OldMike

Tag
 • Tartalmak

  328
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

OldMike a fórumon

 • Rang
  Tudós
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

 1. Akkor engem nem szeretnek . A PC-n kiírja, hogy azonosítási kísérlet, de úgy látszik hogy azonosíthatatlan vagyok, mert be kell lépnem. Amúgy ezt sem volt egyszerű megoldani, mert az MT azonosítóhoz megadott (korábban működött) jelszavamat nem fogadta el, az email címhez megadott jelszót szintén nem, FB-vel meg nem lépek be sehová. Szerencsére az email címhez tudtam új jelszót megadni, azzal már működik. A Telekom alkalmazásban is ezzel a kombinációval tudok belépni, ami azért végül is logikusnak tűnik, igaz korábban felismerte a telefonszámot, és ment automatikusan. Ez van.
 2. Szerintem csak a Mozi nevezetű csomagban (amiben további 10 HD csatorna is van) van benne, attól lentebbiekben nincs.
 3. Moziklub lesz egyelőre.
 4. @Roli82 Csak egy kérdés a képhez: úgy látom hogy mindegyik esetben az egyenlegnél lévő két szám (a kék és a szürke) azonos. Én nem vagyok Magentás, de van mobilnetem, és nálam is azonosak a számok, holott szerintem a másodiknak a még felhasználhatót illene jelölni, ami nálam már lényegesen kevesebb lenne. Persze lehet, hogy rosszul gondolom, de akkor meg semmi értelme. Igaz az App-ban nálam soha nem mutatta a valódi egyenleget (mobilnetnél, a telefonnál igen), csak a PC-n belépve tudtam megnézni, mert ott helyesen mutatja. Amúgy a korábban létezett automatikus beléptetés már teljesen a múlté lett?
 5. lg 65uk6300mlb

  Szia! Valószínűleg annyira egyértelmű a számukra, azért nem írják. Természetesen van rajta RF bemenet, valószínűbb hogy a hagyományos bedugós, kisebb eséllyel a menetes (F csatlakozós) változat. A kábeltévé szolgáltatótól függhet, hogy kell-e valamilyen vevőegység, ha igen (pl. HD vagy fizetős szolgáltatás miatt) akkor azt adják.
 6. sagemcom

  Köszi, akkor csak véletlen egybeesés. A múlt héten néztem az IPv6-ot, de akkor még nem volt.
 7. sagemcom

  A tegnap esti IPTV akadozás óta van IPv6 az eszközön. Lefuttattam tesztet is, az is ezt mutatja.
 8. Nekem CISCO ISB6030MT-A/405 típus van (HDD-s, de lehet hogy a 6030 mind az, nem tudom) öt és fél éve (kop-kop). Szerintem szerencse dolga, mint minden műszaki eszköznél.
 9. Van egy érdekes tapasztalatom, ami remélem nem csak placebo. Lett ez a ...Mozi végű csomag egy halom új HD változattal. Nekem nincs, mert ezek többségét SD-ben sem néztem, egy két csatorna néhány műsora miatt nem érné meg. Viszont azóta észrevettem, hogy pld. a DOQ vagy az OZONE néhány műsora SD-ben is észrevehetően jobb minőségű lett. Tehát nem csak a TELEKOM hibás abban, hogy rossz az SD-k minősége, hanem a tartalomszolgáltató is. HD-ben már nem adhatja le az eddigi silány kópiáját, és ez valahogy az SD-ben is átjön.
 10. Sajnos az EPG-nek van egy komoly hibája - igaz csak azoknak gond, akik a felvevős opciót használják - amit én már 2013-ban jeleztem a T-nek (azóta van IPTV-m). Amikor egy kétrészes filmet ad egy csatorna (mindegy melyik), a részeket két eltérő napon, akkor mindkét résznek 2/1 a sorszáma. Hiába állítom be előre mindkettőt, csak az egyiket veszi fel. Tehát az egyik részt időponttal, és nem címmel kell beállítanom, hogy mindkettő meglegyen. Nem kicsit fapados megoldás, sajnos.
 11. Nagyon-nagyon laikusként érdeklődnék: Eddig valahogy úgy tudtam, hogy a hozzám koaxon bejövő IPTV, és a szintén itt lévő akárhány kábeles csatorna rendszere között az az egyik (a nyilvánvalóan rengeteg egyében túl) eltérés, hogy a kábelesnél ott tülekedik a tévé csatlakozóján az összes csatorna, aztán a tévé (illetve én) kapcsolgat közöttük. Az IPTV esetében az STB jelzi valahova (gondolom a HGW-n keresztül egy központnak /szervernek/), hogy melyik csatornát nézném, és azt fogja ideküldeni. A leírásod alapján úgy gondolom, hogy azon a bizonyos szerveren (vagy szervereken) lehet az összes kiküldött csatorna, amiből küldik hozzám a kiválasztottat. Nem biztos hogy jól képzeltem el, ha igen akkor már a szervernél is szűkös lehet a kapacitás, vagy közte és köztem (ahol persze lehetnek még mindenféle - általam nem ismert - kütyük is) van hiány? Például vannak közben elosztóhelyek (biztosan van szakmaibb neve is ), ahonnan aztán elágazhatnak optikai, koax és réz hálózatok is, amelyekre eltérő bitrátát kellene küldeni, de ez most nem megoldható.
 12. http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/televizio-tavolodik-a-telekom-es-a-spiler-2-megegyezese-2656651
 13. Sajnos nálam az egyenleget sem mutatja. 1 GB netem van, ezt írja is, de az egyenleg 0, akármelyik részében nézem az időszaknak. Most még egyéb gondom is akadt (bár nem közvetlenül az app-pal): a fordulónap előtt hat nappal elfogyott az 1 GB, (ezt a telefonom menüpontja mutatta), ezért a 1414-en rendeltem volna 200 MB extra netet. Az a válasz jött, hogy az előfizetésemhez ezt nem vehetem igénybe. Mobil S van, 1 GB nettel. Az ÁSzF-ben sehol nem találtam olyat, hogy az extra net elérése bárhol korlátozva lenne. Sajnos a 1414 új digitális asszisztense eléggé kétségbeejtő. Úgy tűnt hogy számára az előfizetésem alapján megoldható lett volna az extra net igénybevétele, de ez most már nem aktuális, mert itt a fordulónapom, csak kérdezni akartam volna, de azt nem lehetett.
 14. Ma tudtam újra megnézni a műsorújságot, és örömmel tapasztaltam, hogy visszaállt a korábbi, 11-napos műsorrend. Remélhetőleg csak múló rosszullét vélt a napokban tapasztal gond.
 15. Kézi beállítással lehetett beállítani két műsort 28-ára (ilyenkor cím nincsen), de a kézi beállításnál sem lehetett volna 28. utánra bármit megadni, mert nem kínálja fel az ez után következő időpontokat. A Menü/Keresés pontban sem talál meg olyan tévéműsort, ami 28. után lesz vetítve. Meglátjuk hogy holnap továbblép-e legalább egy nappal, vagy a műsorújság szerkesztők a jól megérdemelt nyaralásukat töltik