Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  297
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Mi köze ennek a viharhoz? Ha beázott a földkábeled akkor e szolgáltatás nélkül 0 ra csokkenne a sebesség, ezzel meg legalább kapsz valamit.. Ha kihúzod a falból a kábelt akkor is kb ugyanott vagy mint nélküle.. felesleges ezért betelefonálni.
 2. Konkrétan hogy érzed ezt a támadást? Az spi tűzfal szerintem ezügyben nem sokat ér (persze alap hogy van). De van NAT. A PC-den vagy a Routereden érzed a támadást? Nálam ez utóbbin megy fel pár nap alatt a cpu terhelés fix 100%-ra. De a wan port eldobált forgalmát nem tudom naplózni, így csak tippelgetek. Majd kísérletezek a TCP és UDP timeout és max portszám csökkentéssel, esetleg a westwood /reno /vegas váltással..
 3. A LAPTOPON vagy internet vagy VPN. Ez ilyen. Semmi köze a routernek v wifinek ehhez..
 4. Kapcsold ki a routeredben a VPN blokkolását..
 5. A kábeleket eltüntetni nem lehet, de lehet szépen esztétikusan kivitelezni.. Pl. Fekete kábel, coax fali connetor, stb.. A mostaninál randábbat elképzelni is nehéz..
 6. @anonymus Köszi, ez jó hír így 2év után..
 7. A dominósok valamiért ki vannak tiltva a VoLTE szolgáltatás alól, egyébként pedig 4G-n nincs hanghívás, visszakapcsol a telefon 3G-re (esetleg 2G-re). Tehát ők frekisávot kénytelenek váltani (pl az addigi jó minőségben vehető 800MHz ről a gyengébb térerejű 2100 MHz-re). Így büntetik a dominósokat, hiába VoLTE képes a telefonjuk..
 8. https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/1909/hogyan_erhetem_el_a_webtarhelyem_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=8 Szerintem már megszüntetés alatt van.. Nálam nem működött jól az utóbbi évtizedben mert valamit elrontottak egy szervercserekor, amikor hibára jelentettem se tudtak mit csinálni. Pedig régebben jó volt főleg ingyenes file-cseréhez, de valószínű átvette a helyét a Mega, pastebin és hasonló megosztó oldal.. Egyébként az eredeti hozzászólás 4+ éves.
 9. Nálm is így működik 'naked' ADSL-el..
 10. -Link-
 11. @btz Igen kiszolgálható. A szabványban tervezett távolságon (csillapításon) belül. de ő ezen jóval kívül van. Sajnos. Ezen távoli végpontokhoz fejlesztették ki szabványban a 8b profilt. 4dB-el csökkent a vételi jelszintje, ezzel 5-ről 2.2 Mbps -re csökken azonos snr esetén az elérhető sebesség. Ezt csak az javítja meg ha visszakapja az ADSL-t (ami tud 19dBm -et), vagy átteszik VDSL 8b profilba (ami tud 19dBm -et). Ez sima fizika. Nincs meghibásodás. Azt hogy át/vissza tudják-e rakni azt persze nem tudom. Ui.: tehát eszerint akinek jelenleg 15dBm vagy nagyobb adószinttel megy a jelenlegi ADSL-je (le írányban) az nagyon megszívja ha átteszik VDSL-re (17a)... (talán a Vectoring javítana ezen mivel csökkentené a zajt ami nálam is hatalmas, pedig minimális a távolság)
 12. Tehát az ADSL 19 dBm, és a VDSL csak 14,5 dBm -et tud, azaz csak az eddigi harmadát.. Persze lehet hivatkozni rá hogy nem a méret a lényeg, deee........
 13. @btz Nem azonos teljesítményeken kell összehasonlítani az ADSL t a VDSL el hanem (nagy távolság csillapítás esetén) az elérhető max teljesítménnyel. Ez ADSL-en jóval több volt (18 vs 14). De ha át tudja rakatni magát egy nagyobb teljesítményű profilba akkor kaphat vdsl-en is ugyanannyit mint adsl-en: (LINK) Persze hogy ezt meg tudja-e neki csinálni valaki az más kérdés..
 14. @Xaba Ahogy látom nálad az egyetlen lényegi különbség hogy a lejövő jel teljesítmény kevesebb mint a felére esett. (18-ról 14dBm re), így nem csoda.. Sajnos a magasabb modulációs módokat a berendezések csak kisebb teljesítménnyel tudják előállítani. Nem tudom le lehet-e ezt korlátozni (8b vagy 8a profilba rakatni), mert akkor újra megnőne a teljesítmény és a sebesség is nőne. Talán egy hibabejelentéssel próbálkozz.
 15. Az milyen..? A wifi-t én mindig kábel nélkül használom. Lehet másképp is..?