Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

csabesz1971

Tag
 • Tartalmak

  206
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

csabesz1971 eredményei

PROFESSZOR

PROFESSZOR (11/13)

 • 50 posztom van
 • 100 posztom van
 • Közösségépítő

Összes kitűző

 1. Szia @uzman! ez nem lehetetlen, de nem emlékszem pontosan a részletekre. Remélem, egyszer megoldódik ez a probléma is, illetve kitalálnak valamit a router szoftver problémájával kapcsolatosan is.
 2. Sziasztok! igazából egy T-s szakembertől kérdeznék, mert sok fórumon sok *****ságot írtak már, és szeretnék most már tisztán látni, ha kell, adok MT-azonosítót is. Szóval: Dunakeszin élek, Gigabites internetünk van IPTV-vel, ami koax-on jön be a T-s routerig. FB-n, az egyik csoportban valaki olyasmit írt pár hete, hogy hasonló volt a gondja, mint nekem: ott is coax-on osont a net, ott is volt IPTV, szóval, döcögött neki is mindene: állítólag valahogyan kijárta a T-nél, hogy kapjon még egy routert, megbontották (ne kérdezed, hogyan) a coax-ot, az egyik T-s router csak az IPTV-t, a másik pedig csak a netet szolgáltatta. Erről hallottál már, vagy hallott már valaki, aki közel van a T-hez ilyen szinten? Ráadásul teljesen ingyen megoldották neki, de a pontos eljárást nem ismerem sajnos 😞 Esetleg a T-s router szoftverének kezelhetetlenségéről nincs valakinek bármi használható infója? Egy mezei DMZ-t nem tudok bekapcsolni: szerettem volna a Mikrotik-routerem IP-jét DMZ-be tenni, de nem sikerül 😞 Köszönöm.
 3. Kedves @uzman! Nagyon köszönöm a gyors választ, sajnos, féltem tőle, hogy hasonlót fogok kapni 😞 FB-n, az egyik csoportban valaki olyasmit írt pár hete, hogy hasonló volt a gondja, mint nekem: ott is coax-on osont a net, ott is volt IPTV, szóval, döcögött neki is mindene: állítólag valahogyan kijárta a T-nél, hogy kapjon még egy routert, megbontották (ne kérdezed, hogyan) a coax-ot, az egyik T-s router csak az IPTV-t, a másik pedig csak a netet szolgáltatta. Erről hallottál már, vagy hallott már valaki, aki közel van a T-hez ilyen szinten? Ráadásul teljesen ingyen megoldották neki, de a pontos eljárást nem ismerem sajnos 😞 Esetleg a T-s router szoftverének kezelhetetlenségéről nincs valakinek bármi használható infója? Egy mezei DMZ-t nem tudok bekapcsolni: szerettem volna a Mikrotik-routerem IP-jét DMZ-be tenni, de nem sikerül 😞 Köszönöm.
 4. Sziasztok! igazából egy T-s szakembertől kérdeznék, mert sok fórumon sok *****ságot írtak már, és szeretnék most már tisztán látni, ha kell, adok MT-azonosítót is. Szóval: Dunakeszin élek, Gigabites internetünk van IPTV-vel, ami koax-on jön be a T-s routerig Ez de facto. A kérdésem az lenne, hogy: lehet-e a T-s routert kérni, hogy kapcsolják át bridge-módba? ha átkapcsolják, tényleg gáz lesz-e az IPTV-vel? 3 db STB van egyébként, 3 helyiségben a lakásban miután átkapcsolják, szeretném az otthoni, belső hálózatomat egy Mikrotik-el irányítani, viszont a jelenlegi beállításokkal (nem bridge módban van a T-s router), eléggé (nagyon) korlátosan lehet bármit megtenni, pl. port forwardot. a T-s router felülete használhatatlan, erről nem írnék, sokan megtették már. Előre is köszönöm, ha valaki tényleg hozzáértő segít a mondat végére pontot tenni. ps. bónuszkérdés: mi változna akkor, ha valami csoda folytán a Telekom lecserélné ezt a koaxos "csodát" optikaira? Állítólag a koaxos megoldás eléggé visszaveti a bridge módot, illetve az IPTV-használatot az IGMP miatt. Köszi, mindnejót!
 5. csabesz1971

  SAGEMCOM DHCP-lista üres!

  Ezt a ***** szoftvert, de komolyan: 1 frissítés: eltűnnek a WIFI-beállítások, mintha nem is lenne belúve WIFI, egy másik frissítés után visszakerülnek.....ez mindenkinél ilyen *****? Már bocsánat.....
 6. csabesz1971

  SAGEMCOM DHCP-lista üres!

  Ráadásul olyan, mintha a DHCP nem működne: most csináltam egy virtuális Debian-t egy desktop gépen, amely gép szintén a Kaon-tól kapja elvileg azIP-t, de azt mondja a virtuális gép, hog ynem tud IP-t kapni a DHCP-szervertől. Ha átteszem NAT-ra, akkor meg olyan IP-tartományt oszt, amit nem értek: a KAON 192.168.0.1, ez az Ő IP-je, DHCP be van kapcsolva, meg van adva egy -tól -ig address, de a virtuális gép mégsem kap IP-t. Ha NAT-olom, akkor ilyen címet kap: 192.168.150.123. Ilyen IP az egész itthoni hálózatomban nincsen, csak 192.168.0.xxx szabadna, hogy legyen.
 7. csabesz1971

  SAGEMCOM DHCP-lista üres!

  Roli82, "Általában akkor csinál ilyen ürességet, ha a Kaonban be állítasz valaminek fix IP címet. " --> egyetlen 1 szervernek van reserválva fix IP. de abban sem vagyok biztos, hogy az rendben működik-e:-)
 8. csabesz1971

  SAGEMCOM DHCP-lista üres!

  Sziasztok uzman és Roli82. nagyon köszi mindkettőtöknek a válaszokat, némileg lenyugodtam 🙂 Borzasztó ez a szoftver, ha ennyire non informatív 😞
 9. Sziasztok. Nem nagyon szoktam, de ma beléptem a Sagemcom routerre 1-2 dolgot akartam megnézni, de megdöbbenve látom, hogy pl. a DHCP-lista üres: továbbá mindjárt a kezdőlapon ezt látom: illetve van, amit nem értek a statisztikáknál: kaphatnék ezekről 1-2 szavas magyarázatot, illetve valami megoldási javaslatot, mi lehet a rossz és hogyn javítsam? Köszönöm előre is. Cs.
 10. Sziasztok! pénteken hozta a futár fenti modemet, 1GBS-es netre átállás miatt. Közel sincs 1 gigabithez, de ez egyelőre lényegtelen. A kérdésem az, hogy : 1.) tűzfal nincs ebben a szemétdombban? 2.) lehet portfowardot állítani, ha igen, hol és hogyan? 3.) fix IP-t lehet reserválni gépekhez? Köszönöm szakértők válaszát.
 11. csabesz1971

  KAON 3002 fix IP kiosztás

  A másik: portforward nem működik? Ez létezik?
 12. Sziasztok! ebben az új csodaeszközben hogyan lehet reserválni FIX IP-t? Eddig a NAS-om volt FIX IP-vel a SAGE routernél, itt viszont nem tudom, hol lehet megadni MAC-address-el a fix IP-t. Kiosztotta neki a 192.168.0.18-at, de nekem a 192.168.0.32 kellene. Fentit ki sem tudom törölni :-( Köszönöm. Cs.
 13. csabesz1971

  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

  Köszönöm :-)
 14. csabesz1971

  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

  Mondjuk, ez igaz :-) Egy utolsó kérdés: a Sagemcom-ban kell bármit konfigolnom, vagy csak összekábelezem az IGMP-képes switchekkel, rádugom, amit akarok, és kész? Kellemes hétvégét, és köszönöm :-)
 15. csabesz1971

  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

  Szia btz! Beírtam a google.nek, hogy igmp képes switch, első találat: https://www.alza.hu/tp-link-tl-sf1016ds-d185057.htm?kampan=adw_alza_pla_all_smart-shopping-campaign_produkty_sitove-prvky-a-nas_c_1007664_TP662a&gclid=Cj0KCQjwse-DBhC7ARIsAI8YcWKduLoIpDG0vsjEXe9bEZVdDX5lwTy562Rtu1gaSCi0R_X64ASSk0kaAtY1EALw_wcB#parametry Miből tudható meg 100%-ban, hogy egy switch az IGMP-képes? Nagyon köszönöm a segítséget :-)
×
×
 • Új...