Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  328
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Lehet nálad Wi-Fi Assist nak vagy hasonlónak nevezik ezen funkciót. Vagy kikapcsolhatatlan. Ekkor legközelebb a mobil adat kapcsolóját kapcsold ki..
 2. Gyenge a wifi lefedettséged és a telefonodon bekapcsolva maradt a "Wi-Fi+" így nem csoda ha 15 óra alatt elhasználtál fél giga adatot..
 3. @btz "Szerinted boldog boldogtalan hozzáfér a LAN-odhoz .." Igen hozzáfér. Ha nem állítod be megfelelően. A szolgáltatós box-ban már eleve be van jól állítva, de ő ezt kikerüli pppoe-vel és a saját routerére bízza. Ott lehet alapból nincsenek aktiválva ezen szűrők. (nem tudom mije van és az mit tud v6-on) Az én routerem sem szűr alapból v6-on, 1-2 éve pont te magyaráztad nekem itt milyen parancsokat kellene kiadnom a routeren parancssorban, hogy ne legyek veszélyben, eszerint már elfelejtetted..
 4. @Goodman "Ha pppoe-n keresztül sikerülne beállítanod..." " nem celom, hogy a Fulop-szigetekrol jojjenek be mondjuk a nyomtatomba hackerek " Ezért próbáltalak figyelmeztetni.. Hogy vagy be tudod állítani ipv6-on a szükséges szűrőket (már az elsőperctől) amit kikerültél a saját eszközzel, vagy így jársz.
 5. Nem az. Nincs nat. Minden eszköze külön külön publikus ip-t kap. Pppoe vel pedig megkerüli a szolgáltatös boxba épített bejövö kapcsolat szűrőt..
 6. @Goodman Ha pppoe-n keresztül sikerülne beállítanod az ipv6 ot, akkor minden eszközöd minden portja mindenhonnan a világon mindenki által korlátlanul elérhetővé válik. Ezt akarod..? (nekem biztonsági szempontból felállna a szőr a hátamon)
 7. Így már értem. Köszönöm.
 8. Megnéztem a számlát: jelenleg az "Otthoni Internet Start" csomagban vagyok.
 9. Sziasztok! Végre valahára 8 év után végre átraktak (meglepetésszerűen itt dél pesten) ADSL-ről VDSL-re. Hurrá! Pár napja még 16Mbps volt csak, ami déltől 31Mbps-re nőtt: A kérdés: válthatok-e (pár hét múlva) gyorsabb csomagra? Sajnos az ASZF-ben ennyit találtam csak róla: Nincs nagyobb xDSL csomag..???? Ahogy látom nálam az 100 Mbps letöltés és 50 Mbps feltöltés is összejönne. Ha bizonyítom fenti képpel az ügyfélszolgálatnak hogy erre képes a kapcsolatom akkor adják ha nem nem..? (a pirossal jelölt rész szerint). Vagy hogy megy ez..? Esetleg VDSL-en sem adnak 30-nál többet ma már? Segitséget kérek az aszf szövegének értelmezéséhez.
 10. Bármely porton ki tudsz menni.. (Csak a bejövő kapcsolat van lekorlátozva)
 11. Korlátozd a le- és fel-töltésed (magadat) és megjavul a pinged is..
 12. A kormány ígéretét a szolgáltatók nagyon technikásan oldották meg huszárvágással: Már a számlázásban nincs 30Mbps nél kisebb csomag, de a hálózaton nem változtattak semmit.. Nálam is ADSL van ami elvileg se képes 30-ra, gyakorlatban 20 se jön össze. Ugyanitt létezik VDSL is de az betelt nekik, így nem válthatok. Tehát a Telekom úgy döntött minek fejlesszen, én hoppon maradok, de úgy riportolják kormány felé hogy itt már megvan a 30.. (de valójában a 20 se elérhető)
 13. Live Linux-ról bootolva mérd a sebességet (pl Linux Mint), így kizárod a windows hibákat.
 14. "Egy hátrány lesz amit sokan nem tudnak, digitális vezetékes telefon nem működik áramszünetben." +egy másik is: a FAX készülék nem megy rajta (legfeljebb nagyon nagyon lassan), ha használnak még ilyet..