tkarika

Tag
 • Tartalmak

  4
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

tkarika a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Köszönöm, ki fogom próbálni, ha @rmcz javaslata nem válik be. Köszönöm, a whitelistes dolgot kipróbálom.
 2. Illetve, lenne még egy negyedik megoldás, pppoe passthrough-val hagyni a francba ezt a csodát, és használni egy rendes routert, de amikor ezt kipróbáltam, akkor nem volt adás a mediaboxon...
 3. Köszönöm! Igen, jelenleg én is a második "megoldást" használom. Az első elég macerás, egy nextcloud szerverről van szó, és a laptopon, mobilon nem tudom (olyan könnyen) cserélgetni a domaint/ip-t aszerint, hogy otthon vagyok-e, vagy sem. Lenne még egy harmadik lehetőség, saját DNS kiszolgálót (pi-hole) telepíteni, viszont ez még azért nem működik, mert az ipv6-os DNS szervert nem lehet módosítani ebben a szutyokban, így az mindig kifelé mutat. Köszönöma segítséget. De, ez egy hiba.
 4. Az új Technicolor FGA2233 routernél előjött egy érdekes probléma. A http (80) és https (443) portokat szeretném forwardolni egy belső gépre, ezt sikerült is beállítani. Kívülről működik is, de az otthoni hálózatról mindig átdob a böngésző a telekom.ip/parental_block oldalra (ami 404-es hibát ad). Előző routernél (Huawei) nem volt ilyen gond, a mostani beállításainál nem találtam semmi szülői felügyelet opciót, és tegnap a telefonos ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy november 1 után nem tudnak ilyen problémákban segíteni (köszi...). Van valakinek valamilyen ötlete, hogy milyen irányban induljak el? Köszönöm előre is!