Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  315
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. "Egy hátrány lesz amit sokan nem tudnak, digitális vezetékes telefon nem működik áramszünetben." +egy másik is: a FAX készülék nem megy rajta (legfeljebb nagyon nagyon lassan), ha használnak még ilyet..
 2. A kínált feltöltési sebesség sorban nincs 200 Mbps... 75 a max, kivéve az 1000-esnél, annál is 50 a garantált..
 3. Új eszköz = új jelszó.. A régi jelszóval nyilván nem tudsz belépni..
 4. De hogy vered át a T szerverét hogy azt higgye a telekom eszköze van ami osztja a SLAAC-t. Mert a linkelt leírás szerint kizárólag ekkor mehet a SLAAC (=radvd) ? Ha bekapcsolom a radvd-t akkor a PC megkapja a ipv6 címet, de kb 10s után a router jelzi (jobb felül) hogy elvették az ipv6-t. Amint kikapcsolom a radvd-t ugyanúgy 10s és visszakapom az ipv6-t. Eszerint nem használhatok SLAAC-ot.. kár. A dhcp6 bekonfigurálása számomra bonyolult (mivel ha változik az ip6 mindig át kéne az egészet irkálni)
 5. Na úgy érzem hasznos volt a sok sok éves várakozás, mert megérkezett Pesten ADSL-re az IPv6 hozzám is.. Jelenleg így van beállítva: Ekkor a routerem kap csak ipv6-ot, a pc, és a többi eszköz nem. Ha bekapcsolom a Radvd -t akkor a pc kap 2001-es ipv6 címet de a router elveszti azt és a tesztsitetok is azt jelzik hogy nincs ipv6-om. Ezen leírás szerint ez igaz is lehet: LINK: "Modem esetén a modemre kapcsolódó ügyfél eszköznek DHCPv6-ot kell használnia" (SLAAC nem támogatott) = (RADVD nem támogatott?) Kérdés: Hogyan tudok 1-2 eszköznek (PC, telefon) IPv6 címet biztosítani ezen DD-WRT routerrel? PC-nek fix ipv6 címet adva se működött egyik teszt se. Dhcp6s -t bekapcsolva semmi se történik.
 6. Ne akarj hűséget hosszabbítani. Felesleges. Emiatt nem mondanék le a 100-as netről. Gondolom túl sok ember jut egy adott sávszélességre, a későn rendelők már nem kaphatnak legfeljebb 30-at.. Valószínű nálunk is ez van sajnos (fejlesztés helyett).
 7. Az összefoglalóban is csak ezen linkeket találom:
 8. Nálam meg Pesten jelenleg csak ADSL érhető csak el, az 50Mbps-re való igényemet visszadobták régebben. (Buda)Pest mikor kap már támogatást hogy legalább VDSL-re bővítsenek, mert ADSL-en a 20Mbps-nél elvileg se várható jobb eredmény, 30Mbps biztos nem lesz rajta. (Speedport entri 2i) Kiegészítés: 4G bővítés se megoldás. Házon belül 4G-n 6-8Mbps érhető csak el (az is csak 800MHz-en) az se stabilan a környező épületek és fás rész miatt. Tudtommal kültéri antenna nem kapcsolható ahoz a 4G+DSL HGW-hez. Az utcán pár száz méterre persze már lenne 1800MHz-en 30+Mbps is 4G-n.
 9. xDSL ha 2018 feb-ban 750e db volt és évente 32e -el csökken, akkor 2040-re fog 0 közelébe esni előreláthatólag.. Persze itt jó volna külön látni az ADSL-t és a VDSL-t. Az FTTx -be meg nem beleérteni a FTTC és FTTN -et.
 10. @teherwagonwagon Nincs semmiféle közös képviselő. Magán tulajdonú lakás ház mind, nem bérházak. (nem osztatlan közös) Szolgáltató szempontjából pedig az előfizető se szökik meg, hiszen nincs konkurens szolgáltató. Fizetni pedig így is 30-as csomagot fizetünk, ami így is drágább mint a szomszéd utcában levő konkurens szolgáltató 1000-es netje.. Tudtommal optika vezet a lakópark sarkán álló dslam dobozba, de gondolom kiszámolták hogy ha nem fejlesztenek akkor járnak legjobban anyagilag.
 11. Nekem is csak az idén emelték 20/2 -re a sebességemet. (Tavaly még 15/1 volt) Budapest 18. és csak ADSL-t adnak (pedig vdsl hgw-t kaptam) Egyenlőre nemis látszik hogy ez tovább emelkedne a következő években. Sebaj, minden év végén meghosszabbítják 1 évvel a határidőt.. Talán csak 2030-ban lesz itt a lakóparkban 30Mbps..
 12. "Kicsit több mint egy hónapja jöttem ki.." Méltányossági idő? Gyere haza pár napra netezni aztán megint lesz kint is neted (?)
 13. Sziasztok. Volt nálunk (Bp) nemrég egy több órás áramszünet, ezért elhatároztam hogy a xDSL modemet(HGW) + wifirouteremet + NASt szünetmentesről fogom járatni. Legalább a telefonon tableten tudjam használni az internetet. Mivel nem akarom feleslegesen túlméretezni az aksikat, ezért megkérdem. Az áramszünet érinti a sarkon álló adsl elosztót (dslam) is, ezért érdeklődnék hogy a T ezen szekrényekbe hány óra üzemre elegendő aksit helyez el? 1 vagy 4 vagy 10 órára elegendőt? Gondolom a központok mindenképp több ideig bírják, de ez csak egy útszéli doboz (kétajtós, kb 1,5m magas, klímás).
 14. Engem a telekomos szerelő figyelmeztetett hogy a kapualjban levő bekötési pont előtti csak a telekom felelőssége, az utána levő telefondrót az enyém, ha probléma van a lakóparki alépítményben vagy a falakban futó vezetékkel azt ők legfeljebb drága pénzért csinálják ha egyáltalán.. Nyilván ha a szomszédos épületbe vezezető ftth kábelt vágta át, akkor nem javaslom hogy javítgassa.. Sajnos semmi konkrét infót nem adott..