tamas2

Tag
  • Tartalmak

    2
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit tamas2 posztolt

  1. Köszönöm. Beszéltem a 1414-gyel (még mielőtt visszanéztem a fórumra), és ezt nem említették, de gyanítom, hogy tényleg ez a helyzet. Pedig a router beállításai között van külön Bridge mód és PPPOE passthrough. Valamit csináltak, kértek egy újraidítást. Csak Passthrough-val működik, a bridge mód nem csinál semmit, továbbra is natol. De mondanom sem kell, hogy a PPPoE passthrough és a bridge mód nagyon mást jelent. Azt szeretném, ha szimplán modemként működne a szolgáltatói box, nem értem, hogy optikai esetében ez miért ilyen extra kérés. Még a szoftver is támogatja, de gondolom ki lett herélve - miért? Jelenleg PPPoE passthrough-ba kapcsoltam, de így a gigabites kapcsolatnak jó 2/3-át tudom kihasználni, mert a routeremben nincs hardveres dekóder a PPPoE-hez. Tudom, vegyek másik routert.
  2. Kedves fórum! Szeretném kívülről SSH-n keresztül elérni néhány belső eszközömet. Ehhez beállítotam egy dinamikusan frissülő domaint. A router beállításaiban a létrehoztam port forwarding szabályokat (kettőt, de mindkét eszköz esetében azonos tünetek vannak, úgyhogy csak az egyiket fogom részletezni). Custom service name: winloo Service: Other External host: * Internal host: 192.168.1.68 Protocol: TCP - UDP External Port: 5951 Internal Port: 22 (ha a service-nek SSH-t állítok be, akkor kiszürkítve beállítja a 22-es portot külsőnek, amit nem szeretnék - de nem hiszem, hogy ez bármi mást csinálna ezen kívül) Mindenek előtt: az SSH működik, ha a lokális IP-címre csatlakozom a kliensről, sőt, még lokális (mdns) domainnel is. Viszont ha a külső domainen keresztül megyek, akkor nem. Debug log a klienstől: Paste.ee - ssh -p 5951 -vvv tamas@azendomain.em A láthatóan csatlakozik, elindul a handshake, majd `debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_ECDH_REPLY` soron elég sokat várakozik, de végül nem érkezik meg a várt válasz. Az a gyanúm, hogy a router egyszerűen eldobja ezt a paketet. Megpróbáltam még a telnetet a domainen keresztül, és feljön az SSH banner: Paste.ee - telnet azendomain.em 5951 Próbáltam mindenféle alacsony MTU beállítást a kliensen és a szerveren is, de nem segít. Továbbá, amit még találtam erre a hibára, hogy megmondani az SSH-nak, hogy pontosan milyen KEX algoritmust használjon, de szintén nem segített. A router firewallját is kikapcsoltam teljesen, de ez sem segített. Amit még szívesen kipróbálnék, hogy bridge módba állítom a routert és utána rakom a sajátomat. Van ilyen opció ebben a routerben, de nem csinál semmit, illetve ha újraindítom, akkor vissza is állítja magát. Más topicban láttam, hogy a 1414-en kell kérni a bridge módot más routereknél, ez itt is igaz? (nincs iptv-m). Előre is köszönöm a segítséget.