Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Gica

Tag
 • Tartalmak

  20
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Gica eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

 • Közösségépítő

Összes kitűző

 1. Gica

  Discovery Science

  Azért hihetetlen amit írsz, mert fantasztikus, érdekes műsorok vannak ezeken a csatornákon. A Hogyan készült sorozatok itthon mindenki kedvencei. Tényleg "abba" az irányba halad az ország tudásigénye? Következő generációk ezen (amik most mennek a tv-ben) fognak felnőni?
 2. Gica

  Discovery Science

  Igen, most annál a szolgáltatónál vagyunk, ahol még van DS, és az összes gyerekem nem a rajzfilmcsatornákat, - amiből van dögivel, de igazából azok sem érnek semmit - hanem a DS-t és a Natgeo-t nézik. Hogyan irányítsam így az érdeklődésüket, hogyan legyenek fogékonyak az élet dolgaira, ha csak szemetet látnak a tv-ben? Magyar csatornákat egyáltalán nem nézünk, nincs mit.
 3. Gica

  Discovery Science

  Tényleg az izaura tv-t, a kiwi tv-t - és még sorolhatnám - többen nézik, mint a Discovery science-t? Azokat jobban megéri?
 4. Gica

  TVGO használata

  Köszönöm a segítséget és a válaszokat.
 5. Gica

  TVGO használata

  Kedves Kalimera, nem egyedül vagyok, de szeretném elkerülni, hogy a gyerek a nappaliban bömböltesse a szuperhősöket, miközben én a Mézga családot nézném a konyhában. Egy légtér, de nem igazán átlátható, így kell a két tv. Szóval felesleges vitaforrás. Nem viszek HDMI-t a többi tv-hez. Nincs szükségen extra szuper minőségre, csak tiszta nézhető képre. A mellék tv-k eleve kisképernyős tv-k. Az ethernet kábelnek csak ez a fenti képen látható vége van? ( A vezetékes telefonnak volt ilyen csatlakozésa) Azért kell párban az átalakító, hogy a mellék tv-nél az ethernetet visszaalakítsa HDMI kivezetéssé? (Hiszen a tv-nek nincs ethernet típusú bemenete.
 6. Gica

  TVGO használata

  Kedves btz tehát az ethernet kábel alkalmas a HGW-ből a későbbi távolabbi STB-ok vezérléséhez? Ugyanakkor amíg nincs több STB (jelenleg nem is akarok többet) addig ugyanez az ethernet kábel alkalmas lenne az STB kimenő jelének továbbítására a többi tv-hez. (Mivel a HGW és az STB ugyanott lesz, így a többi tv-hez menő ethernet kábellel mindkét egység elérhető.) Az STB HDMI-je megy a fő tv-hez, a scart vagy rca jelét kellene átalakítani, megosztani, és ez a jel menne az ethernetem a többi tv-hez. Később igény szerint (ha szükség van több STB-re) ugyanez az ethernet kábel leválasztható az elosztóról, és csatlakoztatható az ugyanitt lévő HGW-re? Megoldható?
 7. Gica

  TVGO használata

  Tisztelt Kalimera, az a gond, hogy összeadogattuk a kiadásokat, és így is horribilis összeg jött ki. Két mobilt kellene átvinni a tkom-hoz, mindkettő rosszabb feltételekkel, de magasabb havidíjjal. A tv csatorna amit választottunk csatornaszámra több, de ugyanannyival több a nézhetetlen csatorna, az ára viszont magasabb, mint a mostani szolgáltatónál, Az alapkínálatban viszont nincs semmi hasznos csatorna. A HBO drágább, mint a régi szolgáltatónál, a vezetékes telefon alapszolgáltatás is drágább, mint a rézkábeles régi alapcsomag. Az inteernet az egyetlen ami nagyobb sebességű, mint a mostani, de az ára is 3x drágább, mint most. Szóval, igen, az a havi 2000ft sajnos számít. Ha mindent átviszünk, és a mostanihoz közelítő szolgáltatást választunk egyedül a Magenta1 30%-os kedvezménye ami miatt talán megéri a váltás. Viszont a 30% kedvezmény csak akkor él, ha minden területen a tkom van. Ha csak az internetet rendeljük, (ami ténylegesen fontos lenne) vezetékezni akkor is kell. Viszont ha később megszűnik a mostani rézkábeles telefon, esetleg a parabolás TV drágul, esetleg a tkom olcsóbb lesz, és akkor döntenénk a többi területen való átlépésről, akkor megint újra kellene fúrni-faragni a házon belül, és azt nem szeretném. Szóval most kellene minden területen átmenni a tkom-hoz, de felesleges dolgokat (több SZTB) nem akarok. (a több TV-n azonos csatornát viszont igen.) Apropó, ha csak internetet szeretnénk akkor is behozzák az optikai kábelt oda ahova én kérem (a nappali közepére? Akkor is adnak digitális elosztót? Utólag is lehet STB-t kérni?
 8. Gica

  TVGO használata

  Kedves btz, most írtad az eddigi legjobb megoldást, Eddig eszembe sem jutott, hogy a HGW-t (ezt is most tudtam meg, hogy nincs modem, hanem ez van helyette és ez a digitális elosztó) ne a mostani modem helyére rakjam, hanem a fő tv alá (mellé, mögé stb), A fő tv-nél lenne az egyetlen STB, az egyetlen internet kivezetés és a wi-fi is, Így tényleg leegyszerűsödik a dolog. Innen húzok vezetéket a többi tv-hez (így meg lesz a lehetőség, ha később több STB-t szeretnénk, de addig talán ez a vezeték használható az egy STB jelének elosztására is. Ez így megoldható, vagy téves az elgondolás?
 9. Gica

  TVGO használata

  Tisztelt Kalimera, nem ragaszkodom a HDMI osztáshoz, az akkor került szóba, amikor még arról volt szó, hogy az STB-nek csak HDMI kimenete van. Nekem az is megoldás, ha házon belül a wi-fi segítségével tudom a TVGO-t fogni bármelyik tv-n. Ez megoldható? Gondolom ebben az esetben nem kell vezetékezni.
 10. Gica

  TVGO használata

  Kedves Teherwagon, lehet itt márkát írni? Milyen boxot vegyek? Wi-fi most is van, de olyan gyenge, hogy nem lehet rajta tv-t nézni. Ezek szerint, ha bejön a tkom internet, (nyilván erősebb lesz, mint a mostani) arra ugyanúgy lesz wi-fi kapcsolva, (a tablet miatt,) tehát a box és wi-fi segítségével tudom interneten keresztül fogni a HBOGO-t. A TVGO is fogható? A TVGO-i ugye mobilon keresztül applikáció segítségével stb. lehet fogni. A box is alkalmas erre?
 11. Gica

  TVGO használata

  Kedves Zoli62 van esetleg valami javaslata az STB jelének megosztására és elvezetésére? (A HDMI kimenet menni az stb-hez legközelebbi tv-hez.) Állítólag - tkom ügyfélszolgálat mondta- van scart csatlakozó az STB-n, a szerelők - akik elkezdték a faluban vezetékezni az optikai kábelt - azt mondták, hogy van rca csatlakozási lehetőség. Majd kiderül, ebből mi lesz a valóság. (Ezek jelét lehetne megosztani és elvezetni a lakás többi helyiségébe, ahol a többi tv van.) Ajánlották, hogy jó minőségű hangfalkábel megfelelő lenne az stb-ből a többi tvk-hez.
 12. Gica

  TVGO használata

  Kedves ApaFia, természetesen nem egyszerre megy a tv ugyanazzal a csatornával. De sokat vagyok itthon és nem a nappaliban ülök egész nap. Ha a tetőtérben dolgozom, akkor jól jön, ha nem a csendet hallgatom hanem meg a tv. (A varrógépeket nem tudom leköltöztetni a nappaliba. Egyszerre csak egy tv megy, csak a lakás különböző helységeiben, attól függően, hol tartózkodom huzamosabb ideig. Éppen ezért nem lenne szükség több STB-re, mert több tv-t különböző csatornákkal nem nézünk egyszerre.
 13. Gica

  TVGO használata

  Nagyon sok hasznos dolgot írt, köszönöm. Jelenleg is RF modulátor van pont úgy, ahogy írta. Az elég rossz minőség is meg van. Ezek szerint IPTV-n a Set-Top-Box értendő. A jelenlegi tv csatornákon nem nagyon találok olyan műsort, ami a képernyőhöz szögez, így csak háttérként, a munka mellett megy, nincs igazán szükség a felvételi lehetőségre. (Keresem a legjobb és legolcsóbb megoldást.) A HDMI kábel nem helyettesíthető valami mással, ami a koax-nál jobb, de nem ennyi az ára? Ha az egy STB-hez rakom az elosztót, az ugyanolyan (ugyanaz) mint amit a t-kom rak a modem után, ha több STB-t rendel az ember? Vagy egészen más típusú jelet továbbít a két lehetőség?
 14. Gica

  TVGO használata

  Közben már írtál is választ egy kérdésemre. De miért kerül többe a vezetékezés, mint a többi STB, ami (1000ft/hó/db
 15. Gica

  TVGO használata

  Tisztelt Kalimera. Jelenleg egy beltéri van és több TV- re van a jele eloszta. A gond, hogy szolgáltatót váltunk, a parabola jel helyett optikai kábelre. Így a mostani helyzet megváltozik, mivel a parabola a beltéri közelében volt, nem volt szükség hosszú vezetékezésre. De most a beltériig a ház másik feléből kell a jelet elvinni. A régi beltérinek több kimenete is volt. A HDMI ment a beltéri feletti TV-be. A SCART kimenet elosztón és átalakítón keresztül koax jelként jutott el a többi TV-hez, de elég rossz minőségben. Talán a falban lévő koax sérült valahol, vagy valami zavarja a jelet, mert a az összes TV-n rossz a kép, kivéve a HDMI-s TV-n. A koax a falban van, nem tudom kihúzni, cserélni. Ujra szeretném vezetékezni a TV-ket, álmennyezeten keresztül ugyanilyen szisztmával Egy STB- hoz több TV- csatlakoztatni. Nem tudom, a Tkom STB-je milyen kimenetekkel rendelkezik, hogyan kezdjem el a vezetékezést, mi lenne a legegyszerűbb, de jól működő rendszer. Nem tudom, mit jelent a válaszában az IPTV eszköz? Nincs szükségem DVR -es eszközre, sem mozi, sem videotéka szolgáltatásra. Nem tévézünk annyit. Mit jelent, hogy egy előfizetéssel egyszerre 2 HD és 1SD adó nézhető?
×
×
 • Új...