Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

OldMike

Tag
  • Tartalmak

    479
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Megválaszolt kérdések

  1. OldMike's post in Otthoni szolgáltatás ,és vásárlás. was marked as the answer   
    A kedvezmény mértéke mindig ugyanaz lesz, bármelyiket választod. Bizonyos szempontból a telefonos az előnyösebb, mert ott a teljes folyamatot rögzítik, és gond esetén vissza lehet hallgatni. Sajnos az online felületen előfordulhatnak hibás adatok, és ott nincs visszakeresés, legfeljebb egy képernyő videót rögzítő alkalmazás használatával. A boltban szintén nincs rögzítés, ami későbbi vita esetén gond lehet.
    Javasolnám, hogy a lakcímed alapján az online felületen állítsd össze a kívánt teljes csomagot, és annak ára alapján próbáld meg a telefonos ügyintézést. Annál az árnál ne fogadj el drágábbat. Olcsóbb lehet esetleg az ajánlat, de azért arra érdemes még egyszer rákérdezni, mert az ügyintéző is tévedhet.
  2. OldMike's post in "Nincs jel" hibaüzenet was marked as the answer   
    Nekem azért furcsa, hogy a piros LED világít, hacsak nem felvevős a másik box, és megy a felvétel. A másik furcsaság pedig, hogy a box bekapcsológombja - nekem úgy tűnik - egyáltalán nem világít. Piros vagy zöld fénynek illene lennie.
    Lehetne egy szoftverfuttatást csináltatni a boxszal (amikor a fogaskerék is megjelenik), csak már nem vagyok biztos a pontos menetben. 
    Mindenesetre azt javaslom a kérdezőnek, ha a különböző próbálkozások ellenére is előjön a probléma, akkor újra jelentse be, és nyittassa meg az előző hibajegyet, ne hagyja hogy újat nyissanak. Ez esetben talán cserélik a boxot. Régebben egyből ezt csinálták volna, de a mai eszközhiányos időben próbálják elkerülni.
  3. OldMike's post in Android tv was marked as the answer   
    Korábban arról volt szó, hogy jelentősebb számban inkább 2022-re várható a régi előfizetők átállítása. Tekintettel arra, hogy az Androidos rendszer még csak elkezdett kiforrottá válni, valószínűleg nem fogják siettetni. Olvastam már olyan eseteket, hogy a régi előfizető igényelte a váltást, és megcsinálták neki. Telekomos internet előfizetés kell hozzá, azonos tv-csomag esetén nem változik az ár, de az extrákat (pl. 4K csatornák) felszámítják.
    Megjegyzés: amennyiben használod jelenleg a felvétel opciót, akkor nem biztos hogy jobban jársz, mert az Androidos előfizetéssel adott felhős felvétel elég sok korlátot jelent a helyben történő felvételhez képest. 
  4. OldMike's post in Műsorújság was marked as the answer   
    Előkészületben van egy új rendszerű IPTV szolgáltatás, de sajnos nem sokat tudunk róla. Kicsit hasonló lesz a Telekom TVGO szolgáltatáshoz, amit tévén most még nem lehet használni, csak mobil eszközökön, esetleg számítógépen. Azt reméljük, hogy amikor a tévéken is elindul (ehhez majd új médiaboxot ad a Telekom, esetleg majd a mostani STB-ket is átalakíthatják hozzá, illetve talán alkalmazást lehet az okostévékre telepíteni, mint pld. a Netflix. Van rá némi esély, hogy a sávszélesség nagyobb lehet, ami jobb képminőséget eredményezhet. Csupa feltételes mód, de jelenleg ez van.
  5. OldMike's post in LG 65UK6300MLB SMART UHD 4K TV Kábelt TV was marked as the answer   
    Szia!
    Valószínűleg annyira egyértelmű a számukra, azért nem írják. Természetesen van rajta RF bemenet, valószínűbb hogy a hagyományos bedugós, kisebb eséllyel a menetes (F csatlakozós) változat.
    A kábeltévé szolgáltatótól függhet, hogy kell-e valamilyen vevőegység, ha igen (pl. HD vagy fizetős szolgáltatás miatt) akkor azt adják.
     
  6. OldMike's post in IPTV - HDMI audio was marked as the answer   
    Nem vagyok hozzáértő, csak a saját tapasztalatomat írom le. Nálam az SD csatorna hangerejét a box távirányítójával 0 és 25 között lineárisan tudom változtatni. A HD csatornáknál azonban az a helyzet, hogy a 0 hangerőn nincs hang, 1 és 25 között viszont egyformán teljes hangerő van. Az én megoldásom: a box hangereje 25 értéken van, és a hangerő szabályozását a tévéhez optikán csatlakoztatott erősítőn végzem. Így minden csatorna hangereje közel egyforma. Nem teljesen persze, de már elviselhető a váltás.
    Megjegyzés: egy telekomos szakember (ügyfélszolgálat által kapcsolt) szerint ilyen a box szoftvere, sőt állítólag így helyes?! Azt javasolta, hogy használjam a box optikai kimenetét, ott a HD csatornákat is vezérli a távirányító. Ha  a tévé egyéb bemenetein is akarnék hangot hallani, akkor két optikai bemenetes erősítő kellene, de nincs olyanom.
  7. OldMike's post in Huawei P9 lite + okosóra was marked as the answer   
    Ez segíthet:
    A háttérkép módosítása
    Állítsa be kedvenc képeit vagy fotóit a telefon háttérképeként.
    1 Nyissa meg a Beállítások elemet, és válassza ki a Megjelenítés lehetőséget.
    2 Érintse meg a Háttérképek elemet, majd érintse meg a Zárképernyő háttere vagy
    Főképernyő háttere lehetőséget.
    3 A Háttérképek vagy Élő háttérkép fülön válasszon ki egy képet, majd kövesse a képernyőn
    megjelenő utasításokat annak háttérképként történő beállításához.
    Kapcsolja be a Rázza meg a módosításhoz kapcsolót. A háttérkép a telefon minden
    megrázásakor megváltozik. Kapcsolja be a Véletlenszerű váltás kapcsolót. Konfigurálja a
    Gyakoriság vagy Megjelenítendő album lehetőségeket. A telefon a megadott időközönként
    automatikusan váltja a háttérképet.
    Valószínűleg az aláhúzott van nálad beállítva. Az okosórához sajnos nem tudok hozzászólni.
  8. OldMike's post in LG led tévé újraindul was marked as the answer   
    Esetleg érdemes lenne ezen a fórumon próbálkozni, írtak már hasonló jelenségről, akadhat valaki aki tud segíteni:
    http://prohardver.hu/tema/lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic/friss.html
  9. OldMike's post in Csatornák behangolása was marked as the answer   
    Azt írtad, hogy STB-d van. Kábeltévé vagy IPTV esetleg SAT? Azokat a csatornákat, amihez az STB-t adták látod?  Mivel van összekötve a tévé és az STB? Jellemzően HDMI vagy SCART kábel szokott lenni. Az okostévé menüjében meg kell keresni a bemenetek kiválasztását (ez gyártóktól függhet, hogy hol van). Ott kell kiválasztani az érvényes bemenetet. SCART-ból csak egy lehet, HDMI-ből akár négy is. Jó választás esetén egyből láthatók lesznek az STB-n rendelkezésre álló (előfizetett) csatornák, nem kell semmilyen keresést csinálni.
    Emellett van a géza22 által leírt lehetőség, de ugye ez már megtörtént. Egyébként a Telekom már egyre kevesebb helyen, és kisebb választékban adja az analógot, viszont mindenütt ad - szabadon foghatóan - 26 digitális csatornát. Ezek eléréséhez is kell keresést végezni a tévén, de be kell állítani hogy csak digitális keresést csináljon.
    A lényeg hogy az STB-n jövő adás és a kábelen jövő (analóg és/vagy digitális) adás két egymástól független, és függetlenül elérhető dolog.
×
×
  • Új...