Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

csabesz1971

Tag
  • Tartalmak

    206
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit csabesz1971 posztolt

  1. Szia @uzman! ez nem lehetetlen, de nem emlékszem pontosan a részletekre. Remélem, egyszer megoldódik ez a probléma is, illetve kitalálnak valamit a router szoftver problémájával kapcsolatosan is.
  2. Sziasztok! igazából egy T-s szakembertől kérdeznék, mert sok fórumon sok *****ságot írtak már, és szeretnék most már tisztán látni, ha kell, adok MT-azonosítót is. Szóval: Dunakeszin élek, Gigabites internetünk van IPTV-vel, ami koax-on jön be a T-s routerig. FB-n, az egyik csoportban valaki olyasmit írt pár hete, hogy hasonló volt a gondja, mint nekem: ott is coax-on osont a net, ott is volt IPTV, szóval, döcögött neki is mindene: állítólag valahogyan kijárta a T-nél, hogy kapjon még egy routert, megbontották (ne kérdezed, hogyan) a coax-ot, az egyik T-s router csak az IPTV-t, a másik pedig csak a netet szolgáltatta. Erről hallottál már, vagy hallott már valaki, aki közel van a T-hez ilyen szinten? Ráadásul teljesen ingyen megoldották neki, de a pontos eljárást nem ismerem sajnos 😞 Esetleg a T-s router szoftverének kezelhetetlenségéről nincs valakinek bármi használható infója? Egy mezei DMZ-t nem tudok bekapcsolni: szerettem volna a Mikrotik-routerem IP-jét DMZ-be tenni, de nem sikerül 😞 Köszönöm.
  3. Kedves @uzman! Nagyon köszönöm a gyors választ, sajnos, féltem tőle, hogy hasonlót fogok kapni 😞 FB-n, az egyik csoportban valaki olyasmit írt pár hete, hogy hasonló volt a gondja, mint nekem: ott is coax-on osont a net, ott is volt IPTV, szóval, döcögött neki is mindene: állítólag valahogyan kijárta a T-nél, hogy kapjon még egy routert, megbontották (ne kérdezed, hogyan) a coax-ot, az egyik T-s router csak az IPTV-t, a másik pedig csak a netet szolgáltatta. Erről hallottál már, vagy hallott már valaki, aki közel van a T-hez ilyen szinten? Ráadásul teljesen ingyen megoldották neki, de a pontos eljárást nem ismerem sajnos 😞 Esetleg a T-s router szoftverének kezelhetetlenségéről nincs valakinek bármi használható infója? Egy mezei DMZ-t nem tudok bekapcsolni: szerettem volna a Mikrotik-routerem IP-jét DMZ-be tenni, de nem sikerül 😞 Köszönöm.
  4. Sziasztok! igazából egy T-s szakembertől kérdeznék, mert sok fórumon sok *****ságot írtak már, és szeretnék most már tisztán látni, ha kell, adok MT-azonosítót is. Szóval: Dunakeszin élek, Gigabites internetünk van IPTV-vel, ami koax-on jön be a T-s routerig Ez de facto. A kérdésem az lenne, hogy: lehet-e a T-s routert kérni, hogy kapcsolják át bridge-módba? ha átkapcsolják, tényleg gáz lesz-e az IPTV-vel? 3 db STB van egyébként, 3 helyiségben a lakásban miután átkapcsolják, szeretném az otthoni, belső hálózatomat egy Mikrotik-el irányítani, viszont a jelenlegi beállításokkal (nem bridge módban van a T-s router), eléggé (nagyon) korlátosan lehet bármit megtenni, pl. port forwardot. a T-s router felülete használhatatlan, erről nem írnék, sokan megtették már. Előre is köszönöm, ha valaki tényleg hozzáértő segít a mondat végére pontot tenni. ps. bónuszkérdés: mi változna akkor, ha valami csoda folytán a Telekom lecserélné ezt a koaxos "csodát" optikaira? Állítólag a koaxos megoldás eléggé visszaveti a bridge módot, illetve az IPTV-használatot az IGMP miatt. Köszi, mindnejót!
  5. csabesz1971

    SAGEMCOM DHCP-lista üres!

    Ezt a ***** szoftvert, de komolyan: 1 frissítés: eltűnnek a WIFI-beállítások, mintha nem is lenne belúve WIFI, egy másik frissítés után visszakerülnek.....ez mindenkinél ilyen *****? Már bocsánat.....
  6. csabesz1971

    SAGEMCOM DHCP-lista üres!

    Ráadásul olyan, mintha a DHCP nem működne: most csináltam egy virtuális Debian-t egy desktop gépen, amely gép szintén a Kaon-tól kapja elvileg azIP-t, de azt mondja a virtuális gép, hog ynem tud IP-t kapni a DHCP-szervertől. Ha átteszem NAT-ra, akkor meg olyan IP-tartományt oszt, amit nem értek: a KAON 192.168.0.1, ez az Ő IP-je, DHCP be van kapcsolva, meg van adva egy -tól -ig address, de a virtuális gép mégsem kap IP-t. Ha NAT-olom, akkor ilyen címet kap: 192.168.150.123. Ilyen IP az egész itthoni hálózatomban nincsen, csak 192.168.0.xxx szabadna, hogy legyen.
  7. csabesz1971

    SAGEMCOM DHCP-lista üres!

    Roli82, "Általában akkor csinál ilyen ürességet, ha a Kaonban be állítasz valaminek fix IP címet. " --> egyetlen 1 szervernek van reserválva fix IP. de abban sem vagyok biztos, hogy az rendben működik-e:-)
  8. csabesz1971

    SAGEMCOM DHCP-lista üres!

    Sziasztok uzman és Roli82. nagyon köszi mindkettőtöknek a válaszokat, némileg lenyugodtam 🙂 Borzasztó ez a szoftver, ha ennyire non informatív 😞
  9. Sziasztok. Nem nagyon szoktam, de ma beléptem a Sagemcom routerre 1-2 dolgot akartam megnézni, de megdöbbenve látom, hogy pl. a DHCP-lista üres: továbbá mindjárt a kezdőlapon ezt látom: illetve van, amit nem értek a statisztikáknál: kaphatnék ezekről 1-2 szavas magyarázatot, illetve valami megoldási javaslatot, mi lehet a rossz és hogyn javítsam? Köszönöm előre is. Cs.
  10. Sziasztok! pénteken hozta a futár fenti modemet, 1GBS-es netre átállás miatt. Közel sincs 1 gigabithez, de ez egyelőre lényegtelen. A kérdésem az, hogy : 1.) tűzfal nincs ebben a szemétdombban? 2.) lehet portfowardot állítani, ha igen, hol és hogyan? 3.) fix IP-t lehet reserválni gépekhez? Köszönöm szakértők válaszát.
  11. csabesz1971

    KAON 3002 fix IP kiosztás

    A másik: portforward nem működik? Ez létezik?
  12. Sziasztok! ebben az új csodaeszközben hogyan lehet reserválni FIX IP-t? Eddig a NAS-om volt FIX IP-vel a SAGE routernél, itt viszont nem tudom, hol lehet megadni MAC-address-el a fix IP-t. Kiosztotta neki a 192.168.0.18-at, de nekem a 192.168.0.32 kellene. Fentit ki sem tudom törölni :-( Köszönöm. Cs.
  13. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Köszönöm :-)
  14. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Mondjuk, ez igaz :-) Egy utolsó kérdés: a Sagemcom-ban kell bármit konfigolnom, vagy csak összekábelezem az IGMP-képes switchekkel, rádugom, amit akarok, és kész? Kellemes hétvégét, és köszönöm :-)
  15. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia btz! Beírtam a google.nek, hogy igmp képes switch, első találat: https://www.alza.hu/tp-link-tl-sf1016ds-d185057.htm?kampan=adw_alza_pla_all_smart-shopping-campaign_produkty_sitove-prvky-a-nas_c_1007664_TP662a&gclid=Cj0KCQjwse-DBhC7ARIsAI8YcWKduLoIpDG0vsjEXe9bEZVdDX5lwTy562Rtu1gaSCi0R_X64ASSk0kaAtY1EALw_wcB#parametry Miből tudható meg 100%-ban, hogy egy switch az IGMP-képes? Nagyon köszönöm a segítséget :-)
  16. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok.Egy nagyon láma kérdésem lenne: lakásfelújítás lesz, nem túl nagy, de érinti a Telekom eszközét is. Alapból ugye van rajta egy bemenet, ahová bemegy a Koax, ezen jön a TV és a net is. Van rajta 3 TV kimenet: ez ugye 3 TV-hez a 3 külön TV-beltérihez kell, hogy eljusson. Ezeket a kábeleket internetre is lehet használni? Arra gondolok, hogy mondjuk az egyik TV kimenetet a szobában a TV beltéri előtt megfogom egy swith-el, és a TV is a switch-ből kapná a "TV-jelet", illetve szintén a switchre lenne rádugva az X-Box, esetleg egy laptop? Vagy ezeknek legalább 1 külön kábel kell, és azt osztani switch-el az eszközök között? IPTV-m van természetesen. Köszönöm.
  17. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok, megoldódott. Miután a DHCP elengedte a gépet, be tudtam reserválni a fix IP-t.
  18. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok. Nálam tegnap cseréltek eszközt, most v2 MAGYAR_3.97.0 eszközt hoztak. Ami elsőkörben nem sikerül: létezik, hogy nem tudok benne IP-t reserválni? Régiben azt mondtam, hogy a 192.168.0.200 legyen a NAS fix IP-je, ugye HW-cím alapján hozzá tudtam adni, ezzel viszont nem tudom ezt megtenni. Valamit én nem csinálok jól?
  19. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia Oldmike. ezek szerint nem csak nálunk (Dunakeszi) volt probléma tegnap este az IPTV-vel?
  20. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    De mér' mindig velem? :-)
  21. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nem, nem másik IP-re akartam kiosztani, ugyanarra az IP-re (a 192.168.0.13-ra.) annyi kivétellel, hogy a már meglévő szabály azt mondja, hogy a külső kezdő és befejező port is a 22-es, és a belsők is ugyanúgy a 22-es port. Amit változtatni és/vagy újonnan felvinni akartam az az, hogy kintről a 443-ason érkező kéréseket a belső 22-es felé forwardolja a router. ps. PÜ-t olvastam, válaszoltam is rá.
  22. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Ezt még kipróbálom......de könnyen lehet, hogy tényleg "birka" vagyok.....már van egy 22-22-22-22 - es port forward a routeren....emiatt nem engedi a 22-es felé menni a 443-ason érkező kéréseket..nem tudok új szabályt létrehozni......
  23. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Kezd világosodni: egy irányban nézve a befelé jövő kezdő port a 443, a befelé jövő befejező pedig a 22-es.....basszus, erre nem gondoltam....
  24. csabesz1971

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Halovány sejtelmem sincs, milyen fw-t használnak...Közöm nincs a hálózatokhoz.... :-)
×
×
  • Új...