maxhim

Tag
 • Tartalmak

  26
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

maxhim a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Köszi, akkor először ez jön
 2. Megpróbálom, köszi! Csak nem túl gördülékeny a telefonos ügyfélszolgálat. Mondjuk az előzőek szerint a többi se....
 3. Sziasztok! Megszeretném venni a fiamnak ezt a telefont : https://www.telekom.hu/shop/termek/Motorola+Moto+G5--MOTOROLA+MOTO+G5++LNGREY?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754616113&paymentType=INSTALLMENT Kiválasztom a részletfizetést (vagy a teljes összegűt) és az Otthoni előfizetéssel fület alul. Ezután Tovább a megrendeléshez, majd a következő oldalon újra megadom a jelenleg is meglévő előfizetéseimet, lévén, hogy ezeken nem szeretnék változtatni. Gondolom ezt azért kell, mert újra indul a hűségidőm. Ezzel nem is lenne gond, de a Moto G5 itt már nincs a kiválasztható készülékek között. A kérdésem az, hogy akkor így most a fenét tudok csinálni, mert megrendelni nem az biztos Köszi a választ!
 4. És igen Köszönöm szépen! Ami érdekes, hogy én ezt tegnap ugyan így megcsináltam, majd Filezilla-val csatlakoztam rá. De érdekes módon a saját gépemet láttam az FTP-n, nem a Pendriv-ot. Nem tudom mit szúrtam el, de nem nagyon értettem....
 5. Kliens oldalon beírom a ONT IP címét. Adok neki egy nevet és egy jelszót. De hogyan mentem el? Mert alatta a szerver beállításoknál ott az Aplly de arra csak a szerverbeállításokat menti. Tehát a zöld mezőben lévőket ha kitöltöm az megmarad az Apply után, de a piros mezőben kitöltöttek nem. Ez a Path még amúgy is rejtély. Path: Az elérési utat mutatja, ahova az FTP kapcsolat a fájlt lementi. Amenynyiben nincs megadva, az FTP URL-ben megadott elérési úton kerül a fájl mentésre. Lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű ez az egész?
 6. Igen, néztem, csak ezt nem tudom konkrétan mit jelent : FTP URL: A fájl elérési útja az FTP letöltéshez. Az OK, hogy megadok neki felhasználói név/jelszó párost a 21-es porttal. De a fentit nem tudom pontosan értelmezni. Ráadásul a kliens beállításoknál alul van egy olyan rubrika, hogy Útvonal (Path). Oda kell valami vagy sem? Bocs, de nem szoktam ennyire belemélyedni, bár tudom, hogy nem túl bonyolult. csak még nem csináltam ilyet azt hiszem :)
 7. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a fene történik az 1000-es NET-emmel (ami csak olyan 400 max. 500 néha ) akkor, amikor nem tudok mérni, csak 370-et, vagy 350-et, vagy éppen csak 270-et? Eleinte volt, hogy mértem 591-et is, de ez már kezd kicsit a régi rendszerre hasonlítani. Amikor mindig azt mondták, hogy azért lassul a sebességem, mert egyre többen kötnek a rendszerre és nem bírja a réz drót. De ez nem drót, hanem optika!! Akkor most mi van? Ebben a pillanatban mértem, most 480, ez lassan már remek eredménynek számít
 8. Sziasztok! Bedugtam a routerbe egy 16Gb-os pendrive-ot. Hogyan tudom működésre bírni? Azt hittem csak ennyi és már látom is az eszközök között valahol (PC-n, hálózati cuccok között, bárhol), de semmi. Gondolom a routerben kell beállítani valamit. Olvasgattam kicsit, és ha jól szűröm le, az FTP beállításokkal kéne kezdenem valamit, de nem nagyon értem, mert magyarul nem leltem sehol. Köszi előre is a segítséget a hozzáértőktől!
 9. Nem igazán értem. Néha mérek olyat, mint ami a képen van, néha meg 100-150-el kevesebbet. Mitől függ? Ez már nem réz, hogy nem mindegy mennyien vannak rákötve! Nem az ingadozás a baj, bár mint írtam nem értem mitől lehet ilyen egy optikai szálon, hanem a mértékével! Nem mintha elégedetlen lennék, de ez nagyon nem jó így szerintem. Ha néha tud közel 600-at, miért nem tudja mindig?
 10. Vagy csak maximum 480, mint nálam. ...
 11. Jut eszembe : a Huawei-en az USB port jó valamire? Még nem próbáltam, de láttam a YT-on, hogy be lehet állítani külső eszköznek. Vagy a Firm miatt ezt nem lehet?
 12. A TE ''Mőricka rajzod'' és a leírásod alapján próbáltam. Egyszer kiírta, hogy csatlakozva, de egy perc múlva ez is megszűnt. Látszólag volt NET, de gyakorlatilag nem. Valószínű (ha jól gondolom) hogy a DHCP körül kellett volna nézelődnöm és bár úgy rémlik, hogy kikapcsoltam, lehet, hogy mégsem így volt. Most simán össze van kötve a Huawei-el, nem állítottam semmit, be sem léptem a D-Link-be, így működik a WiFi, de nemhogy gyorsabb, néha még lassabb, mint az OC-n. Ami viszint érthetetlen, hogy mióta itt volt a szerelő és újrahúzta a rendszert, azóta nem 50/50 a WiFi-m, hanem kb.70/70. Mondjuk ezt nem bánom, csak furcsa, mert azt hittem, a Huawei nem tud többet
 13. Igen, lehet, hogy van. Nekem ez elég főleg úgy, hogy eddig 10-eset fizettem amiből 6 jött. Ez meg 400
 14. Nos, házhoz jött Hívott, majd érkezett egy fiatal srác egy X százezer forintos laptoppal és egy rácsatlakoztatott mobillal. Mért 300 fölött, sőt 400-at is és azt mondta, hogy mivel a minimum megvan neki nem is kéne itt lennie. Mivel kicsit kevés volt a jelszint (26 dB), így újra indított a rendszert. Pár perc múlva helyre állt minden, a jelszint is OK lett, majd újra mért : 480 Ez már jól hangzott, főleg mivel azt mondta, hogy ha valahol 500-600-at tud mérni az már a csúcsok csúcsa. Rendes volt nagyon, nem érheti egy rossz szó sem. Azt is mondta, hogy ilyen nem szokott lenni (mármint, hogy lejjebb megy a jelszint, de ha esetleg megint tapasztalok valami hasonlót, akkor a hibabejelentéskor mondjam azt, hogy az aki kiszállt (tehát Ő ) azt mondta, hogy ilyenkor indítsák újra a G pontot (?). Ha jól emlékszem ezt mondta. Most 430-470 között mérek, de volt egy ilyen is :
 15. Ez biztatóan hangzik Remélem tényleg kijön valaki....