Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  338
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. A 16 éve bevezetett 3G mobiltelefon rendszer egyik nagy újdonsága volt hogy tudott egyszerre hang és adathívást is. Nálad inkább az a baj hogy a Domonósokat bünteti a T és nem biztosít számukra VoLTE-t, így visszadobb régebbi technológiára és ahol nincs 3G (2100MHz) ellátottság ott 2G-n (900MHz) találod magad múlt évezredbeli színvonalon..
 2. Tudtommal az aszf szerint azon szerencsések akik közel laknak az utcai dobozhoz, a 30-as csomaggal 100-at kapnak. Ha Vdsl modemet kaptak és ma is értékesített csomagjuk van.
 3. @hoktar "Jelenleg nem fontos (...), hogy az Archer C7 routerként funkcionáljon. Egyelőre a PPPoE bejelentkezést látja, látná el" Az a router ami a PPPoE bejelentkezést látja el. Tehát a ZTE-re kell direktben kötnöd a TPlinket. Az az Archer C7 et nem ismerem, a gyári TPlink firmeket még úgy se, pedig van pár TPlink routerem, de 1 nap után mindig lecseréltem DD-WRT re a szoftverüket. Persze (elvileg) garivesztéssel jár. Szóval az eddig próbálgatott telefonos távoli ébresztés a legnehezebb módszer, de ha fel tudod tenni a DD-WRT -t (vagy akár az OpenWRT-t, de azt se ismerem) akkor egy egyszerű és biztos webes böngészős módszer is a rendelkezésedre állna. Nálam így néz ki: DD-WRT letöltése: Innen (https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2021%2F) letöltöd a tplinkedhez tartozó factory-to-ddwrt.bin filet és firmware frissítésként feltöltöd a TPlinkre. IP címe 192.168.0.1-re változik és meg kell adni új admin jelszót is. Úgyhogy ne hálózatba kötve hanem csak pc-re kötve csináld ha csinálod. Ezután ha a TPlink akár routerként akár AP-ként lesz bekötve a hálózatodba, egyszerű böngészős webes eléréssel fel tudod "Wake up" gombra kattintással ébreszteni a gépeidet (amik a TPlinkre vannak kötve). De szerintem ehhez már keress másik topikot, mert ennek konfigurálgatása itt szerintem már OFF..
 4. Én tennék rá (Tp-linkre) helyedben a buta gyári firmware helyett egy idei friss (4.x beta) DD-WRT -t. Azzal sokkal több lehetőséged lenne. (A huzalozás képét pedig már az 1.hsz-ba betettem)
 5. Az is jó lehet ha valamelyik régi saját routeredet 1 kábellel bekötöd AP módban (dhcp ki, ip címét megváltoztat, esetleg wifit kikapcsol) és csak wol-t szolgálna semmi mást. Csak tudja valamelyik módszert az előbbiekből.
 6. Igen így kell beállítani, de még hiányzik 1 lépés: A routeren az ARP táblába be kéne tenni uyanazt a mac-ip összerendelést amit beraktál a dhcp binding táblába. Sajnos ezt (tudtommal) nem tudja a speedport router. Másik módszer lenne hogy a portforvardot a 192.168.1.255 címre küldöd (broadcastolod). Sajnos ezt szintén nem tudja a speedport router. Harmadik módszer hogy veszel saját routert, a Speedportot pedig átkapcsolod pppoe pass-through módba, és azon állítod be ezeket.
 7. ip-cím

  Mintha régebben a T-nek is lett volna ilyen, csak nem az alapértelmezett APN-t (internet.telekom) kellett használni hanem másikra átírni. De ez már régen volt, azóta sokat variáltak. Nem követem évek óta az eseményeket.
 8. Még szerencse hogy 'csak' a wifi ment el..
 9. Az FTP és FTPS-nek szüksége van még egy(pár) visszirányú portra is. Azokat se felejtsd el beforwardolni. Azoknak a külső és belső portszámuk azonos legyen. A fő porté viszont lehet más. Meghagyhatod belül 21-nek, de kívülre adj pl 4321-et..
 10. És mi a hálózat-ot érintő kérdés?
 11. Lehet nálad Wi-Fi Assist nak vagy hasonlónak nevezik ezen funkciót. Vagy kikapcsolhatatlan. Ekkor legközelebb a mobil adat kapcsolóját kapcsold ki..
 12. Gyenge a wifi lefedettséged és a telefonodon bekapcsolva maradt a "Wi-Fi+" így nem csoda ha 15 óra alatt elhasználtál fél giga adatot..
 13. @btz "Szerinted boldog boldogtalan hozzáfér a LAN-odhoz .." Igen hozzáfér. Ha nem állítod be megfelelően. A szolgáltatós box-ban már eleve be van jól állítva, de ő ezt kikerüli pppoe-vel és a saját routerére bízza. Ott lehet alapból nincsenek aktiválva ezen szűrők. (nem tudom mije van és az mit tud v6-on) Az én routerem sem szűr alapból v6-on, 1-2 éve pont te magyaráztad nekem itt milyen parancsokat kellene kiadnom a routeren parancssorban, hogy ne legyek veszélyben, eszerint már elfelejtetted..
 14. @Goodman "Ha pppoe-n keresztül sikerülne beállítanod..." " nem celom, hogy a Fulop-szigetekrol jojjenek be mondjuk a nyomtatomba hackerek " Ezért próbáltalak figyelmeztetni.. Hogy vagy be tudod állítani ipv6-on a szükséges szűrőket (már az elsőperctől) amit kikerültél a saját eszközzel, vagy így jársz.
 15. Nem az. Nincs nat. Minden eszköze külön külön publikus ip-t kap. Pppoe vel pedig megkerüli a szolgáltatös boxba épített bejövö kapcsolat szűrőt..