Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Deino

SUPERUSER
 • Tartalmak

  664
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

12136 profilmegtekintés

Deino eredményei

 1. Vecsésen van Telekom, kérdés inkább az, hogy ő valszeg kiesik az egyszerű létesítés alól. Mint pl. Gyál, ott is van minden, de bizonyos részeken nincs egyik szolgáltató sem.
 2. Csak tudnám hogy ez mégis hogy amúgy. 2004/2006-ban még az ADSL volt a divat. Az ADSL2+-t még az MTT vezette be elsőnek az országban. 2008 +/- 1 év lehetett amikor elkezdődtek a kábeles internetek. (bár lehet hogy meglévő infrastruktura sokat segített és csak módosítani kellett rajta), és így 2008-tól volt kb. 4-5 év mire jött az optika. 2015/2016-ban indult az optikai internetfejlesztés, és 2020-at irunk most. Ha ezek itt igazak, akkor kérdem én, hogy lehetséges hogy az optika gyök kettővel épül a kábelmodemhez képest? Valóban vannak szolgáltatók, pl. az U-betűs aki ugye nem épít eleve optikát, vagy ha mégis házig is viszi, átalakítják egy kábelmodemre, de nem gondolom hogy ez lenne ilyen kimagasló adat. Továbbá pont ezért, arra is kiváncsi lennék, mennyi olyan kábelmodem darabszám van, ami viszonylag gyorsan, pár eszköz cseréjével váltható lenne üvegre.
 3. Még egyszer megpróbálom, aztán tényleg nem látom értelmét Az EU 30 Mbit/sec-et vár el Magyarországtól minden településen. A technológiai feltételekre nincs kiterjedően szó. Annyi esik meg, a dokumentumokban és az elvárásokban (tudom, mert végigolvastam!), hogy ezeknek a hálózatoknak valamennyi százalékában 100 Mbit/sec sebességünek kell lennie. De egy kis érdekesség, hogy tisztában légy a dolgokkal. Mivel az EU nem ad pénzt Koaxos területre, tekintve hogy zöld terület (elérhető a 30 Mbit/sec, így teljesíti az EU elvárását), sokszor nem is lehet optikát létesíteni rajta. Túl sok átalakítás kellene ahhoz, szinte nulláról kéne átépíteni az egészet, hogy optika lehessen. Ezért is vannak még olyan települések, ahol évek óta Deep Fiber épül. Ha nem csak emlékezetem annak idején még @anonymus Budapest melletti Dunakanyarban is az épült. És itt a szó kedves @géza22 mai napig épül koax, ott, ahol a koax hálózatot nem lehet költséghatékonyan átépíteni Optikára. A Deep Fiber egy hatásosnak mondható Koax fejlesztés, annyira közel viszik az optikát a házhoz amennyire csak lehet, egyedül a végpont és közelében marad koax a hálózat. ED 3.1-es eszközzel pedig eléggé nagy és jó sebesség hozható ki az egész technológiából. Illetve azért gondold át kedves géza, a Koax 500 Mbit/sec-et bír, de az ED 3.1 elvileg gigabitre is képes lesz, szerinted egyedül a 2 gbps-ért költséghatékony lenne a hálózat fejlesztése? Hány előfizető lenne aki 2 gbps-re fizetne elő egy kisebb településen? 10? Szerintem még annyi sem.
 4. A Telekom azt igérte, hogy felszámolja az ADSL hálózatát. A koax, a jó sebességével egyelőre még marad. A koax jelenleg nem fejletlen, nem tartozik a fejlesztendő területek közé. A fejlesztendő hálózatokat DSL hálózatoknak nevezik. (többnyire ADSL hálózatokról beszélünk.). Koax hálózat az EU-s elvárás (30Mbit/sec) sebességre is képes és a 100 Mbit/sec-es sebességre is, vagyis az EU erre biztos nem ad pénzt, hiszen teljesíti az összes elvárást, még a következő (2020 utáni) követelményekben is, amely várhatóan 100 Mbit/sec lesz. Ott is helyt fog állni még. Vagyis Koax hálózatot nem lehet EU-s pénzből optikára fejleszteni. Önerőből meg senki sem fogja, hiszen jelenleg értelmetlen, minden elvárást teljesít, amire kötelezve van a szolgáltató.
 5. Deino

  Router vásárlás

  Azért szerintem a márka sem mindegy. Érdemesebb a normálisabb márkáknál maradni, de egy TP-link vagy Asus legalább legyen. Ha pénzszüke van akkor D-link . De vannak ennél jobb márkák is, ezek inkább az alapok, amik alá nagyon ne adjuk. Szempontoknál ott vannak a leírtak @btz-től, de érdemes a Wifi sebességet is nézni, illetve a Wifi erősségét is.
 6. @Farao Több szempontból sem igaz ez az állítás: Elvileg idén adják át a legtöbb SZIP-es projektet, így ahol jelenleg használhatatlanul lassú 1-5 megás sebesség van ott egyből felkínálódik a helyzet a váltásra. Lásd pl. a 29-es körzetet ahol felszámolják az ADSL-t és mint a T-részéről mint a konkurensek részéről csak korszerűbb min. 10 megás (vagy talán már ennél is több) sebességre lehet előfizetni. Így ha jön egy fejlesztés - nincs más lehetőség - csak a váltás, ami egyből gyorsít az átlagsebességen. És mint tudjuk az átlagsebesség = a sebességek átlagával, azaz ha minél több lassú települést kivált a gyors internet, akkor hirtelenül megugrik az átlag. Másrészt a hűségidő az egy fiktív dolog, az mindig van, általában. Azonban idén is több 1000 előfizetés jár le, hosszabbítható meg. Rengeteg az olyan hely is, ahol már van gyors, használható internet, azonban még köti a hűség őket a lassabb internethez, ahol lehet idén lesz a váltás. és azt se felejtsük el hogy a statisztika jan 1-et mutatott (2017-ben), így a következő adat az már most 2018 jan1-nek kellene lennie DE, a SZIP-es kötelezettségvállalás 2018 végéig szól, így 2019 jan 1-i átlagsebesség lesz a mérvadó.
 7. Többször adódott már, hogy amennyiben egyszer véletlen elütök egy billentyűt, 10 perces korlátozást kapok az újbóli bejelentkezéssel. Elég szigorúnak tűnik ez a beállítás, hogy csak egyszer lehet próbálkozni a bejelentkezéssel.
 8. Egyébként a 30 Mbit/országos lefedettségre vonatkozóan: Magyarország 2015-ben még csak 9,4 Mbps-es átlagsebességgel rendelkezett, addig ez 2017-ben 14,8 Mbps lett. Ezt azt jelenti hogy amíg 2015-ben a 33. helyen voltunk addig 2017-ben már a 26. helyre jutottunk. (év eleji adatok). Az is fontos információ, hogy a legnagyobb hazai szolgáltatók a legtöbb SZIP-es fejlesztést (Szupergyors Internet Program) idén adják át 2018-ban. Személyes megjegyzés, hogy érdekesen alakul a hálózatfejlesztés, elgondolkodtató, hogy év végére meg-e lesz a 30 Mbps átlagsebesség. Az mondjuk látható, hogy két év alatt 7,7%-ot javultak az adatok, azonban ez után indultak el csak igazán a fejlesztések, és a fent látható adatok óta eltelt még egy év (2018-at írunk) és konkrétan majdnem még egy évük van alkotni a hazai szolgáltatóknak.
 9. Deino

  áfa csökkentés?

  Érdekes felvetés. Rokonaim vidéken mindenki Telekomra váltott - igaz 29-es terület - és a 3 betűs szolgáltató van ott jelen. Tavaly nyáron elindult az optika és érdekes mód édesanyám illetve még az igen idős nagyanyám is gond nélkül - problémamentesen - tudja kezelni az IPTV-t. Sőt, sokkal jobban tetszik nekik mint a volt 3 betűs, pedig az internetszolgáltatástól függetlenül TV-ben az országos kínálatot adták ők is.
 10. Hivatalosan 2km felett már nem kéne hogy a vDSL-nek értelme legyen: A VDSL2 a fenti technológia továbbfejlesztése. Az ITU-T G.993.2 szabvány írja le. Az elméleti 250 Mbit/s-os sebességet szintén csak a központ pár száz méteres közelében nyújtja: 0,0 km – 250 Mbit/s 0,5 km – 100 Mbit/s 1,0 km – 50 Mbit/s 1,0-1,6 km – a VDSL szabvánnyal azonos >1,6 km – az ADSL2+ szabvánnyal azonos Túl nagy az a 2 km távolság.
 11. Várhatóság kicsit bő kérdés, ezerrel dolgoznak a kiépítéseken, országszerte.
 12. hát igen 2610. Az új palettában meg kell a 400 MB mindenképpen és két opció van, korlátlan hálózaton belüli beszélgetés (ami úgy picit jobb, mint a 300 perc a Like S-ben). Vagy csak 80 perc, mint kisebb csomag, de ott veszít 220 percet és egy drágább percdíjat kap. Szóval ezért írtam azt, hogy akkor megéri az új, ha valaki hálózaton belül telefonálgat, mert csak 1000 Ft-al drágább (tudom sok pénz, de a 300 perc nem sok, a korlátlan meg igen), akkor viszont nem éri meg, ha nem hálózaton belül telefonálgat, vagy sokallja az 1000 Ft-ot.
 13. Hát a korlátlan beszélgetés hálózaton + 1 GB + 2 GB ajándék net az így önmagában 5000, készülék nélkül 4500, ez így nem igazán éri meg, de ott a másik ami viszont igen: korlátlan beszélgetés + 1 GB + 2 GB ajándék + 150 perc 7500, készülék nélkül 6000. Vagyis csak 1500 Ft a különbség, és 150 perc is jár más hálózatba. De ha nem kérünk 1 GB netet, mondván hogy az ajándék 2 GB elég, akkor 2,4 GB lesz (a 400 MB miatt), akkor 150 perc és készülék nélkül: 3500 150 perccel és készülék nélkül: 5000 Vagyis 3500-ért lehet kapni korlátlan hálózaton belüli telefont 400 Mb nettel amihez jár ajándék 2 GB net, csak 900 Ft-al drágább, mint a Like S. Remélem nem számoltam semmit el, kalkulátor ezeket az árakat dobta fel
×
×
 • Új...