Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Myke

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Myke eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. Ne rám haragudj, én is tudom hogy *****ság, csak segítő szándékkal írtam, mivel nálam egy vpn megoldotta a dolgot, mondjuk az nekem ingyen van, ez nem tudtam mennyi.
  2. Egy VPN, ami nem a T hálózatát használja, határozottan segít. Tegnap is stabil 35msec volt a lossos 150ms helyett. Csak halkan mondom, mert én nem használom, de esetleg próbáljátok ki a killping.com -ot, amíg a T nem lép.
  3. Szerintem aránylag egyszerű a probléma, ahogy én látom a hivatalos válaszból: A Telekom házon belül "garantálja" a sávszélességet, ami Telekom hálózaton kívül van, azt már lehet is másra kenni. De ez kb olyan mintha én itt házon belül a gigabites LAN -ban garantálnám a sávszélességet a kis családomnak. Itt szépen gyorsan megy minden. Mondjuk tegyük fel van egy 14.4kbps -es modemem, amin keresztül mindenki eléri a netet (ami a lakáshoz képest külső kapcsolatnak számít). Nyilván *****i lassú lesz minden, ami nem házon belül van. De tényleg nem az én hibám az hogy egy nagyon szűk sávszélességet biztosítok csak kifelé? Így látom ugyanezt nagyban: a telekom a saját hálózatán belül és a belföldi útvonalak felé szépen kiszolgálja az előfizetőit. De bizonyos külföldi gerincek irányába már annyira csúcsra van járatva a hálózati forgalom, hogy kialakulnak ezek a magas pingek, és csomagvesztés is fellép. Nem kellene megnövelni vajon kapcsolódási sávszélességet ezekbe az irányokban? És úgy gondolom ezeket a vonalakat monitorozzák, és pontosan tudják azt is hogy hol van a bottleneck, csak olcsóbb eltusolni még pár hónapig, aztán majd amikor már nem csak a játékosok panaszkodnak, hanem mondjuk már a youtube/netflix/hbo go is akadni fog, (ergo sokkal több embert érint majd) talán bővíteni fogják a kapacitásukat. Tegnap este végre 35-40 -es pinggel játszottam egy órát, miközben összesen 50/45Mb adatot nyomtam keresztül a vpn -emen. Szóval nem beszélünk nagy adatforgalomról, de így hogy megkerültem a telekom - külföld szűk keresztmetszetet, tökéletes volt a pingem végig.
  4. Sziasztok, Tök jó hogy rátaláltam erre a fórumra, így most már tudom hogy a magasabb pingem játék közben szolgáltató oldali hiba miatt van. Gyorsan le is teszteltem hogy ha átnyomom a teljes hálózati forgalmamat a kis saját belföldi szerveremen (vpn-el), akkor változik-e a pingem, ugyanabban a játékban, ugyanazon a szerveren, amiben alapból rossz. Ez a megoldás a lossos és átlag 150-es pingemből stabil 40-est varázsolt menet közben. Ha lecsatlakoztam a VPN-ről, visszatért az instabil 150-es. (btw: EU -s játék szerverekről van szó, konkrétan Rocket League) Amíg a T nem javítja a hibát, addig is van megoldás a problémára, de azért ez nem mindenki számára könnyen elérhető megoldás, jó lenne ha kitalálnának rá valamit az illetékesek. Minden más szolgáltató irányából alacsonyak a pingek. Szóval számomra nem igazán hihető az amit hivatalosan válaszoltak, pláne hogy egy gyors google keresés alapján már 2018-as cikkekben is hasonló problémákról számoltak be játékosok.
×
×
  • Új...