OldMike

Tag
 • Tartalmak

  417
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

OldMike a fórumon

 • Rang
  Tudós
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

 1. Én azt gondolom, hogy a SIM kártya PIN kódját kéri, lehet hogy az üzenet szövege zavaros.
 2. Javaslom a gsmarena.com oldalt, ahol van összehasonlítási funkció, a paramétereket össze lehet vetni. A használhatóságot, a kényelmi lehetőségeket csak az fogja tudni megmondani, aki használta mindkettőt.
 3. Remélem jó lesz így, nálam sokáig rendben ment, csak frissítették a Sagem firmware-ét 4.93-ra, és valamit elrontottak benne, azóta nem tudom használni a switch-et. Most nem terjesztik ezt a frissítést, talán csak akkor, ha kijavították a hibát.
 4. Ez a switch sajnos nem tudja a megkívánt funkciót. Ennek a gyártónak a TP-LINK TL-SG105 típusa a megfelelő. Van ennek egy olyan változata is, hogy 105E, ami menedzselhető, de arra nincs szükség, ezért nem célszerű emiatt többet adni érte.
 5. Üdvözletem, a legjobb az lenne, ha mindhárom eszközhöz külön UTP kábel menne a HGW-ből. Gondolom ennek akadálya lehet, ezért kell a switch. Első kérdésem: mi a Sagemcom pontos típusa, a hardver verziója és a szoftver verziója? A második: a switch a specifikációja szerint képes-e az IGMP Snooping funkcióra? Ezután lehetne megoldást keresni.
 6. Az elképzelhető, hogy a jelenlegi felvevős IPTV boxok ebben a rendszerben is felvehessenek műsorokat? Meg sem merem említeni, hogy nekem még Netcast rendszerű LG tévém van, így aztán applikációt nem is várhatok
 7. Talán még korai a téma: volt már szó arról, hogy ez az egész új rendszer működhet majd tévére letölthető applikációként, teljesen új fejlesztésű STB-vel, esetleg a jelenlegi STB-k szoftvermódosításával. Amennyiben belső tesztelésre sor kerül, akkor biztosan mindegyiket vizsgálják majd, kérdés hogy ezek a variációk egymás utáni időszakban, vagy akár egyidejűleg lennének-e tesztelve. Számomra az applikáció tűnik a legbonyolultabbnak, lévén elég sok gyártó sokféle operációs rendszerrel megáldott készülékével kellene együttműködni.
 8. Elnézést kérek, mert nem akartam folytatásos regényt írni, de mégsem annyira egyszerű a helyzet, mint hittem. Beállítottam mindkét rész (08.10. és 08.11. érdekes lesz a dátum) önálló felvételét. A felvett első részt még 08.11-én délután (azaz még az aznap este leadandó és felveendő 2. rész előtt) megnéztem, de nem töröltem le. Ahogy írtam, a felvett műsorok között szerepelt mindkét rész. Gondoltam hogy most már megnézem a 2. részt, és logikusan a 08.11-i dátummal jelzettre kattintottam, és utána bambán (elnézést) néztem. Ott ugyanis a második rész helyett az első rész után következő (08.10-ről van szó!) Grimm című film jött elő. Mivel a 08.10-i dátummal jelölt Hádész film felvétele még megvolt (nem töröltem a megnézés után), rákattintottam arra. Csodák csodájára a Hádész film második része jött elő, és megnézhettem. Összegezve (ha jól értelmezem): a film 2. részét az 1. rész helyére vette fel, az 1. rész törlődött valamilyen módon felvételre került az 1. rész utáni film, címében és dátumában a 2. résznek megfelelő kiírással Azt hiszem, hogy ez a programozás csodája lehet.
 9. Jelentem megvolt a teszt. Önálló felvételekként beállítva felvette mindkét részt, bár a megjelölés mindkettőnél 2/1 rész, de az időpont különböző.Viszont egy tévedésemet korrigálnom kell: most már (nem tudom mióta, mert a közelmúltban nem foglalkoztam a témával) a kétrészes filmeket nem tekinti sorozatnak a szoftver, tehát csakis önálló egységekként beállítva lehet a két részt felvenni. Ez mégiscsak programjavítás lehet, talán a bejelentések alapján. Feltételezem hogy a mindkét részt 2/1-ként jelölő hibát bonyolultabb lenne javítani, ha eddig nem sikerült. A biztonság kedvéért valamilyen másik műsorújságban ellenőrizni kell a felvétel beállítása előtt. OFF Nemrég valamelyik csatorna leadott egy kétrészes filmet úgy, hogy az egyik héten három különböző napon adták az 1. részt, majd a következő héten ugyanilyen módon a 2. részt is. Ezt már több online műsorújságban is megnéztem, mert elsőre sajtóhibának tűnt, de nem az volt. Az IPTV műsorújságban persze 6 db 2/1 részként jelent meg OFF vége
 10. Van egy központi hiba, ami már 5+ éve fennáll, és a jelzések ellenére sem sikerült kijavítani. A lényege az, hogy az olyan kétrészes filmeknél, amiknek a részeit nem közvetlenül egymás után, hanem eltérő napokon vetítik, mindegyik részt 2/1-ként jelzik. A mellékelt képeken látható ez, a harmadik képen a port.hu megmutatja, hogy ténylegesen 1. és 2. részről van szó. Nyilván a valóságban is a második részt fogom látni holnap, amennyiben a tényleges adásidőben nézném. A gond csak az, hogy felvételről szeretném a két részt megnézni. A kétrészes filmek már sorozatnak számítanak, be is lehet állítani sorozatfelvételként, csak éppen nem fogja a második részt felvenni (esetleg a már felvett 1. részre veszi rá, letörölve azt), mivel a program mindkettőt 1. részként kezeli. Én most két önálló felvételként állítottam be (azaz nem sorozatként), holnap este beszámolok itt a fejleményekről, miszerint megvan-e mindkét rész, vagy csak az 1. rész, esetleg csak a 2. rész maradt-e meg?
 11. Üdv! Az IPTV-hez is beltériket ad a szolgáltató, persze másfélét. Ezek és a bejövő internet kábelre csatlakozó digitális útválasztó között UTP (LAN kábelként is ismert) kábelek szükségesek (amennyiben van számítógéped, és kábellel csatlakozik, az ugyanilyen kábel). Amennyiben megoldható, hogy csövezést csinálj, akkor nem kell kábelt venned, mert azt adja a szolgáltató az RJ-45-ös csatlakozókkal együtt. Azt tudnod kell, hogy ha ez ilyen régi internet kapcsolat, akkor az valószínűleg telefonkábeles lehet, és ez esetben a két IPTV eléggé le fogja csökkenteni az elérhető sávszélességet. Ennek célszerű utánajárni a megrendelés előtt.
 12. Szia! Ez a fórum ahol írtak a hasonló jelenségekről: https://mobilarena.hu/tema/t-online_internet_t-home_tv_hdtv_barmi_gondod_van_gyere_es_megoldjuk/friss.html Amennyiben úgy gondolod regisztrálj, és akkor tudsz az érintettekkel beszélgetni (azt hiszem Túzok22 az egyik, 115035 számú hozzászólás).
 13. Szia! Jó lenne tudni, hogy esetleg optikai netkapcsolatod van-e, Sagemcom F@st 5655 ONT-vel. Egy másik fórumon néhányan hasonló hibát tapasztalnak ilyen netkapcsolat mellett, de a hiba oka eddig még nem derült ki. Arra is tippelnek, hogy akár valamilyen központi hiba is lehet. Be kellene jelentened hibára.
 14. Szia! Először a megnevezéseket tisztáznám, semmiképpen sem kioktatásul, csak jobban megértenek a segíteni akarók. A hozzád bemenő optikai kábel végén egy - a Telekomtól kapott - ONT (optikai hálózati terminál) van, ami szétosztja a netet az eszközeid között. Wifit is tud, olyat amilyet. A tévézéshez vannak a set top boxok (népszerű neve STB), ahogy írtad, UTP kábellel összekötve az ONT-vel. A jelzett probléma legvalószínűbb oka az, hogy a beiktatott ASUS routerben nincs bekapcsolva az IGMP Snooping funkció (már ha van benne, de eléggé valószínű). A specifikációban szerepel, ha erre képes a router, a használati útmutatóból biztosan kiderül, hogy hol van a Beállításokon belül.
 15. Mindig öröm, ha segíthettünk.