Building

Tag
 • Tartalmak

  13
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit Building posztolt


 1. 18 órája, Pasany írta:

  Szerintem az lehet a probléma, hogy félreértetted a DNS fogalmát. Segítség: https://hu.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System

  Tehát te a gateway IP címét (nem DNS címét, az nincs neki!) adtad meg a saját routereden, mint DNS szervert. Így a géped a gatway-jel próbálta a domain neveket feloldani, ami természetesen nem sikerült neki.
  Nem szükséges a saját routereden semmit sem beírni a DNS szerverhez, ha nem írsz be semmit akkor a Telekom alapértelmezett szervereit fogja használni, ami a gateway-ben meg van adva. (Azok, amiket idemásoltál.) Ha beírod általad választott DNS szerver címét (nem tudom, szabad-e itt publikus szervereket megnevezni, de mindegy, rá lehet keresni könnyen), akkor azt fogja használni.

  Szia! Nem értettem félre a DNS fogalmát. Amit javasoltál, nem jött be, azaz ha kihagyom a "DNS kiszolgáló címeknél az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót" (nem írok be semmit), a 8080-as port dobja magát és nem működik (a TeamViewer megy minden gond nélkül). Ha beírom az elsődleges DNS kiszolgálónak a router IP-jét, ugyanúgy nem megy. Csak akkor működik megfelelően, ha a Routerben található telekom DNS-eket írom be. Ez bizony nonszensz bármilyen routernél. Sosem találkoztam még ehhez hasonló problémával.


 2. Hmmm... úgy látszik, sikerül megoldanom a V1-es beállítását, hogy stabilan működjön úgy, hogy mögötte egy gigabites switch van. Szóval... hiába állítottam be egy tartományt (DHCP osszon ettől: 192.168.1.2), a fix ip cím beállítás mellett nem volt hajlandó működni egyik böngésző sem, a DNS kötésre hiába adtam meg a 192.168.1.1 router IP-jét a számítógépben, ha megveszetem, akkor sem működött. Végül a routerben található két DNS címet írtam be a számítógépek fix ip címei alá és ekkor már működött minden. Tudja valaki, hogy mi a halál náthás f.száért nem hajlandó a router a saját DNS címére reagálni? Ip cím: 192.168.1.30; alhálózat: 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1; a következő DNS kiszolgáló címek használata: elsődleges: 192.168.1.1 - ezzel nem működik. Ezzel viszont megy, ha az elsődleges és másodlagos DNS-ekhez ezeket írom: 84.2.46.1 és 84.2.44.1). Csereberéltem kábeleket, nem hozott megoldást.


 3. 5 órája, anonymus írta:

  A planet - crosslink kabel - sagemcom kombinacio volt mar? Nekem egy cisco 2960 van sagemcomra kotve es megy rendesen:

  #sh inter GiX/yy status

  Port      Name               Status       Vlan       Duplex  Speed Type 
  GiX/yy                       connected    1          a-full a-1000 10/100/1000BaseTX

  Nekem egy medialejatszoval volt hasonlo esetem, 100 Mbitet tudott csak de soha semmivel nem mukodott egyutt addig, mig menuben nem allitottam autora majd fixen 100-ra a sebesseget (a lejatszoban).

  A planet az managelheto cucc? Lehet nem talal egymasra a ket eszkoz es link speed vagy duplex mismatch van?

  A Sagem előtt a Telekom Cisco eszköze volt rácsatlakoztatva, semmi probléma nem volt vele. A Planet nem managelhető, sima asztali switch. Érdekes, hogy a Windows meglévő kapcsolatként érzékelte, de egyetlen weboldalt sem tudott behozni, diagnosztikára pedig nem talált DNS-t. Kipróbálom majd még más kábelekkel, eddig az új Sagem, valamint a régi Cisco router kábelével biggyesztettem össze. Vittem magammal egy vadi új TP-Link switchet is, de ugyanolyan hibát produkált. Ha van egy köztes router, megy szépen. Capybara-nak ment ez az üzenet, bocsi Anonymus!


 4. A switch: 8 portos, Planet GSD-803 (gigabites). Kipróbáltam még egy TP-Link 8 portos switch-vel is: TL-SG108, ezzel sem működött. Jelenleg a lánc a következő: Sagem - régebbi 100 Mbites Cisco Router - Planet GSD-803 switch. Így működik. Ha kiveszem a Cisco routert, nem működik. (a MAC adress a sagemhez nálam van)


 5. Egy barátom összefüggő gépparkját terelgetem, most növeltünk a T-nél sávszélt és kapott egy V1-es Sagem-et. A Sagem mögé rögvest be is illesztettem a Planet típusú gigabites switchet és nem működött az internet. A gépeken a Windows működőképes internetet mutatott, majd amikor egy oldalt be akartam tölteni, semmi sem történt. Diagnosztikát lefuttatam, ezt adta: A DNS szerver nem válaszol. Ha egyenesben kötöttem rá a routert, működött is azonnal teljese sávszéllel az internet. Ha Sagem és a switch közé bepaszírozok egy routert, megint van net. Tud valaki segíteni? (érdekes, hogy nálam V2-es van, új firmware-val, ugyanazon típusú swichem van, és nálam hibátlanul működik, az előző firmware-vel is jó volt)


 6. Jó lenne megszabadulni a sok kütyütől, egy régebbi TP-Linket most dobozoltam vissza. Örültem a kevesebb cuccnak, most meg vehetek egy jobb TP-Linket. Erre gondoltam:  TP-LINK Archer C8 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit Router - később, ha lesz gigabites internet, ez kiszolgálná. Vagy van ennél olcsóbb megoldás hasonló paraméterekkel?


 7. 1 perce, anonymus írta:

  Kicsit feljebb kellet volna tekerni :D

   

  • Statikus ip cím rögzítése nem működik megfelelően. Rögzített cím nem kerül kiosztásra, esetenként működésbeli anomáliákat okoz illetve újraindítás után eltűnik .  : Egyenlőre nincs megoldás.

  Köszi a választ! Lelombozódtam... Vehetek valami normális routert.