OldMike

Tag
 • Tartalmak

  374
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

OldMike a fórumon

 • Rang
  Tudós
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

 1. sagemcom

  A listában a 4.83.0 verziót írják érintettnek. Nem írnak HW verziót (V1 vagy V2), bár ebből a szempontból lehet hogy nincs jelentősége. Nem tudom hogy a magasabb verzióval mi a helyzet. Jó lenne, ha a Telekom igazán gyorsan reagálna valamilyen közleménnyel, illetve annyi lábbal rugdosná a Sagemcomot, amennyivel csak tudja. Amúgy meg a 3890 is érintett, most pedig az fogy rogyásig.
 2. Még egy gondolat, bár nekem cisco boxaim vannak, de a menü talán azonos. Meg kellene nézni a Menü>Beállítások pontban a Digitális audio kimenet beállítását. Nálam a Sztereó és a Térhangzás is működik, de nem biztos hogy minden tévénél így van, a Térhangzásnál (nem ez az alapbeállítás) lehet hangprobléma.
 3. Nem ők határozzák meg, hanem az általuk használt technológia. A DVB-S (vagy T vagy C) esetén most is felvehetsz bármilyen műsort, ha olyan a tévéd és hozzákapcsolsz egy HDD-t (esetleg pendrive-ot), igaz csaknem minden készülék esetében akkor, ha közben nem nézel másik adást (mondjuk éjjel), mert a két tuneres készülék ritka, mint a fehér holló. Az IPTV esetében viszont csak az STB tud felvenni (ha olyan), mert gyakorlatilag az a tuner. IPTV tuneres tévékészülék valószínűleg nem létezik (általánosan elterjedten biztosan nem), és most már nem is lesz, pont a felhő miatt. Azt meg, hogy a felhőből hogyan kerül a tévébe a műsor, és azt fel lehet-e venni korlátlanul, akár többfélét párhuzamosan, majd megmondja aki mindezt érti, de az nem én vagyok
 4. sagemcom

  Ne legyen igazam, de a korábbi tapasztalatok alapján pont a wifi és az IPTV ütközése jelentette a gondot a nem IGMP képes eszközök esetében. Nálam a korábbi hozzászólásomban írt - nem IGMP képes - switch azért vitte az IPTV-t, mert annak a wifihez semmi köze sem lehetett.
 5. sagemcom

  Ez biztosan nagyon jó wifi router, de a specifikációban nincs szó a multicastról, ellentétben a gyártó AC15-ös eszközével, ahol részletesen megadják az IPTV beállításokat. Az is igaz, hogy az utóbbi majdnem háromszor annyiba kerül, bár valószínűleg nem csak az IGMP beállíthatóság miatt. Lehet hogy működni fog az IPTV az AC9-cel is, de nem garantált. Nálam 6 évig működött az IPTV (koaxos internet, előbb Cisco, majd egy általad is írt Sagemcom HGW-vel) egy olyan TP-Link switch-csel (1005D , nem 105D ami az ajánlott), ami nem volt IGMP képes. Ezért írtam, hogy semmi sem lehetetlen. Most viszont a Sagemcom FW módosításával sikerült elérni, hogy még az IGMP képes switch-csel sem megy az IPTV. Már ismert a hiba, és biztosan lesz javítás is.
 6. sagemcom

  Csak a pontosság kedvéért, bár lehet hogy eleve így gondoltad: az IPTV boxot mindenképpen a switchbe csatlakoztasd, a routerbe aztán mehet bármi más, ha szükséges, a wifi szóráson kívül.
 7. A neten talált leírás szerint a router kezelő felületére a böngészőbe beírt 192.168.0.1 címen lehet belépni, de lehet hogy kér nevet és jelszót. Nekem nincs routerem, ezért ennél többet nem tudok róla. Lehet hogy üresen kell hagyni a jelszó helyét, kivéve ha korábban már adtak meg jelszót. Egy újabb reset után valószínűleg az üresen hagyás lenne a jó. Egyes esetekben a routeren lévő címkén adják meg a belépési adatokat. Amennyiben sikerülne belépni, akkor valószínűleg valamilyen Haladó (Fejlett, Advanced stb.) helyen kellene lennie IGMP (Snooping, Proxy) beállításnak. Esetleg még IPv4 Multicast is lehet, amit be kell kapcsolni.
 8. A gyári leírás alapján úgy tűnik, hogy a D-Link nem tudja az IGMP-Snooping funkciót, ami az IPTV esetén szükséges. Enélkül az is csoda (bár nem lehetetlen) hogy akadás nélkül megy az IPTV, a HDD-s box elérése viszont valóban nem lehetséges. Amennyiben a router szükséges fent (mondjuk wifi miatt), akkor váltani kell egy másikra, ami biztosan tudja a fenti funkciót. Ha a wifi szórás nem cél, akkor switch is jó, de annak is tudnia kell az IGMP-t (pl. TP-Link TL-SG105, az 1005 nem jó). A legjobb persze a kábeles összekötés lenne a Sagemcom-mal, de ez nyilván nem egyszerű.
 9. Szerintem mostanában változhatott valami, mert sokáig nem volt vele gond. Régebben is ilyen volt. Amikor nem csak egy-két mondatos hozzászólást írtam, akkor folyamatosan mentettem az addig írt szöveget, hogy ne vesszen el.
 10. sagemcom

  Köszönöm, ez megnyugtató.
 11. sagemcom

  Azt tapasztalom, hogy az utóbbi fél évben lassan, de biztosan kúszik felfelé a DS Teljesítmény értéke. Korábban a nulla közelében járt (nagyjából -2 és +2 között), most pedig +4,7 és +6,3 között van. MMWO van a HGW előtt, de ez már régen is volt. Gondolom ez még nem problémás adat, csak a tendencia nem tetszik. Ingadozást nem tapasztalok, a sebességteszt is jónak tűnik (265/22 a 250/20-as csomagnál).
 12. Üdv. Sajnos ebbe a problémába minden IPTV felhasználó belefut előbb-utóbb. Ezt a gondot a Telekom vagy nem tudja, vagy nem akarja megoldani, ezért verik bele az ügyintézőik fejébe - hogy álmukból felriasztva is el tudják mondani - a sorrendi újraindítás szöveget. Ez persze azokon semmit sem segít, akik éppen nincsenek otthon áramszünetkor, vagy internet kimaradáskor, és emiatt nem lesz meg a beállított felvétel. Én nem értek a programozáshoz, laikusként úgy gondolnám, hogy lehetne az STB szoftverében olyan utasítás, ami kapcsolat megszakadás után addig végeztet újraindítást, amig a kapcsolat helyre nem áll.
 13. sagemcom

  Sziasztok! Amit leírok valószínűleg nem egészen idetartozó, de esetleg tud valaki segíteni. A V2 verzió van ebből az eszközből, a számítógépen Win 7-et használok. Az eseménynaplóban minden indításkor megjelenik a következő hibaüzenet: A számítógép elvesztette a(z) xxxxx (ez egy IPv6 cím, ugyanez van a HGW-ben is) IP-címhez fűződő bérletét a(z) 0x1C6F65B36122 hálózati címmel rendelkező hálózati kártyán. Ezután megnéztem a böngészőben egy IPv6 tesztet, és teljesen rendben van. A hálózati központban nem látok semmi hibát az IPv6 részen. A bérleti jog kezdete megegyezik a PC indulásával. Érdekes hogy a bérleti jog összesen két óra időtartamú, de ehhez nem értek, lehet hogy így jó. Köszönöm.
 14. Akkor ezeknek a tervezője megbukott a "tervezett avulás" című tárgyból
 15. Köszi, így már jobbnak tűnik a leányzó fekvése. Egyébként ha ilyen hibajelenség van egy (vagy több) napig, akkor a Telekom nem tud az IPTV- n keresztül üzenni, hogy a hiba nem az Ön készülékében, vagy a mi IPTV-nkben van? Úgy látszik az analóg őskövület ezt jobban tudta.