vargacs

Tag
  • Tartalmak

    3
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

vargacs a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. Időközben megoldódott. Az lemaradt a leírásomból, hogy pár napja az eddig a rendszerben használt switch-et lecseréltem egy repeaterként openwrt-vel konfigurált 1043ND routerre (kábelezési problémáim voltak). Amint ez utóbbit kiiktattam, egyből megjavult az adás. Most már legalább azt is tudom, hogy létezik olyan, hogy IGMP képesség... Köszönöm a segítő szándékot!
  2. Ha lehúzom az STB-t az utp-ről, a helyére bedugok egy laptopot és azzal 20Mbps-t mérek, akkor is kábelgyanús?
  3. Sziasztok! IPTV gondom van és kifogytam az ötletekből... Adott egy Huawei HA35-11 digitális elosztó, 30 megás vDSL net+gyorsító opció, 2 set-top box, 2 TV (nappali, háló). Előzmény (nem tudom van-e köze a hibához): Húsvét hosszú hétvége előtti éjszaka egy órán belül 3 áramszünet is volt. Másnaptól a net érezhetően belassult, mindkét tévén az adás rendszeresen pár másodpercre lefagyott, a kép szétesett/kikockásodott. A hétvége után aztán minden helyreállt. (A hálószobai tévét nem nagyon próbálgattuk.) Probléma: A hálóban lévő TV esetében az adás pár másodperc után "lefagy", a képernyő "kimerevedik" és nem is "jön vissza". Ha csatornát váltok az adás megy, majd 4-5 másodperc után a kép lefagy, és ezt minden egyes csatornaváltás után eljátsza. A set-top box egyébként "él", csatornát, hangerőt tudok váltani, a menü, minden egyéb működik. A probléma kizárólag a hálószobai "fogyasztónál" jelentkezik, a nappali TV hibamentesen működik. Lehúztam minden egyéb net "fogyasztót", semmi változás. A set-top box utp kábelére feldugtam egy laptopot, a speedtest minden mérésnél 20Mpbs feletti értéket mutat. Amivel próbálkoztam: - Természetesen a ki-bekapcsolgatásokon, áramtalanításokon már túl vagyok. - Megcseréltem a két set-top boxot. A hálószobai TV ugyanúgy fagy. - Kicseréltem az utp kábelt. (A kábelezés falon belüli kábelcsatornában megy, így csak a fali csatlakozó és box közötti utp-t tudtam cserélni. A huawei és box közvetlen összekötéséhez nincs elég hosszú kábelem + szintkülönbség.) - Kipróbáltam másik hdmi kábellel összekötve a tévével. - A tévé valamennyi hdmi portját végigpróbáltam. - Kipróbáltam scart-al összekötve boxot - tévét. Fentiek közül egyik sem hozott eredményt. Az ötletekből meg kifogytam... És még egyszer: A probléma kizárólag a hálószobai "fogyasztónál" jelentkezik (még akkor is, ha felcserélem a két box-ot), a nappali TV hibamentesen működik. Valaki találkozott már hasonló jelenséggel?