Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

oldmumus

Tag
 • Tartalmak

  163
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

oldmumus eredményei

PROFESSZOR

PROFESSZOR (11/13)

 • Tanácsadó
 • Egyéb guru
 • Internet guru
 • 50 posztom van
 • 100 posztom van

Összes kitűző

 1. oldmumus

  Sagecom FAST3686 ethernet port probléma

  Ami nagyon fura, hogy a 2 már említett és kikapcsolt kamera mellett van 2 db másik. Ezeknél van egy Preview mód amikor a végén megjelenik az elő kép. Itt néma failed van és kezdetben a kamera reboot segített. Most van amikor browser vagy app zárás és egy perc múlva újrapróba és minden rendben. Ha pl. stream-el kapcsolatos dolgokra gondolok akkor ha STB-ban néz valaki adást vagy netes rádiót hallgat, esetleg Tableten YouTube ott nincs szakadás. A kamerák pedig ugyan azon a szegmensen lógnak mint pl. 2 STB
 2. oldmumus

  Sagecom FAST3686 ethernet port probléma

  Kérdés az még, hogy az alábbiak okozhatnak-e valami galibát? Ipsec PassThrough Engedélyezve PPTP PassThrough Engedélyezve Távoli konfigurálás Engedélyezve UPnP Engedélyezve NAT ALG Status RSVP ALG Engedélyezve FTP ALG Engedélyezve TFTP ALG Engedélyezve Kerb88 ALG Engedélyezve NetBios ALG Engedélyezve IKE ALG Engedélyezve RTSP ALG Engedélyezve Kerb1293 ALG Engedélyezve H225 ALG Engedélyezve PPTP ALG Engedélyezve MSN ALG Engedélyezve SIP ALG Engedélyezve ICQ ALG Engedélyezve IRC666x ALG Engedélyezve ICQTalk ALG Engedélyezve Net2Phone ALG Engedélyezve IRC7000 ALG Engedélyezve IRC8000 ALG Engedélyezve
 3. oldmumus

  Sagecom FAST3686 ethernet port probléma

  Igen, majd szombaton tudok odamenni, tesztelni. Csak azt nem értem 4 év óta minden változatlan és mi okozhatta ezt a jelenséget?
 4. Olyan kérdésem lenne, hogy egy Sagecom FAST3686 ethernet port 1-4 különféle terhelés miatt felléphet-e LAN, azaz belső hálózati zavar. A helyet úgy néz ki, hogy 1. porton egy NAS van, 2. porton egy 8 portos GE Switch, ebből 1-1 másik szintre megy 5 portos GE Switchekhez. A GW-n még 3. porton egy hálózatos multi eszköz van és egy IP kamera. A 2. portos csatlakozó 8. portos GE Switch megtáplál egy kamerát, 3 PC-t, és egy AccessPointot amikre mobil eszközök időszakosan csatlakoznak. Illetve 1 db STB, a maradék 5-5 portosra is egy STB. Namost egy pár napja megtörtént, hogy az 1. porton a NAS és a 2. porton a 8 portos GE Switchre kötött 1 db kamera volt LAN szinten elérhető. Minden más halott volt. Kamerák fix IP, NAS is, az STB DHCP. Linksys LGS108, Linksys LGS105 amiket használok, szerintem nem bóvli kategória. Amit még a mai naphoz hozzá kell tenni, hogy először 6 db közül az egyik TP-Link kamerát, majd a másikat ha levettem a hálózatról azonnal helyreállt a régi rend. Kinek mi a véleménye erről? PS: nyáron volt olyan jelenség, hogy a 3 db STB közül ha egy HD adást adott, akkor akár csak egy másik STB-n valaki csak SD adást akart nézni akkor az is akadozott meg a HD is. Bejelentettem hibának, 2 nap után jött az értesítés és minden rendben lett. Emiatt gyanakszom esetleg a GW port túlterhelésre.
 5. oldmumus

  IPTV

  Nos ehhez a korábbi dolgohoz egy aktualitás. Most volt időm egy tesztre amikor is a Sagecom GW-re csakis 3 db STB volt kötve. Ebben az esetben az volt, hogy csakis 1 db ethernet porton volt IPTV, az össszes többin nem. Azért volt eddig mindegyiken mert pont azon a porton van egy 8 portos Linkysys GB Switch ami eloszt mindent. Totál mind1 SD vagy HD, csakis arra az egy eth. portra sorba csatakoztatva volt IPTV. Mármint élő adott csatornák. Rendszermenü, stb. előjött a többin, csak az adott csatorna volt fekete.
 6. oldmumus

  IPTV

  Üdvözlet mindenkinek. A helyzet a következő: 500/22 Net csomag GW: FAST3686 Linux szoftver verzió: 2.6.30-1.7.1mp2-svn12615 2 db CISCO ISB 2201 STB 1 db Tatung 3112 STB Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a 2 db CISCO STB esestében 1-x első adás automatikus HD lett. Korábban SD volt és Magenta feliratos gomb meg felirat felkínálta az SD-ről HD-re váltást. Ekkora HD csatornák kilencsszáz utolsó helyen voltak. Így most ha valaki HD-t néz, majd valaki egy másik STB-vel - totál mindegy a másik CISCO vagy Tatung - ugyancsak HD-t néz akadozik mindkét Stream. Azt megértem ha valami kicsi sávszélesség lenne pl. 50 alatt, de 300/25-ös csomagnál szerintem 3 db egyszerre HD streamnek is mennie kell. Amúgy ha netet nézzük akkor ott ugye 100-130 között mozog a sebesség Speedtest szerint. Tettem már próbát direkt csak STB-k voltak a Sagecom GW-re kötve a helyzet ugyan az. Tehát a házon belüli LAN sem lehet gond, mert 3 éve Linksys gigabites switchek vannak. Mi lehet itt a megoldás kulcsa?
 7. oldmumus

  kamerák kinti elérése

  Milyen kamerád van? Publikusan akarod a képet kitenni vagy valami felsőbb portra?
 8. oldmumus

  webtárhely

  Akinek tárhely kell Linux v. Windows alapon az privátban jelentkezzen.
 9. Ma felhívta Anyukámat valaki, hogy elhelyeznének egy családi házban (Somogy megye 85-ös körzet) különféle technikai eszközöket amik a jelenlegi szolgáltatásokat nem zavarnák v. befolyásolják. Anyukám lassan 80 éves nem tud erre mit mondani, majd kérte a telefonálót, hogy jelentkezzen hétvégén amikor otthon vagyok. Létezhet ilyen megkeresés? A településen kábelnetes hálózat van, tehát a villany oszlopokon van minden. Egyre tudok gondolni, esetleges mobil hálózatos eszközökre. De ezt meg nem értem, mert nem messze kb. 300 m van magasabb társas ház. Nem értem akkor miért egy családi házat szemeltek ki?! Szóval létezik ilyen megkeresés vagy kamu az egész?
 10. oldmumus

  otthoni előfizetés

  Olyan lehetőség nincs, hogy szabadon fel lehessen hívni minden számot kivéve 1-2-t? Konkréten lenne 2 telefonszám amit tiltanék.
 11. oldmumus

  SMTP elérés kábelnet alatt

  Valami gond van a Webmail-el? Ma reggel óta nem tudok küldeni, mert kapcsolódási hibát ír ki.
 12. köszi de ezt én is megtaláltam, de a 38. oldalon csak régi analógok vannak. Amúgy IPTV van, de idény jelleggel kell egy szobába ahol Thomson THC 300 van DVB-C vétellel, de egyes adók pl m2, m3 nem jönnek be. Arra gondoltam, hogy szolgáltató listában mást kellene választani ahol nagyobb freki tartományt érne el?!
 13. Tudna valaki egy aktuális csatorna kiosztást kódolatlan digitálisról Marcali területre belinkelni?
×
×
 • Új...