btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.492
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit btz posztolt

 1. Üdv! Kövesd a fórumot. Ha elérhető lesz, akkor itt minden bizonnyal közzé fogja tenni valamelyik tag.
 2. Ha nincs szerelő ismerősöd, akkor mást nem nagyon tudsz tenni.
 3. A TV-n is kell lenni ilyen menünek, ott is be kell állítani. Illetve a zoom funkciót megnézted, amit teherwagon írt?
 4. Üdv! 1414-es számon.
 5. Igazán nem tesz semmit. Szerintem annak a szomszéd kütyünek biztos nincs köze a dologhoz. Más is használ ilyet, ott ahol a beltéri lefedettség nem elegendő. Ha kintre nem sugároz vele semmit, akkor teljesen legális a cucc. Addig is helyezd a kártyát egy telefonba, onnan is meg tudod osztani adott esetben a netet akár USB akár Wifi által, így még azt sem mondhatják, hogy kivetted. Bár ezt a cikk szerint nem is szabhatnák meg. Talán majd lesz egy újabb cikk is, nem tudom, mennyire elterjedt ez a gyakorlat. További szép estét.
 6. Igazán nincs mit.
 7. Az igazi megoldás nyilván az lenne a gondjaidra. De mint írtam, az kb 1-6év, mire eljut.
 8. Szerelőn kívül senki nem fog 30/5-ös profilt beállítani sajnos. Ha valahogy sikerülne eljutnod egy szerelőig, akttól meg tudnád kérdezni, hogy mi ennek az akadálya technikailag. Esetleg megmutathatod neki a DSL infót is.
 9. Kapcsold ki teljesen és kiderül.
 10. Mondanám, hogy eszköz hiba. de nem, mert minden egyes eszközödön volt valami baja a leírásod szerint. Ha korlátozva lennél akkor nem lenne még az sem, hogy újraindítás után 5 percig minden jó. Szóval így csak találgatni lehet, aminek sok értelmét nem látom.
 11. Nem tudom, hogy a szerelő mért nem állított be neked többet, erről magát a szerelőt kéne megkérdezni. Szilvia csak a betanult szöveget fújja, nem látja a vonalad fizikai paramétereit, nem látja, hogy a vonalad mit bírna el, ezért tőle ne is várj többet.
 12. Ott van a képen, amiről az előbb már kérdeztem, hogy te írtad e bele és mondtad, hogy a CMD parancs kimenetéből te másoltad be. Ha ott jó adatot másoltál ki, nem írtad el, stb, akkor a port forward jó. Erre céloztam.
 13. Szomorú.
 14. Valóban kintről befelé irányuló netkapcsolattal kellene megpróbálni, például egy ismerőst megkérni, hogy próbálja meg a csatlakozást. A portforward a látott képek alapján rendben van ha tényleg nem írtad el az IP-t a MicroPC Device bevitelénél.
 15. Ezt jobb lenne megérdeklődni az ügyfélszolgálaton. Én még nem hallottam senkitől, hogy ilyesmi miatt a gyakorlatban is korlátozták volna, még az NMHH-s eset előtt sem volt jellemző.
 16. Attól függetlenül, hogy mit ír ez az online port forward ellenőrző, más nem tud rákapcsolódni a szerveredre tesztelés céljából?
 17. Van egy ilyen a képen, hogy Internal host : MicroPC-Ethernet. Ezen a gépen fut a játék? Illetve az ehhez tartozó IP cím megegyezik a LAN hálózati adaptered IP címével? Ezt te hoztad létre az Add device menüpont alatt?
 18. Nem tudom jelenleg, hogy áll ez az ügy és milyen megállapodásra jutottak ezzel kapcsolatban a hatósággal. Az biztos, hogy ez így erősen aggályos.
 19. Az előminősítés csak egy előminősítés, egy adatbázis alapján sacc/kb kiszámolja a központhoz viszonyított távolság alapján mi érhető el és mi nem. A valósággal gyakran köszönő viszonyban sincs az előminősítő által kapott adat. Ahogy az extend DSL infós képen is látszik, nem a maximumot kapod. És itt már a kollégák tudtak volna neked segíteni ebben, kedves Zsani csak az előminősítést látja, viszont a szerelőnek látni kell, amit ez a mérnöki menü is mutat a képen.
 20. @LexerTheFirst Például, hogy milyen beállításokkal próbálkoztál ezelőtt. Mi az IP címe annak az eszköznek, amire a portot ráirányítod illetve ezzel összhangban milyen portátirányítási szabályokat hoztál létre (erről esetleg a egy képernyőképet csatolhatnál). Milyen szolgáltatáshoz szeretnél portot nyitni, illetve fut e a szolgáltatás, amihez a portot akarod nyitni? Megfelelő porton hallgatózik e a szolgáltatás/alkalmazás, amihez a port kell. Ehhez mit és hogyan állítottál be?
 21. Üdv! Bővebb információk és képernyőképek birtokában talán, de garanciát nem tudok rá vállalni.
 22. Meg kéne kérdezni tőle, hogy konkrétan miért nem tudja vagy akarja 30/5-ös szinkronprofilt használni. És az upload miatt gondolom, de ez csak feltételezés. Lényegeset a szerelő tudna mondani.
 23. Én úgy érzem az ügyfélszolgálatos néni/bácsi enyhén szólva félretájékoztatott. Szerintem arra gondolt, hogy te szeretnél mobilinternet kapcsolaton VPN vagy FTP szervert üzemeltetni. Az ugyan tényleg nem való, de én szervereket üzemeltetek és elengedhetetlen, hogy ne tudjak belépni egyik szerveremre FTP-ről, SSH-ról vagy VPN-t használjak. Ha ez így lenne, az egy kicsit szembe menne a hálózatsemlegesség irányelveivel is, amiért már történt elmarasztalás, az ügyben.
 24. Szerver függvénye is a dolog. Nekem is van, hogy 1-2MB/s el jön le valami.
 25. Próbáld meg frissíteni a hálókártya driverét