Bendi64

Tag
 • Tartalmak

  12
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bendi64 a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Lassan tényleg a vicc kategória lesz ez...
 2. Rég jártam erre... Valahogy nincs partiban az alábbival az, amit írtál (778 és 786). Nem értem. http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/Analog_ktv_csatornakiosztas_frekvencia_adatokkal_20150931.pdf
 3. III. kerületben nagyjából hasonló a helyzet, bár nem ennyire tragikus. De tény, hogy elég sokszor "megáll", "kockásodik", "lefagy" az adás. Hosszú percekig semmi. (Szerintem a következő ősrobbanásig nem találna magára... nem várom ki.) Elléptetek, vissza, és ismét jó. Az elvileg 120Mbites net 75-80, de ezen már nem is akadok fenn. Viszont ez a TV-mizéria egyre bosszantóbb. Az IPTV, amire előfizetek, nagyjából 80-85%-os (az "elégedettségi faktor"), a digitális kábel egy rakás *****, igaz, "ajándék". Az internet újabban elég sokszor "bénázik", lelassul, "teker-teker"... A telefonos ügyfélszolgálat mindig nagyon segítőkész és udvarias, de ebben ki is merül a problémamegoldás. Már belefásultam abba, hogy 2-3 havonta felhívom őket, és elsírom a bánatom a kockásodó, lefagyó, megálló IPTV miatt... lassan elegem lesz. A többi szolgáltató is ugyanilyen?
 4. Kicsit árnyaltabb a kép: A következő frekvenciákon "jó" a jelminőség: 170.000 418.000 426.000 434.000 442.000 450.000 Ettől persze még ezeken a frekiken is folyamatos a dropout, 1-2 percenként. Viszont az alábbiakon semmilyen beállítással nem lesz más, csak "gyenge": 774.000 782.000 Siralmas.
 5. Az AXN és a Cool (csak így hirtelen) gyakorlatilag nincs. 5-10 mp-enként dropout. (Nagyjából ezen a sávon minden adó ugyanígy viselkedik.) A többi csak vérnyomás-növelésre jó, mert ott is pár percenként jön a dropout. Tehát az is élvezhetetlen, és az ember 10 perc után belevágná a vázát a tévébe. (Komolyan mondom, ennél még a hangyaháborús analóg adások is jobbak voltak!)
 6. A jelminőség kézi hangolásnál megjelenik. Jellemzően "jó" akkor, amikor bizonyos moduláció (64) és bizonyos szimbólumsebesség (6900) van kiválasztva. Más beállításokkal gyenge a jelminőség. Valahol olvastam, hogy 6875-nek kellene lennie a szimbólumebességnek, de azzal a beállítással "gyenge" a jelminőség. De ha a "jó" beállításokkal végzek egy kézi hangolást, akkor is (ritkábban vagy sűrűbben) dropoutok vannak. Egyelőre ez az egész így siralmasan ... na nem mondom ki akkor sem. Nem tudom, hogy más szolgáltatónál jobb-e a helyzet. Érdekesség még, hogy úgy tűnik, azoknál a csatornáknál, amiknél folyamatos (5-10 mpenkénti) a dropout, annyira "lefoglalja" a TV "processzorát"(?) a "dekódolás" (amikor éppen nincs dropout mondjuk 10 mp-ig), hogy alig reagál a távvezérlőre.
 7. Toshiba 39L2333D típusú TV. Szépen és gyorsan megtalálja "félautomatán" a csatornákat (120-onvalamennyit), de szinte mindegyiken megvan ez az eldropolós jelenség. A jelerősség jó, ahogy láttam.
 8. Budapest III. Vörösvári út. Gyakorlatilag mindegyiken van ez a jelenség. Van, ahol 5-6 percenként fordul elő (M1, RTL-klub, HírTV), de van olyan is, aminél gyakorlatilag folyamatosan (5-10 mpenként) elmegy (AXN, Cool, Viasat3, Sport1). Olyan a jelenség, mint amikor programhelyet váltasz. A TV hirtelen elnémul-elsötétedik, és az a bizonyos háttérvilágításos fekete képernyő jelenik meg. Amúgy az IPTV is elég tré (már bocs). Folyamatos a kockásodás, "fagyás". Van, ahol kevésbé, de pl. a HD adásoknál mindnél előfordul. Már többször jeleztem, mindig azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy javítottak valamit, de szerintem ez csak duma volt, mert alapvetően nem lett jó, csak kicsit jobb, de nagyjából ugyanolyan maradt. (Mondjuk a félpercenkétni kockásodás módosult kétpercenkéntire.) A pikantériája a dolognak, hogy az elvileg 120Mbites internet is nagyjából 80-85Mb, ha minden klappol. (Közvetlenül kábelen.) Bármikor mérem véletlenszerűen, soha nem több, általában ennyi, vagy kevesebb. De ezért már nem is hőbörgök, olyan ez, mint autószervízes számlán az ablakmosó folyadék 2500+ÁFÁért. A legdühítőbb az egészben, hogy annakidején az IPTV-t olyan akcióban fizettem elő (családi csomag), hogy megmarad a korábbi analóg adás is, de most tájékoztatott az ügyfélszolgálatos hölgy (aki egyébként nagyon kedves volt!), hogy mivel ez az analóg (most már kábeles digitális) adás bónusz, arra nem tud felvenni hibajegyet. Tudom én, hogy ajándék lónak nem illik a fogsorát vizsgálgatni, de azért döglött lovat ne adjanak már ajándékba!
 9. Milyen technikai akadálya van annak, hogy a DVB-C-n is lehessen fogni a HD adásokat? Komolyan mondom, még valamennyit fizetnék is érte. (Pedig már eleve fizetek a Családi + HD IPTV csomag révén, de nem sajnálnék még havi 2-3száz plusz forintot egy ilyen lehetőségért, hogy ki lehessen kerülni a set-top boxot a játékból.) Egyébiránt eléggé "dropout"-os a DVB-C adás. Van olyan csatorna, amelyiken percenként-félpercenként "eldobódik" a jel, Erről van valami infó?
 10. Én személy szerint köszönöm a megfeszített munkát, és nem irigylem most a kollégákat. Kb. fél órája "megjavult" a levelezésem, megérkezett egy e-mail.  
 11. Alapvetően nem a webmaillel van gond, hanem magával a levelező szerverrel. (Gondolom). Ma - vasárnap - reggel valamilyen szerencsés véletlen folytán lejött 35 e-mail (fontosak, két napja várjuk), aztán fél óra múlva megint nem lehetett csatlakozni a pop3 szerverhez. (Sem webamilen, sem a levelező programmal.)   Ajjaj...
 12. Nálam is tegnap (2015.01.16.) reggel óta elérhetetlen a t-online e-mail. De a helyzet most reggel 9:00 óta még rosszabbra fordult: se internet, se IPTV. A csico routeren  felülről a második led villog, az on-line led nem világít.   Óbuda...   Valami nagyon nagy gáz van 'T'-éknél...