Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

uzman

SUPERUSER
 • Tartalmak

  907
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

uzman a fórumon

 • Születésnap augusztus 24.

Profil megtekintések

5407 profilmegtekintés

uzman eredményei

 1. uzman

  Hálózat felylesztés

  Jellemzően néhány héten belül köthető ha már ki van húzva az optika, kivéve ha nem merül fel valamilyen előre nem látott esemény a kivitelezés/átadás során.
 2. uzman

  Nincs internet a számitogépemen

  Igen. 1000mbit csak kábelen gigabites kártyával érhető el. A wifi sebességet befolyásolja az adapter, vételi viszonyok, elhelyezdkedés, többi eszköz meg még egy rakás szempont. A 180 (mbps)-as letöltés jónak mondható, ennél jobbat csak akkor érhetsz el ha közelebb helyezkedsz el a hgw-hez vagy gyorsabb kapcsolatra képes (pl 802.11 ax) wlan kártyát használsz.
 3. uzman

  FiveM

  Szia Nem lehet, hogy ezzel a FiveM-el van gond?
 4. uzman

  Nincs internet a számitogépemen

  Szia Kábellel kösd össze átmenetileg a laptopot és a HGW-t és a webes felületén a Wireless menüben a Band steering opciót kellene kikapcsolni, ez elvileg megoldja a gondot ha a wifi stick nem támogatja az 5GHz frekvenciát.
 5. uzman

  T-Home e-mail feketelista

  @Telekom szakértő
 6. uzman

  SAGEMCOM DHCP-lista üres!

  Tx drop olyankor szokott lenni, ha pl - a másik oldalon lévő hálókártya buffere túlcsordul, hamar megtelik - ethernet cpu-ja túlterhelődik vagy vmi pci interrupt beüt - hibás beállítás (pl jumbo frame, eee, flow control szokott ilyet csinálni) - ritkán kábel, csatlakozó hiba Érdemes lehet megpróbálni egy driver vagy ha van firmware frissítést Persze attól függ milyen eszközök lógnak a portokon, nem mindegy, hogy egy nasról beszélünk vagy egy 1000 éves PCI hálókártyáról. Igazából nincs ok aggódásra, mivel a fogadó oldalon nincs hiba.
 7. Üdv Szerintem add meg a Te címedet, házszámodat (is). Mivel azt mondod, épül a házad, így már a földhivatalba is be van jegyezve az új telek és valószínűleg az ingatlannyilvántartásba is bekerült már. Így szerintem egy körben felveszi a Telekom mindkét címet és később nem kell azzal görcsölni, hogy a szomszédod címe már létező cím, a tiéd viszont nem.
 8. uzman

  F@st 5655v2 AC port nyitási problémák

  Szia Tölts le egy offline port scanner programot és a helyi hálózaton ellenőrizd, hogy a NAS 1194 és 5002 portja valóban nyitva van-e.
 9. Az még nem feltétlenül jelent rosszat ha a T belső infrastuktúrájától nem jön vissza a ping kérés. Ha egy hagyományos cmd alapú tracert-t indítasz, az is elég sok állomást kicsillagoz. Böngészőből se éred el a google szervereit (pl gmail, YouTube ,stb)?
 10. Http alapú (pl szoftverbázis oldalról) letöltés esetén is ez történik?
 11. Miért nem lehet hozzáadni? Ír valamilyen hibát?
 12. Üdv! Az adategyeztetést a 1414-es ügyfélszolgálati telefonszámon is el lehet végezni. Itt (élő) ügyintéző végzi a folyamatot.
 13. uzman

  Szolgáltatás kábel csere

  Szia Én azt gondolom, hogy a létesítést végző technikus dönti el, hogy kell-e új kábelt behúzni avagy nem. Ha a kábel állapota jó - és ebben gondolom egyetértünk - nem szükséges cserélni. Más kérdés mi van olyankor ha nem működik megfelelően a szolgáltatás, de ezt ki lehet deríteni, hogy mi miatt. Ez lehet akár egy laza F csatlakozó, de lehet akár valamelyik aktív/passzív hálózati elem hibája.
 14. Szia "Nem tudom, kapok e valaszt itt hivatalos kepviselötöl, vagy csak ilyen community forum e ez, de azert megkerdem." habár közösségi fórum, de a Telekom munkatársaitól hivatalos választ kapsz a kérdésedre. A szolgáltatást online meg tudod rendelni, de szükséged lesz egy telepítési címre. Boxot mindenképpen ad a cég, viszont ezzel párhuzamosan tudod használni a TVGO applikációt (akár külföldről is).
 15. uzman

  MoCA adapter - házon belül

  Nem tudom mire gondol az általad említett tudásbázis. A MoCA adapter szerintem ugyanolyan transceiver eszköz, mint pl az optikai-ethernet konverter - azaz csak a fizikai jelet konvertálja át más formába, a külső és fogadó eszköz számára teljesen transzparens.
×
×
 • Új...