NotMyDay

Tag
 • Tartalmak

  6
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

NotMyDay a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Kedves Roller. Teljesen biztos vagyok abban, hogy a beállításaim megfelelőek. Elnézést a késői válaszért, de folytattam a kísérleteimet az átirányítások tekintetében. Tulajdonképpen, úgy a 15-ik resetelést követően, most úgy tűnik működik. (magam sem értem a miértjét, hiszen semmin sem változtattam, ugyan azokkal az elemekkel, illetve célálomásokkal töltöttem ki a táblázatot.) Nincs már jelentősége annak, hogy képernyőképet készítsek. Mindazonáltal, több éve foglalkozom hálózatépítéssel, valamint webtárhely szolgáltatással. Úgy vélem van némi tapasztalatom annak tekintetében, hogy banális tévedések áldozata legyek. Az álláspontom azonban változatlan, hiszen nincs arra garancia, hogy mikor dobja el ismét a beállításokat. Felvettem a kapcsolatot illetékes szervizmanagerrel és Ő maga is azt javasolta, hogy amennyiben komplexebb hálózati rendszert szeretnék kialakítani, vagy építeni statikus IP címekkel, úgy célszerűbb és észszerűbb is, egy komolyabb útelválasztó beszerzése.
 2. Kedves Uzman. Nincs NAT-olva a cím. Meggyőződésem, hogy a Sagecom készülékek irodai, és fejlesztői környezetben elégtelen a szolgáltatás területén. Folyamatban van egy hibabejelentés, 3 Sagecom készülék fordult meg nálam, az utóbbi 4-5 napban. Sajnos nem tudok dolgozni, amíg nincs egy normális GPON routerem. Petra válaszából az derül ki számomra, hogy a hűségidő ellenére, nekem kell beszerezni egy erre alkalmas készüléket. Megvárom a hivatalos álláspontot, és azt követően döntök arról, hogy visszalépjek e. Írom ezt annak okán, hogy egy minőségi GPON Router 80 E Ft felett van jelenleg.
 3. Kedves Petra. Köszönöm szépen a válaszát. Sajnos tesztelésük eredménye nem kerül nyílvánosságra. Azonban elismerik, hogy a készülék típusa, (szoftware, hardware hibás) A ön által leírt: - két hálózati szeköz megfelelően működik, ha azt a helyi hálózaton egy egyszerű switchel kötöm össze, nem teljesen egyértelmű. De kérek szépen egy kicsit bővebb tájékoztatást arról, hogy a telekom tesztelése során, a külső IP címről érkező kéréseket miként kezeli a sagecom. A portátirányítás működőképességét azok után vonom kétségbe, hogy a teszteléseim során a célzott portelérés időtúllépés következtében meghiúsul. Ez minden esetben 3 napon belül kiszállított és beüzemelt sagecom esetében így volt.
 4. A hálózatom kb így néz ki: 5655-->NAS ( Linux10 és openmediavault) -->10/100/1000 (16 port switch)------------>Frizbox Router (munkaállomás, wifi) ------------>Kliens, felhasználó gép (win10) ------------>Dell Optiplex (Linux Debian) ------------>HP Proliant DL380 (ILo3 port) ------------>HP Proliant DL380 (Linux Debian) ------------>Lexmark MX511 Nyomtató ------------>Brother 1810 Nyomtató -->10/100 Switch D-Link 5 port-------------->Vemz 10 pro TV Box --------------->IP TV vevőegység -->TP-Link 10/100 Router------------------------>PS4 ------------------------->IP TV vevőegység ------------------------->IP TV Vevőegység ------------------------->Vemz 8 TV Box Az általam használt portok, amelyeket fejlesztés, vagy munka közben használok: 80,22,443,53,9000,9001,9987,30033,10011,8081,28960,28965,7777,7778..stb. Egyiket sem nyitja az 5655, és az 5670. jelzem állítólag 2 vadonat új készülékről beszélünk. De ha beleolvasok a hibanaplóba ott akad még 2013-as bejegyzés is A firmware frissítésére nincs lehetőség. (Hogy a szolgáltató backdoor ezt lehetővé teszi e, vagy sem azt nem tudom) A helyihálózatomon, nem használok DHCP-t, mindent statikus címekkel határoztam meg. DHCP- egyedül a Mobilkészülékek, Tabletek használják, szigorúan wi-fi környezetben. 2,4 Ghz lekapcsolva, az 5 GHz működik. (A kettő eggyütt nem megy, egy idő után összeomlik) Tehát, ha ,,kintről kérés érkezik" a szerverek hiába hallgatják a portokat, egyik készülék sem tudja a megfelelő gépre irányítani azokat. Tervezem még a biztonsági kamera telepítését is, de így hogyan? Ezelőtt egy Huawei gpon router, ott minden tökéletesen működött, a cserére azélrt van szükség, mert a Huawei 10/100 -nál többet nem tudott.
 5. Nos nekem az utóbbi 3 napban 2 db 5670 es készüléket hoztak ki. Egyiknél sincs portátirányítás. Ezt a táblázatot ugyan így kitöltöttem. De a külső címről érkező kérések mind elakadtak a készüléknél (válasz timed out). Ezután hoztak egy 5655-ös készüléket. Mostmár a belső hálózaton sem működik az átirányítás. (kwázi már a nyomtatót sem kezeli le rendesen.) Pontosan kitöltöttem a táblázatot, mi több átkapcsoltam Bridge azaz híd funkcióra. De a külső kérések kivétel nélkül mind elakadnak. Plex szerver létrehozása portainer-el lehetetlen, ugyanis a 32400 portnál megakad a kommunikáció a szerverrel. Kérlek hidd el, minden lehetőséget végig próbáltam.
 6. Kedves T-com -osok. Sagecom modemek (5655, 5670) Alapvetően típushibások. A portforward (portátirányítás) egyáltalán nem működik egyik készüléken sem. Hogy ez miért okoz problémát? NAS szervert használóknak plusz költséget okoz, egy Sagecomtól eltérő, de minőségben 100x jobb router beiktatása a hálózati rendszerbe. 15 éve még futotta a T-com-nak Linksys készülékekre is, amelyekkel szinte bármit megoldhatott a használója. Nem, nem tévedek, kizárásos alapon 100% meggyőződtem arról, hogy a Sagecom készülékek, nem képesek portforwardolni. Hálózati perifériák, így nem képesek működni (néhány példa Hálózati nyomtató, scannelő, NAS szerverek stb.) A kérdésem ebben az esetben a következő: Mit tudnak felajánlani a Sagecom helyett? Hogyan kívánják orvosolni ezt a problémát? (Egyszerűen ellenőrizhető a portátirányítás hiánya ezeknél a készülékeknél) Természetesen azok, akik csak TV nézésre használják ezeket a készülékeket, ott nem okoz különösebb problémát. (Nem, nem szeretnék olyan vevőegységet, amivel felvehetem a műsort!) Szeretném normálisan használni a hálózati nyomtatóm, a NAS szerverem, és manuálisan kívánom nyitni-csukni a portjaimat. Várom megtisztelő válaszukat!