Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

maxhim

Tag
  • Tartalmak

    29
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit maxhim posztolt

  1. maxhim

    Beltéri hiba?

    Köszi a választ, időközben kiderült a hiba. Az lett amit sejtettem : beltéri egység csere. Sajnos végleg megadta magát a régi, ezért kaptam egy újat.
  2. maxhim

    Beltéri hiba?

    Sziasztok! Ma bekapcsoltam a TV-t és egy fekete háttér fogadott, aminek a közepében egy piros X volt es alatta egy 3-as szám. Semmi más. A beltrit áramtalanítanom kellett, majd csatlakoztatás után bejött középre egy szürke fogaserék és alatta egy állapotjelző csík, ami nagyon lassan haladt. Amikor a végére ért bejött két szörke fogaskerék, alattuk szintén egy állapotjelzővel ami hamar végigfutott, majd bejött egy oldal, ahol (mint egy új telepítésnél) be kellett állítanom a magyar nyelvet. ezután megjelent az adás, azt hittem készen van. aztán ezt később eljátszotta piros X/5-ös számmal, majd piros X/8-as számmal. Most épp megint TV-t nézek. Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj? Én rontok el valamit, vagy behányt a beltéri egység? Köszi előre is! üdv : maxhim
  3. Sziasztok! November 20.-án beadtam az igényemet a fenti ingyenes internet iránt. Jött is SMS, hogy befogadták, további teendőm nincsen. Viszon abban a számlámban, amit dec.31-ig kellett (volna) kifizetnem még nincs érvényesítve az első ingyenes hónap. Ezért is nem fizettem be, de mivel semmi nem változott azóta, így gondoltam rákérdezek itt. Vagy a számlázás idejét értem félre és majd a januárban és a februárban megjelenő számlámon lesz érvényesítve? november 18-27. között már regisztrálta a Telekom megadott felületén, és a kedvezmény biztosításáról megerősítő SMS kapott – ez esetben a jogosultnak további teendője nincs, a kedvezményt mind a 2020. év december hónapjában, mind a 2021. év január hónapjában kibocsátásra kerülő számlában biztosítjuk! Mert a decemberben kibocsájtott számlámban (befizetési határidő 12.31) ugyan úgy benne van az otthoni internet díja is. Köszi a választ!
  4. Köszi, akkor először ez jön
  5. Megpróbálom, köszi! Csak nem túl gördülékeny a telefonos ügyfélszolgálat. Mondjuk az előzőek szerint a többi se....
  6. Sziasztok! Megszeretném venni a fiamnak ezt a telefont : https://www.telekom.hu/shop/termek/Motorola+Moto+G5--MOTOROLA+MOTO+G5++LNGREY?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754616113&paymentType=INSTALLMENT Kiválasztom a részletfizetést (vagy a teljes összegűt) és az Otthoni előfizetéssel fület alul. Ezután Tovább a megrendeléshez, majd a következő oldalon újra megadom a jelenleg is meglévő előfizetéseimet, lévén, hogy ezeken nem szeretnék változtatni. Gondolom ezt azért kell, mert újra indul a hűségidőm. Ezzel nem is lenne gond, de a Moto G5 itt már nincs a kiválasztható készülékek között. A kérdésem az, hogy akkor így most a fenét tudok csinálni, mert megrendelni nem az biztos Köszi a választ!
  7. maxhim

    HG8245H USB

    És igen Köszönöm szépen! Ami érdekes, hogy én ezt tegnap ugyan így megcsináltam, majd Filezilla-val csatlakoztam rá. De érdekes módon a saját gépemet láttam az FTP-n, nem a Pendriv-ot. Nem tudom mit szúrtam el, de nem nagyon értettem....
  8. maxhim

    HG8245H USB

    Kliens oldalon beírom a ONT IP címét. Adok neki egy nevet és egy jelszót. De hogyan mentem el? Mert alatta a szerver beállításoknál ott az Aplly de arra csak a szerverbeállításokat menti. Tehát a zöld mezőben lévőket ha kitöltöm az megmarad az Apply után, de a piros mezőben kitöltöttek nem. Ez a Path még amúgy is rejtély. Path: Az elérési utat mutatja, ahova az FTP kapcsolat a fájlt lementi. Amenynyiben nincs megadva, az FTP URL-ben megadott elérési úton kerül a fájl mentésre. Lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű ez az egész?
  9. maxhim

    HG8245H USB

    Igen, néztem, csak ezt nem tudom konkrétan mit jelent : FTP URL: A fájl elérési útja az FTP letöltéshez. Az OK, hogy megadok neki felhasználói név/jelszó párost a 21-es porttal. De a fentit nem tudom pontosan értelmezni. Ráadásul a kliens beállításoknál alul van egy olyan rubrika, hogy Útvonal (Path). Oda kell valami vagy sem? Bocs, de nem szoktam ennyire belemélyedni, bár tudom, hogy nem túl bonyolult. csak még nem csináltam ilyet azt hiszem :)
  10. maxhim

    Optikai internet

    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a fene történik az 1000-es NET-emmel (ami csak olyan 400 max. 500 néha ) akkor, amikor nem tudok mérni, csak 370-et, vagy 350-et, vagy éppen csak 270-et? Eleinte volt, hogy mértem 591-et is, de ez már kezd kicsit a régi rendszerre hasonlítani. Amikor mindig azt mondták, hogy azért lassul a sebességem, mert egyre többen kötnek a rendszerre és nem bírja a réz drót. De ez nem drót, hanem optika!! Akkor most mi van? Ebben a pillanatban mértem, most 480, ez lassan már remek eredménynek számít
  11. maxhim

    HG8245H USB

    Sziasztok! Bedugtam a routerbe egy 16Gb-os pendrive-ot. Hogyan tudom működésre bírni? Azt hittem csak ennyi és már látom is az eszközök között valahol (PC-n, hálózati cuccok között, bárhol), de semmi. Gondolom a routerben kell beállítani valamit. Olvasgattam kicsit, és ha jól szűröm le, az FTP beállításokkal kéne kezdenem valamit, de nem nagyon értem, mert magyarul nem leltem sehol. Köszi előre is a segítséget a hozzáértőktől!
  12. maxhim

    Optikai internet

    Nem igazán értem. Néha mérek olyat, mint ami a képen van, néha meg 100-150-el kevesebbet. Mitől függ? Ez már nem réz, hogy nem mindegy mennyien vannak rákötve! Nem az ingadozás a baj, bár mint írtam nem értem mitől lehet ilyen egy optikai szálon, hanem a mértékével! Nem mintha elégedetlen lennék, de ez nagyon nem jó így szerintem. Ha néha tud közel 600-at, miért nem tudja mindig?
  13. maxhim

    Optikai internet

    Vagy csak maximum 480, mint nálam. ...
  14. maxhim

    Optikai internet

    Jut eszembe : a Huawei-en az USB port jó valamire? Még nem próbáltam, de láttam a YT-on, hogy be lehet állítani külső eszköznek. Vagy a Firm miatt ezt nem lehet?
  15. maxhim

    Optikai internet

    A TE ''Mőricka rajzod'' és a leírásod alapján próbáltam. Egyszer kiírta, hogy csatlakozva, de egy perc múlva ez is megszűnt. Látszólag volt NET, de gyakorlatilag nem. Valószínű (ha jól gondolom) hogy a DHCP körül kellett volna nézelődnöm és bár úgy rémlik, hogy kikapcsoltam, lehet, hogy mégsem így volt. Most simán össze van kötve a Huawei-el, nem állítottam semmit, be sem léptem a D-Link-be, így működik a WiFi, de nemhogy gyorsabb, néha még lassabb, mint az OC-n. Ami viszint érthetetlen, hogy mióta itt volt a szerelő és újrahúzta a rendszert, azóta nem 50/50 a WiFi-m, hanem kb.70/70. Mondjuk ezt nem bánom, csak furcsa, mert azt hittem, a Huawei nem tud többet
  16. maxhim

    Optikai internet

    Igen, lehet, hogy van. Nekem ez elég főleg úgy, hogy eddig 10-eset fizettem amiből 6 jött. Ez meg 400
  17. maxhim

    Optikai internet

    Nos, házhoz jött Hívott, majd érkezett egy fiatal srác egy X százezer forintos laptoppal és egy rácsatlakoztatott mobillal. Mért 300 fölött, sőt 400-at is és azt mondta, hogy mivel a minimum megvan neki nem is kéne itt lennie. Mivel kicsit kevés volt a jelszint (26 dB), így újra indított a rendszert. Pár perc múlva helyre állt minden, a jelszint is OK lett, majd újra mért : 480 Ez már jól hangzott, főleg mivel azt mondta, hogy ha valahol 500-600-at tud mérni az már a csúcsok csúcsa. Rendes volt nagyon, nem érheti egy rossz szó sem. Azt is mondta, hogy ilyen nem szokott lenni (mármint, hogy lejjebb megy a jelszint, de ha esetleg megint tapasztalok valami hasonlót, akkor a hibabejelentéskor mondjam azt, hogy az aki kiszállt (tehát Ő ) azt mondta, hogy ilyenkor indítsák újra a G pontot (?). Ha jól emlékszem ezt mondta. Most 430-470 között mérek, de volt egy ilyen is :
  18. maxhim

    Optikai internet

    Ez biztatóan hangzik Remélem tényleg kijön valaki....
  19. maxhim

    Optikai internet

    Itt is kérdeznék. Mi van akkor, ha minden beállítást végrehajtok, mégis szakadozik a WiFi, de ha épp mégsem, akkor viszont sokkal lassabb, mintha a Huawei adná? Két nappal ezelőtt ráment sok órám, de nem lett jó, így ki is kötöttem. Viszont a fiam miatt jó volna a gyorsabb WiFi kapcsolat, mert nála sajnos nincs más alternatíva
  20. maxhim

    Optikai internet

    Sziasztok! Ismét bejelentettem a hibát. Mondjuk most nem volt olyan egyszerű, ugyanis a hölgy aki felvette, műszakilag nincs ott a toppon. Az első kérdése az volt, hogy be van e üzemelve a 4 antennás eszköz (itt gondolom a D-link-re gondolt). Mondtam, hogy nincs, mert nem használom. Közölte velem, hogy akkor az a baj!!!! Addig nem is lesz gyorsabb a NET-em, amig be nem üzemelem. Alig tudtam meggyőzni, hogy a D-link-et csak a WiFi miatt küldik, vezetéken a Huawei tökéletesnek kéne, hogy legyen. Sok idő múlva, azt mondta, hogy akkor várjak, Ő konzultál a műszakis kollégákkal! Miután újra jelentkezett közölte, hogy igen, így jónak kéne lennie, ezért visszaélesíti a hibajegyet és jelentkezni fognak. Némi beszélgetés után (melyben elmondtam, hogy nem örülnék, ha megint leráznának egy SMS-es két óra múlva) elköszöntünk azzal, hogy akkor újra be van jelentve a hibám és VALÓSZÍNŰ, hogy személyesen is keresni fognak. Nem sokra rá kaptam egy SMS-t, olyat, mint a tegnapi, csak annyi változott a szövegben, hogy az elsődleges vizsgálat alapján HIBÁT TALÁLTAK (!!!) és megkezdték annak elhárítását. Kérik a türelmemet. Érdekes, tegnap még nem volt hiba? Persze eddig még semmi változást sem tapasztaltam, de nem vagyok türelmetlen : várok. Az AVAST-ot letöröltem, de nem tudom mit kéne feltennem helyette, ami nem fogja így a NET-et.....
  21. maxhim

    Optikai internet

    Nem váltok kisebbre, annyival nem drágább, hogy ne érné meg jobban, mint a 120as. Bejelentem, aztán meglátjuk....
  22. maxhim

    Optikai internet

    Nem tudok más ilyen programról. A Windows eredeti. Holnap bejelentem újra, de mi van, ha megint csak olyan választ kapok, mint ma?
  23. maxhim

    Optikai internet

    Még valami : két dolgot tudok kikapcsolni az AVAST-ban : fájlvédelem és webvédelem. Ha a fájlvédelmet nem iktatom ki akkor is ugyan annyit mérek, mintha mindkettőt kikapcsolnám. Tehát csak a webvédelem kiiktatása az, amitől javul valamelyest.
  24. maxhim

    Optikai internet

    Igen, közben én is rájöttem. Az utolsó három mérést már saját szerveren indítottam, 380 körülire mérte mindegyiket. Szóval OK, hogy javult, de így nincs vírus írtóm. Annyit meg nem javult, hogy megérje így hagynom :)
  25. maxhim

    Optikai internet

    A Defender nálam nem fut. Ha elindítom a mérést, az így néz ki : azonnal kb. 150-re ugrik a mutató, majd a letöltés teszt végére lassan eléri a 220-290-et. Miután az Avast-ot kilőttem, ez a következő képpen alakult : azonnal felugrik kb. 200-ra, majd a letöltés teszt végére lassan eléri a 300-350-et. A legnagyobb és egyben megismételhetetlen érték az 382 lett Egyébként kb. 80%-ban 310-320 a vége. Bár van némi javulás, ha ezt annak lehet nevezni,de ez még mindig nagyon sovány
×
×
  • Új...