norbik

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

norbik a fórumon

  • Rang
    Tudományos tag
  1. Router módban van az Asus. Most az automatikus IP kapcsolatot PPPoE-ra állítottam, megadtam a @t-online.hu-s felhasználót és a jelszót, így is működik minden. Egyébként ugyanazok a beállítások most is, mint a korábban küldött képen.
  2. Úgy néz ki megtaláltam a megoldást, igaz, több kérdés felmerült vele kapcsolatban. Szóval, az Asus router beállításait lementettem és csináltam egy gyári visszaállítást. 0-ról indulva a PPPoE-t bekapcsolva a Sagemcom-on és automatikus IP-s gyorsbeállítást csinálva megy a net az Asus irányába. IPTV fülön állítgatva a megfelelő beállításokat, az android box is megy az Asus-ról. Kérdések: 1.) Miért nem tudta az Asus felvenni a fonalat gyári visszaállítás nélkül? 2.) Nem furcsa, hogy felhasználónév/jelszó nélkül működik az Asus?!
  3. Nem lehet menteni, kéri, hogy legyen felhasználó/jelszó beírva.
  4. Láttam, hogy írtad, oda nem kell, de akkor nem fog az egész rendszerem lehalni? Nem igazán vágom mi ez a PPP. Pl. máshol javasoltak ilyet, hogy a DHCP-t kapcsoljam ki a Sagemcom-on és amikor megtettem, nem ment az adás egyik boxon sem, amíg vissza nem kapcsoltam. Nem igazán akarnék kiszúrni magammal, ezért kérdem, hogy oda biztos nem kell a felhasználónév/jelszó páros?!
  5. Ezek a kapcsolat beállításai az Asus routeren.
  6. Az is megvolt, de semmi sajnos.
  7. Kedves Tagok! Sagemcom F@st 5670 ONT-om van, optikai net + Telekom TV (2 box, amik kábelen kapják a netet). Szeretnék egy saját Asus RT-AC66U B1 használni, kikapcsolni a Sagemcom wifijét, a 2 tévé pedig menne ugyanúgy kábelen. Az ONT egyik LAN portját összekötöttem az Asus WAN portjával. Utána az ONT-on bekapcsoltam a PPPoE Passthrough-t és az Asus-nál manuálisan állítottam felhasználónév (@t-online.hu végű) + jelszó párost (ezt is az ONT-ból vettem, ami alapból be volt állítva). Az Asus viszont nem kap netet és itt megállt a tudásom Megköszönném, ha valaki kicsit részletesebben tudna segíteni!