patrik.2199

Tag
 • Tartalmak

  30
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

patrik.2199 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  2
  2

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Nem a TV a hibás, hanem a box szoftvere.. 2160p60Hz-re van állítva a felbontás, és az új boxok így működnek azon… Rakd 2160p25-re vagy 1080p50-re. Elég bosszantó, hogy nem ismerik be a Telekomnál. Hanggal kapcsolatos problémát (pattogás-recsegés néha) nem tapasztalsz?
 2. Persze, le is zárták azzal, hogy náluk minden rendben…
 3. Kritikus hibák javításáról van esetleg infód? Pl. hangpattogás/döcögés UI2 óta, Dolby hiánya UI2 óta, “tartalom betöltése sikertelen” bekapcsoláskor, 4K képmegtörés 1 éve az AV boxokon, fizetős visszatekerés nem megfelelő működése (pl. UI2 óta az HBO-n nem lehet visszatekerni, pedig benne van a táblázatban), TV2 Comedy 4:3 adás torzítva 16:9-ben jelenik meg (TV GO-n és régi IPTV-n pedig jó).
 4. Én is ezt tapasztalom LG OLED-eken, a régi 1080i-s IPTV jobb volt, itt az 1080i undorító, 1080p-n meg fura hibák vannak a logókban illetve a kép széleinél.
 5. Rakd 1080p50-re 2160p-ről a képbeállítást, az új AV-s boxokon van ez a szoftveres hiba…
 6. Optikán lehet már duplán tárcsázni, nálam az ONT és az ASUS router is tárcsáz, a boxok vannak csak az ONT-on.
 7. Dupla tárcsázással fog menni, azaz 1x tárcsáz a te eszközöd, 1x az ONT, erre kell dugnod a boxot.
 8. Én is tapasztalom ezt, hibátlan a belső háló ill. az internet is (optika), pingeltem külső és belső hálót is, soha nincs packet loss. Nálam ezek vannak amik néha előjönnek: -Bekapcsolásnál néha "Nincs ethernet" jobb felül, de mégis megy minden -Bekapcsolásnál néha "A szolgáltatás nem elérhető" popup alul töltöképernyőn, ilyenkor egy adatok törlése a Telekom TV appon megoldja, más nem -Adás közben néha random bejön a Telekom TV töltöképernyő, majd kiírja, hogy nincs hálózat. Ezt csak újraindítás oldja meg. -Bekapcsolásnál néha megfagy, betölt a Telekom TV app de a stream nem, és nem reagál semmire. Ki kell húzni és vissza, utána jó. -Az AV-s boxokkal (HDMI-vel összedugva OLED TV-vel) 4K-n remeg alul a kép. 4K50-en ritkábban, 4K60-on gyakran. Mindhárom TV-n. Az AV porttal nem rendelkező androidos boxokkal nem csinálta. Video: https://streamable.com/9l9h7p -5.1-et ha bekapcsolom, késik a hang, és ezeken a csatornákon ilyenkor akadozva jön be a kép, ha odakapcsolok. -5.1-es hangsávoknál nem lehet állítani a hangerőt -Ha be van kapcsolva az 5.1, és váltok pl. az HBO 2 HD-n Magyar hangsávról (Stereo) Angolra (Dolby Digital), crashel a Telekom TV app -Ez nem tudom hogy szoftveres gond-e vagy nincs rajta a kapcsolójel, de a TV2 Comedy-n a 4:3 tartalom 16:9-ben jelenik meg. Műholdon jó más szolgáltatónál, illetve a Telekom TV GO-n is. Más csatorna helyesen jelenik meg 4:3-ban. És ami nekem hiányzik: -Csatornasorrend állítása -Nem lehet a távirányítóval folyamatosan állítani a hangerőt, mert 5-10mp után visszaáll a box-ra, jó lenne ha meg lehetne tartani a TV hangerejének állítását anélkül, hogy hosszan nyomnám a TV gombot. -Lehet hogy van ilyen, de nem találtam meg, hogy csak a kiegészítő feliratok legyenek bekapcsolva. Régi boxon pl. az HBO-n ha angol volt a szöveg az ajánlóknál, volt felirat is hozzá, itt külön kell bekapcsolni a magyar feliratot, de akkor a magyar hang mellett is van felirat...
 9. Én csak annyi változást vettem észre, hogy az 5.1-es hang ami eddig is késett, most még többet késik (majdnem 2mp), illetve a hangpattogást is sikerült visszahozniuk. Kép+hang továbbra is random akadozgat, illetve néha megáll a kép és csak a hang megy tovább. Visszatekerés továbbra is úgy működik hogy tekerés közben megáll, majd kiírja "Nem tekerhető" vagy "Multicast hiba", illetve a műsorújraindítás is csak többszöri próbálkozásra sikerül.
 10. Itt is ez van az új szoftver óta, van hogy több másodpercet is késik már a hang. El+visszakapcsolás után jó egy darabig. Illetve néha random a kép is megáll és a hang megy tovább (OLED TV nagyon szereti az ilyet...), itt is ugyanaz a megoldás. Talán fél év múlva javítják, addig használhatalan hulladék az egész.
 11. Nálam a hangpattogás a frissítés óta megszűnt (remélhetőleg végleg, és nem csak ritkább/kevésbé észrevehető lett). Viszont az új frissítés óta random droppolja a frameket az adás / belaggol, ami brutális hangcsúszást okoz, itt egy videó róla: https://streamable.com/foznff Váltás után jó lesz egy ideig. Remélem ennek a javítására nem kell hónapokat várni, mert így, hogy 10 percenként kell váltanom, meg vissza, hogy ne csússzon a hang, inkább letöltöm n....-ról az adást, amit épp nézni akarok... Ez meg a fizetős visszatekerés használhatatlanságát mutatja be: https://streamable.com/c7aqcd
 12. Ez a probléma csak az 5.1-es hangsávval rendelkező csatornáknál áll fenn, ott nem lehet a box hangerejét állítani.
 13. Sajnos nálam is fennáll a hangprobléma. Nem működik az 5.1, csúszik is, és néha pattog/megakad ~negyed-fél mp-re a hang, utóbbi nagyon zavaró. Szintén a legújabb 9.2.63-as fw.
 14. Nekem is ugyanez a problémám a saját szervereimmel (OVH, Scaleway), viszont már 2018-ban is fennállt. Este ~6 után elkezd emelkedni a ping ~30-ról, elmegy kb ~150-ig ami nem is lenne akkora baj, ha nem jönne mellé packet loss. Kb 1 hónapja bekapcsoltam az IPv6-ot a szervereimen, azóta marad a ~30ms egész nap, és packet loss sincs. Pingplotter alapján más útvonalon mennek most a csomagok, és a hop is kevesebb.
 15. Sziasztok! 1000/1000-es optikai netem van, 5655v2-es modemmel, ami PPPoE Passthrough módban üzemel és a DHCP szervere is tiltva van, a router pedig egy ASUS GT-AX11000. Olyan kérdésem lenne, hogy az IPTV-t hogy lehetne beüzemelni úgy, hogy ne kelljen a modem DHCP szerverét használnom, és a PPPoE passthrough is megmaradjon? Van egy ilyen opció a routerben, viszont ehhez kéne a VID és PRIO adat is. Régen próbáltam csak az IGMP proxy-val de megállt a háromszögeknél, azóta le is mondtam de most szeretném újra igénybe venni a szolgáltatást.