Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

maxhim

Tag
 • Tartalmak

  29
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

maxhim eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

 • Közösségépítő

Összes kitűző

 1. maxhim

  Beltéri hiba?

  Köszi a választ, időközben kiderült a hiba. Az lett amit sejtettem : beltéri egység csere. Sajnos végleg megadta magát a régi, ezért kaptam egy újat.
 2. maxhim

  Beltéri hiba?

  Sziasztok! Ma bekapcsoltam a TV-t és egy fekete háttér fogadott, aminek a közepében egy piros X volt es alatta egy 3-as szám. Semmi más. A beltrit áramtalanítanom kellett, majd csatlakoztatás után bejött középre egy szürke fogaserék és alatta egy állapotjelző csík, ami nagyon lassan haladt. Amikor a végére ért bejött két szörke fogaskerék, alattuk szintén egy állapotjelzővel ami hamar végigfutott, majd bejött egy oldal, ahol (mint egy új telepítésnél) be kellett állítanom a magyar nyelvet. ezután megjelent az adás, azt hittem készen van. aztán ezt később eljátszotta piros X/5-ös számmal, majd piros X/8-as számmal. Most épp megint TV-t nézek. Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj? Én rontok el valamit, vagy behányt a beltéri egység? Köszi előre is! üdv : maxhim
 3. Sziasztok! November 20.-án beadtam az igényemet a fenti ingyenes internet iránt. Jött is SMS, hogy befogadták, további teendőm nincsen. Viszon abban a számlámban, amit dec.31-ig kellett (volna) kifizetnem még nincs érvényesítve az első ingyenes hónap. Ezért is nem fizettem be, de mivel semmi nem változott azóta, így gondoltam rákérdezek itt. Vagy a számlázás idejét értem félre és majd a januárban és a februárban megjelenő számlámon lesz érvényesítve? november 18-27. között már regisztrálta a Telekom megadott felületén, és a kedvezmény biztosításáról megerősítő SMS kapott – ez esetben a jogosultnak további teendője nincs, a kedvezményt mind a 2020. év december hónapjában, mind a 2021. év január hónapjában kibocsátásra kerülő számlában biztosítjuk! Mert a decemberben kibocsájtott számlámban (befizetési határidő 12.31) ugyan úgy benne van az otthoni internet díja is. Köszi a választ!
 4. Köszi, akkor először ez jön
 5. Megpróbálom, köszi! Csak nem túl gördülékeny a telefonos ügyfélszolgálat. Mondjuk az előzőek szerint a többi se....
 6. Sziasztok! Megszeretném venni a fiamnak ezt a telefont : https://www.telekom.hu/shop/termek/Motorola+Moto+G5--MOTOROLA+MOTO+G5++LNGREY?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754616113&paymentType=INSTALLMENT Kiválasztom a részletfizetést (vagy a teljes összegűt) és az Otthoni előfizetéssel fület alul. Ezután Tovább a megrendeléshez, majd a következő oldalon újra megadom a jelenleg is meglévő előfizetéseimet, lévén, hogy ezeken nem szeretnék változtatni. Gondolom ezt azért kell, mert újra indul a hűségidőm. Ezzel nem is lenne gond, de a Moto G5 itt már nincs a kiválasztható készülékek között. A kérdésem az, hogy akkor így most a fenét tudok csinálni, mert megrendelni nem az biztos Köszi a választ!
 7. maxhim

  HG8245H USB

  És igen Köszönöm szépen! Ami érdekes, hogy én ezt tegnap ugyan így megcsináltam, majd Filezilla-val csatlakoztam rá. De érdekes módon a saját gépemet láttam az FTP-n, nem a Pendriv-ot. Nem tudom mit szúrtam el, de nem nagyon értettem....
 8. maxhim

  HG8245H USB

  Kliens oldalon beírom a ONT IP címét. Adok neki egy nevet és egy jelszót. De hogyan mentem el? Mert alatta a szerver beállításoknál ott az Aplly de arra csak a szerverbeállításokat menti. Tehát a zöld mezőben lévőket ha kitöltöm az megmarad az Apply után, de a piros mezőben kitöltöttek nem. Ez a Path még amúgy is rejtély. Path: Az elérési utat mutatja, ahova az FTP kapcsolat a fájlt lementi. Amenynyiben nincs megadva, az FTP URL-ben megadott elérési úton kerül a fájl mentésre. Lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű ez az egész?
 9. maxhim

  HG8245H USB

  Igen, néztem, csak ezt nem tudom konkrétan mit jelent : FTP URL: A fájl elérési útja az FTP letöltéshez. Az OK, hogy megadok neki felhasználói név/jelszó párost a 21-es porttal. De a fentit nem tudom pontosan értelmezni. Ráadásul a kliens beállításoknál alul van egy olyan rubrika, hogy Útvonal (Path). Oda kell valami vagy sem? Bocs, de nem szoktam ennyire belemélyedni, bár tudom, hogy nem túl bonyolult. csak még nem csináltam ilyet azt hiszem :)
 10. maxhim

  Optikai internet

  Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a fene történik az 1000-es NET-emmel (ami csak olyan 400 max. 500 néha ) akkor, amikor nem tudok mérni, csak 370-et, vagy 350-et, vagy éppen csak 270-et? Eleinte volt, hogy mértem 591-et is, de ez már kezd kicsit a régi rendszerre hasonlítani. Amikor mindig azt mondták, hogy azért lassul a sebességem, mert egyre többen kötnek a rendszerre és nem bírja a réz drót. De ez nem drót, hanem optika!! Akkor most mi van? Ebben a pillanatban mértem, most 480, ez lassan már remek eredménynek számít
 11. maxhim

  HG8245H USB

  Sziasztok! Bedugtam a routerbe egy 16Gb-os pendrive-ot. Hogyan tudom működésre bírni? Azt hittem csak ennyi és már látom is az eszközök között valahol (PC-n, hálózati cuccok között, bárhol), de semmi. Gondolom a routerben kell beállítani valamit. Olvasgattam kicsit, és ha jól szűröm le, az FTP beállításokkal kéne kezdenem valamit, de nem nagyon értem, mert magyarul nem leltem sehol. Köszi előre is a segítséget a hozzáértőktől!
 12. maxhim

  Optikai internet

  Nem igazán értem. Néha mérek olyat, mint ami a képen van, néha meg 100-150-el kevesebbet. Mitől függ? Ez már nem réz, hogy nem mindegy mennyien vannak rákötve! Nem az ingadozás a baj, bár mint írtam nem értem mitől lehet ilyen egy optikai szálon, hanem a mértékével! Nem mintha elégedetlen lennék, de ez nagyon nem jó így szerintem. Ha néha tud közel 600-at, miért nem tudja mindig?
 13. maxhim

  Optikai internet

  Vagy csak maximum 480, mint nálam. ...
 14. maxhim

  Optikai internet

  Jut eszembe : a Huawei-en az USB port jó valamire? Még nem próbáltam, de láttam a YT-on, hogy be lehet állítani külső eszköznek. Vagy a Firm miatt ezt nem lehet?
 15. maxhim

  Optikai internet

  A TE ''Mőricka rajzod'' és a leírásod alapján próbáltam. Egyszer kiírta, hogy csatlakozva, de egy perc múlva ez is megszűnt. Látszólag volt NET, de gyakorlatilag nem. Valószínű (ha jól gondolom) hogy a DHCP körül kellett volna nézelődnöm és bár úgy rémlik, hogy kikapcsoltam, lehet, hogy mégsem így volt. Most simán össze van kötve a Huawei-el, nem állítottam semmit, be sem léptem a D-Link-be, így működik a WiFi, de nemhogy gyorsabb, néha még lassabb, mint az OC-n. Ami viszint érthetetlen, hogy mióta itt volt a szerelő és újrahúzta a rendszert, azóta nem 50/50 a WiFi-m, hanem kb.70/70. Mondjuk ezt nem bánom, csak furcsa, mert azt hittem, a Huawei nem tud többet
×
×
 • Új...