Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  295
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. A LAPTOPON vagy internet vagy VPN. Ez ilyen. Semmi köze a routernek v wifinek ehhez..
 2. Kapcsold ki a routeredben a VPN blokkolását..
 3. A kábeleket eltüntetni nem lehet, de lehet szépen esztétikusan kivitelezni.. Pl. Fekete kábel, coax fali connetor, stb.. A mostaninál randábbat elképzelni is nehéz..
 4. @anonymus Köszi, ez jó hír így 2év után..
 5. A dominósok valamiért ki vannak tiltva a VoLTE szolgáltatás alól, egyébként pedig 4G-n nincs hanghívás, visszakapcsol a telefon 3G-re (esetleg 2G-re). Tehát ők frekisávot kénytelenek váltani (pl az addigi jó minőségben vehető 800MHz ről a gyengébb térerejű 2100 MHz-re). Így büntetik a dominósokat, hiába VoLTE képes a telefonjuk..
 6. https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/1909/hogyan_erhetem_el_a_webtarhelyem_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=8 Szerintem már megszüntetés alatt van.. Nálam nem működött jól az utóbbi évtizedben mert valamit elrontottak egy szervercserekor, amikor hibára jelentettem se tudtak mit csinálni. Pedig régebben jó volt főleg ingyenes file-cseréhez, de valószínű átvette a helyét a Mega, pastebin és hasonló megosztó oldal.. Egyébként az eredeti hozzászólás 4+ éves.
 7. Nálm is így működik 'naked' ADSL-el..
 8. -Link-
 9. @btz Igen kiszolgálható. A szabványban tervezett távolságon (csillapításon) belül. de ő ezen jóval kívül van. Sajnos. Ezen távoli végpontokhoz fejlesztették ki szabványban a 8b profilt. 4dB-el csökkent a vételi jelszintje, ezzel 5-ről 2.2 Mbps -re csökken azonos snr esetén az elérhető sebesség. Ezt csak az javítja meg ha visszakapja az ADSL-t (ami tud 19dBm -et), vagy átteszik VDSL 8b profilba (ami tud 19dBm -et). Ez sima fizika. Nincs meghibásodás. Azt hogy át/vissza tudják-e rakni azt persze nem tudom. Ui.: tehát eszerint akinek jelenleg 15dBm vagy nagyobb adószinttel megy a jelenlegi ADSL-je (le írányban) az nagyon megszívja ha átteszik VDSL-re (17a)... (talán a Vectoring javítana ezen mivel csökkentené a zajt ami nálam is hatalmas, pedig minimális a távolság)
 10. Tehát az ADSL 19 dBm, és a VDSL csak 14,5 dBm -et tud, azaz csak az eddigi harmadát.. Persze lehet hivatkozni rá hogy nem a méret a lényeg, deee........
 11. @btz Nem azonos teljesítményeken kell összehasonlítani az ADSL t a VDSL el hanem (nagy távolság csillapítás esetén) az elérhető max teljesítménnyel. Ez ADSL-en jóval több volt (18 vs 14). De ha át tudja rakatni magát egy nagyobb teljesítményű profilba akkor kaphat vdsl-en is ugyanannyit mint adsl-en: (LINK) Persze hogy ezt meg tudja-e neki csinálni valaki az más kérdés..
 12. @Xaba Ahogy látom nálad az egyetlen lényegi különbség hogy a lejövő jel teljesítmény kevesebb mint a felére esett. (18-ról 14dBm re), így nem csoda.. Sajnos a magasabb modulációs módokat a berendezések csak kisebb teljesítménnyel tudják előállítani. Nem tudom le lehet-e ezt korlátozni (8b vagy 8a profilba rakatni), mert akkor újra megnőne a teljesítmény és a sebesség is nőne. Talán egy hibabejelentéssel próbálkozz.
 13. Az milyen..? A wifi-t én mindig kábel nélkül használom. Lehet másképp is..?
 14. Kicsit több info kéne. Milyen előfizetés? vezeték? koax? optika? mobilnet? Milyen szolgáltatói eszközre csatlakozol vele? típusa?
 15. Nálad nincs dupla nat ha a HGW pass-trough módban van. Switch-nek sincs semmi köze hozzá. WoL -al hogy állsz? Megkérdezhetem mi a saját routered pontos típusa és milyen firm van rajta? Végeztem én is egy kis kisérletet: Ha az portforwardnál a saját PC-m ip címét írom be akkor a wol monitor program (bekapcsolt gépen) mutatja hogy megérkezett a csomag, de ha a FF:FF:FF:FF:FF:FF (broadcast) mac címre forwardolom akkor nem mutatja.. (pedig megérkezik) Én a képen látható mac beállítással használom, netről küldve a mágikus csomagot és felébreszti a gépemet..!