Keresés a Közösségben

Találatok mutatása ezekhez a címkékhez: 'hiba'

114 találat

  1. Körülbelül egy hete több csatorna is nézhetetlenné vált (többek között: Viasat6, Viasat3, Sorozat+, Film+, Amc, TV2 comedy, Joky tv stb,). A következő hibaüzenetet kapom, bármilyen eszközről szeretném nézni (Laptopról Chrome vagy Edge böngészőből, iPad és iPhone alkalmazásban is): A szerzői jogok tiltják a mobilkészüléken történő megtekintést. A problémával már az ügyfélszolgálathoz is fordultam, de hosszasabb üzenetváltás után is csak odáig jutottunk, hogy a probléma nem tőlük ered. Ez azért is érdekes, mert a csatornák egyszerre váltak nézhetetlenné egyik percről a másikra... Valaki esetleg tudna segíteni a probléma megoldásában?
  2. Körülbelül egy hete több csatorna is nézhetetlenné vált (többek között: Viasat6, Viasat3, Sorozat+, Film+, Amc, TV2 comedy, Joky tv stb,). A következő hibaüzenetet kapom, bármilyen eszközről szeretném nézni (Laptopról Chrome vagy Edge böngészőből, iPad és iPhone alkalmazásban is): A szerzői jogok tiltják a mobilkészüléken történő megtekintést. A problémával már az ügyfélszolgálathoz is fordultam, de hosszasabb üzenetváltás után is csak odáig jutottunk, hogy a probléma nem tőlük ered. Ez azért is érdekes, mert a csatornák egyszerre váltak nézhetetlenné egyik percről a másikra... Valaki esetleg tudna segíteni a probléma megoldásában?
  3. Egyáltalán nem enged beklpni, fel se kínálja a beképési adatokat.
  4. Sziasztok, a mai napon kezdődött egy probléma. Feltűnt, hogy a mobiljaink nem tudnak a pár éve gond nélkül működő Wi-fi hálózatra csatlakozni. Nyilván egyből megnyitottam a 192.168.0.1-et, ide belépve kezdődött az agybaj. 1. Először a kezelőfelület semmilyen információt nem jelenített meg. Ott voltak a menüpontok és kategóriák, de nincsenek kitöltve. Pl. : System Information Build Timestamp : Software Version : Ez refresh után néha helyreáll és újra megjelenít mindent, aztán később megint eltűnnek a dolgok. 2. A főmenüben a LAN jelzésnél "0 Connected" ír, holott 2 gép jelenleg is kapcsolódva van kábellel és kábelen keresztül működik is a net. 3. A WLAN egyáltalán nem jelez ki SSID és MAC Címeket, ha belépek a konkrét WLAN beállításokhoz akkor minden beállítás eltűnt, mintha el lennének felejtve. A Wifi egyáltalán nem működik, a modemen hol világítanak a wifihez tartozó zöld ledek, hol nem. A móka az egészben pedig, hogy néha nagyjából 1 percre helyreáll az egész, minden felcsatlakozik, majd újra elfelejti az egészet. Központi dologról van szó, vagy a modem pusztult meg?
  5. Három napja nem tudok bejelentkezni a Tvgo-ba, hívtam a 1414-et kb. ötször, a legutolsó operátor azt mondta, szól az IT-s kollegának,és pár óra múlva kijavítják.....azóta sem tudok bejelentkezni! Ma is kezdjem a napot a 1414 hívásával? Wanda szerintem már hangról megismer......
  6. Üdv mindenkinek, Néhány napja egy érdekes hibakódot (E:7027) kapok a TV GO alkalmazásban amikor a lejátszást elindítom. Találkozott már esetleg valaki ilyennel? A válaszokat előre is köszönöm Livi
  7. Sziasztok! Másodlagos routert akartam csatlakoztatni Saegocom 5655v2 AC gateway-be viszont elrontottam a beállításokat, nem fértem hozzá sehogy ezért pánikomban reseteltem. Felhívtam a 1414-et mert nem tudtam a PPP jelszót, újat beállítottak. Mindent helyesen bevittem a setup-ba, zöld pipa világít az internet kapcsolatnál mégsem éri el egyik eszköz sem róla a világhálót. Mi okozhatja a problémát?
  8. Elromlott az egyik settop boxom egy áramkieséssel. Amikor az áram visszajött, csak annyit jelzett ki a tévén angolul, hogy CISCO Failed to initialize hard drive. Tehát mintha a merevlemez sérült volna meg benne, s nem tudja feltölteni az indító programot. A másik tévém boxja mőködik mindkét tévén, de abban nincs DVR. Bár jelentettem a dolgot a cégnek online, de ki tudja mikor kapok egy új boxot. Itt most az érdekel, hogy mással is előforult-e már hasonló meghibásodás és hogy az 1400-s hiba bejelentő szám mindíg online-ra küldi-e a hívókat. Nem valami ügyfélbaráti hozzáállás szerintem.
  9. No, hello! Már nem igazán tudom, hogy mit kezdhetnék, ezért ide írok. Úgy lassan 2 hete azt érzékelem, hogy packet lossom van PUBGben, nem különösebben fordítottam figyelmet rá, ugyanis abban a játékban minden előfordul, úgy voltam vele, majd jobb lesz...viszont azóta jó pár online játékkal játszottam(CSGO, Valorant stb..), és ahol van lehetőség packet loss kimutatására, bekapcsoltam és mit ad Isten, mindenhol van -ezt érzékeltem is, mivel ezt nem lehet nem észrevenni- . Ekkor gondoltam azt, hogy a Telekomot felkeresen chaten keresztül. Az első alakalom múlthéten csütörtökön(2022.03.17) történt, vázoltam a problémát, packet lossom van, nem tudok játszani stb.. Nyilván router restart sem oldotta meg, majd az első srác ajánlotta, hogy újrakonfigurálja az internetem, ez elvileg meg is történt, ami nem szült semmilyen megoldást, majd azt mondta, hogy hibajegyként felveszi, és az illetékeseknek továbbítja. Volt már párszor, hogy ilyen "hibajegyet" vettek fel az évek során, és nekem úgy rémlett, minden alkalommal smsben tájékoztattak szinte akármiről, ami itt nem így történt, ezért tegnap(2022.03.21) újból felkerestem valakit. Chateltem, a hölgy azt állította, hogy nem tudja megnézni, van-e felvéve hibajegy, ha nem adom meg annak a számát, ezután rázártam az ablakot, mert ez nettó *****ség volt, így aznap később újból nekiláttam. Sikerült beszélnem is valakivel, Ő nem látta, hogy lett volna felvéve hibajegy, ezért elkért egy elérhetőséget és továbbította az illetékeseknek azzal, hogy nemsokára/hamarosan felkeresnek, mivel szóvátettem, hogy 72 óra lejárt már és újból nem szeretnék várni. Nyilván azóta sem hívtak, ezért mai napon telefonon próbálkoztam, felvették. Beszélgettem, elmondtam, hogy mi a gond, Ő a mai napon, Vanda által felvett hibajegyet látta, meg a tegnapi továbbított telefonszámot is. Majd futtatott ellenőrzéseket, Ő sem talált semmilyen hibát -senki sem eddig- és óvatosan megjegyezte, hogy ezzel nem biztos, hogy a hozzáértők tudnak bármit is kezdeni, de lehet van olyan műszerük ami mást is kimutat, szóval 72 óra mai naptól újból kezdődik. Ezzel az egésszel nekem az a problémám, amit a mai napon a srác mondott, hogy ha nem látnak semmit bent, akkor konkrétan meg vagyok lőve, pedig nem a játékkal/szerverrel van a baj, mivel több kiadó-több játékánál rossz. Más kábelen, gépen ugyanúgy fennáll a probléma, szóval az is kilőve, hogy a kábel vagy a gépen lenne valami elromolva. Esetleg tippek? UI: Magas ping nincs, a packet loss akármikor nézem fennáll.
  10. anroid tv

    Tisztelt Telekom! Egy Android TV set-top boxon egy felvétel lejátszásakor ezt a hibakódot kapjuk. Mit jelenthet, hogy lehet megoldani? Köszönöm
  11. Üdv Mindenkinek! Az elmúlt pár napban az alábbi már gondolom ismerős hiba jelentkezik ami kicsit idegesítő. Lineage 2 vel játszok de tegnap este már inkább nem mivel folyamatos a szakadás illetve a nagyon magas válaszidő. Ha esetleg valaki tud rá megoldást ne tartsa kérem magában! További szép napot! Üdv White
  12. Technicolor FGA2233 Magenta Home Box-om az első perctől vacakol. A 2.4 GHz-es wifi működése instabil, vagy egyáltalán nem működik. Ki-be kapcsolás után látható egy darabig, az eszközök meg is találják, de változó, hogy sikerül-e rákapcsolódni, jellemzően inkább nem. Az 5 GHz-es része működik jól, de volna egynéhány eszközöm, amik igényelnék a 2.4-et. Kipróbáltam az összes változtatható paramétert, de semmitől nem lett stabil. Nem hiszem, hogy számít, de változtattam csatornákat is, kimértem szuperül, hogy ne akadjon össze más hálózattal, frissítettem firmware-t, többször visszaállítottam a gyári állapotot, de ettől sem lett 2.4 GHz-es wifim. Az a gyanúm, hogy egyszerűen hibás a készülék.
  13. Sziasztok! Tegnap kötötték be hozzánk a 2000mbit/s-es internetet. Azóta az én gépemen a letöltés során néha elmegy az internet. Jelzi hogy van, de mégis 0 lesz az etherne sebessége. 10-15 mp után mindig vissza jön, de ismét elmegy. Ez csak letöltés, illetve nagyobb sávszélességet igénylő műveletek során történik (volt hogy speedtest során). Próbáltam már másik UTP kábellel, de azzal is ugyen a probléma. Tesóm gépén minden rendben van. Illetve az elöző internet során sosem fordult elő ilyen hiba. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
  14. hiba

    Nem rég kötötték be az internetet a házba. Optikai kábeles telekom, 1gb/s. És miután bekötötték mindig előjött az a probléma, hogy használat közben egy olyan 10-20 percenként de van olyan hogy 5 percenként, megakad az internet, és elmegy egy ilyen 30mp ig, felhívtam az ügyfélszolgálatot, és azt mondták hogy reseteljem a routert, megtörtént de a probléma még mindig fent áll. Esetleg valaki tud valamilyen megoldást? Router típus: F@ST 3890 V3
  15. Üdv! A jelenleg megrendelt csomagom hűségideje nem jelenik meg az adatok részletezésénél. Valamint nem a megrendelt csomag kondíciók jelennek meg. Lehetne ezt javítani? Üdv F.D
  16. Sziasztok! Van egy internet modemünk ami 1 GB-os és eddig semmi probléma nem volt vele eddig,mivel az oldalán írt jelszóval nem tudunk rá csatlakozni úgy hogy senki nem változtatta. Az adminba meg is néztük mi a jelszó de nem lett változtatva. Próbáltam már megváltoztatni és úgy rá csatlakozni de semmi, ugyanazt írja ''helytelen jelszó,,. A modemet már áramtalanítottam,volt mikor 2 órán keresztül hagytam áramtalanítva de semmi,esetleg valaki valami segítség?
  17. A fent említett routeremmel, ami kb 1 éve lett beszerelve, jó néhány hete problémát okoz, mert 10-20 szor/naponta, 1-10 percet kikapcsolja vagy a 2.4GHz, vagy a 5GHz vagy mindkét WiFi sávot. Ez nagyon kellemetlen. A WiFi LED-ek rendesen pillognak, vagy néha nese A "Management" > "Event Viewer"-ben semmi üzenet a WiFi-vel kapcsolatban, de mégis mindíg sok hibák vannak (kernel.warn, deamon.warn, deamon.err ). Azért vagyok bistos hogy az FGA2233 WiFi-vel van baj, mert a LAN Port-ba egy ASUS RT-AC66U routert kapcsoltam, és itten minden nagyon jól müv.ködik, úgy a 2.4 mint a 5GHz sáv. Itten látom ha valami baj van a WiFivel, ha automatikusan inicializálva lett, minden clientent, stb.stb. Sajnos ez a digitális elosztó egy szegény elosztó, nincsennek LED-ek az RJ-45 el bekapcsolt gépek ellenörisésére, nem lehet sheduled standby-ba tenni (na de mégis van az Enable/Disable all LEDs), a beállítások elég szegények, Monitoring client nem lát minden bekapcsolt gépet a sávokban. Ha valakinek volt egy ilyen problémája és egy megoldása elöre köszi. Még várok itt pár napot, mielött a Telekomhoz fordulok.
  18. Az adategyeztető oldal azt mondja, hogy már lejárt az egyeztetésre vonatkozó határidőm, de ez nem igaz, mert ma éjfélkor jár le, és erről sms-ben is értesítettek pár perccel ezelőtt. Az SMS-ben az áll, hogy a határidő "ma éjfélkor lejár" ha már lejárt, miért küldenek előre figyelmeztető SMS-t utólag? a "ma éjfél" a mai napot lezáró időpontot jelöli, a nap kezdetére "nulla óra"-ként hivatkozunk az előző egyeztetés után adták meg a mai dátumot, mint a következő egyeztetés időpontját, tehát saját maguknak is ellentmondanak Szerintem egyszerűen hibásan hasonlítja össze a dátumokat az adategyeztető oldal szoftvere, csak egy < jelet kellene kicserélni <= -re, vagy valami ilyesmi.. Vajon hányan szívnak még rajtam kívül egy ilyen trehányság miatt ? (mert ez nem most kezdődött, abban biztos vagyok)
  19. Sziasztok! Régóta nem sikerül megoldanom a saját routerem 5 GHz-es sávjának problémáját. Főleg iOS eszközökön érezhető a hiba, de androidos telefonon is tapasztaltam már. A 2.4 GHz-es sáv tökéletesen működik, de az 5 GHz néha ledob, iOS-en a wifi kapcsolat látszólag megmarad, de nem tölt be semmi, Youtube vagy Netflix nézése közben akad, aztán egy idő múlva észhez tér. A hiba egy TP-Link Archer AX10-es és egy AX50-es routerrel is jelen van, ezért gyanítom, hogy nem a készülékkel van a baj. A telekomtól gigabites előfizetésemhez (koax) egy Sagemcom F@st 3890 V3-as HGW-t kaptam, ez jelenleg bridge üzemmódban működik, ennek a LAN portja van összekötve a router WAN portjával, ami router módban üzemel (AP módban is ugyanez volt a probléma, ezért lett átkapcsolva bridge módra). A router LAN portjaira csatlakoztatott számítógépek gond nélkül üzemelnek, ugyanígy tökéletesen működik a 2,4 GHz-es sáv is. IPTV nincs, Dynamic IP-re van beállítva a router, a DHCP Server be van kapcsolva (192.168.0.100-192.168.0.249), a Dynamic DNS-nél a TP-Link van bekapcsolva. A vezeték nélküli beállításokkal is játszottam már (dedikált channel, transmit power közepes, WPA2-PSK AES, különböző SSID-k, de "Smart Connect" módban sem jó...). Próbáltam az iOS készülékek esetében a "Privát cím" kikapcsolását, manuálisan a Google DNS-szerverét konfigurálni, de ez sem oldotta meg a problémát. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit tehetnék? Előre is köszi!
  20. Sziasztok. Nem tudom, hogy mi ez a jelenség, és nem is nagyon értek hozzá. Adott Budapest 18. kerület kertvárosi részén egy 100 Mbs coax - kábelnet előfizetés, IP TV-vel. Nagyjából 1-2 hónapja észlelem azt, hogy az esti időszakban 18:00 - 0:00 óra között a letöltési idő a 10 szeresére nő számos weboldalon. (nem torrent) 1,5 Gigás sorozat részeket töltök le, napközben ez 10-12 perc alatt lejön, esti időszakban 1,5-2 órát ír a rendszer. MINDEN ESTE! Hétvégén jobb a helyzet akkor 40-50 perc a letöltési idő. Az IP TV zavartalan, és a youtube sem szaggat full HD-n, szóval nem értem hogyha a sávszélesség megvan akkor mitől nő meg ennyire szinte minden oldalon a letöltési idő? Másik gond, hogy előfizetésem van néhány stream oldalra, melyek az esti időszakban pont emiatt használhatatlanok, csak homokórázik a rendszer. Anydesken az oldalon rámcsatlakoztak az oldal üzemeltetői, megnézték a rendszer, - nem tudják mi az oka, de a szolgáltatói oldalon mérésük alapján nagyon kevés az internet sebessége ( miközben a speestest nekem továbbra is 90/10 -et jelez) . A 2 utcával arrébb lakóismerősöm Digin netezik, nála tökéletes minden program esténként, tehát még az sem lehet, hogy le vannak terhelve a letöltő oldalak, mert egy időben mértük. Egyszerűen nem értem mi lehet a gond. A telekomnak kétszer is jeleztem, megvizsgálták a vonalat, semmi hibát nem találtak! Több speedtest programmal is megmértem a sávészélességet, szerint az internet letöltési sebessége 90 Mbs / fetöltés 10-12 MBS ping 5 körül van. Mással is előfordult már ilyen jelenség? Mi lehet a megoldás? Mindig csak este 18 óra után van ilyen. Várom a Telekom segítségét, ötletét is, a hibát lezárták mai napon, ma este sem működik megfelelően a net
  21. Sziasztok! Kitaláltam, hogy a második set top boxot routeren wifi bridge módon keresztül fogom használni. Tudom, olvastam nagyon nem optimális, de azért próbálkozom. A probléma az, hogy a fenti konfigurációval csak az első pár csatorna nézhető (összesen 13 db), a többi csatornára nem vált át, kimerevíti az utolsó adás képét, ha visszaváltok a működő csatornákra, akkor azok továbbra is elérhetőek. Az érdekesség az, hogy ha például a 10-es csatornára teszem a beltérit és a routert ki/be kapcsolom, onnantól 20 fölé is eljutok a csatornaszámban. Ha ilyenkor mondjuk az első helyek közé beszúrok egy olyan adót, ami eddig nem jött be, majd a routert újra ki/be kapcsolom, akkor az említett adó is bejön onnantól. Ha 20-as csatorna körül, kapcsolgatom a rútert, akkor ugyanúgy eltolódik, hogy melyik csatorna jön be, azonban az első pár már nem jön be. Internet hibátlanul megy ebben a módban. A Sagem gateway és a router közt nincs nagy távolság (ettől függetlenül netzes volna kábelezgetni), fal se mérvadó (70-80%-os a jelerőssége a Sagem wifinek). Kipróbáltam kábellel összekötve a rendszert, úgy hibátlan volt. Nem tudom ezen a ponton, hogy készülék, vagy beállítás probléma volna. Mi lehet a probléma? Üdv!
  22. Üdvözlöm! Már 2 napja nincs egyáltalán internet, ki húztam a kábelt, áramtalanítottam a modemet, de ugyanúgy semmi. Át dugtam az internet kábelt a laptopra, úgy sem volt internet. Hol lehet a probléma? Üdvözlettel: Danó Nikolett
  23. Sziasztok, a probléma a következő: Ha elkezdek streamelni Streamlabs OBS vagy igazából bármilyen programmal twitch-re vagy youtube-ra, akkor teljesen véletlenszerűen kb. 10-15 perc után/percenként elmegy az internet és csak olyan fél perc után jön vissza. Ha nem streamelek, akkor teljesen stabilan működik, de ha elkezdem, akkor egy idő után biztosan összeomlik. A modem: Sagemcom f@st 5655v2, a számítógép Cat5e-s kábellel csatlakozik hozzá és akadásmentesen lehet mérni a 800+ Mbps-ot. Több helyen olvastam, hogy lehet, hogy a modem túlmelegedés az oka, de én nem hinném, mivel nem tűnik túl melegnek ilyenkor a modem és amúgy is a garázsban (hideg környezetben) van. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm a válaszokat
  24. Üdvözletem! Fizika sim kártyámat szeretném átváltani esimre, samsung s21ultra készülékemben. Mindent utasítást a megadot módon követtem. Mikor be szeretném olvasni a kapott esim QR kódot, akkor következő hibaüzenetet kapom. Sajnos, jelenleg a telekom munkatársai sem tudtak segíteni. Több mint egy órás telefonálgatás alatt nem találtak megoldást. Esetleg valaki találkozott hasonlóval? Borzasztó frusztráló hiba, miközben csak egy gombnyomással el lehetne intézni a váltást elvileg.
  25. OTP-s kártyával nem működik a számlabefizetés sem az applikáción keresztül, sem az Interneten. Kb 13x próbáltam. A Telekom applikációt (legújabb verzió) több éve használom, eddig így fizetem az otthoni és mobil számláimat is, és szeretném továbbra is, ha engednék a rendszerek. Legutóbb 2021. január 19-én fizettem be telekomos applikáción keresztül.. Folyamat: bejelölöm a fizetni kívánt számlát, kiválasztom a mentett bankkártyát, majd tovább lépre nem jön fel a "Biztonságos fizetés" ablak (Androidos telefonomon a felugró ablakok engedélyezve vannak), hanem egyből a csillagos "Sikeres fizetés!" jelenik meg. Már örülnék, hogy sikerült, de érkezik az E-mail, ami arról értesít, hogy "Sikertelen fizetés"! A Telekom ügyfélszolgálatot telefonon felhívva, elmondták ugyanazt, amit már többször végigcsináltam. Jelezték, hogy vannak fennakadások a 3D Secure átállás miatt. Aztán mondták hívjam a bankot. Az OTP-nél kétszer is leellenőriztettem az adataimat. A SmartBank applikációt (aktuális verzió) használom rég óta (A telekód lemódosítva, a limit, telefonszám beállítva.) Megerősítették, hogy a banknál minden rendben van. Az ügyintéző látta, hogy voltak próbálkozások, de 096-os hibakóddal el lettek utasítva. Szerinte a kereskedőnél (jelen esetben ez ugye a Telekom) van a hiba. Szerettem volna rendezni a számlát és bementem a váci Telekom irodába, ahol közölték, hogy itt már nem lehet befizetni a számlákat. Fizessem be Online és kinyomtatta a folyamatot képekkel illusztrálva, amit már párszor végig csináltam.. Itt is említette az ügyintéző, hogy sok OTP-s ügyfélnél nem működik a kétlépcsős hitelesítés, de dolgoznak rajta a szakemberek. Önök mit javasolnak? Mikor várható, hogy rendezhetem a számláimat Online? -- Üdv: Bobe