Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

MGyula

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

Minden, amit MGyula posztolt

  1. MGyula

    HD adás

    Ahogy elnézem nagy igény lenne az olyan csatornák minőségi vételére melyek valamilyen értéket közvetítenek. Igényes műsoraik vannak. A himi-humi csatornák akármekkora felbontással is vannak jelen, igény nem nagyon van rá. Azok csupán tölteléknek számítanak a palettán. Természetesen nem egyszerű eldönteni, hogy mely csatornák legyenek azok, melyek nagyobb sávszélességet foglaljanak le, mert mindnkinek más az ízlésvilága.
  2. MGyula

    HD adás

    Ha a HD sőt már a 4K tv készülékek rohamos penetrációját nézzük, akkor jogos, sőt nagyon sürgető az igény a megfelelő minőségű tartalom hozzáféréshez is. Úgy tűnik, hogy a szolgáltatások nem igazán tudnak lépést tartani az eszközök fejlődésével. Véleményem szerint azok akik ilyen televíziókészüléket vettek keresni fogják annak a lehetőségét, hogy élvezni is tudják annak tulajdonságait. Az a szolgáltató lesz előnyben, aki még időben tud válaszolni a kihívásokra és nem halogatja a kérdés megoldását. Ma még a HD adások számát illetően is hatalmas gondok vannak, holott már a 4K-s csatornák indításán kellene dolgozni. Az eszközök piacon való megjelenésével az igények is megnőttek e tekintetben. 
  3. MGyula

    IPTV

    Találtam egy készüléket ami nem túl drága. Szerinted megfelel a célnak?   ZyXEL ES-108E 8 portos  összesen 3000 házhoz szállítva.
  4. MGyula

    IPTV

    Köszi az iránymutatást MirrMurr. Most az lesz, hogy megvárom a szerelőt lássam, hogy ő mit mond, majd ha szükséges beszerzek egy Switch-et. Addig is körül nézek milyen árban lehet kapni.
  5. MGyula

    IPTV

    Tegnap sikerült beszélnem a Call Center Video segítségével a cég munkatársával, aki meglepően kedves, udvarias és segítőkész volt. Nagy piros pont!   Kederítette, hogy nálam működni fog a két HD kütyü, ezért megrendeltem a második setupot és a szerelőre várok.   Kíváncsi leszek arra, hogyan oldaja majd meg azt, hogy a modemben csupán egy üres csati maradt (ezt jeleztem is tegnap), ugyanis egyet lefoglal a számítógép, és kettőt a smart tv. Most az újabb smart tv-nek szintén kettő csati kellene.   Érdekesség: a jelenleg üzemelő smart tv-hez a jeleket a modemből d-link powerline segítségével továbbítom a modemből. Mivel számomra egy nagyon ismeretlen terület volt, ezért elsőre nem mertem megvásárolni csak egy készletet, amiben 2 db. adapter volt. Egy ami a modemből kapja a jelet és betáplálja az elektromos hálózatba, a másik amely a végponton onnan kinyeri. A beüzemelés gyors volt, rácsatlakoztattam a setupboxot és már ment is az iptv hd-val. Következő lépés az volt, hogy ok. akkor veszek egy másik készletet és akkor további két konnektorból nyerhetek jelet. Pl. a smart tv-hez internetjelet. Csak hát jött a meglepi. Az már nem működött együtt az üzemben lévővel, amely a tv jelet továbbítja. Kénytelen voltam felhasználni a másik darabot is, amely egy újabb csatit foglalt le az adapterből. Viszont így párban és új modemcsatlakozással már működött és van internet jel a smart tv-hez. Kénytelen voltam ezt a megoldást választani, mert nem akartam falat törni, kábeleket vagy kábelcsatornákat látni szabadon. A wifi-s módszer nem igazán életképes, főleg a tv-esetén. Kipróbáltam.  
  6. MGyula

    IPTV

    A 10 óra az remek, ha a vevőegység beüzemeléséstől számoltad. Ez azt jelenti, hogy ennyi idő alatt tesznek át a "másik rendszerbe"?
  7. MGyula

    IPTV

    Helyzet: egy háztartásban adott két HD készülék. Szolgáltatás típusa IPTV családi+HD. A szolgáltató honlapon közzétett információja szerint a két tv-hez két vevőegység szükséges. Az elsőt ingyen biztosítja az előfizetéshez, a másodikatmár elég borsos áron lehet bérelni: összesen 870 Ft./hó.   Kérdés: A szolgáltató információja szerint ha kettő darab vevőegységet használok, akkor HD adás egy időben csak egy vevőegységen fogható!!!! Azaz fizetek egy csatornacsomagot, fizetek egy + vevőegységet, de a szolgáltatást csak felváltva és nem szimultán használhatom a vevőegységeken! Ez mi akar lenni? Ez komoly? Ezt mégis hogy gondolják? Ennek mi értelme van? De tényleg.   Lehetséges megoldás: Vagy szolgáltatót cserélek és átmegyek a konkurenciához (amennyiben a saját érdekemet és kényelmemet nézem), vagy a T-Home-os + vevőegység bérlése helyett, a bérlési 870 Ft. díjat kipótolom még 1000 Ft-al mely összegért a konkurencia azonnal és örömmel beköti saját szolgáltatását összesen 85 csatornát melyből 25 HD adás. Az előfizetési díj 1960 Ft./hó. Ugyanott további beltéri vevőegységek 300-ért bérelhetők és valamennyin egyszerre fogható a HD adás. Nincs semmilyen hülye korlátozás.   Most ez az én bosszuságom és delemmám. A hűség időm leteltéig nagyon hajlok az utóbbira, mivel ezáltal olyan csatornákhoz is hozzáférhetek, melyek egyáltalán nem szerepelnek a T-Home kínálatában, viszont nagyon örülnék nekik. Ha a hűség időm letelik, akkor már okosabban fogok mérlegelni, az már egyszer biztos.
×
×
  • Új...