Deino

SUPERUSER
 • Tartalmak

  660
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Deino a fórumon

 • Rang
  Tudós
  4
  4

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

4.494 profilmegtekintés
 1. Ez a lista nincs aktualizálva, rettentő hiányos a GPON rész.
 2. Azért szerintem a márka sem mindegy. Érdemesebb a normálisabb márkáknál maradni, de egy TP-link vagy Asus legalább legyen. Ha pénzszüke van akkor D-link . De vannak ennél jobb márkák is, ezek inkább az alapok, amik alá nagyon ne adjuk. Szempontoknál ott vannak a leírtak @btz-től, de érdemes a Wifi sebességet is nézni, illetve a Wifi erősségét is.
 3. @Farao Több szempontból sem igaz ez az állítás: Elvileg idén adják át a legtöbb SZIP-es projektet, így ahol jelenleg használhatatlanul lassú 1-5 megás sebesség van ott egyből felkínálódik a helyzet a váltásra. Lásd pl. a 29-es körzetet ahol felszámolják az ADSL-t és mint a T-részéről mint a konkurensek részéről csak korszerűbb min. 10 megás (vagy talán már ennél is több) sebességre lehet előfizetni. Így ha jön egy fejlesztés - nincs más lehetőség - csak a váltás, ami egyből gyorsít az átlagsebességen. És mint tudjuk az átlagsebesség = a sebességek átlagával, azaz ha minél több lassú települést kivált a gyors internet, akkor hirtelenül megugrik az átlag. Másrészt a hűségidő az egy fiktív dolog, az mindig van, általában. Azonban idén is több 1000 előfizetés jár le, hosszabbítható meg. Rengeteg az olyan hely is, ahol már van gyors, használható internet, azonban még köti a hűség őket a lassabb internethez, ahol lehet idén lesz a váltás. és azt se felejtsük el hogy a statisztika jan 1-et mutatott (2017-ben), így a következő adat az már most 2018 jan1-nek kellene lennie DE, a SZIP-es kötelezettségvállalás 2018 végéig szól, így 2019 jan 1-i átlagsebesség lesz a mérvadó.
 4. Nekem mindig 10 percet ad
 5. Többször adódott már, hogy amennyiben egyszer véletlen elütök egy billentyűt, 10 perces korlátozást kapok az újbóli bejelentkezéssel. Elég szigorúnak tűnik ez a beállítás, hogy csak egyszer lehet próbálkozni a bejelentkezéssel.
 6. Egyébként a 30 Mbit/országos lefedettségre vonatkozóan: Magyarország 2015-ben még csak 9,4 Mbps-es átlagsebességgel rendelkezett, addig ez 2017-ben 14,8 Mbps lett. Ezt azt jelenti hogy amíg 2015-ben a 33. helyen voltunk addig 2017-ben már a 26. helyre jutottunk. (év eleji adatok). Az is fontos információ, hogy a legnagyobb hazai szolgáltatók a legtöbb SZIP-es fejlesztést (Szupergyors Internet Program) idén adják át 2018-ban. Személyes megjegyzés, hogy érdekesen alakul a hálózatfejlesztés, elgondolkodtató, hogy év végére meg-e lesz a 30 Mbps átlagsebesség. Az mondjuk látható, hogy két év alatt 7,7%-ot javultak az adatok, azonban ez után indultak el csak igazán a fejlesztések, és a fent látható adatok óta eltelt még egy év (2018-at írunk) és konkrétan majdnem még egy évük van alkotni a hazai szolgáltatóknak.
 7. Érdekes felvetés. Rokonaim vidéken mindenki Telekomra váltott - igaz 29-es terület - és a 3 betűs szolgáltató van ott jelen. Tavaly nyáron elindult az optika és érdekes mód édesanyám illetve még az igen idős nagyanyám is gond nélkül - problémamentesen - tudja kezelni az IPTV-t. Sőt, sokkal jobban tetszik nekik mint a volt 3 betűs, pedig az internetszolgáltatástól függetlenül TV-ben az országos kínálatot adták ők is.
 8. Hivatalosan 2km felett már nem kéne hogy a vDSL-nek értelme legyen: A VDSL2 a fenti technológia továbbfejlesztése. Az ITU-T G.993.2 szabvány írja le. Az elméleti 250 Mbit/s-os sebességet szintén csak a központ pár száz méteres közelében nyújtja: 0,0 km – 250 Mbit/s 0,5 km – 100 Mbit/s 1,0 km – 50 Mbit/s 1,0-1,6 km – a VDSL szabvánnyal azonos >1,6 km – az ADSL2+ szabvánnyal azonos Túl nagy az a 2 km távolság.
 9. Várhatóság kicsit bő kérdés, ezerrel dolgoznak a kiépítéseken, országszerte.
 10. hát igen 2610. Az új palettában meg kell a 400 MB mindenképpen és két opció van, korlátlan hálózaton belüli beszélgetés (ami úgy picit jobb, mint a 300 perc a Like S-ben). Vagy csak 80 perc, mint kisebb csomag, de ott veszít 220 percet és egy drágább percdíjat kap. Szóval ezért írtam azt, hogy akkor megéri az új, ha valaki hálózaton belül telefonálgat, mert csak 1000 Ft-al drágább (tudom sok pénz, de a 300 perc nem sok, a korlátlan meg igen), akkor viszont nem éri meg, ha nem hálózaton belül telefonálgat, vagy sokallja az 1000 Ft-ot.
 11. Hát a korlátlan beszélgetés hálózaton + 1 GB + 2 GB ajándék net az így önmagában 5000, készülék nélkül 4500, ez így nem igazán éri meg, de ott a másik ami viszont igen: korlátlan beszélgetés + 1 GB + 2 GB ajándék + 150 perc 7500, készülék nélkül 6000. Vagyis csak 1500 Ft a különbség, és 150 perc is jár más hálózatba. De ha nem kérünk 1 GB netet, mondván hogy az ajándék 2 GB elég, akkor 2,4 GB lesz (a 400 MB miatt), akkor 150 perc és készülék nélkül: 3500 150 perccel és készülék nélkül: 5000 Vagyis 3500-ért lehet kapni korlátlan hálózaton belüli telefont 400 Mb nettel amihez jár ajándék 2 GB net, csak 900 Ft-al drágább, mint a Like S. Remélem nem számoltam semmit el, kalkulátor ezeket az árakat dobta fel
 12. Hát igen, +300 perc nem jár az új csomagokhoz, csak az ajándék 2 GB, plusz a percdíj sem 19 29 hanem 35 Ft-ra emelkedett.
 13. Hát még közel egy hónapig, szóval akinek inge, az még vegye magára Egyébként régiről is lehet újra állni, persze csak nagyobbra.
 14. Te sem árulnád 200 Ft-ért a hotdogot, ha megveszik tőled 500-ért. Piaci verseny a lényeg. Internetet 2 felé lehet osztani: Mobilnet és vezetékes internet. Mobilnet esetében: Nincs igazi verseny, a szolgáltatók együtt tartják a markukat és hát igen, a kormányzati "sarc" sem azt támogatja, hogy az legyen olcsó. Vezetékes internet esetében: 2 szempontot kell figyelembe venni, az első a lefedettség, sok helyen csak 1 szolgátlató érhető el, így ha kell net, nem fogják olcsón adni. Ha van konkurencia máris jobb a helyzet, de ott is versenyképes (gyors és olcsó) alternatíva kell mert ha ez nincs meg, akkor sem nagyon veszik figyelembe a konkurenciát. Versenypolitikának nevezik ezt, másrészről kell a pénz a hálózatfejlesztésre mindkét szegmensben. Ha 100%-os optikai lefedettség lenne az országban fele ilyen árak lehetnének.
 15. Jön egy ONT be a házba ezen van az optika, ebbe megy bele a router. A router önmagában nem is lenne szükséges, csak amennyiben kell "internetmegosztás".