mukkelek

Tag
 • Tartalmak

  62
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit mukkelek posztolt

 1. Én még IPV6 címet se kaptam, igaz ma nem néztem, pedig jól van beéllítva: APN IPV4+IPV6. Megy már a töltögetősöknek is?
 2. Olvasd el mit írtam. Publikus IP-t írtam, válaszként összefüggésébe értelmezd. Egy szót nem írtam IPV4-ről. Csak publikus IP-ről. Amit írtam fentebb azt jelenti, hogy vagy IPV4-en vagy IPV6-on lesz publikus ip. Akitől elvették visszakapta ha kérte ipv4-en egyenlőre.
 3. Á olyan nem lesz hogy nem lesz publikus IP. Vagy oldják meg, hogy az embetem hozzáférjenek pl. Az IP kamerájukhoz. Akitől elvették, de szóltak hogy kell neki annak is visszaadták.
 4. Előfizetős mobilnet? Töltögetősön nekem még nincs. Mondjuk nem is hiányzik.
 5. Elvették???
 6. Heló! Osztán akkor optikán is dübörög az IPV6 hamarosan (gondolom)?
 7. Tudom. Azért írtam. RB3011-em van. Pc-s routeros is van. Azzal csak kísérleteztem.
 8. Az nem szerelő. *****ság. A huawei-ben van hardveres NAT de amugy a sima routetekben is. Azétt tudják a gigabitet. Na ez amúgy nincs a retkes mikrotikben. Az csak fasttrack-el tudja. Azzal mondjuk megy. Nálam is megy. Bridge modban. Windows 10-el csak 400Mbit. Mondjuk linux-al ugyanazon a gépen 800 Mbit. Nálam se a vassal van a baj. Egy HP proliant microserver SSD-vel 850 Mbit windows server 2016-al.
 9. Ja értem. Nekem mikor kötötték akkor a huawei 8245-öt is kicserélték 8245H-ra. Meg adtak egy routert merthogy az a gigabut csak azzal gigabit. Aztán gyorsan kicseréltem egy mikrotik rb3011-re. De nálam oké a sebesség, csak a gyengébb gép lassú, de az is csak windows-al. Mondjuk ezt a részét nem értem.
 10. Jól értem másik gépekkel megvan kb. a sebesség? Nálam egy gépen max 400 Mbit, egy másikon 800-850, ugyanazzal a kábellel. Csak abba ssd van, meg erősebb processzor. Ez a sebesség már igénybeveszi a procit. De ha arról a gépről amit írtam, hogy max 400 Mbit bebootolok egy linuxot pl. Akkor megvan itt is a 800 Mbit....
 11. Heló! Optika ipv6-ról nincs új hír?
 12. Asszem sokáig fog tartani az átállás user oldalrol. De szerintem a gyártók se tesztelik annyira a drivereket ipv6-ra. Még afféle majd egyszer fílingje van, de nincs már messze hogy szorítson a cipő.
 13. Korán van még ahhoz hogy nagyon privátra váltson azért szerintem.
 14. Hálozati forgalmat lehet vele análzizálni.
 15. Wireshark.
 16. Az télen jó ha kazán :-)
 17. Heló! Na kedves nagyon bennfentesek, itt az új év. Ki mit tud a telekom fiók nevű hulladékot mikor lehet használni rendesen? Mikor tűnik el a korlátozott funkcionalitás? Ebben az évben várható? Vagy folytatódik a bohózat?
 18. Ja értelek. Na az attól függ ám kinek mire kell. Önmagában az egy dolig, hogy gigabit. Csak a rajta futó szoftver nem mindegy. Openwrt, ddwrt, azt azért nehéz összehasonlítani a routeros-el. Illetve az sem mindegy mennyi tűzfalszabály stb. Után fullad ki. Akinek kevés egyszerü dologra kell egy router annak nem kell pl. Mikrotik. Arra jó az amit ad a T 16 ezerért.
 19. Lehet összekeveredtem. De úgy tudom a router csak két év hűségnél jár nem?
 20. Szupcsi Holnap jönnek
 21. Kicserélik ezt az optikai modemet az 1Gbit-es nethez. Nem tudja valaki mifélét hoznak helyette?
 22. Azt hiszem pont ezt írtam le. L******** lesz akár egy 60 ezres soho routerrel nem 200mbit. Nem raknak azokba olyan erős processzort. Mikrotikek köz7l is az Rb3011 megy gigabit környékén az olcsok közül talán. A többi 100 ezer fölött van.
 23. Beza ám. Nekem a Tplink WDR4300-on a 120 Mbit-ből 80 lett openwrt-vel. Bár ez rég volt, nem követem a fejlődését. Most mikrotik RB3011-em van. Az se hardweres NAT-os, izomból csinálja.
 24. Ezt tudjs a fehér huawei???
 25. Csábító :-)