Goodman

Tag
  • Tartalmak

    12
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Goodman a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. Aha, rajottem. Most kellett kernem egy prefixet a routeren, es megkaptam DHCPv6-on. De ez igy nagyon erdekes, hogy az ONT-n sehol nem latszik semmi, kvazi nincs is IPv6 cime lathatoan az eszkoznek, de megis. Szoval ugy nez ki van nativ v6om.
  2. Szerk helyett reply: most jon a legdurvabb. A publikus IP-n, ami a kepernyofoton latszik, siman elerem a routeremet tavolrol... Mondanom se kell, hogy ez igy elegge eletveszelyes, hiszen nem is tudtam rola, hogy van egy ilyen cimem. Nyilvan az ONT csinal valamit, amitol a link-local cimre ki/beforditodik a publikus cimre erkezo forgalom. (azota ujracsatlakoztam, es reprodukalhato, csak a kulso IPv6 cim masik subnetbol van) root@Merlin# telnet 2001:4c4e:6:495::d 22 Trying 2001:4c4e:6:495::d... Connected to 2001:4c4e:6:495::d. Escape character is '^]'. SSH-2.0-ROSSSH
  3. Sziasztok! Meg mindig nem adtam fel, azota volt egy emailes korom a Telekom ugyfelszolgalattal, amit volt kepuk postai levelben megvalaszolni, es semmilyen hozzaadott erteke nem volt a megoldashoz. Viszont ma eszrevettem egy nagyon erdekes dolgot. Probalok sajat VPS-el GRE tunnelen keresztul IPv6-ot csiholni amig nem oldodik meg nativan, es a routeremen inditottam egy pinget, amire nem kellett volna valaszt kapnom. De valaszt kaptam... Es ami a legfurcsabb, hogy egy olyan cimre, ami sehol nincs felkonfiguralva az en oldalamon. A csatolt kepen lathato kimenet egy traceroute ipv6.google.com parancs futtatasa kozben latszik a routeren. Es itt vannak a relevans beallitasok a routerrol: [admin@GM-RB3011] > tool traceroute 2a00:1450:400d:809::200e # ADDRESS LOSS SENT LAST AVG BEST WORST 1 fe80::e2ac:f1ff:fe21:1f43 0% 217 2.5ms 2.9 1.7 22.4 2 2001:4c48:bec::2 38.. 217 2.8ms 3.2 2.5 17.7 3 2001:4c48:bec::5 24.. 217 3.9ms 4.5 3.3 18.8 4 2001:4c48:200:6100::2:2 0% 217 2.6ms 4.2 1.8 121.4 5 2001:4860:0:a::1 0% 217 2.5ms 2.7 2 18.8 6 2001:4860:0:1::9d7 0% 217 2.5ms 2.7 1.7 18.4 7 2a00:1450:400d:809::200e 0% 217 2.5ms 2.6 2.2 6.8 [admin@GM-RB3011] > /ipv6 route print Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, o - ospf, b - bgp, U - unreachable # DST-ADDRESS GATEWAY DISTANCE [admin@GM-RB3011] > /ipv6 address print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic, G - global, L - link-local # ADDRESS FROM-POOL INTERFACE ADVERTISE 0 DL fe80::c6ad:34ff:fed1:695c/64 bridge no 1 DL fe80::c6ad:34ff:fed1:695c/64 VLAN43-Home no 2 DL fe80::c6ad:34ff:fed1:695c/64 MGMT no 3 DL fe80::c6ad:34ff:fed1:695b/64 ether1 6 DL fe80::c6ad:34ff:fed1:695c/64 VLAN20-IoT no 7 DL fe80::d/64 Telekom no 8 DL fe80::2:25dd:d510/64 Merlin no 9 XG 2a01:270:9310:0:f00d::1/64 Merlin no 10 IDL fe80::3:c0a8:5801/64 sit1 no DHCPv6 request-re soha semmilyen valasz nem jon sem az ether1-en, sem a PPPoE interface-en inditva. Az ONT-ben semmilyen ipv6hoz kotheto beallitas nincs. Szoval valamiert kapok egy eleg furcsa link-local v6 cimet a PPPoE interfacen, es nincs nemhogy default, de semmilyen route-om a routing tablaban, de siman el tudok traceroute-olni az ipv6.google.com-ig. Az elso hop pedig egy link-local address, ami szinten nem szerepel sehol mashol. A kulso cim pedig ami a kepen lathato, nyilvanvaloan a Telekom publikus ugyfel range-e.... Na erre varrjatok gombot. Bar en jobban orulnek ha olvasna ezt valaki belsos, es pontot tenne az ugy vegere.
  4. Hello, Nalam van valami anomalia, es meg nem zartam ki, hogy a Sagem ONT szivat. HE.net-es tunnelt csinaltam, ping mukodik szinte mindenhonnan mindenhova, de amint egy tcp kapcsolatot akarnek letrehozni, szetszakad, nem megy at, olyan mintha mtu issue lenne, de 1280ig lementem mindket oldalon es nem lett jobb....
  5. Most egy kicsit morcos vagyok... Tegnap felhivott egy muszaki ember a hibajegyemmel kapcsolatban, hogy ok nem cserelnek csak ugy ont-t, utananez, aztan ma reggel hivott egy masik, hogy jelenleg meg nincs bekapcsolva az IPv6 a teruleten mert sok gondot okozott a Sagem modemnel, es ennyi. A hibajegyet meg lezartak azzal, hogy a hiba mar nem tapasztalhato...
  6. Szia btz! Tisztaban vagyok vele, de ettol fuggetlenul vannak eszkozok, amikrol en akarom eldonteni, mit lathat, es mit nem, illetve a halozaton levo egyeb eszkozokkel mit kommunikalhat, es mit nem. Erre a legmegfelelobb szerintem par VLAN, foleg amiota bejott az iot, es meg a termosztatoknak is ip cime van a hazban.
  7. Szia! “Ha pppoe-n keresztül sikerülne beállítanod az ipv6 ot, akkor minden eszközöd minden portja mindenhonnan a világon mindenki által korlátlanul elérhetővé válik.” Nem egészen. A lenti esetben az történik, hogy a routerem kap(na, de nem kap, es erre felvettek egy ont csere hibajegyet, szoval valoszinu kapnia kene) egy ipv6 cimet, es ha akarom, prefixet, amit, ha akarom, hirdetek a LAN-omon. Tobbek kozott ezert is van 4 vlan az itthoni halozatomban, nem celom, hogy a Fulop-szigetekrol jojjenek be mondjuk a nyomtatomba hackerek mert kapott egy publikus ipv6 cimet...
  8. Nos, beszeltem ismet egy kedves l2 holggyel a 1414-en, mindent rendben latott, es azt javasolta amit itt is olvastam hogy masnal megoldotta a problemat: ont csere jelentkezni fogok a fejlemenyekkel
  9. Szia! Koszi a valaszt. Ugy tunik valami nem jo meg a Magenta oldalon, mert a PPPoE kapcsolathoz tartozo ppp profile-ban az IPv6-ot required-re tettem, es igy 5 percenkent szakadok ezzel a hibaval: 23:55:25 pppoe,ppp,info Telekom: terminating... - IPv6 negotiation rejected Holnap folytatom...
  10. Koszi, kiprobalom holnap egy windows-os geprol. Sajnos a routerrol ez volt a legtobb, ameddig jutottam (ether1 a fizikai WAN): Az a 6666-os v6 linklocal cim a Sagem eszkoze. 23:31:28 radvd,debug received Router Solicitation on unconfigured interface=VLAN43 23:31:32 radvd,debug received Router Solicitation on unconfigured interface=VLAN43 23:31:40 radvd,debug received Router Advertisement on interface=ether1 23:31:40 radvd,debug neighbor fe80::6666:24ff:fe0d:851d on interface ether1 uses other stateful configuration 23:31:40 radvd,debug received prefix fe80::/64 23:31:40 radvd,debug unknown option 24 illetve 23:30:52 dhcp,debug,packet recv client: ether1 fe80::6666:24ff:fe0d:851d -> fe80::c6ad:34ff:fed1:695b 23:30:52 dhcp,debug,packet type: advertise 23:30:52 dhcp,debug,packet transaction-id: 2e027c 23:30:52 dhcp,debug,packet -> clientid: 00030001 c4ad34d1 695b 23:30:52 dhcp,debug,packet -> serverid: 00010001 1874e3ba 6466240d 851d 23:30:52 dhcp,debug,packet -> status: 2 - no address 23:30:52 dhcp,debug,packet msg: No addresses available for this interface. 23:30:52 dhcp,debug ia_pd: not found Ha esetleg valaki olvassa aki ossze tudta kalapalni MikroTikkel ezt a tortenetet, segitsen mar legyszi Elore is koszonom udv Dani
  11. Szia! Koszi a valaszt. Nalam sajnos nem kap IPv6 cimet a sajat routerem. Van otleted, hogy mit kellene ellenorizni? Elkepzelheto hogy en nezek be valamit a MikroTik-en, de nem tudom mit. Most probakepp leklonoztam a pppoe interfacem, atutottem a @ utani reszt ipv6.telekom.hu-ra, es be is enged masodik sessionnel, de nincs forgalom es az interface is ilyen felallapotban van (nem running, de nem is disconnected) Ha betarcsazok egy sima mezei windowsrol, akkor pl kene ipv6 cimet is kapnom? udv, Dani
  12. Sziasztok, Uj vagyok itt, de kb 20 eve foglalkozom halozatokkal es szerverekkel. Junius ota van egy otthoni Telekomos 1000/1000 internet kapcsolatunk, Sagemcom F@st 5655 ONT-vel. egy MikroTik RB3011 van az egyik ethernet portjaba kotve, PPPoE passthrough-t bekapcsoltam es szepen mukodik IPv4-en. Olvasgattam mindenfele, hogy a Telekomnal van dual stack, ma a 1414-en ket nagyon keszseges kedves es felkeszult level 2-es muszaki ugyfelszolgalatossal beszeltem, akik azt mondtak, hogy valamit varazsoltak az ONT-n, es most mar lesz IPv6. Arra a kerdesemre, hogy DHCPv6-ot kene-e hasznalnom sajnos nem tudtak valaszolni. Arra sem tudtak mit mondani, hogy ez a regi @ipv6.telekom.hu-s betarcsazassal mi a helyzet. Mindenesetre hiaba volt a tavoli varazslat, hiaba volt ONT reset gomb nyomkodas, ha belepek a menujebe, en csak es kizarolag IPv4 informaciokat latok. Amit megprobaltam, itt olvasottak alapjan, es nem hozott eredmenyt: - DHCPv6 keres (address is, prefix is) az ONT-be meno fizikai interface-en - semmi valasz - DHCPv6 keres a PPPoE interfacen (Diginel igy mukodott, itt sajnos ez sem hozott eredmenyt) Meg egyszer mondom, viszonylag felkeszult volt a 1414 level2-je, de sajnos azt mondtak hogy a belso dokumentacioban nem talaltak beallitasi segedletet es pontosan nem tudjak, ugyfel oldalrol hogyan kellene beallitani. Rakerdeztem itt olvasott dolgokra pl uj firmware, de azt mondtak hogy olyan fw van rajta ami tudja az ipv6ot, illetve ok lattak is ipv6 (management) cimet az eszkozon. Nekem a menuben a reset utan annyi valtozott, hogy ujra be kellett volna irnom a pppoe usernev+jelszo parost. Nem tudom ezt a forumot olvassa-e esetleg belso ember, vagy valaki szivott-e mar hasonlo problemaval, nem letszukseglet a v6, de azert jo lenne, foleg ha mar hirdeti a szolgaltato hogy van, szoval azon tul hogy holnap felhivom a premium ugyfelszolgalatot, nekem elfogytak az otleteim, minden segitseg jol jonne. koszi, udv Dani