Horatius

Tag
 • Tartalmak

  24
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit Horatius posztolt

 1. sagemcom

  Sziasztok. Azt esetleg lehet tudni, hogy az új FW aminek az érkezését már várjuk a gyakori mikro szakadozásokat is orvosolja?
 2. kábelnet

  Sajnos nálam is itt Pomázon mostanában egyre gyakoribb az ingadozó teljesítmény. Mivel itthonról dolgozom, számomra szükséges a stabil net, de most ez nem teljesül. Tavaly volt ugyanilyen probléma, de akkor a koax ázott be az oszlopon, amit javítottak is (levágták a beázott részt). Most menet közben elkaptam egy szerelőt (aki telekomos kocsival épp az utcánk környékén járt), kijött hozzám, látta ő is az ingadozó teljesítményt, de azt mondta nem tud vele mit kezdeni, mert az eszközök és a hálózat rendben van (ha rendben van minden, akkor az eddig stabil 250-es net miért ingadozik ennyire és van mikor másodpercekre megszakad). Kérdeztem optika várható-e itt, azt mondta nem valószínű. Erre pár napja megjelent a konkurens cég is és az egész utcát beoptikázta (ráadásul nem a régi instabil, korhadó fa póznákon, hanem a villamoshálózat erős és stabil beton oszlopain, ami abból a szempontból jobb, hogy itt a hegyek miatt jellemző úgynevezett lecsapó szelek nem tépkedik annyira meg a kábelt) és a szerelőik azt mondták kb. 1-1,5 hónap múlva élesedik a szolgáltatásuk itt. Erősen gondolkodom a váltáson, mert eddig nagyon jókat hallok az ő szolgáltatásukkal kapcsolatban. Szerettem a telekomot, de most sajnos nem vagyok mégsem elégedett velük, mert a munkám révén nem tehetem meg azt, hogy azt mondom az ügyfélnek, elnézést épp gyengélkedik a net szolgáltatásom
 3. kábelnet

  Köszi szépen az infót Akkor inkább megvárom az 1000-es netet, amit szintén ígértek itt Pomázon (elviekben már épül hozzá az optika, bár ebből még senki semmit nem látott, de hiszünk az ígéreteknek), mert az tripla csomagban csak 5925 Ft
 4. kábelnet

  Előre is köszönöm szépen
 5. kábelnet

  Roli82 köszönöm az infót az új csomagról. Lehet esetleg azt tudni, hogy mennyibe kerül ez a csomag, mert a telekom oldalán nem találok róla bővebb infót, csak amit belinkeltél.
 6. kábelnet

  Szervusztok Pontosan 1 évvel ezelőtt voltam itt utoljára. Akkor ugyanez a problémám volt, mint most is, hogy a szilveszter közeledtével a net iszonyat mértékben elkezd ingadozni. Egy Otthoni Internet 250-es csomaggal rendelkezem (kábelnet 250 Mbit/s, Sagem 3686). Tegnap pl. 40 Mbit/s-250Mbit/s között ingadozott. Anno azt javasolták, hogy a cisco routerem cseréltessem le Sagem-re, ami meg is történt. Ez önmagában már javtott a helyzeten valamicskét, de mint kiderült (közel 2 hónapos huzavona révén) a fő gond az volt, hogy az utcán lévő oszlopról beérkező kábel oszlop felőli része beázott és erősen korródálódott, emiatt a szerelő levágta ezt a részt és utána csodák csodáájára tökéletes lett a net. Ezidáig semmi probléma nem volt vele, viszont most pont 1 év elteltével ugyanezek a tünetek kezdenek jelentkezni. Reggel és délelőtti órákban még úgy ahogy rendesen megközelíti a 250Mbit/s-et a net, majd délután erősen elkezd hullámozni a teljesítmény. 2-3 nappal ezelőtt kezdődött a probléma. Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg van-e valami gond most itt Pomáz és környékén a kábelnettel vagy lehetséges, hogy ismét a kábellel van a probléma?
 7. kábelnet

  Tegnap este voltam egy ismerősömnél Szentendrén (szomszéd város). Ő ugyanabba a problémába futott anno bele, mint én is és a környékem. Nála november vége óta napközben szinte használhatatlan volt a net, csak késő esti vagy kora reggeli órákban tudta a hálózat hozni a vállalt sávszélességet. Cisco epc3925-je volt (nekem is ezt cserélték sagem-re), amit kétszer lecseréltek neki a szerelők másik, de ugyanilyen cisco-ra. A probléma ezután is megmaradt, míg végül januárban, hosszú pofoszkodás után kapott sagem-et. Azóta semmi problémája. Azt is mesélte, hogy a rokonai között is többen hasonlóan jártak Szentendrén, mindenhol a sagem oldotta meg a problémát. Ennek a technikai magyarázatát Anonymous és root tudná felvázolni a szegmentálási témában, nekem is ők segítettek a tanácsaikkal és rajtuk keresztül jutottam el a sagem-hez, mint a problémám megoldásához.
 8. kábelnet

  Nálunk a környéken akiknél 120-as net volt/van, mindenhol anno cisco-t szórtak ki. Szinte kivétel nélkül mindenhol jelentkezett a lassulási hiba, főleg ha több eszköz volt rákötve és csúcsidő volt. Olyankor mindenkinél bőven a szavatolt letöltési sebesség (15Mbit/s) alatt 1-2Mbit/s-el csordogált a net. Emiatt már érdekvédelmi közösségbe is tömörültek a lakók, hogy lépéseket sürgessenek. Aztán itt a fórumon ajánlották, hogy kérjem a sagem modemet. Ezzel azonnal meg is oldódott a problémám és ajánlottam a többieknek, akiknél szintén ez az eszköz egycsapásra oldotta meg a problémát, amivel addig a telekom nem tudott mit kezdeni és csak cserélgette a cisco modemeket másik ciscora.
 9. kábelnet

  Amióta lecserélték a ciscot a Sagemcomra, azóta alaposan nyúzom, hogy kitapasztaljam terhelés alatt mennyire bírja a tempót. Eddig egyetlen alkalommal sem esett 120 alá a letöltési sebesség, még akkor sem, mikor mellette a két iptv-én HD csatornán filmet néztünk. Tehát nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy bizony kategóriákkal jobban kezeli a 120-as netet, mint a cisco. Ennek fényében én a Telekom helyében már a 120-as nethez nem is nagyon szórnék ki senkinél ciscot, mert ugyan a maga nemében jó eszköz, de a sűrűn lakott területeken, ahol sokan vannak ugyanazon szálra kötve már nem tudja csúcsidőben maradéktalanul kiszolgálni az ügyfeleket.
 10. kábelnet

  Sziasztok Ismét jelentkezem és a változatosság kedvéért sikerélménnyel. Nálam az volt a helyzet, hogy Pest megyében lakom, netmánia XXL csomagom van (koax). Eredetileg egy Telekomos Cisco epc3925 modemem volt. A 120 Mbit/s sebesség csak hajnali és reggeli órákban működött, majd napközben fokozatosan mindig egyre rosszabb lett és nap végére lényegében a használhatatlan szintet érte el. Többször lejelentettem hibára, de a szerelő aki kijött, nálam hibát nem talált. A biztonság kedvéért akkor lecserélte a csatlakozókat és a modemet egy másik ugyanilyen Ciscora. Azzal sem oldódott meg a probléma. Ugyanúgy ingadozott a sávszélesség nagyon széles skálán. Ráadásul sebesség teszt közben is a grafikonon szemmel láthatóan komoly ingadozások voltak mindig. Ezután újra le lett hibára jelentve, de közben felkerestem ezt a fórumot, ahol root és anonymous nagyon kedvesen segített is tanácsokkal, amit ezúton is köszönök. Ők mondták, hogy ez valószínüleg szegmentálási probléma, amit esetleg az új Sagencom modem orvosolhat. Nos valóban ez oldotta meg a problémát, nem is akárhogy. Stabilan jön a net, 2 iptv használat mellett sem esik 120 alá a letöltési sebesség, mérés során a grafikon stabil, nincsenek ingadozások. Tehát összefoglalva, akinek 120-as netnél hasonló sebességproblémái adódnak, azoknak a megoldást a Sagencom F@ST3686AC modem jelentheti. A rajta lévő Szoftver verzió: MAGYAR_2.84.3 Ez pedig már a Sagemvommal mért érték úgy, hogy közben a háttárben ment a két iptv:
 11. kábelnet

  Ráadásul a tegnapi mérés még viszonylag jónak mondható a két ünnep közötti eredményekhez képest. Ünnepek alatt folyton szakadozott, legtöbb esetben még a 10Mbit-et sem érte el. Most amúgy már megint kezd visszaesni. Már megint csak félgőzzel jön. Ez a mostani érték:
 12. kábelnet

  Most épp egész korrekt, mintha valamit javítottak volna a központban. Ping értékek is jobbak és a letöltési sebesség is. Igaz a téyekhez hozzá tartozik, hogy tegnap ugyanilyenkor borzasztó volt és este kétszer el is ment a net. Tehát a jelenlegi helyzet: Ez pedig a tegnap napközben mért érték:
 13. kábelnet

  Rendben köszönöm És persze B.Ú.É.K
 14. kábelnet

  Köszönöm a válaszod és a segítséged. Véleményed szerint akkor mit tehetek ezügyben? Kihez forduljak? Mert eddig mondom semmi gond nem volt a 120-as nettel. Aztán most karácsonytól haldoklik. Valóban írjam alá azt, amit a szomszéd tervez benyújtani a médiahatósághoz?
 15. kábelnet

  Málna utca. Ez a Körte utcából nyíló Málna utca (mivel Pomázon kettő Málna utca van). Ez egy keskeny kis zsákutca. Előre is köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
 16. kábelnet

  Nos ismét jelentkezem. Nem oldódott meg a korábbi probléma. Netmánia XXL csomagom van koax hálózat (120Mbit/s) internet. December 24-ig semmi gond nem volt a hálózattal. Azóta kritikán aluli eredményeket hoz. Hajnalban mindig tökéletes akkor 123-125Mbit/s eredmények jönnek. Azonban napközben sok esetben még a garantált sávszélességet sem érem el. Cisco EPC3925 hwg-ém van. Már kétszer jelentettem le hibára. Első alkalommal kijött a szerelő. A saját laptopjával ő is hasonlóan rossz értékeket mért. Biztonság kedvéért egy másik ugyanilyen ciscora lecserélte a hgw-ét, a kábelekre új dugót tett, de csak nem javult a helyzet. Azt mondta vélhetőleg a hálózat az óbudai elosztó központban bedugult és túlterhelődött. Ezt mondjuk még meg is értem, hisz ünnepek voltak, de az alábbi értékeket ez sem magyarázza. Ráadásul közben az egyik nap az iptv és a kábeltelefon is elment, majd magától megjavultak. Másnap az iptv ismét elment, majd visszajött. Azóta az iptv és telefon jó, de a net sebessége brutálisan rossz. Nem töltök le torrenteket illetve semmi egyéb tevékenység nem történik és ennek ellenére születnek ezek az értékek. A facebookon is sokan írják, hogy több helyen szakadozik vagy kritikán aluli most a hálózat. Itt a környéken is több ismerősömmel beszéltem ma és mindegyiküknél ez a helyzet. Ezek után kérdem mi lehet a teendő. Az egyik szomszédom a Nemzeti Médiahatóságnak szeretne írni holnap, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket, én még szeretném ezt normálisan rendezni, ha lehetséges. Ez pl. a két ünnep közötti egyik mérés: Ez pedig egy mostani helyzet, mikor épp kicsit jobb:
 17. kábelnet

  Köszönöm anonymous a válaszodat. Megpróbálkozom ezzel a módszerrel. Mondjuk az érdekes, hogy hajnalban mértem egy rendes értéket 123/11, de most így délhez közeledve már megint csak 15-30 között ugrál a letöltési érték. A feltöltéssel nincs gond.
 18. kábelnet

  Köszönöm anonymous és acel a válaszaitokat. A frekvenciaváltoztatás alatt pontosan mit is értesz acel? Ebben esetleg egy kis segítséget tudnál adni, hogy mit és hogyan? A másik kérdésem az lenne, hogy hibára ma már ezt bejelentettem, de akkor ezek szerint ha a Cisco-nál említett frekvencia változtatás nem javít a helyzeten, akkor külön kérnem kell, hogy Sagemcom hwg-ét hozzanak és mi az esély arra, hogy valóban azt is hoznak?
 19. kábelnet

  Szia anonymous. Egy Telekom által telepített Cisco epc3925 van és arra van AP módban egy Asus RT-AC1200G+ gigabites router kötve. A két iptv a Ciscora van dugva, minden egyéb eszközt az asus szolgál ki. Eddig semmi probléma nem is volt, dec. 24 óta jelentkezik ez.
 20. kábelnet

  Pomázon (Pest megye, Szentendrei kistérség), a karácsonyi 24-e óta borzalmas a net és néha az iptv is szakadozik. Netmánia XXL csomagom van, de a 120 Mbit/s helyett az ünnepek alatt a sávszéleség letöltési irányban 5-30 Mbit/s között ugrált. Most jelen pillanat épp 60-at mértem (ugyan ez is még csak a fele az előfizetett sávszélességemnek), de még reggel van. Eddig semmi problémám nem volt a nettel stabilan mindig 100-120 között mozgott (volt mikor még picit több is volt. Ahogy olvasom a facebook oldalon, ott is többen panaszkodtak. Ez valami központi hiba lenne? Vagy netán szimplán csak a telekom hálózata nem bírja a terhelést? Ez utóbbi esetben, akkor nem értem hol vannak a fejlesztések, amiket beharangoztak?
 21. Nálam a következő a probléma: Digitális kábel tv családi csomagunk van. Három televízióval rendelkezünk, ebből az egyikhez van atelekomos settop box, a másik tv rendelkezik beépített DVB-C tunerrel, míg a harmadik régebbi lapos tv. Amikor jelezte a szolgáltató, hogy megtörténik a digitális átállás ehhez a régebbi típusú lapos tv-hez vettünk egy Thomson THC300 típusú DVB-C boxot. Az átállás után gyönyörűen be is jött a beépített DVB-C tuneres tv-én és ezen a régi tv-én is minden kódolatlanul fogható digitális csatorna. Azonban tegnap este megtörtént az új csatorna kiosztás és azóta a régi tv-hez tartozó DVB-C tuner nem tud több csatornát fogni pl. tv2, RTL klub. Viasat 3 stb. A többi csatorna pl. AMC, AXN stb viszont bejön. A beépített DVB-C tuneres tv viszont tudja fogni mindegyik csatornát. Mi lehet a probléma? A segítséget előre köszönöm.
 22. Ezzel egyetértek Tamás, de Pomázon már befejezték a munkálatokat, sőt az információim szerint a szomszédos településeken is. Tehát azt hiszem azok a bizonyos "aszfaltozó gépek" már nem kellene hogy akadályozzák a forgalmat.
 23. A szerelőkből mint írtam sajnos sok dolgot nem lehetett kihúzni, aminek az okát nem ismerem, talán központi utasítás. Így az sem derült ki számomra, hogy az oszlopokon milyen kábelekre cserélték a régieket (lehetséges, hogy optikai, ehhez nem értek, így ránézésre nem tudom megállapítani), de azt lehetett látni, hogy minden régi kábelt leszereltek és újat tettek fel az egész környéken. Az oszlopokról a családi házakba beérkező kábelek természetesen maradtak a régiek mindenhol, azaz koax kábel. A szerelők annyit közöltek, hogy ezzel mindenki jól fog járni, mert gyorsabb lesz a net. Ehhez képest sajnos sokkal instabilabb a terhelt időszakokban, ami a régi kábeleknél nem állt fent.
 24. Nálunk (Pomázon) kb. 3 hete lecserélték az egész környéken a vezetékeket. Az oszlopon dolgozó szerelőket próbáltam faggatni, sajnos nagyon nehéz volt belőlük bármit is kihúzni. Annyit tudtam meg, hogy ez a Telekom hálózatfejlesztésének a része, ami révén mindenki gyorsabb nethez fog jutni. Jelenleg Netmánia XL csomagom van (50Mbit/sec) koax kábelen. A fejlesztés előtt teljesen stabilan jött az 50 Mbit, a fejlesztés óta azonban esti és hétvégi időszakban gyakran visszaesik 20-30 Mbit közé. Ez átmeneti dolog lehet vagy most már ezzel kell együtt élnünk? Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy a szerelők által említett gyorsabb net automatikus emelés formájában érkezik vagy új előfizetési csomagok jelennek meg, melyekre elő kell fizetni, ha gyorsabb netet szeretnénk?