Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag3739

Tag
 • Tartalmak

  79
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Törölt_tag3739 eredményei

Gigatudós

Gigatudós (9/13)

 • TV guru
 • 50 posztom van
 • Közösségépítő

Összes kitűző

 1. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Több mint öt héten át tudta fenntartani a T-Home a Kékes TV-k technikai színvonalát 2015-ben, mert ma végre visszatérhettem a XXI. századba. Ugyanis ma a kevesebb karakterű konkurens cég szerelői bekötötték a háztartásomban a szolgáltatást, így ismét tudok TV-t nézni, ismét élvezni a televíziózás XXI. században már megszokott színvonalát. Már nagyon ideje volt, mert már nagyon ki akartam szabadulni a kádárista időkre emlékeztető korlátozott csatorna hozzáférés állapotából, amibe a T-Home taszított 5 héttel ezelőtt. Az örönöm azért mégsem egészen teljes, mert hiába vittem be boldogan egy Telekom irodába a T-Home IPTV-s ócskavasait, jelezve az azonnali lemondási szándékomat, az ügyintéző széles vigyorral az arcán közölte, hogy az éppen futó hűségidő még nem járt le, annak a végét még mindenképpen ki kell várnom, egyébként horribilis nagyságú kötbéreket kell fizetnem. Csodálkoztam mert korábban én semmiféle hűségidős szerződést sem írtam alá, de az ügyintézp "megnyugtatott", hogy ez számukra egyáltalán nem jelent akadályt, hiszen ezt a hűségidős meghosszabbítást az én "érdekemben" ők rendszeresen megteszik (cserében kb. 1000 Ft-os óriási "kedvezményben részesülők havonta). A lényeg, hogy a T-Home jóvoltából még kb. 3 hónap van az éppen futó hűségidőből, amely alatt nem mondhatom fel a szerződést, továbbra is súlyos ezreseket fizetnem kell a semmiért. Még arra sem voltak hajlandóak, hogy egy átvételi jegyzönyv ellenében otthagyhassam az IPTV-s ócskavasakat, mondván azok eltűnhetnek közben (ezek szerint lopnak is a Telekom irodákban?), a megszűntetéskor pedig majd nem tudják bevételezni, amiért újabb büntetésekre számíthatnék. Ezek után kénytelen voltam ezeket az IPTV-s set top box ócskavasakat hazavinnem és a szekrény mélyére bevágva, türelmetlenül kivárni a hűségidő végét. A T-Home-nak ez a fogyasztóidegen üzleti eljrása szintén megérne egy bejelentést a fogyasztóvédelmi hatóságnál és ennek eredményeként egy súlyos büntetést, amire egyáltalán nem biztos, hogy még nem kerítek sort. Röviden összefoglalva a lényeget, az ügyfél kétszeris nagyon megbánja, hogy bármikor is kapcsolatba került a T-Home-mal. Egyszer, amikor "szolgáltatnak" suámára, másodszor akkor amikor már nem is szolgáltatnak.
 2. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Rossz hírem van a sok lelkes "tudós" fórumtárs számára, ugyanis az ügyfelek tömeges elpártolása miatt ebben az évben elmarad az évvégi bónusz kifizetés, sőt nagyfokú elbocsátásokra is lehet számítani a T-Home-nál. Ezek után sok "tudós" tagtársnak megszűnik a T-Home-os munkahelye, alvállalkozói szerződése és kénytelenek lesznek átmenni valamelyik kevesebb betűs konkurens szolgáltató céghez dolgozni. Ott viszont már kénytelenek lesznek alkalmazkodni a munkaadójuk által elvárt követelményekhez, azaz immár kevésbé lehet agitálni az analóg módon továbbított kábeltévés csatornák ellen.
 3. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Ilyen az amikor a set top box maffia és a ***** maffia egymás kezére játszanak, egymásnak adják az ügyfeleket, az új boltot. Egyik oldalról az egyik résztvevő áltudományos hablatyokkal kijelenti, hogy az egyébként még kiválóan üzemelő eszköze már „korszerűtlen”, azt gyorsan ki kell dobni a szemétbe. Teszi mindezt főleg azért, mert annak megfelelő szolgáltatással történő kiszolgálása számára gazdaságilag nem túlságosan kifizetődő (az ügyfél oldaláról nézve ki a fenét érdekli a szolgáltató korlátlan profitéhsége?). Aztán a legközelebbi lomtalanítás alkalmával az így kidobásra ítélt készülékeket a lomizó *****ok összeszedik és jó pénzekért eladják. Ezáltal összenő az, ami összetartozik. Nos remélhetőleg ennek a maffia összefonódásnak és pofátlan pénzlenyúlásnak részben véget fog vetni a megalkotásra kerülő új törvény.
 4. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Azt, hogy ez "analóg módon továbbított kábeltv jelről" szól-e, vagy sem talán tárgyald meg a saját képviselőddel, hogy szerinted melyiket kellene megszavaznia majd. Sejtésem szerint az NMHH is beláta már, hogy hiba volt az analóg módon kötelezően továbbításra kerülő közszolgálati csatornák számát 4-ben konkrétan meghatározni és most ezt a hibát fogják korrigálni az ésszerűség mértékére.
 5. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  http://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/johet-a-rezsicsokkentes-a-mediaban-459278
 6. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Az hpgy a felháborodott ügyfelek tömegesen mondják fel a T-Home szerződéseiket nem azt jelenti, hoy egy a százezerből. A hatalmas bevételkiesés láttán a T-Home-nál is észbe fognak kapni és rájönnek, hogy túllőttek a célon. Ezt az észheztérést még a tervezett jogszabályi változások is meggyorsítják náluk!
 7. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Minél kevesebb set top box masinát látok, annál nagyobb kedvvel nézek TV-t!
 8. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Még szerencse, hogy a tervezett jogszabályi módosítások nem a T-Home munkatársainak az igényei szerint alakulnak! http://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/johet-a-rezsicsokkentes-a-mediaban-459278
 9. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Nem olyan nehéz azt a 20 csatornát összeválogatni. Egyrészről adottak a közszolgálati csatornák, amelyek továbbítása egyébként is kötelező: - MTV1 - MTV2 - MTV3 . MTV4 - Duna - Duna World Aztán néhány olyan kereskedelmi csatorna csatorna, amelyek részben közszolgálati feladatot is ellátnak: - HírTV - ECHO - ATV - TV2 - RTL Klub Ez eddig 11 csatorna, a maradék 9 kiválogatása már nem jelenthet túl nagy nehézséget. Ebbe az irányba mutat a tervezett jogszabály módosítási indítvány is, amely után már egyébként sem lesz választási alternatívájuk a szolgáltatóknak. Kötelező lesz és kész!
 10. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Ki a fenét érdekli a sávszélesség? Eddig jóval nagyobb analóg módon továbbított csatornaszám esetén is képesek voltak szolgáltatni, mostantól miért nem? Nem kell 120 analóg csatornát szolgáltatni, hiszen a hazai háttér televíziózási szokások ismeretében max. 20 csatorna bőven elegendő. Ennyi csatorna analóg módon történő továbbítása egyáltalán nem terheli a sávszélességet olyan mértékben. hogy az egyéb szolgáltatásokat hátrányosan érintse. Egyébként éppen most készül egy jogszabály, amely kissé ügyfélbarátibb módon nyesi vissza a szolgáltatók mérhetetlen profitéhségét: http://index.hu/kultur/media/2015/10/15/media_antenna_hungaria_koztete/
 11. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Ha te ennyire tudod, hogy mi fog történni 2020-ig, akkor lottózzál, totózzál, tipp-mixeljél stb. szorgalmasan!
 12. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Ugyan miért lenne tilos dolog egy háztartásban több TV készüléket is használni? Persze a T-Home azt szeretné ha mindegyik készülékhez egy-egy külön set top boxot bérelnénk, vásárolnánk tőlük, persze jó pénzért, hogy 40 évvel butítsuk vissza a készülékeinket. Mindig keveritek a Gizikét a gőzekével, azaz a fölfelszíni analóg adást, a szolgáltatók által a saját kábeleiken analóg módon továbbított adásokkal. Mivel földfelszíni analóg TV szolgáltatás már évek óta nem létezik Magyarországon, ezért azt egyáltalán nem hiányolhatom. Amit én hiányolok a T-Home-nál, hogy az általa kiépített kábelrendszereken miért nem akarják továbbra is analóg módon nyújtani az analóg csatornákat? A válasz végtelenül egyszerű! Nekik üzletileg az a megfelelő dolog, ha a háztartásban mindegyik készülékhez bérelnek tőlük egy-egy set top box masinát, mert szükségük van erre az extra profitra. Ez az egyetlen oka a set top box készülékek erőltetésének, az összes többi (korszerűbb, jobb, tökéletesebb stb.) csak ócska *****der szöveg.
 13. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Megértem, hogy abban a székben ülve, azt a mezt viselve a set top box maffia érdekeit képviselitek. Ha én is a T-Home-tól kapnám a fizetésemet akkor talán én is így tennék, de most a függetlenség még szabaddá tesz, így nem akadályoz meg az igazság meglátásában sem. A fogyasztók 99 %-át pedig egyáltalán nem érdekli ez a HD féle áltudományos hablaty, ők egyszerűen csak tévézni akarnak. Nem feltétlenül HD minőségben, csak hogy a háztartásukban, a különböző helységekben (konyha, dolgozószoba, műhely stb.) működjön egy TV készülék, amely a munka közbeni háttér televíziózáshoz szükséges. Ezeken a háttér TV-ken nincs szükségük HD minőségre, de még csak 120 csatorna vételére se. Az emberek ugyanis lrgfeljebb 10, max. 15 csatorna adását szokták rendszeresen figyelemmel kísérni, a többi egyáltalán nem érdekli őket. Ezek a rendszeres csatornák az egyébként is kötelező közszolgálati adók (MTV1, MTV2, MTV3, MTV4, Duna, Duna World), illetve néhány főbb kereskedelmi (HírTV, Echo, ATV, TV2, RTL Klub, illetve ezen két utóbbi kisebb-nagyobb mutánsai, mint pl. TV2S, RTLK+, Film+). Ha mindent összevetünk akkor egy max. 20 csatornás kínálat nagy mértékben lefedi a hazai mindennapos háttér tévézési szokásokat, amelyeket analóg módon továbbra is elérhetővé kellene tenni. Az ezen túlmenő extra igények kiszolgálása érdekében nyomulhatna az IPTV, illetve a velük szövetségben dolgozó set top box maffia, amely a háztartás fő készülékére lehetne telepíteni. Amíg ezt az általános tévézési szokásokat a T-Home nem tudja, óhajtani megérteni, kielégíteni addig a fogyasztók a lábukkal fognak szavazni és átpártolni ahhoz a szolgáltatóhoz, amely jobban igyekszik kiszolgálni a fogyasztók igényeit,
 14. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Mivel ezt a honlapot, ezt a fórum oldalt a Telekom üzemelteti, a felhasználók 99,9 %-a is ottani dolgozó, ezért teljesen lényegtelen a negatív visszajelzések száma, hiszen a hozzászólók csupán az állásaikat, a kenyerüket védik a T-Home vállalhatatlan *****ségeinek a támogatásával. Az igazság ezzel szemben az, hogy a fogyasztókat abszolúte nem érdeklik a T-Home ügyfélidegen lépései, ők a lábukkal szavaznak a set top box maffia zaklatására válaszolva. Amikor a szolgáltatási területemen a T-Home gyakorlatilag megszüntette a szolgáltatást (az addigi huszonvalahány csatorna helyett egyik napról a másikra csak 4 közszolgálati csatornát - ebből egy csak gyermekm egy másik csak sport - meg talán 2 városi csatornát - ezek napközben jórészt csak reklámadók - kezdett el "adni" akkor azonnal bementem a 4 betűs konkures céghez, ahol már annyi felháborodott ügyfél várakozott, hogy az utcán állt a sor vége (néha arra járva még most is ezt látom). Hosszas várakozás után egy ügyintézőhöz jutva megígérte, hogy legkésőbb 2 héten belül bekötnek. Ennek immár 4 hete, de a szerelőknek annyi munkájuk van, hogy egyszerűen nem győzik a munkát, még mindig nem jutottak el hozzám. Ha ez az ügyfélvesztés és bevételkiesés a T-Home-ot nem érdekli, akkor meg is érdemlik, hogy csődbe menjenek és kénytelenek legyenek hazahúzni, mint a vadlibák. Legalább eggyel kevesebb multicég fogja szívni a vérünket!
 15. Törölt_tag3739

  Analóg Kábel TV

  Az a tény, hogy tömegesen mondják le az előfizetők a T-Home szolgáltatást és vonulnak át a 4 betűs konkurens céghez nem azt bizonyítja, hogy "nagyon kevés előfizető használ analógot".
×
×
 • Új...