patrik.2199

Tag
  • Tartalmak

    22
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

patrik.2199 a fórumon

  • Rang
    Tudományos főtag
  1. Én csak annyi változást vettem észre, hogy az 5.1-es hang ami eddig is késett, most még többet késik (majdnem 2mp), illetve a hangpattogást is sikerült visszahozniuk. Kép+hang továbbra is random akadozgat, illetve néha megáll a kép és csak a hang megy tovább. Visszatekerés továbbra is úgy működik hogy tekerés közben megáll, majd kiírja "Nem tekerhető" vagy "Multicast hiba", illetve a műsorújraindítás is csak többszöri próbálkozásra sikerül.
  2. Itt is ez van az új szoftver óta, van hogy több másodpercet is késik már a hang. El+visszakapcsolás után jó egy darabig. Illetve néha random a kép is megáll és a hang megy tovább (OLED TV nagyon szereti az ilyet...), itt is ugyanaz a megoldás. Talán fél év múlva javítják, addig használhatalan hulladék az egész.
  3. Nálam a hangpattogás a frissítés óta megszűnt (remélhetőleg végleg, és nem csak ritkább/kevésbé észrevehető lett). Viszont az új frissítés óta random droppolja a frameket az adás / belaggol, ami brutális hangcsúszást okoz, itt egy videó róla: https://streamable.com/foznff Váltás után jó lesz egy ideig. Remélem ennek a javítására nem kell hónapokat várni, mert így, hogy 10 percenként kell váltanom, meg vissza, hogy ne csússzon a hang, inkább letöltöm n....-ról az adást, amit épp nézni akarok... Ez meg a fizetős visszatekerés használhatatlanságát mutatja be: https://streamable.com/c7aqcd
  4. Ez a probléma csak az 5.1-es hangsávval rendelkező csatornáknál áll fenn, ott nem lehet a box hangerejét állítani.
  5. Sajnos nálam is fennáll a hangprobléma. Nem működik az 5.1, csúszik is, és néha pattog/megakad ~negyed-fél mp-re a hang, utóbbi nagyon zavaró. Szintén a legújabb 9.2.63-as fw.
  6. Nekem is ugyanez a problémám a saját szervereimmel (OVH, Scaleway), viszont már 2018-ban is fennállt. Este ~6 után elkezd emelkedni a ping ~30-ról, elmegy kb ~150-ig ami nem is lenne akkora baj, ha nem jönne mellé packet loss. Kb 1 hónapja bekapcsoltam az IPv6-ot a szervereimen, azóta marad a ~30ms egész nap, és packet loss sincs. Pingplotter alapján más útvonalon mennek most a csomagok, és a hop is kevesebb.
  7. Sziasztok! 1000/1000-es optikai netem van, 5655v2-es modemmel, ami PPPoE Passthrough módban üzemel és a DHCP szervere is tiltva van, a router pedig egy ASUS GT-AX11000. Olyan kérdésem lenne, hogy az IPTV-t hogy lehetne beüzemelni úgy, hogy ne kelljen a modem DHCP szerverét használnom, és a PPPoE passthrough is megmaradjon? Van egy ilyen opció a routerben, viszont ehhez kéne a VID és PRIO adat is. Régen próbáltam csak az IGMP proxy-val de megállt a háromszögeknél, azóta le is mondtam de most szeretném újra igénybe venni a szolgáltatást.
  8. Felvettem a Scalewayyel a kapcsolatot, ők ezt írják: After a check, the packet loss is between Deutsche Telekom and Magyar Telekom. All the routes we receive to Magyar are going through Deutsche Telekom without exception. As we have no control over any of those providers, you should contact Magyar directly. Illetve ahogy mondtam, mobilnettel mindig jól megy a dolog...
  9. Sziasztok! Egy eléggé zavaró problémával állok szemben már hónapok óta. Eddig nem nagyon akartam foglalkozni vele, de most hogy már a munkámban is zavaró problémáról van szó, szeretnék a végére járni. 3 db dedikált szerverem van a Scaleway-től (Franciaországban találhatóak a szerverek), és olyan problémám van, hogy bár a ping alacsony (~33ms), packet loss áll fenn. Úgy vettem észre, hogy csak Telekom hálózatban van jelen ez a gond, és más francia szerverrel is (OVH-tól való szerverek is ugyanezt csinálják), illetve mobilnettel nincs semmi baj, + mások külföldről, akik kapcsolódnak a szerverre se észlelnek ilyen problémát. Futtattam egy traceroute-ot: 1 <1 ms <1 ms <1 ms GT-AX11000-FB40 [192.168.1.2] 2 4 ms 3 ms 3 ms 145.236.238.107 3 9 ms 9 ms 9 ms 145.236.133.78 4 9 ms 9 ms 9 ms 145.236.133.78 5 12 ms 11 ms 10 ms 81.183.3.137 6 14 ms 15 ms 14 ms 80.150.169.205 7 639 ms 331 ms 15 ms 80.156.160.134 8 * * 34 ms ae-2-3203.ear3.paris1.level3.net [4.69.161.126] 9 36 ms 36 ms 36 ms 4.69.161.126 10 37 ms 43 ms 38 ms 51.158.8.71 11 36 ms 36 ms 35 ms 195.154.2.5 12 35 ms 34 ms 35 ms 163-172-110-23.rev.poneytelecom.eu [163.172.110.23] Amit észrevettem, hogy az "ae-2-3203.ear3.paris1.level3.net"-től brutális packet loss kezdődik, ez az IP ~60% packet losst produkál, viszont az előtte lévő 2 Deutsche Telekom IP is már megkezdi a timeout sorozatot, igaz csak ~1%-ban, bár ezek tudnak érdekes pingeket is produkálni (néha több 1000-et). Azt is megfigyeltem, hogy kb. olyan hajnali 2-3 fele ~délelőttig hop9-en egy másik IP cím látható (212.3.235.198, Belgium), ilyenkor végre lehet használni a távoli asztalt szaggatás és disconnect nélkül. Csatolok a PingPlotter-ből is egy képet a hibáról. Szerintetek mit lehetne ezzel csinálni? Nagyon idegesítő, hogy nem lehet egy fájlt se másolni akadás/connection error nélkül, pedig nekem fontos lenne hogy stabil legyen a kapcsolat a távoli asztal miatt. Annyi még, hogy 1000/1000-es optikáról van szó. Szerk: Itt egy Imgur-os link, mivel ahogy látom eléggé letömörítette a csatolt képeket: https://imgur.com/a/kfuXBs0
  10. @Kalimera Beállítottam mindent úgy, ahogy @btz javasolta. Még nem volt szakadás. A Sagemre van kötve a 2 TV meg a router jelenleg. Viszont most valamiért a Netgear EX8000-es range extenderem nem akar működni. Beállítom, rá akarok csatlakozni a hálózatra, és vagy folyamatosan próbál csatlakozni, vagy hibás jelszót ír. Ha kikapcsolom az extendert, egyből rá tudok csatlakozni a Wi-Fi-re. Illetve rendeltem egy switchet is, ahogy javasoltad. Az is Netgear lesz, S8000.
  11. @btz Ködzönöm szépen a válaszod. Viszont eddig is így volt, ahogy leírtad, annyi különbséggel, hogy nem LAN1-LAN1 volt a router-modem kapcsolat, hanem LAN1-WAN. Megpróbálom viszont, amit írtál. Ez az ARP amit a Google írt, AP módban a modem végzi? Mert ha igen, akkor szerintem az lesz a gondom. Illetve van egy Plex szerverem is, ez egy Synology NAS, amivel a 4K HDR filmnézés néha akad, pedig a NAS CPU , lemez illetve RAM használata nincs magasan, illetve minden kábellel van összekötve. Okozhat-e ilyet a Sagemcom gyenge hardvere?
  12. Sziasztok! Egy elég zavaró problémával szenvedek. Adott egy 5655v2 modem illetve egy Netgear X10 router. Eleinte a router AP módban volt, a modem DHCP szervere volt használva. Viszont az egyik telefonom (Google Pixel 3 XL) néha ledobálta a Wi-Fit. Ment pl. YouTube videó, látom megáll, majd egy pár mp. után ledobja a kapcsolatot, majd visszacsatlakozik. Tavaly is volt ilyen gondom, egy Note8-as eszközzel. Meguntam, felvettem a kapcsolatot a Google-el, elküldtem a logokat, nyitottam egy bug reportot. Az egyik mérnökük megnézte azokat, és azt mondta, hogy a kapcsolatszakadás oka, hogy nem kapott a telefon ARP választ (IP reachibility). Én úgy tudom, hogy ha a router AP módban van, akkor az ARP-t a modem intézi, így a PPPoE Passthrough-ot bekapcsoltam azon, a Global Wan Mode-t átraktam routedről bridged-re (nem vagyok benne biztos, hogy jó ez így), majd a routert is átállítottam router módba. Modemben letiltottam a DHCP szervert, a címtartomány ugyanaz mint a routerben (modem: 10.0.0.1, router: 10.0.0.2, tartomány: 10.0.0.2-10.0.0.254). A modem LAN1 portjából megy egy kábel a router WAN portjába, illetve a modem LAN2 portjából egy a router LAN portjába. A modemból a két IPTV box kábelét áthelyeztem a routerbe, IGMP proxy engedélyezve. Minden jó, csak az IPTV nem, azt írja kap IP-t de megáll a kép a háromszögeknél. Ha a modem DHCP szerverét engedélyezem, akkor lesz IPTV, viszont ha a telefon épp a modem alapértelmezett átjáróját kapja (10.0.0.1), akkor nem lesz net, manuálisan kell átírnom azt a routerére (10.0.0.2). A kérdésem, hogy lehetne ezt jól megcsinálni, hogy legyen TV is és se a DHCP-vel se az ARP-vel ne legyen gondom? Annyi még, hogy így nem dobálja a Wi-Fi-t a Pixel, így vélhetően ez probléma megoldva (?)
  13. A hiba az Apple-nél van (már hónapok óta), általában este jön elő. Valami gond van a CDN-el, amit mi magyarok is használunk, mert pl. USA App Store-nál meg jók a letöltések.
  14. 14:44 - most is akadozott az MTV Live HD.
  15. Szia! Nem hiszem, hogy ez lehet a probléma a műsorújságnál, mert akkor csinálja (ha csinálja), amikor jobbra vagy balra váltok. Leugráshoz meg ugye a lefele gombot kellene nyomnom. De amikor leugrik, nincs animáció se, mint amikor nyomkodnám, hanem villan egyet és egyszerűen a későbbi műsort mutatja. Csatolok később videót is róla.