Martonk

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Martonk a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. Nem mondanám, hogy a legegyszerűbb, főleg ha mondjuk új STBt kell hozzáadni, mert az elsőre csak a HGWbe dugva indul el. Szóval kell egy kicsit zsonglőrködni, mire eljutok a statikus IP cím beállításáig, de legalább nem sűrűn. Személyes preferencia az oka.
  2. Köszi, igen csak úgy műkodik ha az STBnek statikusan állítom be hálózatot és a gateway meg a DNS a HGW IP címe. Meg lehet ezt oldani DHCPvel és extra LAN kábel nélkül az USG és a HGW között? Láttam a HGWben vannak static routeok, ez kell hozzá? Esetleg IGMP proxy service az USGben? Van valami más egyéb?
  3. Próbálkoztam tovább. Úgy tűnik, ha csatlakozáskor a HGWbe van bedugva akkor megy kb 24 óráig, vagy STB újraindításik, még ha átdugom a switchbe, akkor is. IGMP snoping kiválóan működik, mert nem az összes port villog egyszerre. Ha az STB bootolásnál a switchbe van bedugva akkor kiírja, hogy csatlakozott és kapott IPt, ennek ellenére a színes háromszögeken nem jut túl. HGWből DHCPvel, automatikus csatlakozással, valamint DHCP nélkül manuálisan beírt IP,Subnet,Gateway és DNS beállításokkal is működik. Mi az a plusz amit a HGW ad neki és a router nem?
  4. Hi, Ennek alapján sikerült megcsinálni, hogy félig meddig menjen az IPTV. A felállás: Sagemcom HGW, Tatung STB, a saját hardware pedig ubiquiti. Pppoe passthrough megy, a HGW és az USG wan portja össze van kötve. DHCP HGWben kikapcsolva, fix IPvel ugyanazon a lanon van. A HGW és a switch össze van kötve egy lan kábellel. Switchben igmp snooping be van kapcsolva. IPTV kb 24 óráig megy, utána nincs kép. Újraindítás után csatlakozik, kap IP-t, de továbbra sincs kép. Ha visszakapcsolom a HGWben a DHCP-t és átdugom a kábelt az egyik lan portjába a switchből akkor visszajön az IPTV. Van bármi ötlet, hogy mi okozhatja ezt a problémát? Köszi.