Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Martonk

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Martonk posztolt

  1. Martonk

    IPTV saját router mögött

    Nem mondanám, hogy a legegyszerűbb, főleg ha mondjuk új STBt kell hozzáadni, mert az elsőre csak a HGWbe dugva indul el. Szóval kell egy kicsit zsonglőrködni, mire eljutok a statikus IP cím beállításáig, de legalább nem sűrűn. Személyes preferencia az oka.
  2. Martonk

    IPTV saját router mögött

    Köszi, igen csak úgy műkodik ha az STBnek statikusan állítom be hálózatot és a gateway meg a DNS a HGW IP címe. Meg lehet ezt oldani DHCPvel és extra LAN kábel nélkül az USG és a HGW között? Láttam a HGWben vannak static routeok, ez kell hozzá? Esetleg IGMP proxy service az USGben? Van valami más egyéb?
  3. Martonk

    IPTV saját router mögött

    Próbálkoztam tovább. Úgy tűnik, ha csatlakozáskor a HGWbe van bedugva akkor megy kb 24 óráig, vagy STB újraindításik, még ha átdugom a switchbe, akkor is. IGMP snoping kiválóan működik, mert nem az összes port villog egyszerre. Ha az STB bootolásnál a switchbe van bedugva akkor kiírja, hogy csatlakozott és kapott IPt, ennek ellenére a színes háromszögeken nem jut túl. HGWből DHCPvel, automatikus csatlakozással, valamint DHCP nélkül manuálisan beírt IP,Subnet,Gateway és DNS beállításokkal is működik. Mi az a plusz amit a HGW ad neki és a router nem?
  4. Martonk

    IPTV saját router mögött

    Hi, Ennek alapján sikerült megcsinálni, hogy félig meddig menjen az IPTV. A felállás: Sagemcom HGW, Tatung STB, a saját hardware pedig ubiquiti. Pppoe passthrough megy, a HGW és az USG wan portja össze van kötve. DHCP HGWben kikapcsolva, fix IPvel ugyanazon a lanon van. A HGW és a switch össze van kötve egy lan kábellel. Switchben igmp snooping be van kapcsolva. IPTV kb 24 óráig megy, utána nincs kép. Újraindítás után csatlakozik, kap IP-t, de továbbra sincs kép. Ha visszakapcsolom a HGWben a DHCP-t és átdugom a kábelt az egyik lan portjába a switchből akkor visszajön az IPTV. Van bármi ötlet, hogy mi okozhatja ezt a problémát? Köszi.
×
×
  • Új...