pepe4life

Tag
 • Tartalmak

  5
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit pepe4life posztolt


 1. 6 perce, btz írta:

  @pepe4life

  Szerintem az nem teljesen jogszerű, hogy áthúzod a szomszédból utp-n, így ennek a kitárgyalását inkább hagyjuk a fórumon ?

  Úgy értettem, hogy a családi HQ-n 400 km-re :D De mivel ott borzasztó a hálózat (óváros) maga csak a dolog elvi működését tudnám tesztelni, munkára nem lenne alkalmas. Arra gondoltam hogy az itteni lakásban ha van rá lehetőség koax helyett valami másra váltani, de szerintem mire a T ezt elintézné leállamvizsgázok. :D Marad a vadászat egy jó proxy szolgáltatóra.


 2. 4 perce, btz írta:

  @pepe4life

  Milyen utp-re gondolsz? DSL szolgáltatásra? 

  Csak egy pillanatra az a vad elképzelésem támadt, hogy újrahúzatnám a kábelt ha lehetséges. Egy másik háztartásban nem koaxon van bevezetve, azt húsvét körül tudom tesztelgetni, de eléggé hulladék a sávszélesség. :/ Plusz az ottani router funkcióit kicsit limitáltabbnak éreztem.


 3. 2 perce, anonymus írta:

  Hát ott a lejárt dátuma ottan körül kikapcs majd be és lesz új ip címed. Dinamikus ip címed van de mindig ugyan azt kapod vissza mert *****i nagy a kölcsönzési idő stb stb. Kevesebb adminisztrációs teher hárul így a T-re.   

  Persze megértem, hogy miért osztják vissza ugyanazt a címet, csak mivel több kolléga is így spórol a proxykon gondoltam egy próbát megér. :D Azért a lejárati idős áramtalanításnak is adok egy esélyt, hátha bejön. :) Köszi a tippet!


 4. 1 perce, btz írta:

  @pepe4life

  Koax? Ott is dinamikus van, csak nagyon ritkán változik. Karbantartásokkor vagy ha sokáig áramtalanítod a nálad lévő cuccot. 

  Hát akkor azt hiszem ez elég gyorsan kiderült :D Gondolom váltani nem lenne túl egyszerű. Marad a VPN/proxy havidíj. :D Köszi a villámgyors választ! @btz ;) Sajnos az overnight áramtalanítás nem túl életszerű, mivel többen is használjuk a hozzáférést. :( Elméletben egy UTP-re váltás orvosolná a dolgot?


 5. Sziasztok!

  Lakossági csomagom van, ami elvileg dinamikus IP címmel jár. Sagecom F@ST 3686 V2 típusú a router amit nemrég küldtek ki és van benne opció a WAN IP frissítésre, de mégsem kapok új címet hiába nyomkodom. :(

  ip.png

  Van bármi ötletetek a megoldást illetően? :) Előre is köszi minden segítséget! ;)