oldmumus

Tag
 • Tartalmak

  159
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

oldmumus a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

 1. Nos ehhez a korábbi dolgohoz egy aktualitás. Most volt időm egy tesztre amikor is a Sagecom GW-re csakis 3 db STB volt kötve. Ebben az esetben az volt, hogy csakis 1 db ethernet porton volt IPTV, az össszes többin nem. Azért volt eddig mindegyiken mert pont azon a porton van egy 8 portos Linkysys GB Switch ami eloszt mindent. Totál mind1 SD vagy HD, csakis arra az egy eth. portra sorba csatakoztatva volt IPTV. Mármint élő adott csatornák. Rendszermenü, stb. előjött a többin, csak az adott csatorna volt fekete.
 2. Üdvözlet mindenkinek. A helyzet a következő: 500/22 Net csomag GW: FAST3686 Linux szoftver verzió: 2.6.30-1.7.1mp2-svn12615 2 db CISCO ISB 2201 STB 1 db Tatung 3112 STB Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a 2 db CISCO STB esestében 1-x első adás automatikus HD lett. Korábban SD volt és Magenta feliratos gomb meg felirat felkínálta az SD-ről HD-re váltást. Ekkora HD csatornák kilencsszáz utolsó helyen voltak. Így most ha valaki HD-t néz, majd valaki egy másik STB-vel - totál mindegy a másik CISCO vagy Tatung - ugyancsak HD-t néz akadozik mindkét Stream. Azt megértem ha valami kicsi sávszélesség lenne pl. 50 alatt, de 300/25-ös csomagnál szerintem 3 db egyszerre HD streamnek is mennie kell. Amúgy ha netet nézzük akkor ott ugye 100-130 között mozog a sebesség Speedtest szerint. Tettem már próbát direkt csak STB-k voltak a Sagecom GW-re kötve a helyzet ugyan az. Tehát a házon belüli LAN sem lehet gond, mert 3 éve Linksys gigabites switchek vannak. Mi lehet itt a megoldás kulcsa?
 3. Milyen kamerád van? Publikusan akarod a képet kitenni vagy valami felsőbb portra?
 4. Akinek tárhely kell Linux v. Windows alapon az privátban jelentkezzen.
 5. Ma felhívta Anyukámat valaki, hogy elhelyeznének egy családi házban (Somogy megye 85-ös körzet) különféle technikai eszközöket amik a jelenlegi szolgáltatásokat nem zavarnák v. befolyásolják. Anyukám lassan 80 éves nem tud erre mit mondani, majd kérte a telefonálót, hogy jelentkezzen hétvégén amikor otthon vagyok. Létezhet ilyen megkeresés? A településen kábelnetes hálózat van, tehát a villany oszlopokon van minden. Egyre tudok gondolni, esetleges mobil hálózatos eszközökre. De ezt meg nem értem, mert nem messze kb. 300 m van magasabb társas ház. Nem értem akkor miért egy családi házat szemeltek ki?! Szóval létezik ilyen megkeresés vagy kamu az egész?
 6. Olyan lehetőség nincs, hogy szabadon fel lehessen hívni minden számot kivéve 1-2-t? Konkréten lenne 2 telefonszám amit tiltanék.
 7. Valami gond van a Webmail-el? Ma reggel óta nem tudok küldeni, mert kapcsolódási hibát ír ki.
 8. köszönöm a tippeket majd próbálkozom.
 9. köszi de ezt én is megtaláltam, de a 38. oldalon csak régi analógok vannak. Amúgy IPTV van, de idény jelleggel kell egy szobába ahol Thomson THC 300 van DVB-C vétellel, de egyes adók pl m2, m3 nem jönnek be. Arra gondoltam, hogy szolgáltató listában mást kellene választani ahol nagyobb freki tartományt érne el?!
 10. Tudna valaki egy aktuális csatorna kiosztást kódolatlan digitálisról Marcali területre belinkelni?
 11. Nekem is lenne egy kérdésem. Februárban volt 2 éves TV, Telefon, Internet hosszabbítás. Most szeretnék telefon csomagot váltani, ez menne online. Kérdés az, hogy a hūség marad a februári vagy a váltás miatt a telefoné aznaptól lenne?
 12. Nekem is volt ilyen az Androidos App-al. Elsō körben cache törlés volt, de nem segített. Majd letöröltem, visszaraktam és hó elején rendbe aktualizálódott... A net meg a fordulónapon.
 13. Nem tudom a németeknél mi van csak osztrák és svájci viszonyokat ismerem. Morál az, hogy nem ugrálnak egyik szolgálatatótól a másikhoz. Meg minden van fizetve rendesen.
 14. Pár indok a kérdésedre: Ausztriában van a legtöbb mobil szolgálatató az EU-ban, ezért hatalmas a verseny nincsenek sarcok a távközlési cégeket sújtó sarcok a kormányzattól más a morál és emiatt nincs megkötve a kezed