Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

karolyi

Tag
  • Tartalmak

    10
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit karolyi posztolt

  1. karolyi

    VoWIFI + Google Pixel 7 Pro

    Hali, a VoWifi tudtommal egy db hétköznapi profil beállítás a teleonon, amit a szolgáltató is le tud küldeni OTA-ból. A kérdésem arra irányult volna, hogy ezt szándékozza-e a szolgáltató valaha is megtenni.
  2. Üdv, van nekem ez a szuper routerem, és saját DNS szervert szeretnék használni (dnscrypt miatt). A routerben hiába adom meg DHCP-nél kizárólagosan a belső IP-t (192.168.x.x), valahányszor DHCP-zek, a router beállítja a saját IPv6-os DNS címét is. Van erre lehetőség hogy valahogyan ki tudjam fixre kapcsolni? Nem kell IPv6-os DNS, csak azt szeretném DHCP-ben megkapni amit én beállítottam.
  3. Üdv, a topicban jelölt készüléken lehetne elérhetővé tenni a VoWIFI szolgáltatást? Tudom hogy nincs benne a támogatott készülékek listájában, ezért kérdem. Jelenleg sajnos meg sem jelenik rajta ez az opció.
  4. karolyi

    T-Online mail server blacklist

    Ma reggel szeretett volna a testverem emailt kuldeni egy t-online.hu cimre amire eddig tudott. Hirtelen valemiert spamlisbe kerult a szerverem, pedig bizonyitottan nem spammer szerver, es soha nem is volt az. Igazan oromomre szolgalna ha nem egy random forumba kellene irkalnom (ahol vagy nezi valaki, vagy nem), hanem a telekomnal tenylegesen technikai kapcsolattartot tudnek elerni. Csatoltam a "csatolt uzenetresz"-t. @Telekom szakértő Csatolt üzenetrész.txt
  5. karolyi

    F@st 5670 IPv6

    > A router ismeri a helyi hálózaton lévő eszköz helyi hálózati IPv4 címét és ez alapján hozhatsz IPv6 forgalomra vonatkozó szabályokat. Ez meg mindig nem teljesen tiszta, megiscsak mac address alapjan talalja ki a hasznalt IPv6 cimet az IPv4-bol? asszem jobb lesz ha belenezek az openWRT manualjaba.
  6. karolyi

    F@st 5670 IPv6

    Az IPv6 dolgot szerintem felreertetted. A kerdes arra vonatkozott hogy hogyan lehet a router mogotti IPv6 cimekre opt-in modon beengedni cuccot, azaz egy valtozo IPv6 cimre amit egy megadott mac address hasznal, tud-e az OpenWRT tuzfalazni. A cel az hogy azokra a dinamikus IPv6 cimekre beengedni azokat a konfiguralt portokat, amiket a belso eszkozok eppen megkaptak. Ez azert erdekes mert minden gepet nem akarok kulon kulon a sajat oprendszerebol tuzfalazni, hanem a routerben csakugy mint ahogy IPv4 eseten lehet portokat belulre beengedni, ugyanugy IPv6 eseten megadott forgalmat atengedni befele. A trukk ugye az ahogy korabban is emlitettem, hogy az IPv6 prefix kb naponta valtozik, igy a gepek valtogatjak az IPv6 cimeiket, ezekre kell a routerrel opt-in modon tuzfalaznom.
  7. karolyi

    F@st 5670 IPv6

    koszi. ezt a passthrough opciot hol talalom a feluleten? ez a PPPoE passthrough lenne? ezek szerint a v4 es v6 is PPPoE-vel allitodik be? mert a v6 konfig resznel nem latok passthrough-t.
  8. karolyi

    F@st 5670 IPv6

    1: koszi, akkor jol gondoltam hogy a szolgaltatoi routerrel (legalabbis annak a 'gyari' firmware--jevel) megoldhatatlan a sztori. te le tudtad benne cserelni openwrt-re a firmwaret? vagy vettel egy masik routert? ha a masodik eset all fenn, milyet vettel, ami tudja az optikai kabelt fogadni es meg is tudja hajtani? 2: a screenshotok alapjan en ipv4-es cimeket latok nalad, de gondolom az openwrt-nek van valami 'under the hood' logikaja arra hogy ezt az ipv4-es cimet mac address megfeleltetes alapjan atkonvertalja az ipv6 verziora, es azt tuzfalazza? nemtom, csak hangosan gondolkodok, szal kerdem. a poen az hogy ezt a cuccot nem magamnak kell megoldanom hanem testveremek cegenek, akik szeretnem ha a VPN-juket meg a kb 10-15 megnyitott portot IPv6-al is el tudnak erni, es nem kene az IPv4 hasznalatat eroltetni emiatt a problematika miatt, mint jelenleg. pont most volt naluk IP valtas (mondjuk az is erdekes kerdes hogy ezt miert nem hajnali 4kor kell csinalni es miert napkozben amikor dolgoznanak), es meg szerencse hogy mondtam hogy egyelore csak IPv4-el hasznaljanak mindent mert mar lett volna kaosz
  9. karolyi

    F@st 5670 IPv6

    1: ennek a csudalatos sagemcom routernek a gyari firmware-je van (lasd topic cim), nincs semmi mokolas a konfiguracios remalmon kivul... 2: ezt kifejtened bovebben? ha a 'belso' (router mogotti) ipv6 valtozik a prefix valtozas miatt, akkor a routerben mint mondtam tudomasom szerint lehet az osszes korabbit IPv6 cimekre torteno routet atirni.
  10. karolyi

    F@st 5670 IPv6

    Ezzel ket aprocska problema van: 1: a router feluleten csak egy megadott IPv6-os cimre tudok routet engedelyezni (mondjuk ez is kulon remalom volt) 2: a telekom nem garantal statikus IPv6 cimet, igy minden egyes valtozaskor lehet az egesz router beengedett IPv6 portjait a megvaltozott IPv6 cimekre ujrakonfiguralni. IPv4 eseten ez jol tud mukodni DynDNS-el mivel ott portforward van belso DHCP-vel kiosztott IP cimekre, de IPv6 eseten ez egyszeruen lehetetlen vallalkozas. A mai napom azzal ment ell hogy rajottem a router felulete hol bugos hogy tudjak IPv6 portokat nyitni, de sajnos az IP cim valtozas problemaja tovabbra is fennall es ellehetetleniti a normalis port atengedest.
×
×
  • Új...