Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Kaon CG3000 vs. komolyabb router


együttvelem

Kérdés

Sziasztok!

Adott egy Kaon CG3000 DOCSIS modem,  és egy otthoni belső hálózat, ami vélhetőleg kinőtte ennek routing-képességeit. Egy LAN port az IPTV-é, egyen közvetlenül egy gép van, egyen egy hub (azon egy nyomtató és egy NAS), egyen pedig egy access point módba állított Linksys RE200-as extender, ami a ház távolabbi részében biztosítja a WiFi-t. Ezenkívül egy ősrégi telefon is van rá kötve, az annak szánt portba, meg persze megy rajt a WiFi mindkét csatornán.

Azt tapasztalom, hogy időnként még a belső hálózat is instabil, pl. Windows-os mappamegosztást sem lehet normálisan elérni két gép között néha, máskor egyszerűen csak lassú. Belépve a Kaonba, a képen látható statisztikát találtam (néhány perccel az újraindítása után). 240222kaon_hgw_statisztika_rovid_uptime_utan.thumb.png.d96eb8bb25488aeabcb81f4c1954df8d.png

Feltűnt a továbbított csomagok között a sok drop. (Azt mondjuk nem értem, hogy a kapottak között miért nincs, vagy egyáltalán az mit jelentene.) Ez normális? Én arra kezdtem gyanakodni, hogy egyszerűen túlterhelte a hálózat a HGW-t.

Ha ez a helyzet, tehát nem bír el ekkora belső hálózatot, mit lehetne tenni? Bridge módba rakni ha jól értem, nem lehet az IPTV miatt, ha pedig mögé rakok egy routert, az dupla NAT, amit elkerülnék. Esetleg lehet szerezni valahol erősebb DOCSIS modem-router kombót? Vagy van más megoldás?

Köszönöm a segítséget! :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

0 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Még nincsenek válaszok erre a kérdésre

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...