Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Sanyhii

Tag
  • Tartalmak

    11
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Sanyhii a fórumon

  • Születésnap március 27.

Sanyhii eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  1. Sanyhii

    Lefagy a TV képe

    Szia! Nem találok ilyen beállítást rajta. De akkor eddig, hogy működött? Valahogy be állította a telekomos annó.
  2. Sanyhii

    Lefagy a TV képe

    Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogyha bekapcsolom a TV-t akkor 4-5mp múlva lefagy a kép. Viszont, ha átkapcsolok más csatornára akkor megint ezt játsza el. Rá van csatlakoztatva a LAN kábel a beltéri egységre egy D-linkes routerbe, amit a Telekomosok adtak, szóval a hálózattal nincs gond. Már egyszer egy más ügy miatt kijöttek az internettel kapcsolatosan és ezt a problémát is egyúttal megcsinálta, csak nem tudom már hogy-mit. Egyébként eddig működött és most egy kisebb idő elteltével megint lefagy, pedig semmi sem lett el állítva vagy bármi. Köszönöm.
  3. 1. Köszönöm. 2. Milyen esetben lesz másik hálózatban? 3. Ugyanúgy wan lan kapcsolat?
  4. 1. Viszont, ha azt akarom, hogy a Sagem maradjon a router PPPoe pt-vel kikapcsolva, de akarok egy sajátot is, akkor AP móddal használjam? 2. Ilyenkor a saját routerem ugyanabban a hálózatban lesz, mint a sagem? Vagy más IPpet kap? Pl. a sagem: 192.168.1.1, a saját pedig: 192.168.1.2 lesz mondjuk? 3. Rendben.
  5. 1. Szóval, amíg a lakásban csak a Sagem (modem) hálózati eszköz van, addig hagyhatom ki kapcsolva a PPPoePassthrough-t vagy érdemes mindig be kapcsolva hagyni? 2. Akkor is ki kapcsolva hagyhatom a PPPoePassthrough-t a Sagemen, ha lesz egy saját routerem és AP módban használom a két eszközt összekötve WAN-LAN kapcsolattal? 3. Mikor kell/érdemes a Sagem eszközön a Global Wan Mode-nál Routed-en vagy Bridge-en használni/tenni? (Jelenleg Routeden van).
  6. Értem. Nagyon szépen köszönöm a sok információt, sokat segítettél! Bármi van írok még!
  7. Rendben, és akkor ilyenkor a sagemmel semmi teendő nincs, csak a sajáttal?
  8. 1. Ezt ugyanúgy a sagem felületén kell majd be kapcsolnom, az access pointot, vagy hogy működik? 2. Értem.
  9. 1.) Értem. Viszont akkor így nincs igazán értelme a bővítésnek, mert akkor csak a ház azon részén lesz net és ahonnan a sagemrol jött a net, oda is fog kelleni internet. Így több routert kellene vennem és ugyanúgy be kötnöm a helyiségekbe? Mert nincsen sok port ezeken a modemeken és routereken sajnos. 2.) Switchet, hogy érdemes beüzemelni és annak bekötése, konfigurálása?
  10. 1.) Ezek megvalósításával csak a saját routeremen fogok tudni ezek után internetet használni(Wifi,PC,laptop), vagy ugyanúgy a Sagemen is? Vagy a sagemen csak a TV boxokat? 2.) Illetve az összekötése WAN-LAN a saját és a modem között? 3.) Ha nem kapcsolom be a PPPoeP-t és úgy kötöm össze őket akkor működik? 4.) Bridge mire jó?
  11. Sziasztok! Szeretnék tisztában lenni pár dologgal, ami érdekel, ezért feltennék pár kérdést és szívesen elfogadnék minden tanácsot, illetve segítséget. Van a lakásunkban egy F@st 5655v2 AC nevezetű modem, ami routerként funkciónál, mert minden gép és TV rá van kötve, illetve a WIFI-t is rajta használjuk, szóval maga az a egy hálózati eszközünk elérhető és van. Az lenne a kérdésem, hogyha vennék egy saját routert bővítés szempontjából a lakás másik részére, akkor azt miképpen kellenne a legjobb módon nekem üzembe helyezni, összekötni, beállítani, címezni..stb ezzel a modemmel?. Az is kiváncsivá tesz, hogy mire jó a PPPoePassthrough, ha bekapcsolom, illetve a bridge mode, ha átállítom a routed-ról? Köszönöm, hogy el olvastad!
×
×
  • Új...