Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag3739

Tag
  • Tartalmak

    79
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Törölt_tag3739 posztolt

  1. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Több mint öt héten át tudta fenntartani a T-Home a Kékes TV-k technikai színvonalát 2015-ben, mert ma végre visszatérhettem a XXI. századba. Ugyanis ma a kevesebb karakterű konkurens cég szerelői bekötötték a háztartásomban a szolgáltatást, így ismét tudok TV-t nézni, ismét élvezni a televíziózás XXI. században már megszokott színvonalát. Már nagyon ideje volt, mert már nagyon ki akartam szabadulni a kádárista időkre emlékeztető korlátozott csatorna hozzáférés állapotából, amibe a T-Home taszított 5 héttel ezelőtt. Az örönöm azért mégsem egészen teljes, mert hiába vittem be boldogan egy Telekom irodába a T-Home IPTV-s ócskavasait, jelezve az azonnali lemondási szándékomat, az ügyintéző széles vigyorral az arcán közölte, hogy az éppen futó hűségidő még nem járt le, annak a végét még mindenképpen ki kell várnom, egyébként horribilis nagyságú kötbéreket kell fizetnem. Csodálkoztam mert korábban én semmiféle hűségidős szerződést sem írtam alá, de az ügyintézp "megnyugtatott", hogy ez számukra egyáltalán nem jelent akadályt, hiszen ezt a hűségidős meghosszabbítást az én "érdekemben" ők rendszeresen megteszik (cserében kb. 1000 Ft-os óriási "kedvezményben részesülők havonta). A lényeg, hogy a T-Home jóvoltából még kb. 3 hónap van az éppen futó hűségidőből, amely alatt nem mondhatom fel a szerződést, továbbra is súlyos ezreseket fizetnem kell a semmiért. Még arra sem voltak hajlandóak, hogy egy átvételi jegyzönyv ellenében otthagyhassam az IPTV-s ócskavasakat, mondván azok eltűnhetnek közben (ezek szerint lopnak is a Telekom irodákban?), a megszűntetéskor pedig majd nem tudják bevételezni, amiért újabb büntetésekre számíthatnék. Ezek után kénytelen voltam ezeket az IPTV-s set top box ócskavasakat hazavinnem és a szekrény mélyére bevágva, türelmetlenül kivárni a hűségidő végét. A T-Home-nak ez a fogyasztóidegen üzleti eljrása szintén megérne egy bejelentést a fogyasztóvédelmi hatóságnál és ennek eredményeként egy súlyos büntetést, amire egyáltalán nem biztos, hogy még nem kerítek sort. Röviden összefoglalva a lényeget, az ügyfél kétszeris nagyon megbánja, hogy bármikor is kapcsolatba került a T-Home-mal. Egyszer, amikor "szolgáltatnak" suámára, másodszor akkor amikor már nem is szolgáltatnak.
  2. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Rossz hírem van a sok lelkes "tudós" fórumtárs számára, ugyanis az ügyfelek tömeges elpártolása miatt ebben az évben elmarad az évvégi bónusz kifizetés, sőt nagyfokú elbocsátásokra is lehet számítani a T-Home-nál. Ezek után sok "tudós" tagtársnak megszűnik a T-Home-os munkahelye, alvállalkozói szerződése és kénytelenek lesznek átmenni valamelyik kevesebb betűs konkurens szolgáltató céghez dolgozni. Ott viszont már kénytelenek lesznek alkalmazkodni a munkaadójuk által elvárt követelményekhez, azaz immár kevésbé lehet agitálni az analóg módon továbbított kábeltévés csatornák ellen.
  3. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Ilyen az amikor a set top box maffia és a ***** maffia egymás kezére játszanak, egymásnak adják az ügyfeleket, az új boltot. Egyik oldalról az egyik résztvevő áltudományos hablatyokkal kijelenti, hogy az egyébként még kiválóan üzemelő eszköze már „korszerűtlen”, azt gyorsan ki kell dobni a szemétbe. Teszi mindezt főleg azért, mert annak megfelelő szolgáltatással történő kiszolgálása számára gazdaságilag nem túlságosan kifizetődő (az ügyfél oldaláról nézve ki a fenét érdekli a szolgáltató korlátlan profitéhsége?). Aztán a legközelebbi lomtalanítás alkalmával az így kidobásra ítélt készülékeket a lomizó *****ok összeszedik és jó pénzekért eladják. Ezáltal összenő az, ami összetartozik. Nos remélhetőleg ennek a maffia összefonódásnak és pofátlan pénzlenyúlásnak részben véget fog vetni a megalkotásra kerülő új törvény.
  4. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Azt, hogy ez "analóg módon továbbított kábeltv jelről" szól-e, vagy sem talán tárgyald meg a saját képviselőddel, hogy szerinted melyiket kellene megszavaznia majd. Sejtésem szerint az NMHH is beláta már, hogy hiba volt az analóg módon kötelezően továbbításra kerülő közszolgálati csatornák számát 4-ben konkrétan meghatározni és most ezt a hibát fogják korrigálni az ésszerűség mértékére.
  5. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    http://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/johet-a-rezsicsokkentes-a-mediaban-459278
  6. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Az hpgy a felháborodott ügyfelek tömegesen mondják fel a T-Home szerződéseiket nem azt jelenti, hoy egy a százezerből. A hatalmas bevételkiesés láttán a T-Home-nál is észbe fognak kapni és rájönnek, hogy túllőttek a célon. Ezt az észheztérést még a tervezett jogszabályi változások is meggyorsítják náluk!
  7. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Minél kevesebb set top box masinát látok, annál nagyobb kedvvel nézek TV-t!
  8. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Még szerencse, hogy a tervezett jogszabályi módosítások nem a T-Home munkatársainak az igényei szerint alakulnak! http://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/johet-a-rezsicsokkentes-a-mediaban-459278
  9. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Nem olyan nehéz azt a 20 csatornát összeválogatni. Egyrészről adottak a közszolgálati csatornák, amelyek továbbítása egyébként is kötelező: - MTV1 - MTV2 - MTV3 . MTV4 - Duna - Duna World Aztán néhány olyan kereskedelmi csatorna csatorna, amelyek részben közszolgálati feladatot is ellátnak: - HírTV - ECHO - ATV - TV2 - RTL Klub Ez eddig 11 csatorna, a maradék 9 kiválogatása már nem jelenthet túl nagy nehézséget. Ebbe az irányba mutat a tervezett jogszabály módosítási indítvány is, amely után már egyébként sem lesz választási alternatívájuk a szolgáltatóknak. Kötelező lesz és kész!
  10. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Ki a fenét érdekli a sávszélesség? Eddig jóval nagyobb analóg módon továbbított csatornaszám esetén is képesek voltak szolgáltatni, mostantól miért nem? Nem kell 120 analóg csatornát szolgáltatni, hiszen a hazai háttér televíziózási szokások ismeretében max. 20 csatorna bőven elegendő. Ennyi csatorna analóg módon történő továbbítása egyáltalán nem terheli a sávszélességet olyan mértékben. hogy az egyéb szolgáltatásokat hátrányosan érintse. Egyébként éppen most készül egy jogszabály, amely kissé ügyfélbarátibb módon nyesi vissza a szolgáltatók mérhetetlen profitéhségét: http://index.hu/kultur/media/2015/10/15/media_antenna_hungaria_koztete/
  11. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Ha te ennyire tudod, hogy mi fog történni 2020-ig, akkor lottózzál, totózzál, tipp-mixeljél stb. szorgalmasan!
  12. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Ugyan miért lenne tilos dolog egy háztartásban több TV készüléket is használni? Persze a T-Home azt szeretné ha mindegyik készülékhez egy-egy külön set top boxot bérelnénk, vásárolnánk tőlük, persze jó pénzért, hogy 40 évvel butítsuk vissza a készülékeinket. Mindig keveritek a Gizikét a gőzekével, azaz a fölfelszíni analóg adást, a szolgáltatók által a saját kábeleiken analóg módon továbbított adásokkal. Mivel földfelszíni analóg TV szolgáltatás már évek óta nem létezik Magyarországon, ezért azt egyáltalán nem hiányolhatom. Amit én hiányolok a T-Home-nál, hogy az általa kiépített kábelrendszereken miért nem akarják továbbra is analóg módon nyújtani az analóg csatornákat? A válasz végtelenül egyszerű! Nekik üzletileg az a megfelelő dolog, ha a háztartásban mindegyik készülékhez bérelnek tőlük egy-egy set top box masinát, mert szükségük van erre az extra profitra. Ez az egyetlen oka a set top box készülékek erőltetésének, az összes többi (korszerűbb, jobb, tökéletesebb stb.) csak ócska *****der szöveg.
  13. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Megértem, hogy abban a székben ülve, azt a mezt viselve a set top box maffia érdekeit képviselitek. Ha én is a T-Home-tól kapnám a fizetésemet akkor talán én is így tennék, de most a függetlenség még szabaddá tesz, így nem akadályoz meg az igazság meglátásában sem. A fogyasztók 99 %-át pedig egyáltalán nem érdekli ez a HD féle áltudományos hablaty, ők egyszerűen csak tévézni akarnak. Nem feltétlenül HD minőségben, csak hogy a háztartásukban, a különböző helységekben (konyha, dolgozószoba, műhely stb.) működjön egy TV készülék, amely a munka közbeni háttér televíziózáshoz szükséges. Ezeken a háttér TV-ken nincs szükségük HD minőségre, de még csak 120 csatorna vételére se. Az emberek ugyanis lrgfeljebb 10, max. 15 csatorna adását szokták rendszeresen figyelemmel kísérni, a többi egyáltalán nem érdekli őket. Ezek a rendszeres csatornák az egyébként is kötelező közszolgálati adók (MTV1, MTV2, MTV3, MTV4, Duna, Duna World), illetve néhány főbb kereskedelmi (HírTV, Echo, ATV, TV2, RTL Klub, illetve ezen két utóbbi kisebb-nagyobb mutánsai, mint pl. TV2S, RTLK+, Film+). Ha mindent összevetünk akkor egy max. 20 csatornás kínálat nagy mértékben lefedi a hazai mindennapos háttér tévézési szokásokat, amelyeket analóg módon továbbra is elérhetővé kellene tenni. Az ezen túlmenő extra igények kiszolgálása érdekében nyomulhatna az IPTV, illetve a velük szövetségben dolgozó set top box maffia, amely a háztartás fő készülékére lehetne telepíteni. Amíg ezt az általános tévézési szokásokat a T-Home nem tudja, óhajtani megérteni, kielégíteni addig a fogyasztók a lábukkal fognak szavazni és átpártolni ahhoz a szolgáltatóhoz, amely jobban igyekszik kiszolgálni a fogyasztók igényeit,
  14. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Mivel ezt a honlapot, ezt a fórum oldalt a Telekom üzemelteti, a felhasználók 99,9 %-a is ottani dolgozó, ezért teljesen lényegtelen a negatív visszajelzések száma, hiszen a hozzászólók csupán az állásaikat, a kenyerüket védik a T-Home vállalhatatlan *****ségeinek a támogatásával. Az igazság ezzel szemben az, hogy a fogyasztókat abszolúte nem érdeklik a T-Home ügyfélidegen lépései, ők a lábukkal szavaznak a set top box maffia zaklatására válaszolva. Amikor a szolgáltatási területemen a T-Home gyakorlatilag megszüntette a szolgáltatást (az addigi huszonvalahány csatorna helyett egyik napról a másikra csak 4 közszolgálati csatornát - ebből egy csak gyermekm egy másik csak sport - meg talán 2 városi csatornát - ezek napközben jórészt csak reklámadók - kezdett el "adni" akkor azonnal bementem a 4 betűs konkures céghez, ahol már annyi felháborodott ügyfél várakozott, hogy az utcán állt a sor vége (néha arra járva még most is ezt látom). Hosszas várakozás után egy ügyintézőhöz jutva megígérte, hogy legkésőbb 2 héten belül bekötnek. Ennek immár 4 hete, de a szerelőknek annyi munkájuk van, hogy egyszerűen nem győzik a munkát, még mindig nem jutottak el hozzám. Ha ez az ügyfélvesztés és bevételkiesés a T-Home-ot nem érdekli, akkor meg is érdemlik, hogy csődbe menjenek és kénytelenek legyenek hazahúzni, mint a vadlibák. Legalább eggyel kevesebb multicég fogja szívni a vérünket!
  15. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Az a tény, hogy tömegesen mondják le az előfizetők a T-Home szolgáltatást és vonulnak át a 4 betűs konkurens céghez nem azt bizonyítja, hogy "nagyon kevés előfizető használ analógot".
  16. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Nem a DVB-C a megoldás a kialakult probléma megoldására, hanem az analóg szolgáltatás visszaállítása. A legtöbb háztartásban 2-3 TV készüléket is használnak, amelyből legfeljeb csak az egyik számít olyan kiemelt készüléknek, ahol esetleg érdekel valakit a HD megléte. A többi TV készüléket csak ún. háttér tévézésre használnak a konyhában, műhelyben, számítógép stb. mellett. Ezeken a másodlagos készülékeken a kutyát sem érdekli a HD megléte, hiszen csak a munka mellett fél füllel, fél szemmel kísérik figyelemmel az adásokat és csak egy esetleges érdekesebb hír, jelenet esetén figyelnek oda jobban a TV-re. Ezeken a háttér készülékeken ugyan miért ne futhatnának tovább az analóg csatornák? Tehát ha a T-Home nem akar csődbe jutni, akkor vissza kellene állítani az analóg csatornák szolgáltatását. Még nem késő észbe kapni!
  17. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Senki sem meri bevallani, hogy ez az egész HD átállás dolog ilyen módon történő megvalósítása mekkora fiaskó a T-Homenál. Egyenlőre csak szakmailag, de hamarosan üzletileg is bebizonyosodik, hiszen az ügyfelek tömegesen mondják fel a szerződéseiket a T-Home-nál és mennek át a 4 betűs szolgáltatóhoz, ahol kevésbé csesztetik őket a set top box maffia termékeivel. Egy ekkora mértékű ügyfél-, piac-, és profitvesztést még egy német háttérrel működő cég sem képes elviselni és kénytelen lesz kivonulni a magyar piacról. Az embereket ugyanis egyáltalán nem érdekli ez az egész HD dolog, meg hogy MPEG-2, vagy MPEG-4, ez az egész csak a set top box maffia céljait szolgálja senki másét. Az emberek használni akarják a jól működő és kiváló elektronikai eszközeiket és nem akarják elfogadni azt, hogy ezeket egy felesleges kiegészítő készülékkel (set top box) visszabutítanak egy 40 évvel korábbi technikai színvonalra. Ha a T-Home ennyire ***** üzletpolitikát folytat, akkor egy pillanatnyilag sem sajnálom, ha végül csődbe jutnak és kénytelenek lesznek eltakarodni ebből az országból.
  18. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Egy biztos, hogy ahol a T-Home kezdi lekapcsolni az analóg szolgáltatást, az ügyfelek hanyatt-homlok menekülnek át a 4 betűs konkurens szolgáltató céghez, akik már nem is győzik az új ügyfeleket bekötni, bekapcsolni a rendszerükbe. Nem tudom, hogy mikor látja be végre a T-Home, hogy ezzel a ***** set top box *****ság miatti piac és ügyfélveszteséggel menyi üzleti kárt okoznak maguknak és mikor kezdik meg végre ismét az ügyfleket megfelelő színvonalon kiszolgálni. Ha nem cselekszenek, akkor előbb-utóbb véglegesen lehúzhatják a rolót és húzhatnak haza "melegebb" égtájakra.
  19. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Nekem nem a két távirányítóval van az elsődlegesen gondom. Most is van egy set top box marhaságom, de azt csak egy szükséges rossznak tartom, mert már most is van néhány olyan TV csatorna, amelyet csak az IPTV-n keresztül tudok fogni (igaz csak nagyon kevés).   Az viszont már nagyon nem tetszik, hogy a sok csatornás tuner egységgel rendelkező kiváló TV-inket a T-Home vissza akarja butítani az 60 évvel ezelőtti Kékes TV-k technikai színvonalára.
  20. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Köszönjük a Kékes TV-ket 2015-ben "kedves" T-Home!   A médiatörvény az egy törvény, a médiatanács az meg csak egy végrehajtó költségvetési szerv, tehát nekik nincs joguk felülírni egy törvényt, önkényesen értelmezve, hogy mit kell beleérteni a 4 közszolgálati csatornába és mit nem. Ha visszaemlékszük, akkor a médiatörvény 2011-es hatályba lépésekor is hasonlóképpen próbáltak kibújni a törvényi kötelezettségeik betartása alól a kábelszolgáltatók. Ráadásul akkor is a Duna World volt az elsőszámú ellenségük. Aztán csak meghajoltak a törvényi kötelezettségeik előtt akkor is, most sem fognak tudnak mást tenni.   Egyébként tudom, hogy már beadvány is készült a média törvény olyan értelmű módosítására, hogy az eddigi 4 lieánáris csatorna olyan értelemben módosuljon, hogy "MTVA csatornák". Akkor végleg meg fog szűnni a törvénynek minden félre magyarázása.
  21. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Az országot járva rengeteg kiváló készüléket látok, amelyeket a tuneres továbbítás megszüntetése után csak set top box monitorként lehet majd használni. A T-Home vissza akarja hozni számunkra a Kékes TV-k korszakát.
  22. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Ki beszéll itt földi sugárzásról, kábelen jön minden!!!
  23. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Csak azért kellene kidobnom bármelyik kiváló készülékemet is, mert a set top box maffia kapzsiséga ezt kívánja?
  24. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Már hogyne lenne kötelező a set top box, ha a T-Home az egyik kötelező közszolgálati csatornát (Duna World), törvénysértő módon csak az IPTV-n keresztül hajlandó továbbítani? Ráadásul a hírek arról szólnak, hogy rövidesen az összes tuneres csatornát meg aklarja szüntetni a T-Home és csak a set top boxos marhaságot akarja alkalmazni. (Egyébként IPTV-m most is van, de a kényelmetlensége miatt csak akkor használom ha nagyon muszály.)
  25. Törölt_tag3739

    Analóg Kábel TV

    Érdekes módon egy tegnapi hozzászólásom eltűnt (csak nem cenzúráznak itt is), ezért most iscsoráz...   Nos nem tudom, hogy ezzek a set top box marhasággal miért kell a jó TV-k kiváló tuner berendezéseit kidobásra (vagy legalábbis használaton kívülire) ítélni? Miért kell a TV készülékeket legalább 50 évvel technikailag visszabutítani és az egykori Kékes TV-k színvonalára lezülleszteni?   - Eddig megszokott kényelmi szolgáltatás volt, hogy az egyik csatorna felvétele mellett, egy másik csatorna műsorát is lehessen nézni. Ez már legalább 30 évvel ezelőtti is általános technikai szolgáltatás volt (a berendezéseket napokra, hetekre, sőt akár hónapokra előre is be lehetett programozni a felvétel céljából), ami most a set top boxok kötelező közbeiktatása után megszűnik. Kezdődik ismét a Kékes TV-k színvonala, egy készülék=egy csatorna!   A felvétel megkezdése előtt most kötelezően át kell majd állítani a set top boxot a felvenni kívánt csatornára és közben szigorúan tilos lesz akárcsak egy pillanatra is átkapcsolni egyetlen más csatornára is.   Mi értelme van ennek a 30 éves technikai zuhantatásnak, miért ne lehetne használni továbbra is a készülékek kiváló tuner egységeit (ha már beszerelték őket gyárilag)?   - Nagyon sok TV-n létezik az ún. PIP (Picture In Picture) szolgáltatás, ami most a set boxok miatt szintén használhatatalanná válik, hiszen a set top box csak egy csatorna egyidejú nézélsét teszi lehetővé   A set top box marhaságok miatt miért kell visszavinni minklet a televíziós technikai hőskorába. Tudom, hogy mostanság nagy divat a retro, de ezt ne a televíziós technikában akarja megcsináltatni velünk a T-Home!!!
×
×
  • Új...