Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

SzM

Tag
 • Tartalmak

  14
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit SzM posztolt

 1. 14 órája, Frankie írta:

  Szia!

  Nekem dettó ugyanez a helyzet. Én is Esetet használok. A windows tévesen ismeri fel blaupunkt stb. az mind a HGW.  

  Eset: Ha jól megnézed látod, hogy az is a HGW. Gyártó sagemcom...  Ha megnézed akkor látod, hogy pl. az egyik ip-je  11-re végződik, az pl. az ftp.  Én beállítottam neki a típust routernek, és ezzel kész is. Nem lát mást azóta sem. De ha még mindig gyanakodsz állítsd be úgy a hgw-t, hogy csak a megadott MAC címeket engedélyezed.  Ezzel bezársz minden esetleges kiskaput.

  Remélem tudtam segíteni.

   

  Hello!

  Közben tegnap este újra megjelent az Esetben az iPhone. Ezután kicsit jobban megnéztem és sikerült megfejtenem rejtélyes behatoló kilétét. Ugyanarra a következtetésre jutottam, mint amit fent írsz. Gyanús volt az IP, amit megjelenített. Mint kiderült a router WAN oldali címét írta ki és még a MAC is stimmelt.

  Azt viszont végképp nem értem, miért talál ki más és más eszközt a Sagemcom modemnek...

  Mindegy. A lényeg, hogy nem idegen eszköz van a hálómon...

  Köszönöm a segítségeteket!!!!

   

 2. Egy újabb észlelés.

  Már a harmadik eset, hogy idegen készülékeket jelez az Eset Smart Security a wifi-n. Most éppen egy iOS rendszerű telefont.

  Nem az alapértelmezett jelszavakat használom.  Az SSID mindkét sávon rejtett. Jó, tudom, hogy ez nem jelent semmit, de mégis hogy a bánatba kerülnek ide?

  Már volt itt HomTom és Blaupunkt gyártmányú készülék is.

  Van egy nyilvános része a hálónak, ahol be lehet jönni jelszó nélkül? De akkor az én készülékeimhez miért kér??

  Egyszerűen értetlenül állok a dolog előtt...  

  Jegyzet 2019-04-29 111756.png

  Blaupunkt.png

  HomTom.png

 3. 22 órája, anonymus írta:

  Még ez is elég karcsú, Most 29.5 31 32.3 31.5 ez még mindig nem valami jó. Azt a szintet legalább meg kéne ütni hogy ne legyen piros a felügyeleti rendszerbe.  5mbit hiányzik még, ez sztem nem oké. Biztos hogy nem leheterhelt ennyire 0-24-ben a rendszer...

  Erre nem tudok mit mondani... Gondolom, akkor azt is látod, ki a hálózat gazdája... Náluk a környéken mindenhol panaszkodnak a feltöltésre. Ezt gondolom nem igazán tudjátok befolyásolni. 

  Van így értelme folyamatosan reklamálni a feltöltés eltűnése miatt?

 4. Üdv! Nálam is egy ilyen eszköz van a koax végén. Az a problémám vele, hogy kb. 2-3 hetente eltűnik a feltöltési sebességem, és olyankor semmi más nem segít, csak a reset. Persze nem okozna problémát, ha az alapbeállításokat használnám, de így állandóan lehet a dolgaimat újra beállítgatni. Tudom, hogy lehet menteni a beállításokat és visszatölteni, de szeretem látni, mit is csinálok.

  A készülék adatai a csatolt képen vannak.

  Kérem, valaki mondjon valami jó ötletet mit kéne csinálni, hogy ne kelljen állandóan resetelni!

  Köszönöm!

   

  HGW.jpg

 5. Üdvözlet Mindenkinek!

  ***** szolgáltatási területen, Telekom kábelnetem van. A korábbi jól működő D-Link DCM-301 modememet egy félreértés miatt (áramszünet volt az optikai kábel végpontján...) cserélték egy Sagemcom hgw-re. Semmi más nincs rajta csak internet. Ami bosszant, hogy azóta a NAS-om (Zyxel NSA302S) torrentkliense nem működik. Azaz megint nem talál kapcsolatot. Azért megint, mert először nem működött. Aztán egyszer csak úgy döntött a router, hogy kiengedi a netre. De ez csak pár napig működött így, azóta semmi kapcsolat ismét. Olvastam a korábbi posztok jó részét, de úgy látom ez a probléma másoknál sem került megoldásra. A kérdésem igazából az, hogy mennyi esélyem van vajon a régi modemem újra üzembe helyezésére (mivel a szerelő nem vitte el) és az új eszköz kidobására (mert így csak zavar az asztalomon...)?

  Egyébként az adatai: 

  Alkalmazott szabvány EuroDOCSIS 3.0
  Hardver verzió V1.0
  Szoftver verzió MAGYAR_2.84.3
  Model Name FAST3686
  Linux szoftver verzió 2.6.30-1.0.10mp5-svn6992

  Köszönöm!

×
×
 • Új...