uzman

SUPERUSER
 • Tartalmak

  811
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit uzman posztolt

 1. 5670

  A PPPoE passthrough-ot kell engedélyezni és a saját eszközödön beállítani a csatlakozást. Az IPTV menni fog, ehhez nem kell semmilyen változtatás, a box maradjon a HGW-be csatalkoztatva.
 2. 5670

  Online port checker-rel ellenőrizted, hogy nyitottak-e a felsorolt portok? A felhasználónév, jelszó, psk adatokat is ellenőrizd, olyankor szokott ilyen hiba jönni. (egyébként miért nem a mikrotik-et használod routerként?)
 3. Üdv, A következő adategyeztetés határideje a Telekom fiókban ellenőrizhető.
 4. Szia A 40ms ping a speedtest szerver és a te számítógéped között lett mérve. Ha ettől többet tapasztalsz a játékban, érdemes lenne megkeresni a játék üzemeltetőjét, mivel valószínűleg telített az internet kapcsolatuk vagy leterhelt a szerverük.
 5. Üdv! A 1414-es ügyfélszolgálati telefonszámon van lehetőség a jelszó megváltoztatására.
 6. Üdv, A 1414-es ügyfélszolgálati számon van lehetőség az e-mail fiókok kezelésére.
 7. Szia Javaslom ellenőrizd első körben a port nyitott állapotát. Pl az https://portchecker.co/ oldalon.
 8. Természetesen lehet. Access point-nak hívják helyesen, amire gondolsz
 9. A készülék főmenüjében, ahol látszódnak a különböző telepített programok. Ilyenek lehetnek, mint pl, ESET, McAfee, Avast, Avira, Knox, Bitdefender, stb
 10. Üdv! Olyan is előfordulat, hogy a telefon szoftverfrissítése vagy a spotify jelenlegi verziója okozza ezt. Tudom bosszantó és kellemetlen, de érdemes volna megvárni a kövekező frissítéseket (nekem a levelezővel volt hasonló problémám, nem küldött értesítést új e-mail-ről, de a legutolsó szoftverfrissítés után újra működik). Esetleg még azt volna érdemes megnézni, hogy nincs-e telepítve valami vírusvédelmi vagy biztonsági esetleg vállalati felügyeleti szoftver. Ezekben is elő szokott fordulni ilyen értesítés szűrő funkció.
 11. Olyan wifi adapter, ami képes kommunikálni az 5GHz-es frekvenciatartományban. n-es vagy ac-s wifi köznapi nyelven
 12. Szia Szerintem ilyen választ (igen/nem) nem fognak adni. Igen-t azért nem, mert lehet olyan eset, hogy rajtuk kívül álló ok miatt nem tudják felvenni a kínálatba, de nem-et se fog senki mondani, mert kitudja mi történik holnap vagy egy hét múlva (volt már ilyen eset, hogy a semmiből felbukkant egy új csatorna ).
 13. Próbáld meg kábeles kapcsolattal, lehet, hogy a tv nem tudja megfelelő minőségben venni a wifi jelet.
 14. Ha jól emlékszem ha nem tud segíteni a Vanda, akkor átkapcsol "élő" ügyintézőhöz vagy lehet kérni visszahívást.
 15. Szia Valóban nem egyszerű ha a kábelt közterületen a földben szeretnéd elvinni az oszloptól. Én azt gondolom, hogy sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás volna a telekhatáron állítani egy árbócot (pl kerítéshez). Ide léges megoldással el tud jönni az optika és innen a kiépített védőcsőben tovább tud menni az általad elképzelt helyre a kábel.
 16. Jól kötötted össze az eszközöket. Még az Asus vagy a szolgáltatói eszköz logjában volna érdemes szétnézni, hátha van hibaüzenet (pl megszakad a vezetékes kapcsolat, stb).
 17. Telefonálás közben helyet változtatsz? Előfordulhat, hogy telefon kikerül az Asus lefedettségéből és átcsatlakozik a Sagemre?
 18. Üdvözlöm! A Volte szolgáltatást aktiválni kell a szolgáltató oldaláról: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3617/hogyan_kapcsolhatom_be_a_4g_hangot_ Ezután külön a készülékben is: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3620/honnan_tudom__hogy_a_keszulekem_bejelentkezett_a_volte__4g_hang__halozatba_
 19. Üzenet szűrésnél kellene szétnézni (a te telefonodban). Lehet, hogy véletlenül tiltva lett vagy egy frissítés kavarta meg.
 20. A szolgáltatói eszközben nincs ilyen opció. Az Asus routerban elképzelhető, hogy van, de sajnos nem ismerem ezt a modellt. Szét kell benne nézni, hogy állítható-e az ethernet port(ok) sebessége. Ha nem találsz benne ilyesmit, akkor automatikusan a lehető legmagasabb sebességre állítja be a portot. Persze ha pl törött a kábel vagy nem jó a csatlakozó krimpelése, akkor alacsonyabb sebességen fog működni.
 21. Szia A telefonos ügyfélszolgálaton beszélj "élő" operátorral, ő segíteni fog.
 22. A laptop ethernet csatolója gigabites? A hardver tulajdonságoknál is ellenőrizd, nem-e be van állítva a manuális sebesség 100 Mbit-re. Ha gigabites a kártya és a beállítás is jó, cseréld ki a kábelt.
 23. Szia Az RJ11 csatlakozó két középső érintkezőjét használja a modem, így a fali csatlakozó zöld és piros szálához kell csatlakoztani. A sorrend elvileg mindegy.
 24. De ő magát az érintkező részt kérdezi (ha jól értem)