uzman

SUPERUSER
 • Tartalmak

  274
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

uzman a fórumon

 • Rang
  Megatudós
  15
  15

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  150+
  150+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  150+
  150+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

 • Születésnap August 24
 1. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy a "háttérben" mi történik csomagváltáskor. Elérhető nálad már az optikai hálózat, esetleg a váltás azt is jelenti, hogy rézről optikára váltasz? Még egy helyről várok válaszra a hiba kapcsán, ha megkapom, akkor jelzem.
 2. Köszi! Ez így rendben van, Igazolja azt, hogy valóban jók a modem által jelzett vonali adatok. IPTV előfizetésed van? Az működik rendesen? Nincs csúszás, akadozás, pixelesedés? Az említett késleltetés megfigyelhető wifin is vagy csak vezetéken? Próbáld meg légy szíves egy mobiltelefonon is.
 3. Az ipv6-ot letiltottad vagy szükséged van rá? Ha lehetséges használj csak ipv4-et Így futtasd le újra a trace-t
 4. Ez egy egyszerű csatlakozódoboz. Esetleg az ellenőrizheted, hogy a kötés nem-e meglazult benne (egyszerű csavaros szorítással van belekötve a vezeték, általában a csatlakozóval ellentétes oldalon lévő felső két érintkezőre)
 5. A sebességek rendben vannak. Az IPv6-ra ha nincs kifejezetten szükséged tiltsd le. A FEC error akár még rendben is lehet. A CRC error alacsony, ami jó. Az interleave depth elég magas. Nincs adsl splitter a hgw előtt?
 6. Szia Az eredeti topicban említetted, hogy volt modemcsere. Az új modem is hasonló értékeket mutat a dsl link info-ban, mint a régi (gondolom ami a fejlécben van kép, az még azzal készült)? Speedtest.net-en ha egy mérést csinálsz T szerverrel, mennyit mér? Parancssorban futtasd le ezeket: tracert www.hetzner.com tracert www.bix.hu és privátban küldd el a képeket vagy rakd fel ide, de akkor takard ki a saját IP címedet
 7. Én nem akadékoskodok Csináld ha így jónak látod
 8. Btz-nek igaza van. A 60ghz-es sáv bejelentés és engedélyköteles. 5 ghz-es antennák közül meg max az Airgrid tud 1gbitet átvinni. De ha ezek megoldódnak, akkor a következő kérdés az, hogy milyen címre rendeled meg a szolgáltatást?
 9. Szia Jelentsd be újra a hibát. Te sajnos nem sok mindent tudsz csinálni. Ha egyik napról a másikra lett ilyen,annak valami oka van,, amit ki kell deríteni.
 10. Szia Sajnos ez nem ilyen egyszerű, hogy fogod a madzag végét, bedugod az antennába, a másik antennát te felakasztod otthon és kész. Technikailag természetesen megoldható, léteznek ilyen megoldások, de elég költséges már csak az antennapárnak a beszerzése is, az engedélyezési eljárásról nem is beszélve.
 11. Légy szíves írd le részetesebben a problémát. A serviio milyen funkciót lát el? Milyen eszkőz hova/hogy kapcsolódik, stb. A váltás előtt milyen eszközöd/csomagod volt?
 12. AP módban nem szükséges portot nyitni, sőt akár le is tilthatod az eszköz tűzfalát (ilyenkor a szolgáltatói eszköz végzi a tűzfallal kapcsolatos teendőket)
 13. A speedporton kellene a port átirányítást a linkelt infók alapján ellenőrizni vagy javítani.
 14. Szia Ez alapján próbáld beállítani. Javaslom, hogy a 21-es portot ne nyisd ki,, mert hamar látogatód lesz. Inkább az 50000 feletti tartományból adj meg publikus portot (pl 51121) A tp linket ap vagy router módban használod?
 15. Igen, pppoe passthrough-ról van szó. Csak egy helyen kell bekapcsolni. Ipv4-et és 6-os is kaphat a routered.