Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

OldMike

Tag
  • Tartalmak

    478
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

2 Követő

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

OldMike eredményei

  1. Köszönöm a választ, így már sikerült tájékozódnom. OldMike
  2. Sülysáp északnyugati külterületi részén szeretnék internet szolgáltatást, elsősorban biztonsági kamerák működtetéséhez. Sajnos ezen a területen nincs semmilyen vezetékes internet szolgáltatás, ezért csak valamilyen mobilinternetes megoldás jöhetne szóba. Az elképzelésem egy SIM kártyás router lenne, amihez vennék Telekom SIM kártyát, és egy megfelelő mobilinternet csomagot, de a Telekom honlapját tanulmányozva nem tudtam rájönni, hogy létezik-e ilyen lehetőség? Köszönöm.
  3. Szia! Megteszed hogy írsz majd ide, ha lenne valamilyen fejlemény. Köszi.
  4. Köszönöm, csak emiatt telepítettem a Firefoxot, és kipróbáltam: pontosan ugyanazt a hibás működést produkálta, mint a Chrome vagy az EDGE alatt. Ez egészen biztos, hogy a HGW szoftverhibája. Amint írtam, a gyári visszaállítást nem akarom kipróbálni, mert esélyes, hogy nem javul meg tőle, és akkor a HGW-n olyan beállítások rögzítődnek, ami nálam erősen hátrányos lenne. Szoftver verzió: MAGYAR_4.121.0 Sajnos azt már nem tudom meghatározni, hogy ezt mikor telepítették, és ezt követően kezdődött-e a jelenség. Emlékeim szerint kb. másfél évvel ezelőtt akartam először a Wifi beállításokat módosítani, és akkor már hibás működést tapasztaltam. Nem tudom, hogy lehet-e bármilyen összefüggés, de akkoriban kapcsoltattam ki a Telekom wifi-fon utódját (a nevére már nem emlékszem), mert zavaró volt. Amúgy nem tudom, hogy azzal azóta lett-e valami, mert sehol sem írtak róla.
  5. OldMike

    Telekom android

    A honlapon nincs feltüntetve, hogy ez IGMP képes lenne, valószínűleg nem az. A TP-Link SG105 switch valóban IGMP képes (a leírásban IGMP Snooping), azt kellene választani.
  6. Szia, sajnos segíteni nem tudok, csak csatlakozni hozzád a hiba miatt. Lehet hogy nálad is így van, engem is a mentés után dob ki (asztali gép), csak éppen nem is menti el az aktuális módosítást. Amúgy állandóan nyaggat, hogy változtassam meg a gyári jelszót, de hiába próbálom, ugyanúgy kidob, és nem is menti el. Az újraindítás nem segít, próbáltam már szoftveresen, és teljes áramtalanítással is. Nem szeretnék gyári visszaállítást csinálni, mert ha az sem segít, akkor maradnának az alapbeállítások, amik viszont az én környezeti körülményeim miatt nem jók. Remélem olvassa egy Telekom szakértő, és megpróbál utánanézni a lehetőségeknek.
  7. OldMike

    Felvétel visszanézése

    Androidos a box, vagy a hagyományos IPTV? Az utóbbiban HDD van, nem elképzelhetetlen a működési hiba. Ilyenkor ki lehet cseréltetni a boxot, de a felvételeknek sajnos annyi. Az Androidos felhőbe menti a felvételeket, probléma esetén be kell jelenteni hibára. Esetleg egy áramtalanítás utáni újra indítási próbát még lehetne csinálni.
  8. OldMike

    IPTV

    Köszönöm, akkor nem összevethető. Amúgy ez a kék HD led valóban megtévesztő, gyakorlatilag csak egy bekapcsolt állapotot jelez, amire bőven elég lenne a bekapcsoló gomb is. Persze lehetnek még, akik ősrégi (nem HD) tévével használják a boxot.
  9. OldMike

    IPTV

    Szia, megírnád, hogy ez melyik boxot érinti, és mi az FW száma? Köszi. Nekem a 6030 van, a bekapcsoló gombbal együtt összesen 3 LED-del, de abból a harmadik csak a felvételkor világít.
  10. OldMike

    Kevés műsor vehető fel

    Az optikára váltáskor váltottál-e Telekom TV-re (amihez a kisméretű, Androidos boxot adják)? Annál teljesen más rendszerű a műsorfelvétel: felhőben tárolja, nem a helyi merevlemezen, ha jól tudom 30 óra műsor a felvételi korlát, a HDD-re jóval több fért. Ezen felül van, hogy a műsorszolgáltatók korlátozhatják a műsoraik felvételét.
  11. Köszönöm hogy próbálsz segíteni, de valami nagyobb gond lehet. A logokban gyakorlatilag csak a sikeres admin belépések szerepelnek, valamint néhány hónappal ezelőttről DHCP RENEW probléma, ami feltételezem hogy nem releváns. Amennyiben valamilyen beállításon változtatok, akkor ugye kellene az "Alkalmaz" gomb. Ha enélkül kijelentkezek, akkor (gondolom logikusan) nem történik változás. A "Mentés" menüpont csak egy biztonsági mentést csinál, és nyilvánvalóan a jelenlegi állapotról, így ebből sem lesz változás. Az "Alkalmaz" hatására viszont csak egy üres képernyő jelenik meg, és fent a lakat mellett ez látható: https://192.168.0.1/wifi.cgi?sessionKey=1313050447. Amikor erre entert nyomok, akkor jön a belépési ablak, és a változás nélküli állapot.
  12. Koaxos internetem van Sagemcom F@st 3686 V2 HGW-vel. Szerettem volna a wifi csatornát megváltoztatni, mert a jelenleg használt csatorna túlzsúfolt. A módosított csatornát látszólag elmentette, de a szükséges újraindítás után mégsem történt meg a változtatás. Többször is kipróbáltam, de mindig ez lett az eredmény. Hibaüzenet vagy bármilyen más üzenet nem jött. Amúgy a beállítási felületek működnek, például meg tudom nézni a jelszinteket, vagy működik a wifi-radar stb., csak éppen változtatni nem lehet semmit. A bejelentkezéskor kéri hogy változtassam meg a jelszót (a gyárival használom), de ez a folyamat sem működik. Gyakorlatilag a Telekomnál megjelenése óta ez a HGW van nálam, ezt az újonnan előjött problémát leszámítva nem lehet panaszom rá.
  13. A 3686 HGW admin felületén szerettem volna a wifi csatornát módosítani. Megcsináltam az új beállításokat, rámentem az Alkalmaz gombra. Ekkor újra kérte a belépési azonosítókat, és beléptem. A wifi menüben azonban nem az új beállítások voltak, hanem maradtak a régiek. Többször is próbálkoztam, eredménytelenül. Ezután lehet hogy besokallt az eszköz, mert az újabb belépéskor a felső menüben a Kilépés piros lett, és bárhova kattintottam rögtön kilépett. Próbáltam áramtalanítani a HGW-t, de az újraindulás után sem tudok már belépni. Azaz látszólag belépek, de csinálni nem lehet semmit, azonnal a bejelentkezési ablak jön fel újra. Az már csak hab a tortán, hogy a böngésző meg nem biztonságosnak minősíti az oldalt.
  14. OldMike

    IPTV

    Szia, én sem találom, ezért a Súgóban indítottam erre egy új témát. Talán valamelyikre reagálnak majd.
  15. Szeretném ha a korábbi módon működne a válaszok időbeli sorrendjének beállítása. Számomra (de lehet hogy a fórumozók többségének is) a legújabb (bejegyzés) elől a legjobban használható sorrend, de ezt most nem lehet beállítani. A "Legrégebbi elől" lehetőség látszik most, más nem. A Profilban a megnézési beállításoknál vannak beállítások, pl. ugrás a legutolsó bejegyzésre, de nem tapasztaltam változást. Ide tartozik még, hogy az IPTV című témánál van 93 oldal, ahol a 92. oldal legalján van a legutolsó (legfrissebb) bejegyzés, viszont a 93. oldalra lépve csak 2015-ös bejegyzések vannak. Jó lenne javítani. Köszönöm
×
×
  • Új...