btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  3.883
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit btz posztolt

 1. @krisz97 Hívd a 1414-et és jelezd hogy továbbra is problémák vannak az internet szolgáltatásoddal
 2. Igazán nincs mit
 3. Üdv @sandorne Hs nem történt jelszóváltoztatás a gyári állapotokhoz képest, akkor az eszközre ragasztott matricán megtalálhatod az adminfelület jelszavát.
 4. @SafranyFerenc86 Akkor kérd az eszköz cseréjét, hátha az megoldja a gondokat
 5. @apolecsak Nem tudom, hogy mit lehet konfigurálni a vásárolt eszközön, mivel nem ismerem, de ha DSL szinkron van, akkor a megfelelő PPPOE felhasználónév és jelszó párossal működnie kéne.
 6. Rendben. Ha nem kötelező elsőkörben kreditet venni vagy bankkártya adatokat megadni, akkor kipróbálom.
 7. Értem. Sajnos akkor ilyen készülék hiányában nem tudom kipróbálni. Azt hittem valami általános VOIP szolgáltató, de akkor gondolom ez csak Gigasettel használható szolgáltatás(?)
 8. @SafranyFerenc86 Rendben. Reméljük a legjobbakat.
 9. @apolecsak Felesleges volt venni, ingyen vitt volna a Telekom egy másik HGW-t.
 10. Ha az a szolgáltatás nem lesz lemondva akkor nem. Úgy értettem, hogy ha az lemondásra keülne, tehát ha nem a másik szolgáltatás mellé vennéd igénybe. Nem reklámként mondom, de olcsóbb is csomagban.
 11. Üdv! Ha a Telekom egy teljesen más technológiával megy hozzád, akkor mindenképpen elengedhetetlen lesz az új vezeték. Például ha jelenleg Koaxos bekötés van és a T optikával menne. Ha a régi szolgáltatód és a Telekom is koaxal ment, akkor megvalósítható, hogy rákötnek a régi koaxra és azon megy be a jel. (Update:csak akkor ha a régiszolgáltatás lemondásra kerülne, egyébként ez sem járható út)
 12. @József8360 Pontosan melyik VOIP szolgáltató ez? Kipróbálom én is.
 13. @SafranyFerenc86 Szeribtem reseteld le, mert ez így nem normális működés. Ha MAC cím alapján akarsz címeket adni az eszközöknek, azt még mindig a DHCP intézi, kikspcsolva ez a funkció sem fog menni. Statikusan is adhatsz meg IP címeket az eszközöknek, de azt nem a HGW-n kell beállítani, hanem az eszköz erre szolgáló kezelő felületein.
 14. Vezetéken méred?
 15. sagemcom

  Az összes nem
 16. @BGWEB Nem tudom a lakhelyed így nem tudom ezt megmondani, ha tudnám is, akkkor is elősször kéne kerítenem valakit, akinél van térképen rajzolva, hogy mi hogyan merre fut a földben vagy az oszlopokon. Hogy a többiek cuccai, mint és hogy mennek, azt meg végépp nem tudom és lehetőségem sem lenne kitől mehgtudni.
 17. @BGWEB Kilehet kapcsolni, de akkor az IPTV boxoknak statikusan kell IP címet megadni, hogy tudjanak kommunikálni az ONT-al.
 18. Én pépldául megszüntetném a dupla natolást a magánhálózatomban, de ezek már egyéni szoc kérdések, így felesleges lenne ajánlanom másfajta bekötéseket. Legutolsó információim szerint optikai ONT-okon még nem elérhető a FON. 1000 megabites nethez Sgaemcom-ot adnak.
 19. @krisz97 & @Marko98 Kérdezzétek meg a 1414-en, hogy lakhelyetek térségében van e valamilyen központi jellegű probléma.
 20. Üdv @BGWEB 1. Igen. 2. Jobban jársz, ha az ONT szálon megy 3. Ha jár mellé, akkor érdemes használni. Saját routered is adhat neki IP-t. 4. Optikán nem NAT-olnak, utolsó információim szerint. 5. Valószínűleg ugyan úgy lesz minden. 6. Szerelője válogatja.
 21. Akkor nincs más hátra mint, előre a szervízbe.
 22. Ha a két eszközt LAN-LAN kötötted össze, az majdnem ugyan az mint az AP mód. A különbség csak az, hogy AP módben automatikusan kikapcsolja a DHCP-t azaz a helyi hálózati címkiosztást, mert mint írtam az ilyenkor nem szükséges az eszközön, mert azt továbbra is a digitális elosztó végzi. AP mód nélkül nem kalpcsolódik ki automatikusan ez a szolgáltatás, de manuálisan kikapcsolhatod. Az AP módot csak azért találták ki, hogy azokat a funkciókat automatikusan kikapcsolja, amik nem kellenek, így azoknál is kikapcsolódik, akik nincsenek tisztában azzal, hogy ezt ki kell kapcsolni. Aki tisztában van vele, az AP mód nélkül is összedughatja a két eszközt LAN-LAN, de előtte kikapcsolja a DHCP-t az aleszközön. Továbbá hasznos lehet az AP mód akkor is, ha a saját eszközöd dedikált WAN portját LAN-ként akarod használni. AP módban a WAN-ba dugott vezeték, ugyanolyan mintha a 4 LAN láb közül az egyikbe dugtad volna be. Így lesz egy plusz LAN portod a WAN-ból. AP mód nélkül a WAN port továbbra is WAN port marad így, ha két eszköz LAN-LAN van összekötve, a saját eszközön már csak 3 lehetséges port marad a további elosztásra, AP módban a WAN-ból LAN-ra változtatott portal együtt továbbra is 4.
 23. Az a különbség hogy: PPPOE passthrough módban a saját routered lát ki a nyilvános internetre, azon keresztül megy ki a forgalom a "nagyvilágba", épp ezért minden tűzfalazási beállítást, port átirányítást a saját eszközödön kell intézni, az osztja ki a címeket a hálózat helyi gépeinek. AP mód esetén a saját routered csak a helyi hálózatod egyik tagja, csak elosztóként üzemel. Ha valamilyen adatnak a pulikus internet felé kell haladnia, akkor az alapértelmezett átjárójának küldi az adatcsomagot, ami ebben az esetben a digitális elosztó vagy más néven HGW. Tehát önmaga nem lát ki a publikus internetre, csak az alapértelmezett átjáróval kommunikál. AP mód esetén nem a saját eszköz osztja ki a helyi hálózati IP címeket a helyi gépeknek, hanem továbbra is a HGW feladata. Így azok a tűzfal beállítások, portforwardok érvényesülnek, amik a HGW - n vannak beállítva.
 24. A digitális elosztó bármelyik LAN portjára kötheted, a saját eszközödnél pedig a WAN portba. Épp ezért is írtam, hogy a WAN interfész konfigurálandó PPPOE üzemmódba a saját eszközön.