OldMike

Tag
 • Tartalmak

  363
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

OldMike a fórumon

 • Rang
  Tudós
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

 1. Üdv. Sajnos ebbe a problémába minden IPTV felhasználó belefut előbb-utóbb. Ezt a gondot a Telekom vagy nem tudja, vagy nem akarja megoldani, ezért verik bele az ügyintézőik fejébe - hogy álmukból felriasztva is el tudják mondani - a sorrendi újraindítás szöveget. Ez persze azokon semmit sem segít, akik éppen nincsenek otthon áramszünetkor, vagy internet kimaradáskor, és emiatt nem lesz meg a beállított felvétel. Én nem értek a programozáshoz, laikusként úgy gondolnám, hogy lehetne az STB szoftverében olyan utasítás, ami kapcsolat megszakadás után addig végeztet újraindítást, amig a kapcsolat helyre nem áll.
 2. sagemcom

  Sziasztok! Amit leírok valószínűleg nem egészen idetartozó, de esetleg tud valaki segíteni. A V2 verzió van ebből az eszközből, a számítógépen Win 7-et használok. Az eseménynaplóban minden indításkor megjelenik a következő hibaüzenet: A számítógép elvesztette a(z) xxxxx (ez egy IPv6 cím, ugyanez van a HGW-ben is) IP-címhez fűződő bérletét a(z) 0x1C6F65B36122 hálózati címmel rendelkező hálózati kártyán. Ezután megnéztem a böngészőben egy IPv6 tesztet, és teljesen rendben van. A hálózati központban nem látok semmi hibát az IPv6 részen. A bérleti jog kezdete megegyezik a PC indulásával. Érdekes hogy a bérleti jog összesen két óra időtartamú, de ehhez nem értek, lehet hogy így jó. Köszönöm.
 3. Akkor ezeknek a tervezője megbukott a "tervezett avulás" című tárgyból
 4. Köszi, így már jobbnak tűnik a leányzó fekvése. Egyébként ha ilyen hibajelenség van egy (vagy több) napig, akkor a Telekom nem tud az IPTV- n keresztül üzenni, hogy a hiba nem az Ön készülékében, vagy a mi IPTV-nkben van? Úgy látszik az analóg őskövület ezt jobban tudta.
 5. Ezek valamilyen muzeális darabok lehetnek a LED kijelzőjükkel? Engem 6 éve boldogítanak az IPTV-vel, de ilyen (vagy másmilyen) kijelzőssel nem dobtak meg. @btz jó a kép, igaz leginkább az látszik, hogy a kutya se nézi a sok-sok kijelzőt
 6. IPTV-n is jelentkezik már egy ideje, ez is a csatornák hibáját erősíti. Amúgy ezt a szolgáltató nem érzékeli? Fogalmam sincs, hogy a szolgáltató figyeli-e a tartalomszolgáltató által adott képminőséget?
 7. A bridge módot nem ismerem, mert van IPTV, és azzal együtt nem megy. Próbáld meg feltenni a kérdésedet ebben a blogban (Jobb oldalon a blogbejegyzések között találod): Sagemcom F@st 3686AC egy új remény Anonymus felhasználó jól ismeri ezt az eszközt, talán tud segíteni.
 8. Ezek az adatok teljesen megfelelőek, nálam is hasonló, a letölthető Speedtest alkalmazással 266/22 értéket mérek, 6-os pinggel. Ezzel az alkalmazással mérted-e?
 9. A vonali adatok rendben vannak.
 10. Jó lenne látni a vonali adataidat. A Sagemcom felületen belépve bal oldalon a Kapcsolat menüpont, a letöltési és feltöltési táblázat (a felette lévő adatok nem kellenek).
 11. Továbbra is levelezik velem a Telekom . Most azt írták, hogy üzemeltetési munkálatokat végeznek június 3. és 14. között. Úgy tűnik, hogy talán azért írogatnak, mert van vezetékes szolgáltatásunk (nem használjuk, csak így olcsóbb a teljes csomag), annak a telefonszámára hivatkoznak.
 12. Én kaptam névre szóló levelet, igaz abban nem 17-ig, hanem 23-ig terjed az időszak, és semmilyen konkrét hely és idő nincs megadva, majd meglátom, amikor nem látom
 13. Nem tudom, hogy másnál hogy működik, de én pár napja átállítottam, hogy a legújabb legyen elől. Minden topikra érvényes lett, és minden új bejelentkezésnél is így van. Lehet hogy csak én nem vettem észre, hogy volt-e erről híradás? Mindenesetre nagy-nagy köszönet érte
 14. Szerintem igen. Kb. ezeket vártam, és örülök hogy összejött. A kép alapján nem tűnik olyan rossznak ez az aljzat, de Te szerelted, nyilván nagyon közeli ismeretségbe kerültetek, és ezért ez a véleményed. Sajnos az elektromos szerelvények nagy részére is (még jobb gyártók esetében is) ugyanez érvényes, igénytelen anyagok, rossz szerelhetőség stb.
 15. Valószínűleg a fórumtársat az ijesztette el, amit az esetleges szintezés lehetőségéről írtam. Kár, mert nem nagy ügy kivenni az osztót, ráadásul plusz kábelt sem kellene csinálnia. Szintezéssel kapcsolatban én igazán csak arra gondoltam, hogy figyelik-e a hálózatot, kell-e szintezni? Esetleg létezik egy ütemezés (1-2-sok évente megcsinálandó), vagy jön több efi panasz, és akkor nekiállnak.