huan

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

huan a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. A speciális ablak nekem is ugyan ez, annyi kivétellel, hogy minden be van pipálva. Írtam a Synology-központnak is, ugyan ezt javasolták, amit Te is. Azonban jó lett és ilyen bagatell dolog miatt: A Quickconnect engedélyezését inaktiváltam, majd vissza Köszönöm a segítségeket! (a router dolog azóta sincs:) )
  2. Sziasztok, - Az ethernet-portos hiba az én hibám, közben rájöttem. A Sagemcom után kötött Asus-routert régen beállítottam auto restart-ra, amiatt szakadt meg vele a kapcsolat a 4-es porton. - A linkelt oldalt elolvastam, a routerek a legfrissebb firmware-rel rendelkeznek, az eszközökön "elfelejtettem" a hálózatot, ahogy ott írták (lehet ez kimaradt eddig) és újracsatlakoztattam őket. Most figyelem. Egyenlőre nem láttam viszont a titkosított DNS-üzenetet. - A Synology-nál azonban ugyan az a helyzet. Amit csináltam eddig: - Sagemcom LAN1-ből másik LAN-ba csatlakoztattam - Synology LAN2-be csatlakoztattam - Sagemcom-hoz kapott vadi új Cat5.e kábelre cseréltem a gyárit - Synot Asus-ra csatlakoztattam Sajnos továbbra is fent áll a Synoban a "Hálózati hiba történt. Ellenőrizze a DNS- és hálózati beállításokat."
  3. Szia A 4-esre csatlakozik a Synology. Az Asus frissítésről nem tudtam, de jelenleg nem ajánl fel újabb frissítést...:o
  4. Sziasztok, Pár hete küzdök ismétlődően megszakadó nettel (1000Mb/s), amibe már a Telekomot is bevontam, de nem járok sikerrel úgy néz ki, mert megint találkozom a hibával. A lenti hibát egy időre a Telekomos modem újraindítása oldja meg. A Telekomos kolléga telefonos segítségével reseteltem a Sagemcom-ot, amit távolról beállított. A Sagemcom log-jában sok ilyen bejegyzést találok: ... A device has been disconnected from an Ethernet port (4) ... An Ethernet port is now connected (4/1000/FULL) Érdekes továbbá, hogy nem minden eszközön szakad meg a net. Van 2,4Ghz-re csatlakozott is és 5Ghz-re csatlakozott is a megszakadtak között, random mennyiségben... Ilyen a kiépítés jelenleg: - optikai kábel > Telekom Sagemcom_LAN (wifi off) > Asus router Ap-mód (wifi on) > - Telekom Sagemcom_LAN > NAS_LAN > "Hálózati hiba történt. Ellenőrizze a DNS- és hálózati beállításokat." - Asus router_wifi > iPhone,iPad..._wifi > "Ez a hálózat blokkolja a titkosított DNS-forgalmat." Amiket már megtettem: - Asus router factory reset (router mód és AP-mód is) - Telekom Sagemcom modem factory reset (telekomos munkatárssal) Az eszközök DNS-problémára utalnak, de miért? Pár hete jelentkezett először a hiba, azelőtt nem volt. Eszközök: - Sagemcom F@st 5655v2 - Asus RT-AX92U AiMesh duo-pack - Synology DS720+