Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

robinrajhona

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

Minden, amit robinrajhona posztolt

  1. robinrajhona

    Kábelnet

    Sziasztok!   A kábelezést sikeresen megoldottuk a fórumtársak segítségével, most a Wireless a soros.   Jelenleg a Wi-Fi hálózatot a Telekom által biztosított D-Link szerkezet szolgáltatja, amivel nem vagyok túlságosan megelégedve. A TV szolgáltatás teljesen rendben van, 2-3-4 hetente (mikor eszembe jut) újraindítgatok itthon mindent, az STB-ket, és a modemet, működik minden, tök jó.   Nos, a nem vagyok megelégedve talán kicsit erős megfogalmazás, mert hát tulajdonképpen "ingyérútter", de én szeretném használni a sajátomat (egy TP-Link TL-WR841ND), mert nem egy nagy varázslat eszköz, de jobbnak éreztem a dolgokat, amíg ő intézte a netügyeket.   Egyelőre semmi extra szolgáltatást nem használok, nincs VPN, nem futtatok itthon szervert, sem PortForwardingot nem használok semmihez, stbstb, az egyetlen dolog amit szeretnék később, egy USB csatlakozós eszköz, amihez kapcsolódhat HDD (egy Archer C20i lesz szerintem, de ezt majd még meglátom).   A kérdés pedig, hogyan csatlakoztassam a modemhez a "rúttert" hogy arról "gyűjjön a vifi" =D. A modemen 2 csatlakozót használok a 4-ből, egyszerűen csatlakoztassam a harmadikhoz a routert, és kapcsoljam ki a D-Link-ben a Wi-Fi-t? Nem tudom sajnos hogyan viselkedik a modem ilyen esetben, hogyan osztja el a sebességet stb. Gondolom a STB-k vannak előnyben részesítve, és tudom, hogyha mondjuk gépet kötök a modembe, akkor "benne van a nett", csak nincs kedvem nekifutni mondjuk 14.536-szor, és utána feltenni a kérdést, hogyha esetleg nem olyan egyszerű a dolog.   A szövegért bocsesz, éjszakás voltam =).   Köszi előre is mindenkinek.
  2. robinrajhona

    IPTV

    Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a segítséget, megcsinálom akkor UTP-vel, eddig is úgy volt, és nem volt vele gond, elvégre ezek a kábelek 100m-re hitelesítettek elvileg.   Minden jót kívánok minden fórumozónak, a következő kérdésemig.
  3. robinrajhona

    IPTV

    Kedves JamesWagner!   Nagyon köszönöm a választ, és főleg a gyors választ. :smileyhappy:   Én Cat6 kábellel terveztem a bekötést, abban még esetleg kábelgerinc is van, úgyhogy mégegy plusz tényező, amitől nehezebb lenne a kezelése. Teljesen megfeledkeztem arról, hogy az SFTP kábelek flexibilitása jócskán elmarad az UTP kábelekétől, bár díszléc alatt futna a kábel, egyszeri meghajlítás kis ívben, nem szöges 90°-ban az tűrhető? Nem dolgoztam még Cat6 SFTP kábellel, csak olvastam róla, ezért kérdem.   STP kábelt nem találtam (15m-est Cat6-ost) készre szereltet, és nem szeretnék bíbelődni a csatlakozókkal Cat6-nál. Cat5-ös UTP kábelt szereltem már sokat, viszont a Cat6-nál, illetve az árnyékolt kábelek esetében olvastam, hogy az árnyékolás bekötésének elrontása többet ront a helyzeten mint javít, és nagyobb precizitást igényel a Cat6 csatlakozó szerelése, mint a Cat5-é, ezért gondoltam, hogy megveszek 15m készre szerelt Cat6 kábelt 3.200-ért, és kész vagyok.   Te mit ajánlasz?   u.i.: Lehetséges hogy egy kicsit félreérthetően írtam a dolgot, összesen 15m kábelre van szükségem (kis ráhagyással és későbbi esetleges áthelyezéssel együtt), de most egy kb. 50m-es UTP-vel van csatlakoztatva, mert az volt kéznél hirtelen, "oszt' menjen má'". :smileyvery-happy:
  4. robinrajhona

    IPTV

    Sziasztok!   Telekom IPTV szolgáltatásom van (Családi+HD), teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. A rendszer úgy néz ki, hogy coax kábelen jön be az adatfolyam egy D-Link modembe, onnan LAN kábelen megy tova a STB-okhoz (egészen pontosan 2db-hoz). Jelenleg egy box van csatlakoztatva, kb 50m megmaradt UTP kábelen, ezt szeretném lecserélni.   A kérdésem az volna, hogy az újrakábelezésnél érdemes-e esetleg SFTP kábelt használnom UTP helyett, jobb lesz-e attól az összeköttetés a STB és a Modem között, az esetlegesen kisebb interferencia miatt, mert a srác aki telepítette a rendszert említette, hogy a coax kábel amit használnak, az is háromszorosan árnyékolt.   Az eltérés az UTP és az SFTP kábel között árban jelentéktelen (2.200HUF vs. 3.200HUF 15m-en), úgyhogy valószínűleg így is úgy is SFTP kábelt fogok használni, de érdekel, hogy van-e bármi jelentősége a dolognak, illetve, hátha mást is érdekel a kábelezés téma, akkor most választ kaphat.   Köszönöm előre is,   Robin
×
×
  • Új...