btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  3.761
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit btz posztolt

 1. @Tamas586 Ha az Output Powerre gondolsz, az pont hogy a kimenő adásteljesítmény és VDSL2 esetén az közel a maximumon van.
 2. @Xaba Próbálkozni mindennel lehet, de inkább azt fogják mondani hogy a garantált megvan, annyit bír a rendszer (ami ezen a porton igaz is). Nekem volt 50mbps 2016-ban egy két hónapig makd átraktak egy másik portra ami, cssk 30mbps-t bírt és két évig nem is rakták vissza, most 2018-ban mikor váltottam Net S pluszra sikerült közbenjárással egy új portra rakni, ami most 72mbps-t hoz. Nekem végig VDSL2 volt, tehát a csökkenésed nem az ADSL2+ VDSL2 váltásból fakad, hisz az modernebb technológia így a távolság függvényében sem szokott lasabb lenni, csak egyes grafikonokon úgy van ábrázolva, amihez semmilyen raw mérésiadat nincs mellékelve.
 3. @Xaba Simán átraktak egy másik portra ami csak annyit bír. Nem a VDSL technológiai átállás miatt lett gyengébb a neted.
 4. Aztán majd ha bevezetik a DVB-C2-t 😃 (mondjuk T-nél nem hiszem, de a DVB-T2 bizztos bejön majd a földi sugárzás terén és akkor megint lehet kidobni egy rakás cuccot, digitális tuneres DVB-T TV-hez digitális új DVB-T2 boxot venni. Nagy lesz az öröm 🙂)
 5. Domino esetén a új SIM-et vásárolhatsz, miután leürült a rajtalévő egyenleg.
 6. Üdv @Vladár Lászlóné A számcsere díja: ügyintézés üzletben: 10 000 Ft/alkalom/előfizetés telefonos vagy írásos ügyintézés: 7000 Ft/alkalom/előfizetés választott hívószám: 10 000 Ft/alkalom/előfizetés A számcserét követően, kérjük, kapcsold ki azt a készüléket, amelyikben az érintett előfizetést használod, majd kb. 5 perc után kapcsold vissza! Ezt követően már az új hívószám fog élni, a régi szám már nem lesz elérhető.
 7. @patrik.2199 Resetelj le mindent. A szolgáltatói és saját eszközt LAN1-LAN1 portokon kösd össze, LAN1-WAN összeköttetést szüntesd meg. Ne legyen duplán összekötve mint, ahogy írod. Használdd az 192.168.1.X IP tartományt a helyi helyi hálózathoz. A digitális elosztóban ne állíts be semmilyen bridge módot. A digitális elosztó végezze a publikus internetre csatlakozást, a saját eszközt hagyd AP módban és ne fusdon rajta DHCP szerver.
 8. Ja hogy 100/50. Mindegy a lényeg ugyan az, hogy a vezetékkel bekötött digitális elosztóra gondolt.
 9. Rendelsz még egy boxot, akkor talán ugyanolyat adnak persze ez plusz köldség. Azt nem mondom hogy nézz fel XY online piacra, ahol bizonyos személyek még a boxokat és a HGW-eket is árúsítsák 😂
 10. @zoli62 Hát én ebben sem látok olyat, amire azt mondanám, hogy a telekom azt állítja, hogy a végpontjai túlnyomó része 30mbps képes lenne. Sőt az olvasható ki, hogy a DSL rézhálózat nagyon sok még..
 11. És ha a pót is elkallódik? 😂 Univerzálissal próbálkozhatsz 🙂 Esetleg infrás telóval.
 12. Vehetsz HDMI vagy SVIDEO, RCA video digitalizálót is, ha sikerül működésre bírni (érdemes olyat választani, amihez van mac-es driver is) akkor az IPTV boxot rákötöd és bármilyen kameranéző szoftverrel (Én pl a ChrisTV-t használom, de a VLC mediaplayer is jó) tudod nézni az IPTV díjcsomagod teljes kínálatát és még internet elérést sem igényel.
 13. Reseteld, hátha megjavul. Ha nem, akkor próbálj meg egy cseréltetést.
 14. A Humax is csak mpeg2?
 15. Minek? Ha elromlik, cserélik ingyen.
 16. @zoli62 Sehol nem találom benne, hogy a túlnyomó többsége szót használta volna. Az tény, hogy a SZIP kezdete óta nagyon sok fejlődés történt.
 17. @Tamas586 Szerintem arra gondolt, hogy egy koaxos HGW szorja a wifit.
 18. @zoli62 A Telekom sehol nem kommunikál olyat, hogy a végpontjai többsége 30mbps sávszélességű lenne és 30/5 csomag sincs már, hanem a végponton rendelkezésre álló max kapacitás csomag van. Azaz ha egy végponton 13mbps-t tud kiköpni magából a vonal, akkor annyi a csomag. Reklamálni ez ellen csak akkor lehetne, ha a 13mbps hiba következménye lenne, nem egy fizikai adottságok végett meglévő állapot.
 19. VOIP esetében ott a HGW ami részletezi, hogy ki hívott, mennyi ideig tartott a hívás, de egy normálisabb fajta deck is lementi ezeket az információkat. Persze, ha egy családtag nem akarja, hogy kiderüljön, akkor tudja törölni, de azt úgy is észre veszed és akkor már rögtön gyanús, hogy kilenvlcvenes számokat hívogat 😂
 20. Üdv! Sajnos nem valószínű, hogy mostanában visszakerül a kínálatba. Annyit tehetsz, hogy jelzed a 1414-en, hogy te igényt tartasz a csatornára. Ha ezt többen is megteszitek, lehet rá esély, hogy jövőre visszakerül.
 21. Az mimdegy. A beltérit kell áramtalanítani, majd újraindítani. Így az automatikusan megkeresi a csatornákat. Ha egy mégsem így alakulna, jelentsd be a hibát a 1414-es számon és utána néznek mi lehet a gond.
 22. Igen megoldható. IGMP képesség szükséges. Amennyiben a digitális elosztóban a hálózati átjáró, úgy más beállításra nincs szükség.
 23. @Julcsi53 Üdv! Milyen típusú TV előfizetéses ez? IPTV vagy SAT? Milyen TV csomag van előfizetve?
 24. DTX

  Szerintem nem felesleges. Ha többen panaszkodnak, akkor abból lehet valami. Mint a NatGeo. esetében.