sg

Telekom
 • Tartalmak

  11
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

sg a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta

  Telekom munkatárs

  Telekom munkatárs vagyok, egy vagy több terület szakértője

 1. Ez a szűrés nem a végpontI eszközben van beállítva, hanem szolgáltató oldalon.
 2. Nem lehet. Nála nincs kiszedve az alapértelmezetten beállított smtp port szűrés az internet irányába. Csak a mail.t-online.hu elérése van nála engedélyezve az internet kapcsolatán.  
 3. Azóta tudjuk, hogy nincs kikapcsolva valójában az smtp szűrés a végponton. Ezért csak a mail.t-online.hu tcp 25 érhető el, más tcp 25 nem.
 4. kábelnet

  A bridge mód bekapcsolhatósága nem függ a voip lététől/nem lététől. A voip a beépített routertől teljesen függetlenül működik.
 5. kábelnet

  Nem biztos, hogy szerencsés az, akinek van IPv6-ja is. Pl. ha egy weboldal azt állítja magáról, hogy ő IPv6-on is elérhető, akkor egy Windows azon fogja elérni és ha ott ad valami választ a szerver, de rossz rajta a tartalom, akkor a kliens rosszabbul járt, mintha nem lett volna IPv6-ja. A f.book sokáig ilyen volt.. De tudom, nem erre gondoltál. Van egy pár végpont, ahol van tesztelés, de az még nem nyilvános teszt/pilot.
 6. kábelnet

  Az IPv6 pilot az PPPoE világra volt indítva anno. A DSL és GPON is ilyen. A DOCSIS nem PPPoE, hanem IPoE, ott még nem volt pilot.
 7. kábelnet

  Ha az IPv6 prefix delegálásra gondolsz, akkor igen, azt a HGW DHCP szerver osztja el a kérők között. Ha csak sima IPv6 címszerzésre gondolsz, akkor azt oszthatja a DHCP szerver, lehet SLAAC és lehet fixen beállított is a LANon a kliensekben. Utóbbi persze veszélyes, mert ha véletlenül megváltozik a végpontra delegált prefix, akkor lehet mindent manuálisan újra beállítani.
 8. kábelnet

  Ja, az IPv6-ban nem lenne ilyen szorulás. Általános gyakorlat szerint minden végpont egy /56 prefixet kap, amiből az első /64 kerül ki a HGW LAN-ra. A többit pedig lehet használni a LANra kötött egyéb IPv6 routerek túlsó interfészeire.
 9. kábelnet

  A HGW helyi beállításairól nem értesül a szolgáltató, így nem tudhatja, hogy a HGW beépített routerének éppen publikus címet vagy privát címet kell adni (az IPTV miatt). De ha ez a probléma megoldható lenne, a több IP cím használat (nem számít, hogy privát vagy publikus) továbbra is pénzbe fájhat a szolgáltatónak.
 10. A modem is újra volt indítva a szűrés kikapcsolása óta? Ha nem, akkor előfordulhat, hogy a filter még mindig ott van a modemben, miközben a háttérrendszerekben már nyoma sincs a szűrésnek. Ha volt már újraindítva és még mindig nem OK, akkor mondasz egy modem sorozatszám utolsó 4 jegyet és (cable)mac cím utolsó 4 jegyet?
 11. kábelnet

  Az IP passthrough-val az a gond, hogy annak használatakor a végont több IP címet használ, mint nélküle. Az pedig két okból is fájhat a szolgáltatónak: Publikus IPv4 címekkel spórolni kell, mert elfogytak a világban, illetve pénzbe is kerülhet a provisioning rendszerben egy újabb IP cím kezelése.