Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  342
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Ezen kérdést eleveníteném fel. Tehát a "nem válaszol" átirányítás max 30s lehet. De meddig csörgeti a központ maximum a (mobil) telefont? (ha az átirányítások ki vannak kapcsolva) Mintha régebben évekkel ezelőtt 50 másodpercet mértem volna. Vezetékesnél még többet. Mi ma a helyzet?
 2. Eszerint mégse..
 3. @Patrik2991 Én is kb 8 évig szenvedtem 13-15 Mbps nettel ugyanitt. A kábelezés azóta se változott. Helyi szerelő szerint az utolsó 100m (utcai föld) kábel csapnivaló, árokásás után lesz csak gyorsabb. Aztán mégis csak lett újrahúzás nélkül. Egy éve kb 20 percre kiesett a net (minden előjel nélkül). Mikor visszajött, az addigi 15 helyett már 95 Mbps netem volt. Úgyhogy csodák még léteznek. Az változott hogy addig ADSL-t kaptam, onnantól VDSL-t. Bosszantó hogy annyi évig miért nem cseréltek kártyát az utcai dslam szekrényben.. Ilyen 'apróságokon' múlhat...
 4. @Patrik2991 Nálam a VDSL bonding nélkül: 95/25
 5. A 16 éve bevezetett 3G mobiltelefon rendszer egyik nagy újdonsága volt hogy tudott egyszerre hang és adathívást is. Nálad inkább az a baj hogy a Domonósokat bünteti a T és nem biztosít számukra VoLTE-t, így visszadobb régebbi technológiára és ahol nincs 3G (2100MHz) ellátottság ott 2G-n (900MHz) találod magad múlt évezredbeli színvonalon..
 6. Tudtommal az aszf szerint azon szerencsések akik közel laknak az utcai dobozhoz, a 30-as csomaggal 100-at kapnak. Ha Vdsl modemet kaptak és ma is értékesített csomagjuk van.
 7. @hoktar "Jelenleg nem fontos (...), hogy az Archer C7 routerként funkcionáljon. Egyelőre a PPPoE bejelentkezést látja, látná el" Az a router ami a PPPoE bejelentkezést látja el. Tehát a ZTE-re kell direktben kötnöd a TPlinket. Az az Archer C7 et nem ismerem, a gyári TPlink firmeket még úgy se, pedig van pár TPlink routerem, de 1 nap után mindig lecseréltem DD-WRT re a szoftverüket. Persze (elvileg) garivesztéssel jár. Szóval az eddig próbálgatott telefonos távoli ébresztés a legnehezebb módszer, de ha fel tudod tenni a DD-WRT -t (vagy akár az OpenWRT-t, de azt se ismerem) akkor egy egyszerű és biztos webes böngészős módszer is a rendelkezésedre állna. Nálam így néz ki: DD-WRT letöltése: Innen (https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2021%2F) letöltöd a tplinkedhez tartozó factory-to-ddwrt.bin filet és firmware frissítésként feltöltöd a TPlinkre. IP címe 192.168.0.1-re változik és meg kell adni új admin jelszót is. Úgyhogy ne hálózatba kötve hanem csak pc-re kötve csináld ha csinálod. Ezután ha a TPlink akár routerként akár AP-ként lesz bekötve a hálózatodba, egyszerű böngészős webes eléréssel fel tudod "Wake up" gombra kattintással ébreszteni a gépeidet (amik a TPlinkre vannak kötve). De szerintem ehhez már keress másik topikot, mert ennek konfigurálgatása itt szerintem már OFF..
 8. Én tennék rá (Tp-linkre) helyedben a buta gyári firmware helyett egy idei friss (4.x beta) DD-WRT -t. Azzal sokkal több lehetőséged lenne. (A huzalozás képét pedig már az 1.hsz-ba betettem)
 9. Az is jó lehet ha valamelyik régi saját routeredet 1 kábellel bekötöd AP módban (dhcp ki, ip címét megváltoztat, esetleg wifit kikapcsol) és csak wol-t szolgálna semmi mást. Csak tudja valamelyik módszert az előbbiekből.
 10. Igen így kell beállítani, de még hiányzik 1 lépés: A routeren az ARP táblába be kéne tenni uyanazt a mac-ip összerendelést amit beraktál a dhcp binding táblába. Sajnos ezt (tudtommal) nem tudja a speedport router. Másik módszer lenne hogy a portforvardot a 192.168.1.255 címre küldöd (broadcastolod). Sajnos ezt szintén nem tudja a speedport router. Harmadik módszer hogy veszel saját routert, a Speedportot pedig átkapcsolod pppoe pass-through módba, és azon állítod be ezeket.
 11. ip-cím

  Mintha régebben a T-nek is lett volna ilyen, csak nem az alapértelmezett APN-t (internet.telekom) kellett használni hanem másikra átírni. De ez már régen volt, azóta sokat variáltak. Nem követem évek óta az eseményeket.
 12. Még szerencse hogy 'csak' a wifi ment el..
 13. Az FTP és FTPS-nek szüksége van még egy(pár) visszirányú portra is. Azokat se felejtsd el beforwardolni. Azoknak a külső és belső portszámuk azonos legyen. A fő porté viszont lehet más. Meghagyhatod belül 21-nek, de kívülre adj pl 4321-et..
 14. És mi a hálózat-ot érintő kérdés?
 15. Lehet nálad Wi-Fi Assist nak vagy hasonlónak nevezik ezen funkciót. Vagy kikapcsolhatatlan. Ekkor legközelebb a mobil adat kapcsolóját kapcsold ki..