Gica

Tag
 • Tartalmak

  17
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Gica a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Köszönöm a segítséget és a válaszokat.
 2. Kedves Kalimera, nem egyedül vagyok, de szeretném elkerülni, hogy a gyerek a nappaliban bömböltesse a szuperhősöket, miközben én a Mézga családot nézném a konyhában. Egy légtér, de nem igazán átlátható, így kell a két tv. Szóval felesleges vitaforrás. Nem viszek HDMI-t a többi tv-hez. Nincs szükségen extra szuper minőségre, csak tiszta nézhető képre. A mellék tv-k eleve kisképernyős tv-k. Az ethernet kábelnek csak ez a fenti képen látható vége van? ( A vezetékes telefonnak volt ilyen csatlakozésa) Azért kell párban az átalakító, hogy a mellék tv-nél az ethernetet visszaalakítsa HDMI kivezetéssé? (Hiszen a tv-nek nincs ethernet típusú bemenete.
 3. Kedves btz tehát az ethernet kábel alkalmas a HGW-ből a későbbi távolabbi STB-ok vezérléséhez? Ugyanakkor amíg nincs több STB (jelenleg nem is akarok többet) addig ugyanez az ethernet kábel alkalmas lenne az STB kimenő jelének továbbítására a többi tv-hez. (Mivel a HGW és az STB ugyanott lesz, így a többi tv-hez menő ethernet kábellel mindkét egység elérhető.) Az STB HDMI-je megy a fő tv-hez, a scart vagy rca jelét kellene átalakítani, megosztani, és ez a jel menne az ethernetem a többi tv-hez. Később igény szerint (ha szükség van több STB-re) ugyanez az ethernet kábel leválasztható az elosztóról, és csatlakoztatható az ugyanitt lévő HGW-re? Megoldható?
 4. Tisztelt Kalimera, az a gond, hogy összeadogattuk a kiadásokat, és így is horribilis összeg jött ki. Két mobilt kellene átvinni a tkom-hoz, mindkettő rosszabb feltételekkel, de magasabb havidíjjal. A tv csatorna amit választottunk csatornaszámra több, de ugyanannyival több a nézhetetlen csatorna, az ára viszont magasabb, mint a mostani szolgáltatónál, Az alapkínálatban viszont nincs semmi hasznos csatorna. A HBO drágább, mint a régi szolgáltatónál, a vezetékes telefon alapszolgáltatás is drágább, mint a rézkábeles régi alapcsomag. Az inteernet az egyetlen ami nagyobb sebességű, mint a mostani, de az ára is 3x drágább, mint most. Szóval, igen, az a havi 2000ft sajnos számít. Ha mindent átviszünk, és a mostanihoz közelítő szolgáltatást választunk egyedül a Magenta1 30%-os kedvezménye ami miatt talán megéri a váltás. Viszont a 30% kedvezmény csak akkor él, ha minden területen a tkom van. Ha csak az internetet rendeljük, (ami ténylegesen fontos lenne) vezetékezni akkor is kell. Viszont ha később megszűnik a mostani rézkábeles telefon, esetleg a parabolás TV drágul, esetleg a tkom olcsóbb lesz, és akkor döntenénk a többi területen való átlépésről, akkor megint újra kellene fúrni-faragni a házon belül, és azt nem szeretném. Szóval most kellene minden területen átmenni a tkom-hoz, de felesleges dolgokat (több SZTB) nem akarok. (a több TV-n azonos csatornát viszont igen.) Apropó, ha csak internetet szeretnénk akkor is behozzák az optikai kábelt oda ahova én kérem (a nappali közepére? Akkor is adnak digitális elosztót? Utólag is lehet STB-t kérni?
 5. Kedves btz, most írtad az eddigi legjobb megoldást, Eddig eszembe sem jutott, hogy a HGW-t (ezt is most tudtam meg, hogy nincs modem, hanem ez van helyette és ez a digitális elosztó) ne a mostani modem helyére rakjam, hanem a fő tv alá (mellé, mögé stb), A fő tv-nél lenne az egyetlen STB, az egyetlen internet kivezetés és a wi-fi is, Így tényleg leegyszerűsödik a dolog. Innen húzok vezetéket a többi tv-hez (így meg lesz a lehetőség, ha később több STB-t szeretnénk, de addig talán ez a vezeték használható az egy STB jelének elosztására is. Ez így megoldható, vagy téves az elgondolás?
 6. Tisztelt Kalimera, nem ragaszkodom a HDMI osztáshoz, az akkor került szóba, amikor még arról volt szó, hogy az STB-nek csak HDMI kimenete van. Nekem az is megoldás, ha házon belül a wi-fi segítségével tudom a TVGO-t fogni bármelyik tv-n. Ez megoldható? Gondolom ebben az esetben nem kell vezetékezni.
 7. Kedves Teherwagon, lehet itt márkát írni? Milyen boxot vegyek? Wi-fi most is van, de olyan gyenge, hogy nem lehet rajta tv-t nézni. Ezek szerint, ha bejön a tkom internet, (nyilván erősebb lesz, mint a mostani) arra ugyanúgy lesz wi-fi kapcsolva, (a tablet miatt,) tehát a box és wi-fi segítségével tudom interneten keresztül fogni a HBOGO-t. A TVGO is fogható? A TVGO-i ugye mobilon keresztül applikáció segítségével stb. lehet fogni. A box is alkalmas erre?
 8. Kedves Zoli62 van esetleg valami javaslata az STB jelének megosztására és elvezetésére? (A HDMI kimenet menni az stb-hez legközelebbi tv-hez.) Állítólag - tkom ügyfélszolgálat mondta- van scart csatlakozó az STB-n, a szerelők - akik elkezdték a faluban vezetékezni az optikai kábelt - azt mondták, hogy van rca csatlakozási lehetőség. Majd kiderül, ebből mi lesz a valóság. (Ezek jelét lehetne megosztani és elvezetni a lakás többi helyiségébe, ahol a többi tv van.) Ajánlották, hogy jó minőségű hangfalkábel megfelelő lenne az stb-ből a többi tvk-hez.
 9. Kedves ApaFia, természetesen nem egyszerre megy a tv ugyanazzal a csatornával. De sokat vagyok itthon és nem a nappaliban ülök egész nap. Ha a tetőtérben dolgozom, akkor jól jön, ha nem a csendet hallgatom hanem meg a tv. (A varrógépeket nem tudom leköltöztetni a nappaliba. Egyszerre csak egy tv megy, csak a lakás különböző helységeiben, attól függően, hol tartózkodom huzamosabb ideig. Éppen ezért nem lenne szükség több STB-re, mert több tv-t különböző csatornákkal nem nézünk egyszerre.
 10. Nagyon sok hasznos dolgot írt, köszönöm. Jelenleg is RF modulátor van pont úgy, ahogy írta. Az elég rossz minőség is meg van. Ezek szerint IPTV-n a Set-Top-Box értendő. A jelenlegi tv csatornákon nem nagyon találok olyan műsort, ami a képernyőhöz szögez, így csak háttérként, a munka mellett megy, nincs igazán szükség a felvételi lehetőségre. (Keresem a legjobb és legolcsóbb megoldást.) A HDMI kábel nem helyettesíthető valami mással, ami a koax-nál jobb, de nem ennyi az ára? Ha az egy STB-hez rakom az elosztót, az ugyanolyan (ugyanaz) mint amit a t-kom rak a modem után, ha több STB-t rendel az ember? Vagy egészen más típusú jelet továbbít a két lehetőség?
 11. Közben már írtál is választ egy kérdésemre. De miért kerül többe a vezetékezés, mint a többi STB, ami (1000ft/hó/db
 12. Tisztelt Kalimera. Jelenleg egy beltéri van és több TV- re van a jele eloszta. A gond, hogy szolgáltatót váltunk, a parabola jel helyett optikai kábelre. Így a mostani helyzet megváltozik, mivel a parabola a beltéri közelében volt, nem volt szükség hosszú vezetékezésre. De most a beltériig a ház másik feléből kell a jelet elvinni. A régi beltérinek több kimenete is volt. A HDMI ment a beltéri feletti TV-be. A SCART kimenet elosztón és átalakítón keresztül koax jelként jutott el a többi TV-hez, de elég rossz minőségben. Talán a falban lévő koax sérült valahol, vagy valami zavarja a jelet, mert a az összes TV-n rossz a kép, kivéve a HDMI-s TV-n. A koax a falban van, nem tudom kihúzni, cserélni. Ujra szeretném vezetékezni a TV-ket, álmennyezeten keresztül ugyanilyen szisztmával Egy STB- hoz több TV- csatlakoztatni. Nem tudom, a Tkom STB-je milyen kimenetekkel rendelkezik, hogyan kezdjem el a vezetékezést, mi lenne a legegyszerűbb, de jól működő rendszer. Nem tudom, mit jelent a válaszában az IPTV eszköz? Nincs szükségem DVR -es eszközre, sem mozi, sem videotéka szolgáltatásra. Nem tévézünk annyit. Mit jelent, hogy egy előfizetéssel egyszerre 2 HD és 1SD adó nézhető?
 13. Kedves ApaFia, elolvastam a hivatkozást. Ott a digitális elosztót és az STB-ket köti össze az említett PLC eszköz, amit a konnektorba kell dugni (mindkét oldalon). Jelenleg egy STB-ben gondolkodom (szeretném a költségeket nem az égbe vinni, és nem igazán van szükség többre.) Viszont több TV van, és az STB jelét szeretném a többi TV-hez elvinni. Tudom, minden TV-n csak azt azonos csatornát lehet nézni,.. Tehát az egyetlen STB jelét kellene megosztanom 3 TV között. Egyik TV közvetlen az STB mellett van, a másik kettó 8 és 12 méterre. Ebben az esetben is működik a PLC? Vagyis egy PLC az beltérinél a konnektorban, (konnektor-PLC-STB)a többi 3 PLC a többi 3 TV konnektorában? (Nyilván egy fázison) Valamint egyre kevésbé világos az IPTV eszköz kifejezés. Sok segítséget kapok, csak felét sem értem.
 14. A PLC alkalmas egy STB jelének átvitelére a második, vagy harmadik TV-hez?
 15. Meg kellett néznem, hogy mi az IPTV. Elképesztően sötét vagyok, de hála neked kezd derengeni a dolog. Szerintem nem IPTV- használunk. A TV csatornák és a net két külön rendszer. A tv parabolán jön, nincs vezetékes szolgáltató. A jele a parabolán keresztül digitális. (nevet nem írhatok, kitörlik,) A parabola jele megy a beltéribe, (a beltérinek több különböző kivezetése van.) Az egyik a HDMI, meg a felette lévő TV-hez. A SCART megy egy - gondolom - erősítőbe, onnan koax egy elosztóba, amiből szintén koax (2db) a falon keresztül a TVk-hez. De valami nem stimmel, mert a koaxon keresztül rossz minőség megy át. Koaxot falból kihúzni, cserélni nem lehet, köztes dobozok már beépített bútorok mögött vannak, (a behúzása is nagyon gáz volt, ma már máshogy csinálnám) Szóval ezért akarok teljesen új vezetéket, jobb minőségűt a TVk-hez, és a falban lévő felejtős lenne. Van külön szolgáltató által gyenge internet, (falun lakom) aminek a modemje a tetőtérben fűtött szobában van. Közvetlen vezetékről nem használjuk a netet - a ház már régen állt, amikor az internet betévedt a faluba - max. a lányom használhatná, mert az ő szobájában van a modem, de neki meg nem engedem. Így az egész házban wi-fi-vel netezünk. A T-komnál is esetleg így maradna, ha lehet. (Viszont az érdekelne, hogy ha vezetéken használnánk a netet az gyorsabb lenne mint a wi-fi? Gondolok itt filmek letöltésére, vagy a központi TV-n való netezésre? Jelenleg a netünk az 1MB-ot sem éri el, a TV-n a net nem fut, lefagy. Neten filmet sem tudunk nézni, mert kicsi a sebesség. Nyilván a T-komnál nagyobb lesz a sebesség - ezért is van ez az egész hajcihő nálunk - de a közvetlen kapcsolat jobb lenne, mint a wi-fi? Mert akkor ebben is kell gondolkoznom. Az internet +1 kábel lenne a modemtől a felhasználási helyig - jelen esetben ugyanoda, ahova a fő TV beltérije is kerülne? Vagy a modemtől vitt 1 kábel ami a beltérihez megy, viszi a netet is? A ház már áll, csak a girbegurba plafonon lenne álmennyezet. Abban szeretném elvezetni a vezetékeket. A tetőtérből megvan falon belül az összeköttetés az alsó szinttel. Az alsó szinten mindenhol lesz álmennyezet, és csak itt vannak a TV-k is. Viszont a modemtől csak 1 kábel tud lejönni. (Ha a netet is akarom a lenti szintre, akkor is elég 1 kábel, vagy jobb, ha a net külön jön a modemből? Írtad a digitális elosztót. Ez mennyiben más, mint az IGMP képes switch? Ezt a részt nem értettem. Az elosztó esetében a 4 kábelt kell a modemig vinni, ott az elosztó, az IGMP esetében, 1 vezetéket kell a modemtől lehozni és a mennyezetben tudom elágaztatni? Sajnos lentről 3-4 vezetéket nem tudok felvinni a tetőtérbe, mindenképpen lenn a modemtől messze kellene elágaztatnom. Összefoglalva: Ha több beltériben gondolkozom: Akkor lejövök a modemtől 1 ethernet vezetékkel, a plafonon - ahol a legcélszerűbb - elágaztatom (IGMP) a vezetéket, és mindegyik TV-hez elvezetem az ethernet kábelt. Az osztónak megközelíthetőnek kell lenni, vagy lehet a gipszkarton plafon fix? Ha egy beltéri marad, akkor a helyzet: A modem a ház egyik sarkában van, a beltéri a másik sarokban. Szóval a modemtől lejövök az alsó szintre, keresztülviszem a kábelt az egész ház plafonján a beltériig. (Ott a vezeték megosztható a netre és a beltérire?) Onnan a beltéri kijövő jelével - ha 1 HDMI van megosztom a helyben lévő TV-nek, a másik részét HDMI/ethernet konverterrel átalakítom, azzal visszajövök a ház közepéig és ott elágaztatom a vezetéket a két TV-ig. Mekkora a meghibásodás esélye, mert ugye nem bontható az álmennyezet. Vagy ebben az esetben is valahogy megközelíthetőre csináljam az elágazást? Ahogy olvasom, HDMI jelet nem tudok a többi TV-hez vinni, mert a plafontól a fali aljzatig falban kellene azt az 1-2 métert megtennie a kábelnek, és az ezek szerint nem megoldható. (Miért nem lehet falban- csőben - vezetni?) (A beltéritől az egyik TV kb 8 a másik kb.12 méterre van.) Ha a HDMI mellett van scart a beltérin, akkor koaxnál jobb jeltávivő vezetéket szeretnék a többi TV-hez vinni. (a mostani koax is használhatatlan) Mindent az álmennyezetben osztanék meg. Megoldható? Kérlek szólj, ha túl sokat és butákat kérdezek