Gromac

Tag
 • Tartalmak

  3
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Gromac a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Szia! na kiderült mac address alapján, hogy az ott lévő eszköz az maga a modem. De sajnos ez a problémán nem segít. Hogy akkor a NASsal van gond és mással működne, vagy a telekomos modem nem tudja rendesen kezelni ezeket.
 2. Szia! a routeren és a NAS-on már ki volt kapcsolva eddig is. A modemnél az IPv6 DHCP ki volt kapcsolva, alatta amit találtam "SLAAC", ezt sajnos nem tudom mi, de kikapcsoltam. Viszont magát az IPv6 hálózatot nem tudom ezen a modemen sehol kikapcsolni. 1-2 órán keresztül így használtam és nem volt gond, most viszont megint jelentkezett ugyanaz a jelenség. Képem mutatom, mik hogy vannak kapcsolva a modem ezen részén. Két eszközt is jelez IPv6-on, hogy csatlakoztatva van, de nem tudom mik lehetnek, mert DHCP nincs is bekapcsolva. Lehet a két settopbox?
 3. Sziasztok! Van egy zyxel nsa310 hálózati adattárolóm és egy tp-link Archer C6 routerem. A NAS a routerbe van dugva, de ha be van kapcsolva, akkor 2-3 óránként, vagy néha hamarabb is bezavar a modemnek és teljesen eldobja a netet pár percre. A modembe belépve nem jelez semmi problémát, de a router már jelzi, hogy nincs net. Amit a modembe dugok kábellel, annak sincs nete, meg úgy semminek, wifin se. A mellékelt képen látható, mit csinál... Ha kikapcsolom a NAS-t, vagy nincs bedugva az utp, akkor nincs semmi probléma a nettel. Már volt sagemcom v3 és Kaon modemem is, most jelenleg sagemcom v2 modem van, de mindegyikkel ugyanazt csinálja. Valami beállításbeli probléma lehet, vagy csak ezzel a típussal van baja? Nem szívesen vennék másik NAS-t, ha azzal is ugyanezt produkálná. Volna valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv., Gromac