Próbálom nem túl bő lére ereszteni, de akarok egy kis kontextust adni az egész hibának:
Van egy Speedport Entry 2i csoda routerem. Ezzel elég sok probléma van, nem igazán szeretem, látom itt is sokan panaszkodnak rá, de sajnos VDSL-hez nem adnak mást. (főleg a DNS módosítás hiánya az idegesítő)
Kb 2 éve hostolok itthonról pár servicet (Jellyfin, Immich, Nextcloud stb). Ez remekül ment is egészen tegnapig. A routeren be volt állítva a DMZ, LAN hostként az Nginx Proxy Managert-et futtató NAS local címével. Ment mint az álom. A saját domainem a Cloudflare-nél van, ott voltak megkreálva a CNAME entry-k a különböző serviceknek (pl jellyfin.mydomain.com), utána pedig ugye NPM-el reverse proxyztam a trafficot a különböző belső portokra. (jellyfin.mydomain.com -> destination 192.168.1.23:8096)
Szeptember 14-én kaptam egy SMS-t hogy hálózati karbantartás lesz úgyhogy kimaradhat a szolgáltatás. Remek. A megadott idősáv vége után 2 órával még mindig nem volt szolgáltatás, a router a WAN page-en azt írta, hogy No Link. Nosza felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol nem nagyon tudták megmondani mi a probléma, de cserébe nyomtak egy gyári visszaállítást majd egy frissítést a routerre. Ennek marhára örültem, mert elszállt az összes DHCP bind és egyéb beállítás is, de legalább a kapcsolat se állt vissza Aztán hosszas tanakodás után azt mondták, hogy náluk lesz a hiba, valami port probléma van és 72 órán belül kijön egy szerelő megcsinálni.. Kicsit furcsálltam az egészet, nem állt össze, de oké.
Kb 2 órával később este 9 körül jött egy SMS, hogy a hiba elhárítva. Valóban mostmár nem írta a WAN menüpont hogy "No link", de a PPPoe adatok beálltak egy gyári értékre. Újabb telefon mert nekem nincsenek meg, korábban is távolról be tudták állítani, ezt ezúttal is így volt.
Miután helyreállt a kapcsolat próbáltam újraconfigolni a routert, de valahogy nem akar működni semmi. A cloudflare, docker, NPM és egyéb itthoni hálózati beállításhoz nem nyúltam, az változatlan, tehát ezért gyanítom, hogy a Speedport lesz a ludas.. Újra beállítottam a DMZ-t és a port teszter oldalak alapján minden nyitva kivéve a 443.
Más hibát nagyon nem látok, a Public IP:port-ot használva elérhetőek a hosztolt programok, nslookup működik, tracepath alapján eljut a request a saját routeremig.
Érdekelne, hogy másnak is van-e ilyen problémája és ha igen akkor talált-e megoldást. Próbáltam külön csak a 443-as TCP portot hozzáadni a forwardinghoz, próbáltam minden portot hozzáadni, próbáltam a port triggeringet, próbáltam az anti-hackinget kikapcsolni, de sehogy se tudom megnyitni.
Gyanítom vagy a frissítéssel firmware szinten lett ez blokkolva vagy a porthibás comment miatt esetleg náluk a gerinchálózatban/core-ban van ez korlátozva valamiért.
Kérdés
nemlehet
Sziasztok,
Aztán hosszas tanakodás után azt mondták, hogy náluk lesz a hiba, valami port probléma van és 72 órán belül kijön egy szerelő megcsinálni.. Kicsit furcsálltam az egészet, nem állt össze, de oké.
Próbálom nem túl bő lére ereszteni, de akarok egy kis kontextust adni az egész hibának:
Van egy Speedport Entry 2i csoda routerem. Ezzel elég sok probléma van, nem igazán szeretem, látom itt is sokan panaszkodnak rá, de sajnos VDSL-hez nem adnak mást. (főleg a DNS módosítás hiánya az idegesítő)
Kb 2 éve hostolok itthonról pár servicet (Jellyfin, Immich, Nextcloud stb). Ez remekül ment is egészen tegnapig. A routeren be volt állítva a DMZ, LAN hostként az Nginx Proxy Managert-et futtató NAS local címével. Ment mint az álom. A saját domainem a Cloudflare-nél van, ott voltak megkreálva a CNAME entry-k a különböző serviceknek (pl jellyfin.mydomain.com), utána pedig ugye NPM-el reverse proxyztam a trafficot a különböző belső portokra. (jellyfin.mydomain.com -> destination 192.168.1.23:8096)
Szeptember 14-én kaptam egy SMS-t hogy hálózati karbantartás lesz úgyhogy kimaradhat a szolgáltatás. Remek. A megadott idősáv vége után 2 órával még mindig nem volt szolgáltatás, a router a WAN page-en azt írta, hogy No Link. Nosza felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol nem nagyon tudták megmondani mi a probléma, de cserébe nyomtak egy gyári visszaállítást majd egy frissítést a routerre. Ennek marhára örültem, mert elszállt az összes DHCP bind és egyéb beállítás is, de legalább a kapcsolat se állt vissza
Kb 2 órával később este 9 körül jött egy SMS, hogy a hiba elhárítva. Valóban mostmár nem írta a WAN menüpont hogy "No link", de a PPPoe adatok beálltak egy gyári értékre. Újabb telefon mert nekem nincsenek meg, korábban is távolról be tudták állítani, ezt ezúttal is így volt.
Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: nemlehetMiután helyreállt a kapcsolat próbáltam újraconfigolni a routert, de valahogy nem akar működni semmi. A cloudflare, docker, NPM és egyéb itthoni hálózati beállításhoz nem nyúltam, az változatlan, tehát ezért gyanítom, hogy a Speedport lesz a ludas.. Újra beállítottam a DMZ-t és a port teszter oldalak alapján minden nyitva kivéve a 443.
Más hibát nagyon nem látok, a Public IP:port-ot használva elérhetőek a hosztolt programok, nslookup működik, tracepath alapján eljut a request a saját routeremig.
Érdekelne, hogy másnak is van-e ilyen problémája és ha igen akkor talált-e megoldást. Próbáltam külön csak a 443-as TCP portot hozzáadni a forwardinghoz, próbáltam minden portot hozzáadni, próbáltam a port triggeringet, próbáltam az anti-hackinget kikapcsolni, de sehogy se tudom megnyitni.
Gyanítom vagy a frissítéssel firmware szinten lett ez blokkolva vagy a porthibás comment miatt esetleg náluk a gerinchálózatban/core-ban van ez korlátozva valamiért.
nyelvtani korrekció
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
0 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.