Tamas586

Tag
 • Tartalmak

  332
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Tamas586 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. ip-cím

  Mintha régebben a T-nek is lett volna ilyen, csak nem az alapértelmezett APN-t (internet.telekom) kellett használni hanem másikra átírni. De ez már régen volt, azóta sokat variáltak. Nem követem évek óta az eseményeket.
 2. Még szerencse hogy 'csak' a wifi ment el..
 3. Az FTP és FTPS-nek szüksége van még egy(pár) visszirányú portra is. Azokat se felejtsd el beforwardolni. Azoknak a külső és belső portszámuk azonos legyen. A fő porté viszont lehet más. Meghagyhatod belül 21-nek, de kívülre adj pl 4321-et..
 4. És mi a hálózat-ot érintő kérdés?
 5. Lehet nálad Wi-Fi Assist nak vagy hasonlónak nevezik ezen funkciót. Vagy kikapcsolhatatlan. Ekkor legközelebb a mobil adat kapcsolóját kapcsold ki..
 6. Gyenge a wifi lefedettséged és a telefonodon bekapcsolva maradt a "Wi-Fi+" így nem csoda ha 15 óra alatt elhasználtál fél giga adatot..
 7. @btz "Szerinted boldog boldogtalan hozzáfér a LAN-odhoz .." Igen hozzáfér. Ha nem állítod be megfelelően. A szolgáltatós box-ban már eleve be van jól állítva, de ő ezt kikerüli pppoe-vel és a saját routerére bízza. Ott lehet alapból nincsenek aktiválva ezen szűrők. (nem tudom mije van és az mit tud v6-on) Az én routerem sem szűr alapból v6-on, 1-2 éve pont te magyaráztad nekem itt milyen parancsokat kellene kiadnom a routeren parancssorban, hogy ne legyek veszélyben, eszerint már elfelejtetted..
 8. @Goodman "Ha pppoe-n keresztül sikerülne beállítanod..." " nem celom, hogy a Fulop-szigetekrol jojjenek be mondjuk a nyomtatomba hackerek " Ezért próbáltalak figyelmeztetni.. Hogy vagy be tudod állítani ipv6-on a szükséges szűrőket (már az elsőperctől) amit kikerültél a saját eszközzel, vagy így jársz.
 9. Nem az. Nincs nat. Minden eszköze külön külön publikus ip-t kap. Pppoe vel pedig megkerüli a szolgáltatös boxba épített bejövö kapcsolat szűrőt..
 10. @Goodman Ha pppoe-n keresztül sikerülne beállítanod az ipv6 ot, akkor minden eszközöd minden portja mindenhonnan a világon mindenki által korlátlanul elérhetővé válik. Ezt akarod..? (nekem biztonsági szempontból felállna a szőr a hátamon)
 11. Így már értem. Köszönöm.
 12. Megnéztem a számlát: jelenleg az "Otthoni Internet Start" csomagban vagyok.
 13. Sziasztok! Végre valahára 8 év után végre átraktak (meglepetésszerűen itt dél pesten) ADSL-ről VDSL-re. Hurrá! Pár napja még 16Mbps volt csak, ami déltől 31Mbps-re nőtt: A kérdés: válthatok-e (pár hét múlva) gyorsabb csomagra? Sajnos az ASZF-ben ennyit találtam csak róla: Nincs nagyobb xDSL csomag..???? Ahogy látom nálam az 100 Mbps letöltés és 50 Mbps feltöltés is összejönne. Ha bizonyítom fenti képpel az ügyfélszolgálatnak hogy erre képes a kapcsolatom akkor adják ha nem nem..? (a pirossal jelölt rész szerint). Vagy hogy megy ez..? Esetleg VDSL-en sem adnak 30-nál többet ma már? Segitséget kérek az aszf szövegének értelmezéséhez.
 14. Bármely porton ki tudsz menni.. (Csak a bejövő kapcsolat van lekorlátozva)
 15. Korlátozd a le- és fel-töltésed (magadat) és megjavul a pinged is..