adni, illetve mi van a térképen az más dolog. Nem csak a Telekom szolgáltatatott adatokat a tétképhez, hanem más szolgáltatók is, így lehet, hogy más szolgáltató tudja szolgáltatni a 30 mbps-t, amit jeleztek. A gyorsító opciós megoldás nem számít bele a fejlesztésekbe, a térkép készítésekor még nem is létezett az opció, így arra hivatkozva, biztos nem kékíthették a végpontot. Ha más szolgáltató nyert pályázati pénzt a járásodra, akkor ott a Telekomnak fejlesztési kötelezettsége nincs, max marad a 10 mbps + gyorsító opció.
 5. @SwengX Nem modem, ONT. Ezen az oldalon lehet beállítani. A képen van egy példa is, ahogy a 21-es portot az 192.168.1.6-ra továbbítják. Statikus külső ip-t nem adnak. Azthiszem csak üzleti előfizetőknek felárért. Pppoe-n sajnos még az ipv6 tekintetében sem adnak statikus címet, de még a delegálható ipv6 tartományi prefix is dinamikus. Azaz ddns és társait kell használni.
 6. @SwengX Akkor lehet, hogy úgy generálták, ahogy @anonymus írja. Eddig úgy tudtam, hogy kötelezően ki kell adni, mert nálam és jó pár embernek, akinek segítettem az ügyintézését, mindíg kiadták. Ha jól emlékszem telefonon újat generáltatni fizetős, online felületen ingyenes, de ahhoz is tudni kell egy jelszót és az MT id-t.
 7. @anonymus Nekem mindig kiadásra került vagy papíron vagy smsben.
 8. @SwengX Kellett, hogy kapj, mert másként nem működött volna az ONT-al sem. De a jelszót nem is lehet másolni. Eleve rejtett. Azt csak bepötyögni lehet. A felhasználó név az másolható.
 9. @Tamas586 Csak annyit tudok mondani, hogy kitartást, ezzel a VDSL-el nálunk sem rózsás a helytet.
 10. @SwengX Volt szerencsém sok elfelejtett jelszavat újrageneráltatni a T-nél, de egyik sem volt ilyen hosszú. De ha a Huawei is ezzel működött, akkor ennek is kéne.
 11. @Tamas586 Amit én használtam még az adsl2+-os időkben (2012 és előtte) az egy 360R T1 típuson futott. Volt belőle szürke és fekete is. Az egyedüli necces cucc csak a szappantartó formájú 321B volt.
 12. @SwengX Kitehetnéd preentscreenbe, hogy mit és hogyan adtál meg a Dlink WAN beállításainál. Ugye a felhasználó névben a "....@t-online.hu" sem hagytad le?
 13. @SwengX Mivel nincs netkapcsolata a Dlinknek, így log emailt sem fog tudni küldeni. Biztos, hogy jól adtad meg neki az adatokat? Furcsálom, hogy nem lehet a connecr-re nyomni. Esetleg egy restart mindkét eszközre. Először a Huawei, utána 30-40 másodpercel a Dlink.
 14. @Tamas586 Ide nem szeretném belinkelni, mert nem tudom, hogy lehet e. Talán annyit mondhatok, hogy Google, módosított firmware ADSL modemhez. (Csak saját felelőségre!)
 15. @SwengX A Huawei ONT LAN1 portjáról van bekötve a Dlink WAN portjába? A Dlinkbe be vannak írva az userpass adatok? A connect gombra rákattintottál a Dlinken? Ír ki valamilyen hibajelzést a Dlink egy kapcsolódási kísérlet után? (Rendszernapló esetleg)