Deino

SUPERUSER
 • Tartalmak

  652
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Deino a fórumon

 • Rang
  Tudós
  4
  4

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

3.498 profilmegtekintés
 1. Várhatóság kicsit bő kérdés, ezerrel dolgoznak a kiépítéseken, országszerte.
 2. hát igen 2610. Az új palettában meg kell a 400 MB mindenképpen és két opció van, korlátlan hálózaton belüli beszélgetés (ami úgy picit jobb, mint a 300 perc a Like S-ben). Vagy csak 80 perc, mint kisebb csomag, de ott veszít 220 percet és egy drágább percdíjat kap. Szóval ezért írtam azt, hogy akkor megéri az új, ha valaki hálózaton belül telefonálgat, mert csak 1000 Ft-al drágább (tudom sok pénz, de a 300 perc nem sok, a korlátlan meg igen), akkor viszont nem éri meg, ha nem hálózaton belül telefonálgat, vagy sokallja az 1000 Ft-ot.
 3. Hát a korlátlan beszélgetés hálózaton + 1 GB + 2 GB ajándék net az így önmagában 5000, készülék nélkül 4500, ez így nem igazán éri meg, de ott a másik ami viszont igen: korlátlan beszélgetés + 1 GB + 2 GB ajándék + 150 perc 7500, készülék nélkül 6000. Vagyis csak 1500 Ft a különbség, és 150 perc is jár más hálózatba. De ha nem kérünk 1 GB netet, mondván hogy az ajándék 2 GB elég, akkor 2,4 GB lesz (a 400 MB miatt), akkor 150 perc és készülék nélkül: 3500 150 perccel és készülék nélkül: 5000 Vagyis 3500-ért lehet kapni korlátlan hálózaton belüli telefont 400 Mb nettel amihez jár ajándék 2 GB net, csak 900 Ft-al drágább, mint a Like S. Remélem nem számoltam semmit el, kalkulátor ezeket az árakat dobta fel
 4. Hát igen, +300 perc nem jár az új csomagokhoz, csak az ajándék 2 GB, plusz a percdíj sem 19 29 hanem 35 Ft-ra emelkedett.
 5. Hát még közel egy hónapig, szóval akinek inge, az még vegye magára Egyébként régiről is lehet újra állni, persze csak nagyobbra.
 6. Te sem árulnád 200 Ft-ért a hotdogot, ha megveszik tőled 500-ért. Piaci verseny a lényeg. Internetet 2 felé lehet osztani: Mobilnet és vezetékes internet. Mobilnet esetében: Nincs igazi verseny, a szolgáltatók együtt tartják a markukat és hát igen, a kormányzati "sarc" sem azt támogatja, hogy az legyen olcsó. Vezetékes internet esetében: 2 szempontot kell figyelembe venni, az első a lefedettség, sok helyen csak 1 szolgátlató érhető el, így ha kell net, nem fogják olcsón adni. Ha van konkurencia máris jobb a helyzet, de ott is versenyképes (gyors és olcsó) alternatíva kell mert ha ez nincs meg, akkor sem nagyon veszik figyelembe a konkurenciát. Versenypolitikának nevezik ezt, másrészről kell a pénz a hálózatfejlesztésre mindkét szegmensben. Ha 100%-os optikai lefedettség lenne az országban fele ilyen árak lehetnének.
 7. Jön egy ONT be a házba ezen van az optika, ebbe megy bele a router. A router önmagában nem is lenne szükséges, csak amennyiben kell "internetmegosztás".
 8. Én is egyetértek @anonymus-al, a Telekom app eddig a legstabilabb, mikor valamik közül vacilálni kell, mert ellentmondás van, az app mutatja meg a tutit. Én adatforgalommal jártam így korábban.
 9. Nem értem amúgy mire volt jó drágább csomagokat bevezetni. Ez kicsit nyereségcsökkentő lépés.
 10. Az elképzelés tökjó, de egy hasonló cég hasonló elképzelése is azért futott zátonyra, mert az ott összerakott csomag drágább volt, mint egy előtte elérhető opció. Ezért is vezették ki. Ez most látszik hogy a jelenlegi formájában hosszútávon nem lesz életképes, hiszen több esetben túlárazott. Leginkább az adatforgalom. Pont a napokban akartam írni egy piaci összehasonlítást, meg is csináltam aztán rájöttem hogy a Telekom nincs is olyan rossz helyzetben "adatforgalommal". Kicsi csomagoknál drága volt, nagyobb csomagoknál olcsóbb a konkurenciánál. Most a csomagokat látván megérné a publikációt ez a "tanulmány" hiszen az eddigi jó pozíciót elvesztve lejjebb csúszott a Telekom a versenyből, nem éllovas már nagyobb a adatforgalomnál.
 11. Lehet ***** kérdés jutott ezzel kapcsolatosan az eszembe. Ugye minden adó kint van és látják, mi van a felnőtt csatornákkal? Azt is 0-24 ott vetítik a falon? Ugye nem? Amúgy maga az egész jól néz ki, kicsit hasonlít a karbantartói munkára, ami elég jó dolog, legalábbis én szerettem. Ott is az élet abból áll többségében hogy ülj és nézelődj, amíg nincs probléma. Bár igazából ebben nem az a jó, hogy a munkaidő felében nem csinál az ember konkrétan semmit, mert az talán unalmas is, hanem maga az eredmény, hogy pár ember felelős azért, hogy XY gyárépület pl. úgy működjön ahogy kell, vagy hogy egy országnak legyen TV adója vagy sem stb.
 12. De hát hogy reális legyen, kellenének a felhasználói visszajelzések is. Most is rengeteg helyen van "elvben 30 Mbps" gyakorlatban pedig fele se.
 13. Lesz mapping, ez biztos, kérdés hogy ugyanaz-e mint a régi, illetve hogy publikus-e lesz.
 14. Ez okés, de kiváncsi lennék, mikor lesz frissülve a publikus térkép.
 15. Februári hír a KMR régióval kapcsolatosan: Pontosítások: A pályázat benyújtási határideje 2017. február 28-ra módosult a január 20-án kiadott közleménynek megfelelően. Nincs helye hiánypótlásnak, ezáltal a pályázat hiánypótlási felhívás nélkül elutasításra kerül. Fontosabb lehet megjegyezni ezt a módosítást: Eredeti: Nyilatkozat arról, hogy a pályázó a mapping felmérés során három éven belül megvalósítandó saját forrásból finanszírozott fejlesztési vállalást tett és erről szóló együttműködési megállapodás kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. Javított: Törlésre került (nem hiánypótoltatható ld. Felhívás 4.5.2 a) pontja). Illetve a január 20.-ai közlemény: Pályázat társadalmi egyeztetése során a váci és szentendrei járásban szolgáltatói jelzés érkezett a december 22-én megjelent pályázati dokumentációban szereplő igényhelyekhez képest 377+136 igényhely lefedettségéről. A lefedett igényhelyek a csatolt dokumentumban zöld kiemeléssel szerepelnek. Tájékoztatjuk a potenciális pályázókat, hogy az Európai Unió szélessáv-fejlesztésre vonatkozó szabályozása (a 651/2014/EU bizottsági rendelet 52. cikk (3) bekezdése) alapján azon igényhelyek esetében nem folyósítható állami támogatás, amelyeket valamely szolgáltató a társadalmi egyeztetés során megfelelő módon már lefedettnek jelzett. Kérjük a pályázókat, hogy a támogatási kérelmeik elkészítése során a fentieket vegyék figyelembe! Csatoltam a dokumentumot a zöld sorokról Vác és Szentendrével kapcsolatosan. KMR igényhelyek.xls