ANorbert

Tag
 • Tartalmak

  3
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

ANorbert a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Köszönöm szépen! Az igazság az, hogy nem egészen egy sarok választ el minket az akár 2000 mb/s sebességű csomagtól, nálunk azonban erre nincs lehetőség. Annak idején mikor hálózatújítás volt a lakóházban élő "szakemberek" leállították a kiépítést, mondván, hogy ezt ők szebben és jobban is megtudnák oldani. Ennek közel kerek 3 éve . A kiépítéshez azonban megkerülhetetlenek egyes faktorok így a szerződéskötés jóval lassabb, mintha egy kertesházhoz rendelnénk meg. Lényeg ami lényeg abból kell kihozzuk a legjobbat amvel rendelkezünk, nagyon szépen köszönöm mégegyszer a segítséget kiválasztjuk a legjobb megoldást a fentebb említettek közül! Ui.: Brutális a wifi dömping, ez többek között annak is köszönhető, hogy majdnem mindenki azt a megoldást találta a legjobbnak, hogy extendereket telepítettek - jóllehet, ha mindenkinél ilyen sebességek jönnek teljesmértékben megértem.
 2. Köszönöm a választ, azonban ez a megoldás azt eredményezi amit szeretnénk elkerülni, egy x méter hosszú kábelt a lakáson keresztül - akkor nem bajlódnánk másik eszközzel sem, hanem LAN-ból vezetnénk a többi eszközbe egy - egy 20-30 méteres utp-t. Pontosítok a kérdésen és támogatom egy képpel, is hátha úgy érthetőbb, elnézést, mint mondtam korántsem konyítok hozzá. A helységekben található portok (vagy alljzatok) így néznek ki, mind a 3 szobában van ezekből, korábban mind a háromban meg is fordult a T-Home eszköze (ergó mind a 3 bevan kötve, abból internet szolgáltatható). A kérdés továbbra is az, hogy megoldható-e hogy a képen látható alljaztba egy másik routert telepítünk, hogy az ne ütközzön a T-Home által telepített eszközbe, és ugyanazt a szolgáltatást biztosítsa. A T-Home eszköze egy másik szobabán ugyanebből az alljzatból szolgáltatja az internetet, WAN kábellel a WAN portjába dugva.
 3. Üdv! Szeretném azzal kezdeni, hogy végfelhasználó vagyok, így alapvetően egyáltalán nem értek a hálózatkezelési / építési stb. mesterséghez. Azért regisztráltam ide, és teszem fel a kérdésem itt, mert az ügyfélszolgálattal sajnos nem mentem sokra. Adott az a helyzet, hogy nálunk egyelőre (szerintem még jó sokáig ) nincs bevezetve az optikai kábel (így nincs lehetőség pld. 1gb/s internetsebbségre), az internetet a társasház megépülésénél bevezetett kábelen kapjuk (cirka 15 éve). Az én problémám az, hogy 2020-ban is képes az állítólag 50 mb/s letöltési sebességű kapcsolat 2-300 kb/s sebességeket produkálni - hozzáteszem wifiről. Ez egy PDF fájl letöltésénél is vicces tud lenni, nem, hogy egy 4k-s videóanyag vagy egy 3 órás vágatlan hanganyag esetében, de megemlíthetjük akár játékokat is. A dolog nem túl szakmai magyarázata következik: A lakásban adott három helység, amelyeknél egyenként található egy port. Az évek során a T-Home által biztosított internet hol egyik, hol másik helységbe volt telepítve (értsd a teljes "csomag"), és abból a bizonyos Portból a WAN portba vezetett kábel oldotta meg az internet kapcsolatot (napjainkban is). Korábban nem volt szükség mindenhol vezetékes kapcsolatra, azonaban mára több olyan eszköz is van a lakásban melyek a fentebb említett WiFi sebesség mellett használhatatlanok. Az én kérdésem alapvetően az volna, hogy a szolgáltató (T-Home) által telepített eszköz mellé, van-e rá mód, hogy egy saját eszközt telepítsek (akarom mondani telepítessek) egy másik helységbe, melyet az adott helység portján keresztül a WAN kábelt felhasználva kapcsolok az internetre / szolgáltatóra. Ez azért lenne fontos, mert így nem kéne a fél lakáson átvezetni egy 20 méteres UTP kábelt a végeszközbe (pld.: PC) vagy magába a routerbe / modembe / elosztóba (a használni kívánt eszköz egy ASUS RTN 12+ N300 eszköz, a T-Home eszköze pedig egy ZTE Home Gateway). Van IPTV és Telefon előfizetés is a csomagban, ha esetleg ez számít. Amennyiben az valakinek segítek a megértésben tudok csatolni képet is a későbbi kommentekben. Elnézést a megfogalmazásért remélem valamennyire érthető, sajnos kegyetlenül szükségünk lenne egy megoldásra, mivel a fenálló helyzet a munkákban is hátráltat bennünket - bár ilyen sebesség mellett nem tudom miben ne tenné... Előre is köszönöm, olthatatlan tudásszomjjal várom az esetleges megfejtéseket!