Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

oldmumus

Tag
 • Tartalmak

  171
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

oldmumus eredményei

PROFESSZOR

PROFESSZOR (11/13)

 • Tanácsadó
 • Egyéb guru
 • Internet guru
 • 50 posztom van
 • 100 posztom van

Összes kitűző

 1. köszi és melyik típusra cserélték ki?
 2. Megvolt a teszt. A modemen elég ha egy ethernet eszköz van. Lehet az egy NAS, Laptop, Kamera már borul az egész. Mind a 4 porton ugyan ez a helyzet. Azonnal jelzem az ügyfélszolgálatnak. Eddigi kifogások csak időhúzás volt.
 3. Szerintem nem véletlen, hogy a szerdai frissítés óta amikor a Sagecom felületből más lett kezdődött az egész. Nálam egy külső helyről meg hajnalban FTP és nem szokásos 21 porton hanem egy magasabb port forwardinggal. Nos ez azóta nem megy. Ha átrakom hagyományos 21-re akkor megy. Ha a kamerákat nézem Web Browser segítségével nincs akadás. Ha telefonos app-on P2P akkor igen Ha PC-n vagy tableten Youtube vagy netes rádió akkor nincs gond. Ha WiFi internet rádión akkor szakadozik Tegnap azt mondta a kint lévő szakember páros, hogy hallottak olyant, hogy egy bizonyos eszköz/típus ha van a hálózatban és az szoftvert frissített akkor van ez. Nálam egyik sem igaz. Az okozó valami rákötött eszköz lehet. Ma végigcserélem egy ismerőssel és vizsgálom egyesével. Ha ez sem hoz eredményt kérem a modem cserét. De nem erre a típusra. Mivel 3 ismerősnek más típus van. Ebből 2 pár házzal távolabb lakik és nincs gondja. De van az egyik szomszédja akinek van és hasonló modemmel. Szóval itt valami van a háttérben.
 4. Modem logja ezekkel van tele: Dynamic Range Window violation Unicast DSID PSN startup error
 5. Nos ma volt kint szerelő csapat és szerintük az egyik belső eszköz okozza a hibát. Ha csak IPTV STB van felcsatlakozva akkor nincs gond. 6 házzal távolabb is ugyan ez van és egy darab más eszköz nincs LAN-ra kötve. Akinek nem ez a modem van annak nincs gondja.
 6. Nos akkor egyforma a probléma, ezáltal valami központira gyanakszom. Bejelentés óta a 72 óra 63%-a letelt. Senki sem jelentkezett, hogy jönni akar.
 7. Tisztelt Fórumtagság, nem tudom, hogy nálam ez egyedi eset vagy más is tapasztalt hasonlókat? Mindenesetre szerda hajnalban a Sagemcom F@st 3686AC kapott egy frissítést. Mon Modem jön be és a köv. főbb adatokkal: Alkalmazott szabvány : EuroDocsis 3.0 Hardver verzió : V2.0 Szoftver verzió : MAGYAR_4.121.0 Ami a belépés után kellemetlenül fogadott, hogy a Port Forwarding szabályban nincs pipa, hogy érvényes vagy sem. Aztán nincs külső management Port lehetőség. Egy az eddigiektől eltérő lebutított felület. Ami ennél is rosszabb, hogy az IPTV azóta akadozik. Ez igaz egy netes rádiókészülékre is. Írtam itt a Port Forwardingot. Egy NAS ami eddig egy más porttal passzív FTP-vel ment azóta nem megy. Vannak kamerák viszont ahol kívülről pl. web browser használatával a Port Forwardingos portokon rendben megy élőben kép és hang. Viszont mobil eszközön P2P elven ugyan ezek a kamerák elérhetetlenek. Hiba be lett jelentve, majd jött SMS, hogy időpont egyeztetés miatt keresnek. Azóta eltelt 30 óra a 72 órából de senki nem keresett. Teszem hozzá a hibát is órák múlva tudtam bejelenteni. Telefonos módon is próbálkoztam meg a chat -et is kiválasztottam. Eddig mindennel az elmúlt lassan 20 év elteltével elégedett voltam, de most kezdek morcos lenni. Ugyanis a javasolt mindent húzzak le majd megy modemre update (szerintem nem történt semmi), majd ha ez megvan utána majd STB-k is frissülnek (na ez sem történt meg) megjavul minden. Itt valami más van a háttérben.
 8. oldmumus

  Optikai kábel fejlesztés

  Nos én is Zamárdi ügyben jelentkezem: https://nmhh.hu/cikk/236757/Ertesites_epitesi_engedely_kijavitasarol__K28113182022_szamu_hirdetmeny_Zamardi_FTTH_fenyvezeto_szalas_kabelhalozat Mit takar ez a határozat? A Magyar ház utca meg a Laki Bennó sarkán ott a kábel. A Laki Bennó 2.-esben a lekérdezés alapján lehet rendelni. A 6.-os házszámban lenne 2 lakás állandóan ott lakókkal akiket érdekle net + IPTV Mi a mehete annak, hogy 2 -estől a 6-osig elmenjen a kábel? Az ismerős azt mondta pár hete volt ott valaki és mutatta, hogy ház mögött réten el lehetne hozni a 6-osba a lakásokhoz Tud valaki egy illetékes nevet, telszámod adni akivel ezt meg lehet beszélni?
 9. oldmumus

  Sagecom FAST3686 ethernet port probléma

  Ami nagyon fura, hogy a 2 már említett és kikapcsolt kamera mellett van 2 db másik. Ezeknél van egy Preview mód amikor a végén megjelenik az elő kép. Itt néma failed van és kezdetben a kamera reboot segített. Most van amikor browser vagy app zárás és egy perc múlva újrapróba és minden rendben. Ha pl. stream-el kapcsolatos dolgokra gondolok akkor ha STB-ban néz valaki adást vagy netes rádiót hallgat, esetleg Tableten YouTube ott nincs szakadás. A kamerák pedig ugyan azon a szegmensen lógnak mint pl. 2 STB
 10. oldmumus

  Sagecom FAST3686 ethernet port probléma

  Kérdés az még, hogy az alábbiak okozhatnak-e valami galibát? Ipsec PassThrough Engedélyezve PPTP PassThrough Engedélyezve Távoli konfigurálás Engedélyezve UPnP Engedélyezve NAT ALG Status RSVP ALG Engedélyezve FTP ALG Engedélyezve TFTP ALG Engedélyezve Kerb88 ALG Engedélyezve NetBios ALG Engedélyezve IKE ALG Engedélyezve RTSP ALG Engedélyezve Kerb1293 ALG Engedélyezve H225 ALG Engedélyezve PPTP ALG Engedélyezve MSN ALG Engedélyezve SIP ALG Engedélyezve ICQ ALG Engedélyezve IRC666x ALG Engedélyezve ICQTalk ALG Engedélyezve Net2Phone ALG Engedélyezve IRC7000 ALG Engedélyezve IRC8000 ALG Engedélyezve
 11. oldmumus

  Sagecom FAST3686 ethernet port probléma

  Igen, majd szombaton tudok odamenni, tesztelni. Csak azt nem értem 4 év óta minden változatlan és mi okozhatta ezt a jelenséget?
 12. Olyan kérdésem lenne, hogy egy Sagecom FAST3686 ethernet port 1-4 különféle terhelés miatt felléphet-e LAN, azaz belső hálózati zavar. A helyet úgy néz ki, hogy 1. porton egy NAS van, 2. porton egy 8 portos GE Switch, ebből 1-1 másik szintre megy 5 portos GE Switchekhez. A GW-n még 3. porton egy hálózatos multi eszköz van és egy IP kamera. A 2. portos csatlakozó 8. portos GE Switch megtáplál egy kamerát, 3 PC-t, és egy AccessPointot amikre mobil eszközök időszakosan csatlakoznak. Illetve 1 db STB, a maradék 5-5 portosra is egy STB. Namost egy pár napja megtörtént, hogy az 1. porton a NAS és a 2. porton a 8 portos GE Switchre kötött 1 db kamera volt LAN szinten elérhető. Minden más halott volt. Kamerák fix IP, NAS is, az STB DHCP. Linksys LGS108, Linksys LGS105 amiket használok, szerintem nem bóvli kategória. Amit még a mai naphoz hozzá kell tenni, hogy először 6 db közül az egyik TP-Link kamerát, majd a másikat ha levettem a hálózatról azonnal helyreállt a régi rend. Kinek mi a véleménye erről? PS: nyáron volt olyan jelenség, hogy a 3 db STB közül ha egy HD adást adott, akkor akár csak egy másik STB-n valaki csak SD adást akart nézni akkor az is akadozott meg a HD is. Bejelentettem hibának, 2 nap után jött az értesítés és minden rendben lett. Emiatt gyanakszom esetleg a GW port túlterhelésre.
 13. oldmumus

  IPTV

  Nos ehhez a korábbi dolgohoz egy aktualitás. Most volt időm egy tesztre amikor is a Sagecom GW-re csakis 3 db STB volt kötve. Ebben az esetben az volt, hogy csakis 1 db ethernet porton volt IPTV, az össszes többin nem. Azért volt eddig mindegyiken mert pont azon a porton van egy 8 portos Linkysys GB Switch ami eloszt mindent. Totál mind1 SD vagy HD, csakis arra az egy eth. portra sorba csatakoztatva volt IPTV. Mármint élő adott csatornák. Rendszermenü, stb. előjött a többin, csak az adott csatorna volt fekete.
 14. oldmumus

  IPTV

  Üdvözlet mindenkinek. A helyzet a következő: 500/22 Net csomag GW: FAST3686 Linux szoftver verzió: 2.6.30-1.7.1mp2-svn12615 2 db CISCO ISB 2201 STB 1 db Tatung 3112 STB Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a 2 db CISCO STB esestében 1-x első adás automatikus HD lett. Korábban SD volt és Magenta feliratos gomb meg felirat felkínálta az SD-ről HD-re váltást. Ekkora HD csatornák kilencsszáz utolsó helyen voltak. Így most ha valaki HD-t néz, majd valaki egy másik STB-vel - totál mindegy a másik CISCO vagy Tatung - ugyancsak HD-t néz akadozik mindkét Stream. Azt megértem ha valami kicsi sávszélesség lenne pl. 50 alatt, de 300/25-ös csomagnál szerintem 3 db egyszerre HD streamnek is mennie kell. Amúgy ha netet nézzük akkor ott ugye 100-130 között mozog a sebesség Speedtest szerint. Tettem már próbát direkt csak STB-k voltak a Sagecom GW-re kötve a helyzet ugyan az. Tehát a házon belüli LAN sem lehet gond, mert 3 éve Linksys gigabites switchek vannak. Mi lehet itt a megoldás kulcsa?
×
×
 • Új...