Keresés a Közösségben

Találatok mutatása ezekhez a címkékhez: 'dns'

9 találat

  1. Üdv! A kérdéseim a következőim lennének: Szeretnék pár weboldalt letiltani a hálózaton (Sagemcom F@st 5655v2 típusú router-en) hogy ne lehessen eléri egyáltalán őket, a hiba pedig az hogy hiába írom be az URL Filter menőpontba az oldalak link-jét, egy router újraindítás után elfelejti az eszköz hogy meg van adva, erre létezik valami megoldás? esetleg a Firewall menübe valami beállítás? A másik pedig az lenne hogy gondoltam az OpenDNS szolgáltatásra, de a router-en nem tudom változtatni az alap DNS-t, olvastam ha lecserélném a Telekom által biztosított router-t akkor tudom változtatni a DNS-t, szabad lecserélni és valóban tudom utána változtatni tetszőlegesen a DNS-t és hátha nem felejtené el a megadott oldalt a tiltások között. Köszönöm a válaszokat előre is!
  2. Sagemcom f@st 3890v3 Telekom router-em van. Pi-Hole-t használok Raspberry Pi-on, hogy kikerüljem a reklámokat otthoni szinten. Ehhez az kell, hogy a DNS címfeloldásokat a Pi-Hole kezelje. Ilyenkor a hálózat eszközein ennek az IP címét (csak IPv4-et szeretnék!) érdemes DHCP-vel elküldeni, nem kézzel állítgatni minden esetben. A modemen sajnos nem tudom a DHCP-t használni, mert az a Telekom DNS szerverét állítja be minden esetben, nem konfigurálható. Éppen ezért tiltottam a DHCP és DNS beállításokat a router-ben, majd bekonfiguráltam a Raspberry Pi-on egy DHCP szervert is, hogy hangolhatóbb megoldást nyújtson a Telekom router-énél. Ott be is állítottam saját magát DNS szervernek. Ennek ellenére a klienseken ez a DNS információ jelenik meg: DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2001:4c48:2::1 2001:4c48:1::1 192.168.0.200 Server: cns1.telekom.hu Address: 2001:4c48:2::1 Azaz, valami DHCP-vel beállítja a telekom DNS szervereit IPv6-os címekkel!!! Ami feltételezem, hogy a router miatt van, mert mi más tenné?! Mit tudok tenni, hogy teljesen tiltani lehessen a DNS/DHCP kommunikációt a routerben? Úgy tűnik, hogy ha ezeket kikapcsolom, akkor csak IPv4 stacken működik. Illetve ott sem, mert a router IPv6 címeket még mindig oszt, így ütközik a Raspberry DHCP szerverével, és a kliensek nem kapnak IPv4 címet, csak IPv6-ot. Ha nem tudom kikapcsolni IPv6-ra, lehet valahogy workaround-dal elnyomni a jelenlétét? Ez eléggé kiábrándító... Köszi a segítséget előre is!
  3. Sziasztok! Gigabites optikai nethez kapott Sagemcom 5670 router beállítása után futottam bele egy vendég wifi-t érintő furcsaságba. Gyári állapothoz képest amit változtattam: 192.168.1.* helyett 192.168.10.* tartományt használom (korábbi hálózat így működött, egyszerűbb volt megtartani) DHCP is ebből a tartományból osztja a címeket Felvettem néhány fix címet MAC address alapján 2.4 és 5GHz wifi SSID-t átneveztem és új jelszót is kapott (tökéletesen működik is) A probléma ott kezdődik amikor bekapcsolom a Vendég wifi-t (SSID és jelszó szintén módosítva, de nem hiszem hogy köze van hozzá). Erre kapcsolódva IP címet egyből kapok 192.168.150.* tartományból, de nincs internet erről a hálózatról. Gateway 192.168.150.1 ami még helyesnek tűnik, de névfeloldást fixen a 192.168.1.1 (korábbi default router beállítás volt) próbálja végezni ami értelemszerűen nem fog működni mert ezt korábban 192.168.10.1-re módosítottam. Sajnos erre vonatkozó beállításokat nem találtam a routerben. Van erre valamilyen megoldási javaslata valakinek? Előre is köszönöm a segítséget!
  4. Sziasztok, Pár hete küzdök ismétlődően megszakadó nettel (1000Mb/s), amibe már a Telekomot is bevontam, de nem járok sikerrel úgy néz ki, mert megint találkozom a hibával. A lenti hibát egy időre a Telekomos modem újraindítása oldja meg. A Telekomos kolléga telefonos segítségével reseteltem a Sagemcom-ot, amit távolról beállított. A Sagemcom log-jában sok ilyen bejegyzést találok: ... A device has been disconnected from an Ethernet port (4) ... An Ethernet port is now connected (4/1000/FULL) Érdekes továbbá, hogy nem minden eszközön szakad meg a net. Van 2,4Ghz-re csatlakozott is és 5Ghz-re csatlakozott is a megszakadtak között, random mennyiségben... Ilyen a kiépítés jelenleg: - optikai kábel > Telekom Sagemcom_LAN (wifi off) > Asus router Ap-mód (wifi on) > - Telekom Sagemcom_LAN > NAS_LAN > "Hálózati hiba történt. Ellenőrizze a DNS- és hálózati beállításokat." - Asus router_wifi > iPhone,iPad..._wifi > "Ez a hálózat blokkolja a titkosított DNS-forgalmat." Amiket már megtettem: - Asus router factory reset (router mód és AP-mód is) - Telekom Sagemcom modem factory reset (telekomos munkatárssal) Az eszközök DNS-problémára utalnak, de miért? Pár hete jelentkezett először a hiba, azelőtt nem volt. Eszközök: - Sagemcom F@st 5655v2 - Asus RT-AX92U AiMesh duo-pack - Synology DS720+
  5. Sziasztok! 3 napja leállt az üzleti levelezésünk, 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a domain beállításokkal van probléma, mivel a webmail sem működik. A telefonos ügyfélszolgálat nem tud ezzel segíteni, a domain@telekom.hu pedig 3 napja nem reagál. Valaki tudja, hogy mik a "gyári" domain beállítások? A "mail.t-online.hu" után a pont nem okozhat gondot? Lassan 72 órája fennáll a probléma.
  6. Pár hete tapasztalom ezt a problémát, az internet néha belassul vagy esetleg teljesen használhatatlan is lesz, wifi-n és etherneten is. A windows-os hibakereső azt írja,hogy "A Windows nem tudta automatikusan észlelni a hálózat proxybeállításait". Mindent kipróbáltam amit a gépen lehet tenni ez ellen,de semmi sem működött. Viszont valószínüleg a routerrel lesz a probléma, mert ugye a wifi-n keresztül se működik olyankor a net. Router resetet még nem mertem csinálni, mert elfelejtettem a jelszót az interneteléréshez. Router: Speedport W 724V Type Ci Kapcsolat: Rézhuzalos
  7. hg8245h

    A tárgyban szereplő modemen nem tudom a DNS szervereket módosítani, mert ki van szürkítve. Oda kellene írnom az OpenDNS szerverek ip címeit az OpenDNS tartalomszűrés használatához. Mellékelem a képet, pirossal eltűntettem a saját ip címtartományom!
  8. Sziasztok! Kb. fél éve kötötték be nálam az optikát és előfizettem egy 1000 Mbit/s-os internetre. Sagemcom típusú modemet kaptam hozzá. Már a bekötést követő napon gondjaim akadtak a netre való csatlakozással. 3 laptop van itthon. Ebből 1 tudott csatlakozni, a másik kettő azt írta mindig, hogy nincs internet, a hibaelhárításra kattintva pedig azt az eredményt hozta, hogy "A DNS-kiszolgáló nem válaszol". Ezt próbáltam orvosolni manuálisan beállított DNS címekkel, néha jó volt néha nem. Próbálkoztam az ipconfig /flushdns, registerdns, release, renew parancsokkal is. Ez megoldotta a problémát addig amíg a gépet újra nem indítottam. Ha újra kapcsolódtam wifire, azután mindig fennállt a DNS hiba. Jeleztem a Telecom felé, kaptam is egy teljesen új ugyan ilyen Sagemcom modemet. De megint előfordul, hogy nem tud csatlakozni. Érdekesség, hogy iPad, Androidos okostelefon simán tud csatlakozni, sosem volt DNS probléma azokkal. Xbox One és az okos TV szintén DNS problémát ír néha. A 3 laptopból 2-n Windows 10 (eredeti), 1-en pedig Windows 7 (szintén eredeti) fut. Ha megosztom a mobilnetemet telefonról, akkor rögtön tudnak kapcsolódni a netre wifin keresztül, szóval nem hinném, hogy a laptopokkal lenne a baj. A modemet hiába indítom újra, nem javul meg. Wifi jel sem lehet gond, mivel egy szobában vannak a laptopok és a modem. Szerintetek mi okozhatja ezt?
  9. Az otthoni internet az elmúlt néhány hézben nem nagyon működik. Amennyiben fel akarok keresni egy oldalt, úgy vagy nagyon lassan találja meg az ( szerver azonosítsa folyamatban....), vagy a következő üzeneteket írja ki a böngésző: ERR_CONNECTION_TIMED_OUT DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Világos, hogy valami DNS probléma van és ez fennáll minden eszközön, Windows, Android, IOS. Ha átírjuk a DNS szervert a Telekomról, akkor is ezt csinálja. A Telekom lecseréle a modemet (Sagemcom), de a hiba ugyanúgy megmaradt, akkor is ha a belső hálózatra nem csatlakozunk, hanem a bejövő coax és a Telekom modem van fenn csak. A technikusok napok óta tanakodnak, hogy mi lehet a hiba, én már azzal is boldog lennék, ha a hibajegybe bekerülne, hogy a Telekom nem tud szolgáltatni, és felmondhatnám a hűségidőmet és a szolgáltatásomat, de úgy tűnik itt a folyamat végtelen ciklusba került. Hogy konstruktív legyek, csináltam néhány routetraceinget, amin elég jól látszik a probléma. Valakinek valami ötlete, hogy mi történik itt? Köszi Dühös Felhasználó