btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.067
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit btz posztolt

 1. @scania471 Lakossági neten tiltott 25-ös portal, fix ip és saját domaines PTR nélkül nem fogod tudni használni a "saját" SMTP - t. https://www.telekom.hu/telekomfiok/belepes
 2. intertnet sebesség

  Szemmel láthatólag nem kapott SNR lockot, felesleges megkérdezni.
 3. intertnet sebesség

  Dehogy is, semmilyen konfigurációs fájlt nem tölt le sehonnan a HGW maximum a firmware-t. A szinkronsebességet a DSLAM határozza meg. Szép is lenne ha valaki egy mókolt konfigurációs fájlal olyan sebességet lőt volna be magának valaki, amilyet akar. 😂
 4. intertnet sebesség

  Nem szükséges. DSL-en resetelik a kapcsolatod és ha a profil átállításra került, az új szinkronnal fog menni a rendszer, amennyiben a vonal elbírja.
 5. @Caligin Nagyszerű a kitartásod. Én már rég kihajítottam volna az ablakon. 😀 Ez nagyon nincs rendben így. Várjátok az optikai hálózatot, addig is kívánok sok erőt és kitartást.
 6. @scania471 Normális levelező szerverek már ott dobnak, ha olyan PTR recordal mész hogy *******dynamic.pool.telekom.hu stb stb.... , még ha valaki fel is oldaná neked a 25-ös port tiltását. Használj dedikált szervert, virtuális szervert saját SMTP üzemeltetéssel vagy shared smtp szolgáltatást ezekre a célokra. Telekom SMTP szerverét használhatod. Emailfiókot a Telekom online felületén tudsz létrehozni.
 7. Wifin nincs garancia semmire. Vezetéken megy, akkor nem a szolgáltatással van a gond. 1000 megabit wifin való elérésére több tízezres router kell több tízezres vevőegységgel, ami támogatja az ehhez szükséges megfelelő frekvenciákat és wifi szabványokat.
 8. Az ügyfelek felé ritkán van kommunikálva az ilyesmi, talán telefonban megmondják ha nagyon érdekel, miért volt kiesés, ha nem tervezett meghibásodás volt. A tervezett karbantrartásokból eredő kimaradásokról pedig itt tudsz tájékozódni.
 9. Szivesen 🙂👍🏻
 10. Ez pont azt jelenti hogy a VOIP szolgáltatás nem indul el rendesen. Jelentsd be mégegyszer, hogy a telefon szolgáltatás továbbra sem működik, kiemelve a telefonia led nem világításának tényét.
 11. Az 50 mbps díjcsomag megszűnt, Net S Pluszban vonali maximum elérhető, ami a vonali körülményekről függően 50 mbps-nél is több lehet. A 150 pedig szerintem tévedésből lehetett kiadva ott, ha csak réz hálózat van. Szupergyors Internet Program keretében történő hálózatépítések 2020 végéig zárulnak le minden szolgáltató esetében. Nem néztem meg, hogy a szolgáltató a te esetedeben a Telekomot jelenti e
 12. @Gele Ha VPN-en megy akkor IP c8m csere is biztos eredményt hoz, hacsak nem egy egész tartomány van blokkolva azon a szerveren. Épp ezért a legjobban azzal járnál, ha az IP gazdájával beszélnél, mert egyre biztosabb, hogy ő/ők tiltanak. Nem venném ezt fenyegetésnek, csak a tényekről tájékoztatott. Gondolom az még kínosabb lenne, ha a havi számlán találkoznál azzal a ténnyel először, hogy fel lett számolva.
 13. Ha VPN-en keresztül sem működik, akkor valószínűleg az IP csere sem fog eredményt hozni. De szerintem felvehetnéd a kapcsolatot azzal is, aki a szervert üzeneti azon az IP címen.
 14. @Gele Csak koaxon. Vagy használhatsz proxit vagy VPN-t.
 15. Eddig nagyon úgy néz ki. Próbálj meg IP címet cserélni. Persze be is jelentheted, ahogy az eredeti posztodban írtad, max annyit írhatnak, hogy nem Telekom hálózati hiba. Veszteni nem veszthetsz alapon jelentsd be.
 16. Mit akarsz rajta elérni? Pingelni lehet, nem Telekom hálózati probléma
 17. Sok sikert nem fűznék hozzá, de próbáld meg.
 18. Nem biztos hogy megoldaná a problémád. Ezek az eszközök a wifi lefedettségének kiterjesztésére valók elsősorban, nem a wifin elérhető sávszélesség bővítésére. Bizonyos esetekben elérhető a maximális sávszélesség kihasználása wifin, de nagyon sok befolyásoló tényező határozza meg, hogy fizikailag mit lehet belőle kihozni két eszköz között, így csak azt lehet mondani, hogy wifin nincs garancia a sávszélességre.
 19. Üdv! Otthoni szolgáltatáson szerver üzemeltetésre nincs lehetőség, maximum saját célú szerver ütemeltetés megtűrt.
 20. Akkor végképp minden forgalmat saját eszközre tudsz terelni. Szívesen.
 21. Használhatsz pppoe passthrough üzemmódot is, ekkor használhatod a saját eszközöd internet átjáróként, a szolgáltatói eszköznek meghagyva az IPTV kiszolgálást. Szerintem ebben a felállásban meg kéne hogy szűnjön a tapasztalat hibajelenség.
 22. Igen, arra rákötöd és többféle módban használhatod, de ha csak a wifivel van gond, akkor elsőkörben egyszerű accesspoint módban használd a rákötött saját eszközöd.
 23. Vegyél egy jó accesspointot vagy saját routert. Igaz pénzbe kerül, de szerintem jobban jársz.
 24. Szia. Ez a Telekom fóruma így csak annyit tudok mondani, hogy érdeklődj a bankodnál és jelents az esetet a rendőrségen, ahogy írtad is