Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  285
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. @btz Nem azonos teljesítményeken kell összehasonlítani az ADSL t a VDSL el hanem (nagy távolság csillapítás esetén) az elérhető max teljesítménnyel. Ez ADSL-en jóval több volt (18 vs 14). De ha át tudja rakatni magát egy nagyobb teljesítményű profilba akkor kaphat vdsl-en is ugyanannyit mint adsl-en: (LINK) Persze hogy ezt meg tudja-e neki csinálni valaki az más kérdés..
 2. @Xaba Ahogy látom nálad az egyetlen lényegi különbség hogy a lejövő jel teljesítmény kevesebb mint a felére esett. (18-ról 14dBm re), így nem csoda.. Sajnos a magasabb modulációs módokat a berendezések csak kisebb teljesítménnyel tudják előállítani. Nem tudom le lehet-e ezt korlátozni (8b vagy 8a profilba rakatni), mert akkor újra megnőne a teljesítmény és a sebesség is nőne. Talán egy hibabejelentéssel próbálkozz.
 3. Az milyen..? A wifi-t én mindig kábel nélkül használom. Lehet másképp is..?
 4. Kicsit több info kéne. Milyen előfizetés? vezeték? koax? optika? mobilnet? Milyen szolgáltatói eszközre csatlakozol vele? típusa?
 5. Nálad nincs dupla nat ha a HGW pass-trough módban van. Switch-nek sincs semmi köze hozzá. WoL -al hogy állsz? Megkérdezhetem mi a saját routered pontos típusa és milyen firm van rajta? Végeztem én is egy kis kisérletet: Ha az portforwardnál a saját PC-m ip címét írom be akkor a wol monitor program (bekapcsolt gépen) mutatja hogy megérkezett a csomag, de ha a FF:FF:FF:FF:FF:FF (broadcast) mac címre forwardolom akkor nem mutatja.. (pedig megérkezik) Én a képen látható mac beállítással használom, netről küldve a mágikus csomagot és felébreszti a gépemet..!
 6. A lépcsőházból már valaki megfújta a PC-t.. Egyébként mennie kell, hacsak az ip címek variálásába nem keveredtél össze.
 7. @SZL Minek szivatod magad..? 1: PC-re kötöd közvetlen kábellel a ZTE-t, bekapcsolod a pppoe passtrough-ot (esetleg kikapcsolod a wifit ha ezt automatikusan nem tenné meg), többé ezt nem éred el, mert nem kell elérned lan-ról. 2: PC-re kötöd közvetlen kábellel a tplink-et, beállítod a pppoe-t és a jelszót. Összedugod a ZTE-vel ahogy mondtam. Használod. Nem nézegeted többé a ZTE-t. (Legjeljebb úgy hogy a pc kábelét átdugod eggyikből a másikba) ipcímekkel nem kell foglalkozni. Nyilván a PT beállítás után minden beállítás semmissé válik, minden portforwardot és egyebet a saját routereden újra be kell állítgatnod.
 8. @btz " SSH igen egyszerű, csak installálod a csomagot " Hogy kell installálni csomagot ilyen zárt szolgáltatós eszközre??? @SZL Nálam nincs IPTV, pár kép: (ha nálad van akkor nem biztos hogy így menni fog)
 9. Innen küldd a csomagot portforward ellenörzéshez: (link) Most a monitor progi nekem se mutatja meg valamiért a broadcastolt csomagot (amit lanon állítok elő). Nálam így van bekötve: HGW első LAN portja ---> Saját router WAN portba. Saját router végzi a PPPoE dekódolást az adsl-hez kapott usernév és jelszó alapján. HGW-n az internet/wan menüben van a pass-trough on állásban. Kizárólag sima patch utp kábeleket használok mindenhol.
 10. @SZL - Én ezzel szoktam monitorozni működő gépen hogy megérkezik-e a mágikus csomag és a tartalma megfelelő-e: LINK Nyilván ha megérkezik és a tartalma is rendben akkor csak az lehet a gond hogy kikapcsolt állapotban (ARP hiánya miatt nincs forward se) mégsem érkezik meg
 11. Itt kellene hogy össze legyen rendelve. Sajnos nem látom a lehetőséget a manuális összerendelésnek, de lehet csak azért mert én sima modemként használom (PPPoE Pass-through ON + saját router) Gondolom ha kikapcsolod a gépet innen eltünik.
 12. SZL: nem személyesen téged és nem emberek, hanem botnet hálózatok keresik a standard portokon véletlenszerűen a sebezhető gépeket.. Szinte másodpercenként érkezik ilyen ip csomag amit a hgw rutinból eldob, kivéve ha te óvatlanul beforwardolod. Nyitva és zárva közt csak az a különbség hogy érkezett-e válasz. Nyilván a 9es porton senki se válaszol akkor se ha megérkezik a célba a csomag. Ismétlem: kikapcsolt gépnek NINCS ip címe, a bekapcsoltnak van, ezért teljesen másként kell belógatni állítani mint a rdp-t..
 13. Ha azon a 3389 porton hagyod kívül akkor hamar fel fognak törni.. Ha bentről fel tudod ébreszteni de kívülről nem (és jó progival csinálod) akkor egyértelmű hogy nincs az arp táblában összerendelve. Bekapcsolt géppel ellenőrizd hogy megérkezik-e az udp csomag.
 14. A hgw-n portforwardolni kell a géped IP címére. De kikapcsolt gépnek nincs IP címe. (így válaszolni sem fog) Így össze kell rendelni az IP-t a MAC-al.. Vagy a másik megoldás (amit én is használjálok) hogy a 192.168.x.255 broadcast címre forwardolom, de ezt még kevesebb router tudja. Ezen hgw-n nem tudom melyik a megoldható.. A Telekomnak semmi köze e portokhoz, sőt a windowsnak se.
 15. Adsl ről nálam simán bejön.. (Bp)