Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  347
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Tamas586 eredményei

ELNÖK

ELNÖK (12/13)

 • Internet guru
 • 50 posztom van
 • 100 posztom van
 • 300 posztom van
 • Közösségépítő

Összes kitűző

 1. Miért nem használtok (jóval) 1000 feletti portszámokat..?
 2. Tamas586

  Namecheap dyndns beállítás

  dynamic DNS -t nemcsak routeren lehet beállítani hanem bármi máson is. Pl PC-s programmal...
 3. Csak megjegyzem hogy ott nekem is 100.102.x.x ip cím van. Mégsem vagyok natolva, igaz bekapcsolt PPPoE Pass-through-ot használok. Az szerintem a felügyeleti ip cím. Inkább a wan ranget nullázd ki végig. (legalább teszthez)
 4. Tamas586

  Sagemcom F@st 5670 + saját router

  Az ont és az asus ip címe különbözzön! Ha az ont 192.168.1.1 akkor az asus legyen 192.168.2.1 Ellenőrizd a wan oldali (fix) címét is.
 5. Tamas586

  csengés ideje

  Ezen kérdést eleveníteném fel. Tehát a "nem válaszol" átirányítás max 30s lehet. De meddig csörgeti a központ maximum a (mobil) telefont? (ha az átirányítások ki vannak kapcsolva) Mintha régebben évekkel ezelőtt 50 másodpercet mértem volna. Vezetékesnél még többet. Mi ma a helyzet?
 6. @Patrik2991 Én is kb 8 évig szenvedtem 13-15 Mbps nettel ugyanitt. A kábelezés azóta se változott. Helyi szerelő szerint az utolsó 100m (utcai föld) kábel csapnivaló, árokásás után lesz csak gyorsabb. Aztán mégis csak lett újrahúzás nélkül. Egy éve kb 20 percre kiesett a net (minden előjel nélkül). Mikor visszajött, az addigi 15 helyett már 95 Mbps netem volt. Úgyhogy csodák még léteznek. Az változott hogy addig ADSL-t kaptam, onnantól VDSL-t. Bosszantó hogy annyi évig miért nem cseréltek kártyát az utcai dslam szekrényben.. Ilyen 'apróságokon' múlhat...
 7. Tamas586

  Mobil adat és hang egyszerre

  A 16 éve bevezetett 3G mobiltelefon rendszer egyik nagy újdonsága volt hogy tudott egyszerre hang és adathívást is. Nálad inkább az a baj hogy a Domonósokat bünteti a T és nem biztosít számukra VoLTE-t, így visszadobb régebbi technológiára és ahol nincs 3G (2100MHz) ellátottság ott 2G-n (900MHz) találod magad múlt évezredbeli színvonalon..
 8. Tamas586

  Hálózatfejlesztés érdeklődés

  Tudtommal az aszf szerint azon szerencsések akik közel laknak az utcai dobozhoz, a 30-as csomaggal 100-at kapnak. Ha Vdsl modemet kaptak és ma is értékesített csomagjuk van.
 9. @hoktar "Jelenleg nem fontos (...), hogy az Archer C7 routerként funkcionáljon. Egyelőre a PPPoE bejelentkezést látja, látná el" Az a router ami a PPPoE bejelentkezést látja el. Tehát a ZTE-re kell direktben kötnöd a TPlinket. Az az Archer C7 et nem ismerem, a gyári TPlink firmeket még úgy se, pedig van pár TPlink routerem, de 1 nap után mindig lecseréltem DD-WRT re a szoftverüket. Persze (elvileg) garivesztéssel jár. Szóval az eddig próbálgatott telefonos távoli ébresztés a legnehezebb módszer, de ha fel tudod tenni a DD-WRT -t (vagy akár az OpenWRT-t, de azt se ismerem) akkor egy egyszerű és biztos webes böngészős módszer is a rendelkezésedre állna. Nálam így néz ki: DD-WRT letöltése: Innen (https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2021%2F) letöltöd a tplinkedhez tartozó factory-to-ddwrt.bin filet és firmware frissítésként feltöltöd a TPlinkre. IP címe 192.168.0.1-re változik és meg kell adni új admin jelszót is. Úgyhogy ne hálózatba kötve hanem csak pc-re kötve csináld ha csinálod. Ezután ha a TPlink akár routerként akár AP-ként lesz bekötve a hálózatodba, egyszerű böngészős webes eléréssel fel tudod "Wake up" gombra kattintással ébreszteni a gépeidet (amik a TPlinkre vannak kötve). De szerintem ehhez már keress másik topikot, mert ennek konfigurálgatása itt szerintem már OFF..
 10. Én tennék rá (Tp-linkre) helyedben a buta gyári firmware helyett egy idei friss (4.x beta) DD-WRT -t. Azzal sokkal több lehetőséged lenne. (A huzalozás képét pedig már az 1.hsz-ba betettem)
 11. Az is jó lehet ha valamelyik régi saját routeredet 1 kábellel bekötöd AP módban (dhcp ki, ip címét megváltoztat, esetleg wifit kikapcsol) és csak wol-t szolgálna semmi mást. Csak tudja valamelyik módszert az előbbiekből.
 12. Igen így kell beállítani, de még hiányzik 1 lépés: A routeren az ARP táblába be kéne tenni uyanazt a mac-ip összerendelést amit beraktál a dhcp binding táblába. Sajnos ezt (tudtommal) nem tudja a speedport router. Másik módszer lenne hogy a portforvardot a 192.168.1.255 címre küldöd (broadcastolod). Sajnos ezt szintén nem tudja a speedport router. Harmadik módszer hogy veszel saját routert, a Speedportot pedig átkapcsolod pppoe pass-through módba, és azon állítod be ezeket.
×
×
 • Új...